FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1201

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2010, 9:46

ja wiem, ze nie będzie wiecznie siedział na ławce, tak samo jakby Cesc nie siedział, gdyby teraz odszedł, chodzi raczej o to, ze będzie grał znacznie mniej niż w ostatnim klubie. Tam skład od niego zaczynali praktycznie (jak z Ceskiem) w Barcy tak nie bedzie ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2010, 10:46

Oj Mentor, a jeszcze nie tak dawno twierdziłeś, że Mascherano nie grałby w Barcelonie więcej niż Toure Yaya. :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 10:57

Oj RealFan słaba forma u Ciebie albo chcesz koniecznie się przyczepić. Nieprzypadkowo akcentuję wszędzie odejście Ibry. Gdyby Szwed został to nie widziałbym potrzeby zmian, ale teraz w ataku mamy mniejsze pole manewru niż do niedawna przewidywałem i spodziewam się na murawie często tylko dwójki napastników. Iniesta będzie grał to swoje coś na kształt napastnika a więc w środku pola zwalnia się miejsce.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2010, 11:03

Czepiam się, bo lubię.

Ja tam takiej dużej różnicy w ataku nie widzę, a na pewno nie taką, by Barcelona miała zmieniać 4-3-3 stosowane od wielu lat na jakiekolwiek inne ustawienie. Był Ibra i prawdopodobnie nie ma Ibry, ale jest Villa zamiast niego. No był jeszcze Henry, ale ile on w ostatnim sezonie grał. Pogra zamiast Heńka trochę więcej np. Jeffren i różnica prawie niezauważalna. Jeden odchodzi, jeden przychodzi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 11:09

Oczywiście może się okazać, że masz rację a ja dramatyzuję, ale jakoś niespecjalnie wierzę w Jeffrena. Na końcówki z ogórkami czy batalie z trzecioligowcami w CdR wystarczy, ale nic poza tym. Przynajmniej ja tak to widzę.

Z ataku odpadł Henry i Zlatan. Przyszedł tylko Villa. Nijak nie potrafię przyjąć, że jest jak było bo Jeffren to i rok temu był w składzie.

Nie mówię też o zmianie taktyki na stałe. Spodziewam się po prostu, że trochę tak pogramy bo para Busi-Mascherano wydaje się być bardzo dobrym pomysłem w pewnych sytuacjach.

Poza tym to byłoby takie 4-4-2 a'la Hiszpania więc w rzeczywistości niewielka różnica w porównaniu do tego co gramy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2010, 11:28

Ja na ten moment widzę to tak, że po prostu zmiennicy tacy jak Bojan czy Jeffren właśnie pograją więcej, tj. w pewnym sensie przejmą minuty Henry'ego. I tyle. Bo jak dla mnie naprawdę w Barcelonie nie zaszło tak wiele zmian. Zamiast jednego cenionego napastnika przychodzi inny ceniony napastnik, zamiast jednego bardzo dobrego pivota przychodzi inny, który według mnie pogra więcej, ale niekoniecznie dlatego, że w iluś tam meczach Barcelona zagra 4-4-2. Równie dobrze mogła tak grać w zeszłym sezonie. Jako drugiego silnego, który w razie co gra w takich ciężkich bojach postrzegam w Barcelonie Keitę, a nie grę dwójką DM, ale może i kiedyś tak zagrają. Gra dwójką DM (przynajmniej od początku meczu) byłaby o tyle dziwna, że właśnie dwóch DM macie w kadrze.

I jeszcze co do samego 4-4-2. Ja bym tego 4-4-2 nie porównywał do tego Hiszpanii. Może się to zdanie wydawać kontrowersyjne, ale już piszę dlaczego. Po pierwsze co z Xavim? Czy on będzie grał szeroko? Nieeeee. A w reprezentacji Xavi zawsze gra w środku albo z jednym DM, albo z dwoma, ale wtedy jest tylko jeden napastnik. Drugi punkt zaczepienia to prawa strona. Kto tam? A no Pedro oczywiście. Messi i Villa z przodu. No hola hola, ale tak to będziecie grać w 4-3-3! No chyba że Adriano, a Pedro na ławce to wtedy jeszcze by to uszło. Przy braku na boisku Xaviego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 14:41

Valdés, Pinto, Abidal, Alves, Milito, Piqué, Puyol, Maxwell, Adriano, Sergio Busquets, Keita, Xavi, Iniesta, Jeffren, Bojan, Messi, Pedro, Villa.

Kadra na inaugurację z Racingiem. Niespodzianek nie ma, transfer Zlatana powinien zostać ogłoszony dzisiaj, Mascherano będzie brany pod uwagę od kolejnego spotkania, a kontuzję na całe szczęście nikomu nie dokuczają. 11 ciężko wytypować, choć ja stawiam na:
Valdes-Alves, Pique, Puyol, Abidal- Sergio, Xavi, Iniesta- Pedro, Messi, Villa
To chyba podstawowe zestawienie, choć wiadomo Pep zawsze czymś potrafi zaskoczyć. Najważniejsze, żeby rozpocząć od zwycięstwa i pokazać dobrą piłkę.

Co do Mascherano to ja go widzę obok Sergio razem przy takim samym ustawieniu jakim gra Barcelona. Jednak ile będzie grał ciężko wyrokować, w poprzednim sezonie minuty Keity i nawet Toure były podniesione przez kontuzję Iniesty. W tym sezonie może i Andresito pogra w ataku, ale i w pomocy przy zdrowiu pogra i zabierze sporo minut Seydou i Javierowi. Specjalnie większych minut Argentyńczyk od Toure może nie rozegrać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 sie 2010, 14:57

Jesli nikogo wiecej nie kupimy to rzeczywiscie Mascherano moze grac czesto razem z Sergio. Mielibysmy wowczas, tak jak juz wspomnial Mentor Inieste jako falszywego napastnika. Ale grac musi i ulubieniec Pepa Keita, wiec tych mozliwosci w pomocy bedzie sporo. Mimo wszystko jakis solidny zawodnik do ataku by sie przydal.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sie 2010, 17:55

Te plotki o tym, ze Ibra odchodzi na wypozyczenie a potem Milan moze go kupić za 38 mln euro to prawda? Bo chyba go kupiliscie za €40 mln + Eto'o, prawda? Jeśli to prawda to :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 18:10

Niestety porażka, ale mogło być gorzej :lol: Wyjdzie na to, że stracimy tyle ile był wart Eto'o a zważywszy na wygasający po roku kontrakt i brak możliwości opchnięcia za godne pieniądze to jakoś to przeboleję.

Jedna uwaga - Milan będzie MUSIAŁ go odkupić albo po prostu nie będzie to wypożyczenie tylko od razu transfer definitywny.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sie 2010, 18:29

Nie ma sie co dziwic ze Arsenal sie obrazil za oferte 35 mln za Cesca jak takie interesy robicie :P :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 18:31

Raiola stwierdził, że dziecko prawie przyszło na Świat, więc postęp jest, wczoraj byli w ósmym miesiącu ciąży. Do negocjacji dołączyli Raul Sanllehi i Josep Maria Bartomeu, czyli najważniejsze szczegóły transakcji zostały już dogadane. Teraz tylko jak i kiedy Milan zapłaci. Stracić Barcelona straci, choć patrząc na kontrakty Henryego, Marqueza i przede wszystkim Zlatana to jest na plusie w tym okienku. Ważne, żeby kolejne transfery przestały być jednorocznymi epizodami, na których się traci ogrom pieniędzy.
Czy kogoś kupimy :?: - nikt specjalnie na ten temat się nie wypowiada, więc może być różnie. Ja nawet nie mam pomysłu na transfer do linii napadu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 18:37

Moim zdaniem nie ma co liczyć na żaden transfer. Okienko otwarte tylko do wtorku a więc jest po prostu zbyt mało czasu. Poza tym Sandro pewnie będzie chciał skorzystać jeszcze z ostatnich dni wakacji :lol: :roll:

Czekam tylko na oficjalne zakończenie kwestii Zlatana i jedziemy z sezonem. Będzie co ma być.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 19:22

Co prawda oficjalne potwierdzenie będzie dopiero za moment, ale mnie już nosi. Szykuje się bowiem niezła kompromitacja...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2010, 19:29

Mentor pisze:Co prawda oficjalne potwierdzenie będzie dopiero za moment, ale mnie już nosi. Szykuje się bowiem niezła kompromitacja...
Piszesz o tych 25 mln. :lol: Naprawdę będzie ciężko to wytłumaczyć. Ja w to nie wierzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”