FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1204

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 22:35

Tak jak pisałem wcześniej - jak dla mnie to ma już niewielkie znaczenie. Oszczędzamy jego pensję (12 mln) i za rok w razie potrzebny ponawiamy próbę opchnięcia. Jeżeli będzie się dobrze spisywał w Milanie to w interesie klubu i zawodnika będzie, aby skorzystać z pierwokupu. Jeżeli będzie trzeba kombinować to i tak wątpię, aby Barcelona osiągnęła gorszą kwotę niż teraz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 sie 2010, 22:37

Gorzej juz byc nie moze.

Ciekawy jestem, czy gdybysmy oglosili oficjalnie, ze Ibra jest do wziecia za 35 mln nie znalazlby sie klub chetny do jego kupna.

Jesli Pep nie obroni sie wynikami i pucharami, to za rok stanie sie kozlem ofiarnym (jesli nikogo wiecej nie kupimy)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sie 2010, 22:41

To jeden z najsilniejszych klubów świata, większy niż Barcelona.

Daje Zlatan od razu czadu :lol:

Co tu więcej napisać śmiech na sali i tyle. Żeby tak poważny klub jak Barca w ten sposób się ośmieszył- szok. Rok temu dać za niego 40 mln i Samu, a teraz go opchną nie dość że za groszę to jeszcze taka transakcja, że Milan nic nie ryzykuje :haha: Niebywałe. Ja sobie nie wyobrażam, żeby Fergie najpierw starał się o jakiegoś typa całe lato i rozbił na niego bank, oddał najlepszego strzelca, a za rok oddał go za grosze... :lol: Pardon nie oddał, wypożyczył :boruta:

Mes kun de klub :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 22:43

Kurde mistyk. Bez urazy, ale spróbuj na moment zapomnieć o Sandro i włącz myślenie :P Nie chodzi tylko o znalezienie chętnego kupca na Ibrę. Ostatnie zdanie ma zawodnik więc można zapomnieć o czymś takim jak Zlatan w Manchesterze City.

Pep to niezły ryzykant. Praktycznie co roku jest podobna śpiewka, ale do tej pory zawsze mieliśmy happy-end. Wiadomo, że łaska kibica na pstrym koniu jeździ, ale ja zgadzam się opiniami o tym, że fajnie by było gdyby podpisał dłuższy kontrakt a nie tylko coroczne ponowienie. Jasne jest, że nie będzie rok w rok czegoś wygrywał, ale nie oznacza to zaraz, że trzeba szukać kogoś innego :roll:

Nie uprzedzajmy jednak faktów. Wszyscy liczyli na lepszy skład, ale to czym dysponujemy również wygląda nieźle. Oby tylko kontuzje nas za bardzo nie niszczyły, do tego dobra gra nowych zawodników (nie tylko tych kupionych) tak możemy walczyć o wszystko.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 sie 2010, 22:44

To jeden z najsilniejszych klubów świata, większy niż Barcelona.
I tu ma rację.Pod względem trofeów na arenie europejskiej to Barca jak na razie goni Milan a nie odwrotnie.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 22:44 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 22:44

Mentor pisze:Mes kun de klub :haha:
Glory Glory Manure?

Nie zniżaj się poziomu rynsztoka Kamil.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 sie 2010, 22:48

O Sandro akurat nic nie mowilem w poprzednim poscie, co nie zmiania faktu, ze moglby miec odwage stanac przed kamerami, a nie uciekac tylnym wyjsciem.

Co to sie porobilo. Nawet Pep`a malo kto broni. Koniec swiata.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sie 2010, 22:49

Może dla rozluźnienia atmosfery zmienię na chwilkę temat. Kiedy prezentacja Mascherano? :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 sie 2010, 22:51

Mascherano will not undergo a medical until Monday. The first part of his tests will take place at 08:00 in the Hospital de Barcelona before the travels to the FC Barcelona Centro Médico at Camp Nou at 11:00. Afterwards he will sign his contract and be prevented as a new Barça player in the afternoon.
Jeszcze testów nie przeszedł :P czyli w poniedziałek po południu.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 sie 2010, 22:53

W kwesti sprostowania, bo widze juz kilka razy sie to przewija, Zlatan kosztowal 45-50mln (tutaj rozne zrodla podaja pewne rozbieznosci) plus Eto'o, nie 40mln.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 22:57

Prezentacja Mascherano pewnie w okolicach wtorku dopiero :think: W poniedziałek ma przejść badania i podpisać papiery, ale zapewne nie zdążą zrobić tego samego dnia prezentacji.
mistyk pisze:Co to sie porobilo. Nawet Pep`a malo kto broni. Koniec swiata.
Ja Pepa broniłem wcześniej :P Zresztą mogę powtórzyć, że taki obrót sprawy da się usprawiedliwić. Kilka dni temu Guardiola stwierdził, że jeśli Zlatan odejdzie to nie z powodów sportowych bo w tej kwestii nie ma mu nic do zarzucenia. Powiedział też trafne słowa, że najpierw jest się człowiekiem a dopiero potem piłkarzem. Trener odpowiada za kształt zespołu i jest odpowiedzialny za jego wynik. Pisałem wielokrotnie (w stosunku do różnych trenerów), że swoboda powinna być nie mniejsza od odpowiedzialności. Jeżeli Pep uznał, że lepiej Ibrę oddać niż trzymać go w klubie to OK, szanuję tę decyzję i jestem w stanie wyobrazić sobie dlaczego tak postanowił. Dylemat byłby większy gdyby Zlatan był filarem zespołu, ale tak nie było. Ja osobiście i tak oceniałem Szweda wyżej od wielu innych kibiców Barcelony, ale nie jest to zawodnik od którego jesteśmy uzależnieni a już szczególnie po transferze Davida. Mam żal do Pepa bo jest współwinny temu wszystkiemu (sam to przyznał), ale to nie oznacza zaraz, że go gnoję. Moja wiara w Guardiolę pozostaje niezachwiana, ale krytyka możne dotknąć każdego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sie 2010, 23:00

I tu ma rację.Pod względem trofeów na arenie europejskiej to Barca jak na razie goni Milan a nie odwrotnie.
Chelsea też goni Nottingham Forest :lol:

W tej chwilii Milan to średniak Europejski przy Barcie która jest na absolutnym topie, gadka, że Milan jest silniejszy czy większy jest zabawna.

Mentor wyluzuj :wink: Cóż masz pecha, że kibicujesz akurat temu teamowi któremu kibicuje tyle ciekawych okazów. Cóż jak się naczytało tyle, że Barca jest we wszystkim naj to takie transakcje są dobrą szyderką. Zresztą co ja mówie, Barca jest również naj w niewypałach transferowych. Ileż tego było w ostatnich latach, gdyby nie wychowankowie z La Masii to ciekawe jakby to wyglądało :P

Guardiola zdecydowanie nie nadawałby się do PL. Potrzebuje typ jakiegoś bata nad sobą :mrgreen:

Edit:
Kilka dni temu Guardiola stwierdził, że jeśli Zlatan odejdzie to nie z powodów sportowych bo w tej kwestii nie ma mu nic do zarzucenia. Powiedział też trafne słowa, że najpierw jest się człowiekiem a dopiero potem piłkarzem.
Takie rzeczy powinno się badać przed wydaniem grubej kasy na typa. Nie od dziś wiadomo, że Zlatan jest primadonną i ma rozdmuchane ego, więc można było takie coś spokojnie przewidzieć. Piłkarzy do zespołu dobiera się też pod względem charakteru :]
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 23:02 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 sie 2010, 23:01

Jako przeciwnik Ibry w Barcelonie wypadałoby się również wypowiedź ;] Ameryki nieodkryje i zgadzam się zwiększością na forum że te 24 bańki to kolejn wielka promocja naszego zarządu...Odbije się to zapewne w następnych okienkach...Ale dalej niewiem po co bawić się w wypożyczenie skoro i tak bedzie na 99,9% grał w Milanie jakiś haczyk tu musi być...Oby niebyło tak jak z Hlebem że wróci i będzie robić szum a korzyść będzie taka że Milan się wzmocni za 8,5 mln(pensja roczna)? Może za rok uda się go opchnąć do City o czym wspomniał Mentor..Wkażdym razie poraz kolejny dajemy powód do radości kibicom przede wszystkim Realu :/

Co do osłabienia owszem ono jest ale przyszedł Villa który zastąpi Ibre a miejsce 5 napastnika zajmie Jeffren a tym następnym będzie Iniesta który tylko od biedy będzie zajmowal miejsce słabego Henry więc aż tak źle niepowinno być :) Może te 16 mln to Barca odpuściła bo się dorobiła na koszulach,reklamach itd? :lol: eh...szkoda nerwów zmienie temat :angry: bo się nakręcam a jedną reką pisałbym do rana :]

Co z Mascherano jest już oficjalnie naszym piłkarzem? Przyznam że to będzie genialne wzmocnienie i cena też promocyjna co jest 2 plusem zarządu licząc sprzedaż Czygry...Choć jak mamy oszczędzać to czemu nie kupiliśmy Senny? No ale kwota co do klasy wtej kwestii można darować...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2010, 23:05

Jestem wyluzowany na tyle na ile sytuacja pozwala :wink: Zdenerwowało mnie to bo już kiedyś widziałem taką szyderę w Twoim wykonaniu. Niskich lotów zagrywka i tyle, ale mniejsza o to.

Zgadzam się co do tego, że Pep nie może mieć nieograniczonej swobody. Z pewnych względów jest dla nas idealnym trenerem, ale nie oznacza to, że jest ideałem w ogóle. W kwestii wzmocnień niech poprzestanie na doborze młodzieży a grubsze transakcje wykraczające poza rodzimą ligę muszą być omawiane dużo bardziej delikatnie i rozważnie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2010, 23:20

Nie no interes roku :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”