AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 887

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 sie 2010, 13:55

Masz absolutną rację, Robinho w Santosie zawsze był drugim napastnikiem, najczęściej jednak skrzydłowym w stylu Pato. Tyle że, podobnie jak z Borriello-wychowankiem, Maxwellem jako rezerwowym lewym obrońcą, i tak dalej, i tak dalej, możesz się przepychać, ale z zaklinaniem rzeczywistości nie wygrasz. :wink:
I jak tu dyskutować z kimś,kto idzie w zaparte?Oczywiście - Robinho nigdy nie grał środkowego (nigdy nie twierdziłem,że jest to środkowy napastnik,tylko że grał na tej pozycji mniej więcej tyle samo co Pato,ale ty jak zwykle przekręcasz wszytko by pasowało pod twoją teorię - przeczytał z raz Erystykę i uważa się za jedynego mądrego wśród plebsu :haha: ),bo ty tak twierdzisz (masz wklejony link do składu z 2002r,ale co tam),Maxwell nie jest zmiennikiem Abidala (nawet wobec powyższego txt Mentora,oczywiście ty jesteś większym ekspertem od składy Barcelony niż on),Borriello nie jest naszym wychowankiem (to jest najbardziej zabawne,przy okazji wyszło,że nie znasz angielskiego nawet w podstawowym stopniu - w dzisiejszych czasach - WSTYD,nawet większy niż nieznajomość statusu wychowanka zawodnika,który gra w tzw. ulubionym klubie) bo ty tak twierdzisz.Ośmieszasz się człowieku.Z tobą po prostu trzeba walczyć,bo jeszcze jakiś idiota jest w stanie uwierzyć w niedorzeczności,które wypisujesz.

BTW - nadal twierdzisz,że Borriello = Milito,czy już zmieniłeś zdanie ? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

EDIT - http://www.acmilan.com.pl/?id=16023#kom
Nie podoba mi się takie zachowanie - pyskówki nigdy nie były w stylu Milanu,zawsze mieliśmy klasę (poza incydentalnymi przypadkami typu transparent Ambrosiniego w 2007r).

aha - jeśli dojdzie Robinho i to za 10 mln € to śmiało będzie można nazwać nas największymi zwycięzcami tego okienka - poważnie wzmocnimy skład relatywnie niskim kosztem (gdzie nam do szaleństw City?A nazwiska mimo wszytko robią wrażenie).

Awatar użytkownika
kiboool
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kiboool » 30 sie 2010, 15:02

Przejście Robinho wydaje się już być pewne. Strasznie cwani są ludzie w Milanie wypożyczają tak dobrych graczy jak Zlatan i Robinho, dziwie się Barcelonie i City że idą na coś takiego.
Robinho w Milanie
Milan może być mocny w tym sezonie jak jeszcze Ronaldihno i Pato będą w formie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2010, 15:39

Nie podoba mi się takie zachowanie - pyskówki nigdy nie były w stylu Milanu,zawsze mieliśmy klasę (poza incydentalnymi przypadkami typu transparent Ambrosiniego w 2007r).
Zanetti, którego bardzo szanuje też nie powinien się wypowiadać w taki sposób. Też bez wini nie jest. Każdy wie jaki jest Zlatan i Milan go nie zmieni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2010, 17:26

Informacje milannews:
To niewiarygodne, ale jutro Milan ma się zajmować transferem Maxwella. Na ten moment "Milan i Maxwell są daleko (od siebie)", "nastąpiło ochłodzenie". Nie wierzyłem i nie wierzę, ale może się uda jakiegoś innego lewego obrońcę ściągnąć. Raiola, pracuj, rób krecią robotę w Barcelonie. :wink:
Milan dogadał się z Juventusem w sprawie Borriello, transakcja ma przybrać formę wypożyczenia z prawem pierwokupu dla klubu z Turynu.
Wciąż oczekiwany jest finał transakcji Huntelaar - Schalke, co pokazuje, że jednak odchodzą obaj napastnicy, a wbrew moim nadziejom nie jest tak, że los Huntelaara jest uzależniony od woli Borriello (liczyłem, że jako głęboki rezerwowy Huntelaar przeczeka sezon w sytuacji, gdy Borriello ucieka od rywalizacji, lepszy Holender od Beretty).
Domknięcie transferu Robinho jest spodziewane w trakcie najbliższych godzin, kwota i warunki nieznane.

Nie podoba mi się odejście Borriello, zostajemy bez napastnika, a przecież tydzień temu to była nasza najlepiej (obok środka obrony) obsadzona pozycja z jednym bardzo dobrym napastnikiem i dwójką zmienników na jedną pozycję. :roll: Zostajemy z jednym wybitnym i jednym ryzykownym zmiennikiem ze względu na zdrowie. Zdecydowanie bym wolał w ostatnich godzinach ściągnąć kogoś doświadczonego na ławkę, niech to będzie nawet taki Amoroso, jak kiedyś, albo Sheva, ale niech Pippo nie będzie jedyną opcją. :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sie 2010, 17:35

To trzecim napastnikiem zostanie jakis mlodzik. Zwolennikom wprowadzania "mlodych talentow" do zespolu powinno sie to podobac. W sytuacjach kryzysowych za napastnika bedzie robil Seedorf Galliani juz go kiedys przypisal na te pozycje. Zawsze mozna tez tak poprzesuwac Ronaldinho i Pato zeby wszystko sie zgadzalo. Damy rade chyba ze odpukac Zlatan dozna jakiejs powaznej kontuzji. Ostatecznie Lysy sprzedajac Hunta pofatyguje sie po Dzeko i wypozyczy go w ten sposob ze jeszcze Wilki beda nam za to placic ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2010, 17:42

Do kadry został już włączony Beretta, który najpierw był czwartym, po przyjściu Zlatana piątym, a teraz będzie trzecim napastnikiem. To olbrzymi talent, który bardzo mi imponował swoją grą w primaverze, ale... Jest niebywale kontuzjogenny. Gdybyśmy w kadrze mieli Zigoniego lub Paloschiego, to byłbym spokojny, dla nich to mógłby być idealny sezon na rozwój. Ale Beretta, który ma być najlepszym strzelcem primavery, dodatkowo jest bardziej szklany od Pato? Nie.
Z napastników zeszłorocznej primavery Gaeta, Verdi i Odu grali zwykle na skrzydłach, a Mancuso, Ganz i Cogliati to dla mnie zagadki, nie znam tych piłkarzy.
Wiele więc wskazuje na to, że Robinho lub Pato będą zmuszeni grać jako wysunięci napastnicy za Zlatana. To ma swoje zalety (gramy bardziej kombinacyjnie, bez takiego klasycznego tarana w ataku, przynajmniej tak graliśmy wczoraj i przez cały sezon), ale i masę wad - Pato jest kontuzjogenny, Robinho przyda się wszędzie indziej.
Dwa miesiące temu wystarczyło ściągnąć Maccarone i mieć spokój. :wink:
Nareszcie zgłosiliśmy Zlatana (w ciągu ostatniej godziny pojawiła się informacja na legacalcio).
Potrebbe saltare il passaggio di Kakhaber Kaladze dal Milan al Genoa. Secondo le ultime, il giocatore sarebbe restio al trasferimento sotto la Lanterna e, in aggiunta, pare che non abbia voluto accettare la riduzione dellingaggio.
Nie, nie, nie. Kurde, nie. Kończ waść, wstydu sobie oszczędź.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 sie 2010, 17:55

Do kadry został już włączony Beretta, który najpierw był czwartym, po przyjściu Zlatana piątym, a teraz będzie trzecim napastnikiem. To olbrzymi talent, który bardzo mi imponował swoją grą w primaverze
No proszę jeszcze jeden :P
Wilmore opamiętaj się. Paolucci swego czasu strzelał masę goli w primaverze, a jakoś do Treze cały czas mu daleko (dość :P)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2010, 18:05

Wilmore opamiętaj się. Paolucci swego czasu strzelał masę goli w primaverze, a jakoś do Treze cały czas mu daleko (dość
Podobnie jak Paolucci jest reprezentantem Włoch do lat 17, teraz 19, choć to obecnie żadna rewelacja.
Facet strasznie mi się spodobał jak na swój wiek tym samym, czym Verdi. Inteligencją boiskową już odskakuje od reszty kolegów z primavery, podoba mi się po stokroć bardziej od Zigoniego, Odu, Gaety, czy tak wychwalanego tu wcześniej Merkela.
Przypominam, że Paolucci też w swoim czasie miał metkę wielkiego talentu, to, że nie wyrósł na taki, nie przekreśla jego potencjału.
Nabijałem się z określeń fanów AlbinoLeffe, że to nowy RvN do momentu, gdy nie ujrzałem go w paru meczach primavery w zeszłym roku. Później przyszła ciężka kontuzja, teraz ma być liderem, ale z tak szklanym zdrowiem może z chłopaka nic nie wyrosnąć.

Ktoś tu wspominał o największej bazie danych piłkarzy - FM (pal sześć, że w kwestii przepisów mają luki) - tam Beretta jest najbardziej obok Paloschiego i Balotelliego utalentowanym włoskim piłkarzem. :lol:

W kwestii młodzieżówki - Verdi został przesunięty na acmilan.com do kadry primavery, ciekawe kiedy, nie zwracałem na to uwagi. Odu już na stałe w kadrze pierwszej drużyny, ale nie spodziewam się po nim znacznie większej ilości minut od Adiyaha sprzed roku, zwłaszcza po transferze Robinho. :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 sie 2010, 18:52

Wilmore pisze:(pal sześć, że w kwestii przepisów mają luki)
Nawet nie zaczynaj...Akurat w FMie naszymi wychowankami są Borriello oraz Ambrosini z pierwszego składu (wyobraź sobie,że zadałem sobie trud,ściągnąłem i zainstalowałem 2010,bo jakoś nie mam do ciebie zaufania po ostatnich numerach),a Oddo - twój 'koronny świadek' mały kłamczuszku - NIE!Więc o żadnych 'lukach w przepisach' nie może być mowy.Mowa oczywiście o ostatniej wersji - nie bedę sparawdzał każdej gry bo lord Wilmore sobie coś tam ubzdurał.Z tego co wiem SI mocno dba o research,szczególnie dużych klubów,a założę się,że osoba odpowiedzialna za Milan (ponoć 1 osoba odpowiada za 1 klub,niezłe biorąc pod uwagę rozmiar bazy danych) ma dużo większą wiedzę w tym temacie niż całe forum razem wzięte...

Co do młodzików jako 3 środkowego?Czemu nie - jeśli ogrywać młodych zawodników w Serie A to właśnie w takiej roli.I tak na 100% zmiennikiem Zlatana będzie Inzaghi.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 sie 2010, 18:58

W sumie jakby sie tak zastanowic to to by bylo super wyjscie jednak . Pod warunkiem ze Pippo bedzie zdrow , bo kto jak kto ale on ma poprostu nosa do bramek i niewazne ze jest stary ,bo jego forma fizyczna w moim odczuciu wcale nie jest taka zla . Majac za asystentow Roniego i Pirlo w tej formie spokojnie nawet w roli rezerwowego za Zlatana ukłuje z 10 bramek .

Jezeli przyjdzie Robinho to na moje oko nasz atak bedzie wygladal tak ... Ronaldinho (Robinho) - Zlatan (Pippo) -Pato (Robinho) jezeli bedziemy grac 4-3-3 na co sie zanosi .

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2010, 19:39

Podobno rozmowy z City prowadzi teraz Raiola jako nasz "ambasador". Co za dużo kontraktów z tym panem. Osobiście go nie lubię i mam nadzieję, że jak najmniej będzie łączyło go z Milanem. Chociaż powoli może pracować nad transferem Balotelliego do Mediolanu :)

Było zbyt pięknie jak narazie i Kaladze musiał to zepsuć.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2010, 19:50

Co za dużo kontraktów z tym panem
Wg. transfermarkt - wiarygodne źródło w tej kwestii - jego klientem nie jest Robinho, ale za to jest nim niejaki Mattioni, znany nam skądinąd.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2010, 19:52

Wg. transfermarkt - wiarygodne źródło w tej kwestii - jego klientem nie jest Robinho, ale za to jest nim niejaki Mattioni, znany nam skądinąd.
Wiem. Agentem Robinho jest Ribeiro(ten sam co Pato). Jednak z tego co wyczytałem to ponoć Raiola prowadzi rozmowy z City(acmilan.pl).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2010, 19:57

Wiesz, od dopinania transferu Ibry cały czas było słychać, że Galliani jest w Barcelonie, a jego "zastępca" Braida odpowiada za plan awaryjny - Robinho. I tak sobie było słychać o tym Braidzie w Manchesterze do dziś, poza tym jednym newsem na acmilan.pl.
Możliwe, że chodzi tu o to, że Gallianiego zatrzymały jakieś sprawy w Mediolanie - stąd to wczorajsze spotkanie z Raiolą - a Braida jest w tej chwili w Gelsenkirchen, gdzie sprzedaje najdroższe na świecie drewno. Nie wydaje mi się, by Raiola miał odpowiadać za ten transfer w znacznym stopniu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2933

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2010, 20:07

Wilmore pisze:gdzie sprzedaje najdroższe na świecie drewno.
O Gilardino zapominasz. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”