Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 28 sie 2010, 9:49
mihalinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 sie 2010, 10:14
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 sie 2010, 11:51
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2010, 14:13
Nigdy nie rozumiałem tego zachwytu nad 2Paciem. Dla mnie gość jest jednym z wielu. Lubię go, ale za jakiegoś geniusza nie uważam. Jeśli chodzi o flow i głos znalazłoby się wielu lepszych.Salas11 pisze:
Przedstawiać geniusza gangsta rapu chyba nie muszę. 2Pac w wersji chillout - nic mnie tak nie rozluźnia po przerąbanym dniu jak ten kawałek.
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 sie 2010, 14:45
Temat rzeka i odpowiednio nakręcony zmalowałbym Ci wypracowanie pod tytułem "Dlaczego 2Pac jest najlepszy?"Cris7 pisze:Nigdy nie rozumiałem tego zachwytu nad 2Paciem. Dla mnie gość jest jednym z wielu. Lubię go, ale za jakiegoś geniusza nie uważam. Jeśli chodzi o flow i głos znalazłoby się wielu lepszych.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 01 wrz 2010, 21:34
W kazdym rodzaju muzyki jest takich "geniuszy" conajmniej kilku i wielu tak samo nie rozumie na czym ten niby geniusz polega, podobnie jest równiez z Iron Maiden. Ten zespół jest równiez niczym szczegolnym, moze poza tym ze wydali duzo albumow. Moje osobiste prywatne zdanie jest takie, podparte własnymi osobistymi spostrzezeniami ze IM jest dla 16 letnich zbuntowanych metali ktorzy dopiero co zaczeli sie jarac muzyka metalowaCris7 pisze:Nigdy nie rozumiałem tego zachwytu nad 2Paciem. Dla mnie gość jest jednym z wielu. Lubię go, ale za jakiegoś geniusza nie uważam. Jeśli chodzi o flow i głos znalazłoby się wielu lepszych.
Grand

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 wrz 2010, 22:05
Grand pisze: W kazdym rodzaju muzyki jest takich "geniuszy" conajmniej kilku i wielu tak samo nie rozumie na czym ten niby geniusz polega, podobnie jest równiez z Iron Maiden. Ten zespół jest równiez niczym szczegolnym, moze poza tym ze wydali duzo albumow.
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 01 wrz 2010, 22:53
Poniekąd legendą już są, bo w końcu graja szmat czasu ale ich piosenki jakoś szczególnie się nie różnią od siebie więc jako zespól, który wytyczał drogę metalu przez lata swojego istnienia nie ma mowy i stawianie ich na równi z tymi co wymieniłeś to grzech. Osobiście uważam ze większe znaczenie miała choćby Sepultura czy Pantera (moja miłośćNa pewno w jednym rzędzie powinno się ich stawiać z Black Sabbath,Judasami,Accept,AC/DC czy trashowcami (stara Metallica,Slayer,Megadeath,Anthrax) jeśli mówimy o LEGENDACH metalu.
Zupełnie inna półka niż np. kiczowate Manowar.Poza tym nawet teraz i tak zjadają na śniadanie 99% tzw. power metal (Sonaty,Hammerfalle i inne popierdółki).
Grand

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 wrz 2010, 23:26
No bez jajGrand pisze:Poniekąd legendą już są, bo w końcu graja szmat czasu ale ich piosenki jakoś szczególnie się nie różnią od siebie więc jako zespól, który wytyczał drogę metalu przez lata swojego istnienia nie ma mowy i stawianie ich na równi z tymi co wymieniłeś to grzech(...)
Rozumiem można nie lubieć Power Metalu ale wypraszam sobie mowienie o nich jako popierdółki.
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 wrz 2010, 9:29
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 02 wrz 2010, 10:52
Bad Brains Live in CBGB 1982:Diamen23 pisze: Ma ktoś namiar na jakieś DVD z koncertu z lat 80? Chętnie bym obejrzał, a nigdzie nie znalazłem.
Kod: Zaznacz cały
www.Chilecomparte.clrati
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 wrz 2010, 10:58
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 02 wrz 2010, 12:09
Rozwoj gatunku? Jakis wpływ mieli ale kurde no nie przypisuj im nie wiadomo jakich zasług dla metalu bo takich po prostu nie mają. Żadnej innowacyjności w w ich albumach przynajmniej ja nie znajduje, cały czas powielane te same schematy.MazurXIII pisze:No bez jajZ jednej strony lubimy power-metal,gdzie większość twórczości nadaje się dla właśnie piszczących nastolatków
,a z drugiej negujemy wkład IM w rozwój gatunku?Przecież połowa tych zespołów jeśli nie inspirowała się Helloween czy Running Wild to przede wszystkim właśnie Maidanami.Patrząc na nasze podwórko - bez Ironsów nie byłoby np. Turbo.Na zachodzie?Mam tu wymienić ze 100 zespołów i walnąć cytaty w stylu 'jak byłem młody to słuchałem IM i są dla mnie inspiracją"?Rozumiem,że można mieć awersję do danego zespołu czy gatunku muzyki (de gustibus non est disputandum),ale podważanie czegoś tak oczywistego to jakaś farsa.
Co do samej jakości muzyki - ciężko znaleźć lepszy wokal do heavy niż Dickinsona,teksty i przesłanie w niektórych albumach (niedoceniany X-Factor) też do najpłytszych nie należą,concept albumy (Seventh Son of a Seventh Son) to nie jest jakaś niska półka...Harris nie dał ci autografu czy co?
Poważnie?Poza tym Pantera czy wczesna Sepultura TO NIE HEAVY
Grand
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 wrz 2010, 12:20
To on teraz lata bez maski? Pamiętam miał taką fajną kiedyś...cloner pisze:Ja obecnie słucham SIDO, koleś jest zajebisty![]()
http://www.youtube.com/watch?v=noM2INZ4CjQ - polecam
Boromir
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio