FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1200

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 sie 2010, 14:38

:lol:

Nie denerwuj mnie jeszcze bardziej. :P Wystarczy, że Juventus i Barcelona wydymali zarząd Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2010, 15:55

Bienias pisze:Salas11 oddajcie nam Eto nasza najlepsza 9 w 21 wieku:)
Oddałbyś Iniestę za Eto'o :>

Jest dobrze :] Mascherano nie był moim faworytem, ale to świetny zawodnik i na pewno duże wzmocnienie. Martwi mnie trochę perspektywa rzadkiej gry Iniestą i Xavim w pomocy, ale może niepotrzebnie się martwię :roll: Tak czy siak bardzo dobre info bo defensywny pomocnik był nam potrzebny. Linia pomocy jest teraz należycie obsadzona.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sie 2010, 17:23

Dobre by to było 16 mln euro i jakieś bonusy. Prawdę mówiąc te dodatki i tak będzie trzeba zapłacić bo chyba każdy zdaje sobie sprawę że gościu drużynowo osiągnie jakieś sukcesy.
Javier nie posadzi Sergio na ławie i tego jestem pewien, tak mogą sobie pisać osoby od pacynki. Mascherano już niech się uczy dobrze podawać i często być przy piłce i gry obok Busiego. Toure gra obok Sergio wychodziła różnie, oby z Argentyńczykiem było inaczej.
Ja przyznam się, że mam spore wątpliwości do tego zawodnika. Tak same jak przy transferach Zlatania i Hleba. Nie chodzi mi o klasę i umiejętności. Jego styl odejścia z Liverpoolu nie świadczył o nim najlepiej, jeśli prawdą jest oczywiście, że dochodziło do odmowy gry. Tak nie robią profesjonaliści. Zakomunikował, że chce odejść i później powinien robić nadal to za co mu płacą i czekać na transfer. Zobaczymy, oby moje obawy okazały się bezpodstawne.

Fajna i zajebiście łatwa grupa w LM przy całym szacunku dla rywali, Rubin pamiętam dobrze. :P
Transfer środkowego napastnika jest totalnie potrzebny przy odejściu Ibry, Messi tam będzie właśnie grał i do tego jestem przekonany. Wzrostu Zlatana i tak wiele nie dawał więc także nie wiem o co chodzi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2010, 17:30

Jarzinho pisze:Transfer środkowego napastnika jest totalnie potrzebny przy odejściu Ibry, Messi tam będzie właśnie grał i do tego jestem przekonany. Wzrostu Zlatana i tak wiele nie dawał więc także nie wiem o co chodzi.
Jak zwykle trudno ogarnąć co piszesz. Nie zabrakło tam przypadkiem jakiegoś 'nie' :>

Jeśli chodzi o tranfer Javiera i jego wpływ na naszą grę to ja coraz mniej wierzę w regularne oglądanie pary Iniesta-Xavi w środku pola a przynajmniej nie w wersji gry z trójką w pomocy. W obliczu odejścia Ibry coraz więcej myślę nad grą takim bardziej 4-4-2 (Adriano i Alves na bokach, Javier + Busi i Xavi + Iniesta oraz dwóch napastników) aniżeli klasycznym 4-3-3.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 sie 2010, 18:23

Mentor pisze:Adriano i Alves na bokach
A Adriano nie jest przypadkiem 3 lewym obrońcą po Abidalu i Maxwellu?

Villa jest przewidywany do grania po prawej stronie ataku w 433 czy raczej taka opcja odpada?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sie 2010, 18:35

Vianuch pisze:A Adriano nie jest przypadkiem 3 lewym obrońcą po Abidalu i Maxwellu?
W drugiej połowie spotkania z Milanem wyglądał bardzo dobrze. On i Maxwell mogą być rzucani na kilka pozycji.
Vianuch pisze:Villa jest przewidywany do grania po prawej stronie ataku w 433 czy raczej taka opcja odpada?
Na lewej, na prawej jest Pedro.
Mentor pisze:Jak zwykle trudno ogarnąć co piszesz. Nie zabrakło tam przypadkiem jakiegoś 'nie'
Czasami. Zresztą chyba można się domyślić co autor chciał przekazać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2010, 18:46

A co to znaczy, że jest trzecim obrońcą? Trener będzie mógł go wystawić tylko w przypadku absencji Abidala i Maxwella?

Adriano jest reklamowany jako uniwersalny skrzydłowy mogący grać po obu stronach boiska. Ja widzę go głównie w roli zmiennika dla Alvesa, ale w ostatnim sparingu na lewej spisywał się naprawdę bardzo dobrze. Jest lewonożny więc ta strona bardziej by mu odpowiadała pod katem dośrodkowań czy też ogólnie włączania się do akcji, ale pewnie na prawej też pogra.

Tak czy siak jeśli chodzi o moją wizję gry 4-4-2 to Adriano może spokojnie zastąpić Maxwell.

Villa na prawej? Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy :> Środek albo lewa.
Jarzinho pisze:Czasami. Zresztą chyba można się domyślić co autor chciał przekazać.
Niech będzie, że czasami, ale zdarza Ci się to wcale nie tak rzadko :P

Nie widzisz braków w ofensywie?

Villa, Messi, Pedro, Bojan, Jeffren + ewentualnie Iniesta.

Szału nie ma bo ja Iniesty jako napastnika nie mam zamiaru liczyć mim wszystko. Wystarczy, że wypadnie jeden podstawowym napastnik i już nie mamy kim straszyć z ławki. Jedną lukę da radę uzupełnić, ale gdyby chcieć na przykład wystawić rezerwy przy ogarniętej sytuacji w LM czy też CdR to już nie ma za bardzo kto odciążyć kluczowych piłkarzy.

Wygląda to trochę inaczej gdyby założyć, że przejdziemy na proponowane przeze mnie wcześniej 4-4-2, ale nie spodziewałbym się trwałem zmiany ustawienia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sie 2010, 19:10

Mentor pisze: Villa, Messi, Pedro, Bojan, Jeffren + ewentualnie Iniesta.

Szału nie ma bo ja Iniesty jako napastnika nie mam zamiaru liczyć mim wszystko. Wystarczy, że wypadnie jeden podstawowym napastnik i już nie mamy kim straszyć z ławki. Jedną lukę da radę uzupełnić, ale gdyby chcieć na przykład wystawić rezerwy przy ogarniętej sytuacji w LM czy też CdR to już nie ma za bardzo kto odciążyć kluczowych piłkarzy.
W zeszłym sezonie był podobny zestaw, Henry i Jeffren grali mało. Podobne wyliczanie można przeprowadzić w każdej formacji. Nie wiem jaki pomysł ma Pep czy będzie coś zmieniał w ustawieniu. Masz rację z tym wystawianiem rezerw, bo w pierwszej rundzie, a przy szczęściu i w kolejnych CdR można by takie wystawiać, ale ile tych spotkań może być- mniej niż 10. Być może i ktoś tu by się nadał, ale kto. Torres :idea: w tej formacji w tej chwili nie ma miejsca dla cracka, bo kogo miałby posadzić El Nino- Pedro, Ville czy Leo :?: Rotacja jest to wiadomo, ale każdy dobrze wie, że np. Leo jest niechętny do opuszczania jakiś spotkań. Inni także nie są Keita. O kontuzjach nie wypada pisać, bo te mogą wystąpić, a może nie.
Do Iniesty grającego w napadzie, będzie trzeba się przyzwyczajać, tylko ja nie jestem pewny czy z lewej strony, bo w reprezentacji grał często z prawej, z Milanem było podobnie(czy się mylę). Za rok Barca uderzy w Cesca, a ten po kolejnym sezonie bez jakiegokolwiek tytułu złamie Francuza. :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sie 2010, 0:34

"W obliczu publicznych deklaracji Pana Mino Raioli, reprezentanta naszego piłkarza, Zlatana Ibrahimovicia, które miały miejsce w ostatnich dniach, zarząd klubu FC Barcelona informuje, iż zachowanie Pana Raioli jest niehonorowe i zaprzecza integralnej moralności naszego trenera, Josepa Guardioli. Deklaracje reprezentanta piłkarza zakłócają i negatywnie wpływają na relacje pomiędzy samym zawodnikiem a trenerem. Zachowanie reprezentanta piłkarza jest jawnym pogwałceniem zobowiązań podpisanych przez Pana Raiolę z FC Barceloną.

W związku z tym dział prawny klubu rozważa możliwość rozwiązania kontraktu i zaprzestania wypłaty wynagrodzenia wynikającego z umowy podpisanej z Panem Raiolą.

Jeśli obecna sytuacja nie ulegnie zmianie, klub podejmie środki, jakie uzna za stosowne."
Fajnie z nim macie :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 0:57

Magnum pisze:Fajnie z nim macie
Już niedługo- 8 miesiąc ciąży.

Kod: Zaznacz cały

RAC1: Raiola pobiera 10% pensji Ibry.

20:20, Mediaset: Ibra ma zarabiać w Milanie 8 - 8,5 miliona euro za sezon.

20:45, milannews: Porozumienie między wszystkimi stronami zostało już osiągnięte. Ostatnia kwestią do rozwiązania jest „exit bonus”. Wydaje się, że jutro może zostać ogłoszony transfer.'

23:20, MilanNews.it: Ibrahimović poinformuje Milan o swojej decyzji najprawdopodobniej jutro po południu.

23:35, RAC1: Rosell rozmawiał z Raiolą na temat oficjalnego komunikatu Barcelony.

00:00, Mediaset: Porozumienie Barcelony z Milanem jest już praktycznie faktem. Po wyrażeniu zgody na transfer przez Ibrę, Galliani porozumiał się z Rosellem. Zaskakująca jest formuła tego transferu: wypożyczenie z wymogiem transferu definitywnego. W sobotę o 16:30 Rosell, Galliani i Raiola podpiszą porozumienie.

La Gazzetta: Roczne wypożyczenie + transfer rozłożony na 3 raty (3 lata), prawdopodobnie 30 milionów euro.
Ta ostatnia informacja jest jakby to ująć- śmieszna. Ciężko będzie przyjąć do wiadomości, że Barca sprzedaje takiego zawodnika po roku tracąc na tym jakieś 40 baniek(dobrzy chyba pamiętam). Te wypożyczenie z transferem definitywnym, który musi nastąpić jest OK. Milan widać na te okienko nie ma hajsu, ale później musi zapłacić, tylko ta cena.
Być może rozeszło się o jakąś dodatek dla Zlatana i jego agenta za zgodę na transfer, bo i o tym pisano, ma zarabiać mniej niż w Barcelonie, agent ma 10% zarobków, więc nikt w życiu nie będzie tak łatwo tracił kasy. Co nie zmienia faktu, że kwota jest żenująca. Oby to nie była prawda, bo po transferach Adriano i Mascherano ten byłby sporym minusem Zubiego i Sandro.

Javier dzisiaj przylatuje, później wraca i w poniedziałek ponownie zawita do Barcelony na prezentacje. Zobaczymy jaki numerek będzie nosił. W swojej karierze miał już całkiem pokaźny zestaw 5 nosił dla Argentyny i River, 15 także w River, 16 w West Hamie, 20 w LFC i 14 dla reprezentacji. W Blaugranie dostępnych jest niewiele numerków, ale akurat 14 jest.

Mam nadzieję, że dzisiaj do południa wszystko się wyjaśni, w końcu w niedziele pierwsze ligowe spotkanie, a w Barcelonie pracują jeszcze nad transferami :roll: Poprzedni sezon nic nikogo nie nauczył.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 28 sie 2010, 8:31

Ja również tego nie rozumiem. To Milan chce go kupić, to Milan oferuje mu super kontrakt, ale jak czytam ze Barcelona ma dostać 30 mln to się niedobrze robi.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 28 sie 2010, 8:59

Panowie, a mam pytanko. Wcześniej na pozycje środkowego obrońcy mieliśmy Puyola, Pique, Rafe i Milito a w przypadku kontuzji brany pod uwagę był nawet Yaya... Czy ktoś się orientuje czy Javier grał kiedykolwiek w tym rejonie boiska? W L'poolu chyba nie, a wcześniej go nie kojarze :roll: Nie wiem czy on nie jest za "odważny" jak na środkowego obrońce :P 175 cm to też nie powala...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 9:34

Przecież Javier nie będzie grał jako środkowy obrońca (a przynajmniej nic na to nie wskazuje) więc nie rozumiem trochę skąd takie pytanie. Yaya to inna bajka bo jako środkowy obrońca grał i radził sobie dobrze więc można było bez strachu go tam wystawiać. Obecnie poza Pique, Milito i Puyolem mamy Abidala i Fontasa do gry na środku.
Zlatan Ibrahimović będzie przez najbliższe cztery sezony piłkarzem AC Milan. Szwedzki napastnik zostanie najpierw wypożyczony na jeden sezon, natomiast w czerwcu 2011 roku włoski klub będzie zobligowany, poprzez klauzulę w zawartym porozumieniu, przeprowadzić transfer definitywny, który zamknie się w okolicach 40 milionów euro. Poprzez roczne wypożyczenie ominięte zostaną „kwestie techniczne”: amortyzacji oraz spraw podatkowych.

Ibra zarabiać będzie 7,9 milionów euro za sezon gry w Milanie. W ten sposób kończą się skomplikowane negocjacje. Jutro o godz. 16:30 Mino Raiola, Adriano Galliani i Sandro Rosell podpiszą porozumienie, które zawarte zostało o północy.
Jeżeli tak to się skończy to OK. Pieniądze nie wpadną od razu, ale to nie ma znaczenia a Milan raczej nie straci płynności finansowej w najbliższych latach :lol: Oby to była kwota rzeczywiście bliższa 40 mln niż 30 mln i pewnie tak będzie bo Sandro oczekiwał niby minimum 35 a we wcześniejszych doniesieniach mówiło się o 40.

To jest fajne ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33330

Tak się walczy o transfer Panie Fabregas :lol: :wink: (zwracam uwagę na ostatnią emotkę zanim się ktoś rzuci z ryjem)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2010, 9:40

Javier przejdzie do historii, jako piłkarz, który dopłacił 3 bańki, by móc siedzieć na ławce więcej niż klubu :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 9:43

Pewnie piłkarze perspektywę transferu do Barcelony cenią sobie znacznie wyżej niżby to widzieli niektórzy kibice :wink:

Co do ławki rezerwowych to nie byłby taki pewien. Pewnie nie będzie grał w każdym meczu, ale spodziewam się go na boisku częściej niż Toure w ubiegłym sezonie. Odsyłam kilka(naście?) postów wyżej do moich przewidywań odnośnie ustawienia po transferze Masche i odejściu Ibry :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”