Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1232

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2010, 11:05

Już nie znęcałbym się tak nad Higuainem. Wczoraj w ofensywie dobrze nie zagrał prawie nikt, nie było kolektywu w ataku i sytuacje nie powstawały z dobrych akcji drużynowych, tylko z pojedynczych zagrań. Real często próbował jakiś drewnianych długich piłek w starym włoskim stylu, bo druga linia nie funkcjonowała tak, jak powinna. Higuain nie wyróżnił się wczoraj na tle kolegów ani pozytywnie ani negatywnie, dlatego standardowe zrzucanie winy za stratę punktów tylko na niego byłoby niesprawiedliwe.

Na razie nie jest wielkim zaskoczeniem, że ni funkcjonuje to super, ale szkoda punktów. Z meczu na mecz powinno być lepiej.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 30 sie 2010, 12:08

Wyróżnił się zdecydowanie negatywnie. Miał kilka okazji sam na sam i za każdym razem podejmował najgorsze decyzje jakie mógł. Dwa razy w idiotyczny sposób próbował minąć bramkarza kiedy trzeba było strzelać i raz strzelił idealnie w sam środek. Podobną dobrą okazję miał jeszcze tylko Cristiano (ale tylko jedną) i zachował się równie źle. Higuain musi się ogranąć bo zaczynąją wracać wspomnienia z jego początków w Realu. Ogólnie oczywiście cały zespół zagrał bardzo słabo w ofensywie. Canales oprócz jednego cisteczka do Higuaina ( za tą zmarnowaną akcję jednak nie można go ganić bo był faulowany i obrońca powinein dostać czerwoną kartkę), nie pokazał że zasługuje na miejsce w podstawowej jedenastce. W ogóle wydaje mi się żę Sergio wszedł w pretemporadę na pełnej kurwie po Euro U19 i dlatego na początku tak się wyróżniał, a teraz jego forma zacznie powoli opadać. Na plus debiut może zaliczyć chyba tylko Ozil po którym widać było wielki potencjał. Zaczęliśmy beznadziejnie, teraz musi być już tylko lepiej. Za Capello z tego co pamiętam też zremisowaliśmy tylko pierwszy mecz. Oby tym razem tych punktów z początku sezonu nie brakło pod koniec.

EDIT:
Ponoć 3 tygodnie dla Krystyny :? Przegapi mecz z Ajaxem.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 30 sie 2010, 21:15

Dajcie znać jak Mourinho zbuduje już ofensywny Real, bo zasnąłem na pierwszej połowie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 sie 2010, 5:03

Mourinho zbuduje już ofensywny Real
Mourihno + Ofensywny = does not compute :lol:

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 31 sie 2010, 15:39

Trudnosci sa ze sprzedaza zawodnikow tzn. M.Diarra i Dretwy :roll: Valdano powiedzial jeszcze na defense ze Mourinho jeszcze raz poprosil o napastnika, ale juz chyba za pozno, bo trudno bedzie kogos wyciagnac no chyba ze Ade z City, ale watpie

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 31 sie 2010, 19:41

Oficjalnie Drenthe wypozyczony do Hercules 8) Tak przy okazji to bardzo ciekawie wyglada beniaminek na papierze :wink: Z innych nowinek transferowych to bylo porozumienie w sprawie wypozyczenia Rafy do Spurs jednak sam zawodnik postanowil zostac co mnie bardzo cieszy i oby tak było :) Najbardziej zaciekawilo mnie jednak to
Jorge Valdano natomiast, na pytanie, czy na sprzedaż są tylko Drenthe, Diarra i Van der Vaart, zadane dziś na falach Cadena Cope, odpowiedział iż "mogą nastąpić niespodzianki".

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 31 sie 2010, 21:27

Wlasnie oddajemy Vaarta za dwie czapki gruszek do Tottenhamu, mimo ze Canales jeszcze nie ogarnia na najwyzszym poziomie. Coz, do przewidzenia. Pozostaje liczyc ze Kaka wroci i bedzie niszczyl system (taa, na pewno :lol: )

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 31 sie 2010, 23:54

Jezeli to prawda to czyste frajerstwo ze strony zarzadu... to niby ta niespodzianka co Valdano mowil? boze 11 mln za VdV

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 wrz 2010, 0:10

Ludzie tutaj płaczą po VdV (nie za wcześnie?) jakby to jakiś crack był. Jest to piłkarz mocno przeciętny. Ostatnio na wysokim poziomi grał ponoć w Bundeslidze (nie wiem, nie oglądam). W Realu albo nie potrafił przez 2 lata pokazać pełni potencjału, albo po prostu jest mocno przereklamowany. Przyszedł za małe pieniądze i odejdzie za podobne. W przypadku gdyby Kaktus kiedyś wyzdrowiał to, Rafa będzie czwartym zawodnikiem na swoją nominalną pozycję. Poza tym ma już tyle lat, że raczej dużo lepiej grał nie będzie.

Drenthe out \o/ transfer lata \o/
.. i niech nie wraca

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 wrz 2010, 0:18

VdV to nie crack, ale wciaz jeden z najlepszych AMF na rynku (top10 powiedzmy) - do tego zawsze zachowujacy sie profesjonalnie, NIGDY nie placzacy na role rezerwowego, zawsze walczacy w kazdym meczu, a jednoczesnie na tyle doswiadczony ze zmieniajac np. Kake w 1/8 LM w meczu z Chelsea nie bedzie sie kopal po czole jak niektore mlodziki. Do tego w razie potrzeby moze grac drugiego napastnika, co w przypadku Realu i jego 2 napastnikow w kadrze jest rowniez dosc fajne, czego chciec wiecej? Pewnie grajac wiecej do momentu powrotu Kaki pokazalby jeszcze sporo, no ale jak widac nie bedzie okazji.

Ozil kontuzja i o sile naszej gry ofensywnej bedzie stanowil Canales, yeah!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2010, 19:02

Sprzedaliście Rafaela więc jestem zadowolony, jedyny, który mógł coś rozegrać w tej kadrze(taaa Kaka :D). Teraz mam nadzieję, że Cristiano będzie walił na wzór NFL.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2010, 20:43

Jarzinho pisze:Sprzedaliście Rafaela więc jestem zadowolony, jedyny, który mógł coś rozegrać w tej kadrze(taaa Kaka ).
Taaa bo Ozil czy Alonso to nic nie umieją.

Zwolennikiem tej sprzedaży nie byłem, bo VdV mógłby się przydać. To bardzo solidny zawodnik i idealny rezerwowy. W pierwszym składzie też mógłby pograć. Trochę szkoda zwłaszcza, że odchodzi on, a zostaje o wiele mniej potrzebny w tej chwili Diarra, ale nieważne. Jakaś tragedia się nie stała, ma kto grać na tej pozycji.

Najważniejsze, że udało się pozbyć Drenthe :jupi:

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 01 wrz 2010, 21:52

Ozil w meczu z Mallorcą grał tak, jak się od niego wymaga. To nadal nie był jego najwyższy poziom, ale Mesut rozgrywał, i to z całkiem dobrym skutkiem. Nie ma wątpliwości, że z meczu na mecz powinno być lepiej, to raz, po drugie - Niemiec w pierwszym składzie za Canalesa, oczywistość. Osobiście bardzo lubię Sergio, ale on naszej grze niewiele obecnie jest w stanie dać, wydaje mi się też, że psychicznie z rolą rezerwowego łatwiej mu się będzie uporać.

Jestem ciekaw, co zrobimy z lewą obroną, przynajmniej na początku sezonu, ale to na razie wygląda na koszmar. Garay nie zagra do grudnia co najmniej, Pepe i Albiol powrócą najwcześniej pod koniec września. Jesteśmy więc skazani na Marcelo na lewej obronie, a biorąc pod uwagę fakt, że z Mallorcą bardzo duża część zagrożenia pod naszą bramką brała się z akcji z flanki Marcelo, czeka fanów Realu ciężko miesiąc. W optymalnym składzie, nie mam wątpliwości, powinniśmy na bokach obrony grać duetem Ramos - Arbeloa. Na rezerwie Juanfran i Marcelo. Arbeloa nie da wiele drużynie w ofensywie na lewej stronie, ale w obroine to między nim, a Brazylijczykiem jest wiadoma różnica.

Odejście Drenthe to nasz najlepszy ruch podczas letniego okienka transferowego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2010, 22:04

Pepe jest już zdrowy. Albiol też powinien wrócić trochę szybciej niż piszesz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 wrz 2010, 22:21

Ostatnio czytałem, że w tym sezonie w meczach z lepszymi drużynami na lewej stronie będzie grał Arbeloa, ze słabszymi - Marcelo. Z Mallorcą grał Marcelo i jak dla mnie jedynym mankamentem w jego grze defensywnej w tym meczu była gra w powietrzu - strasznie słabo ogarniał te nieliczne dośrodkowania, którymi zdołała nas uraczyc Mallorca.
Osobiście byłbym jednak za tym, aby po dojściu do zdrowia Pepego na ławce zasiadł Marcelo i Alvaro poszedł na lewą i żebysmy grali ciągle takim ustawieniem. Poprzedni sezon pokazał, że ciągle skakanie z jednej strony na drugą Arbeloi nie służą, a fakty są takie że Hiszpan jest znacznie lepszym defensorem niż Marcelo.

Co do Vaarta to chyba jedyne sensowne rozwiązanie, bo szanse gry miał bardzo małe niestety. Szkoda, że M. Diarra ostatecznie nie poszedł, bo przed nim w kolejce do grania są Khedira, Lass, Gago + pewniak Alonso, także jeżeli w tym sezonie zagra z 500 minut w sumie to uznam to za duży sukces.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”