Gry... - Strona 29

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 02 kwie 2005, 16:03

no racja pasztet....moje wrażenie też było takie na samym początku....ale teraz pykam i jestem w połowie drugiego sezonu :wink: ....ale ten manager ma coś w sobie że mi się nie chce zaczynać słabą drużyną(od razu wziełem MU)....a w fm zaczełem słabą drużyną i grało się super....i w niego grałem coś koło 8 sezonów....w CM5 wszystko zainwestowali w wygląd graficzny a baaaardzo mało na grywalność...i pod tym względem CM chowa się przy fm'ie...a...i jeszcze nie wiem jaką dobrą taktykę ustalić....mam jakąś tam ale różnie z nią bywa....nie to co w FM'ie :cry:

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 04 kwie 2005, 13:28

Sławek pisze:no racja pasztet....moje wrażenie też było takie na samym początku....ale teraz pykam i jestem w połowie drugiego sezonu :wink: ....ale ten manager ma coś w sobie że mi się nie chce zaczynać słabą drużyną(od razu wziełem MU)....a w fm zaczełem słabą drużyną i grało się super....i w niego grałem coś koło 8 sezonów....w CM5 wszystko zainwestowali w wygląd graficzny a baaaardzo mało na grywalność...i pod tym względem CM chowa się przy fm'ie...a...i jeszcze nie wiem jaką dobrą taktykę ustalić....mam jakąś tam ale różnie z nią bywa....nie to co w FM'ie :cry:
Grywalności nawet nie ma co porównywać. Dla mnie tryb meczowy jest straszny. Inne wady to baza danych i skopane atrybuty. Co drugi piłkarz ma zadatki na mega gwiazdę - 80% graczy to ekstratalenty, a powinno być gdzieś ok. 5% (tak jak w FM). Padają też zbyt często wyniki 7-0, 8-0, 10-0 itd. To prawda, że ludzie lubią świetnych zawodników i dużo bramek, ale tutaj zdecydowanie przegięto. Padają też zbyt często gole samobojcze (u mnie w 3 meczach pod rząd). Dziwaczne są reakcje zarządu na wyniki - mnie bardzo chwalono i dziękowano za przegrany mecz! Tych błędów jest zdecydowanie za dużo, a szybkość gry wcale tego nie rekompensuje.

Zmusiłem się żeby zagrać trochę dużej w to demko i kupno gry zdecydowanie odradzam. Jest to tylko marna namiastka tego co daje nam FM. CM 5 może zadowolić jedynie kompletnego laika, który dopiero zaczyna swoją przygodę z menadżerami. Starzy wyjadacze powinni natomiast trzymać się z daleka od tego tytułu. Ogólnie grę, w skali od 1 do 6, oceniam na 2.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 04 kwie 2005, 13:35

Tsubasa pisze:
Sławek pisze:no racja pasztet....moje wrażenie też było takie na samym początku....ale teraz pykam i jestem w połowie drugiego sezonu :wink: ....ale ten manager ma coś w sobie że mi się nie chce zaczynać słabą drużyną(od razu wziełem MU)....a w fm zaczełem słabą drużyną i grało się super....i w niego grałem coś koło 8 sezonów....w CM5 wszystko zainwestowali w wygląd graficzny a baaaardzo mało na grywalność...i pod tym względem CM chowa się przy fm'ie...a...i jeszcze nie wiem jaką dobrą taktykę ustalić....mam jakąś tam ale różnie z nią bywa....nie to co w FM'ie :cry:
Grywalności nawet nie ma co porównywać. Dla mnie tryb meczowy jest straszny. Inne wady to baza danych i skopane atrybuty. Co drugi piłkarz ma zadatki na mega gwiazdę - 80% graczy to ekstratalenty, a powinno być gdzieś ok. 5% (tak jak w FM). Padają też zbyt często wyniki 7-0, 8-0, 10-0 itd. To prawda, że ludzie lubią świetnych zawodników i dużo bramek, ale tutaj zdecydowanie przegięto. Padają też zbyt często gole samobojcze (u mnie w 3 meczach pod rząd). Dziwaczne są reakcje zarządu na wyniki - mnie bardzo chwalono i dziękowano za przegrany mecz! Tych błędów jest zdecydowanie za dużo, a szybkość gry wcale tego nie rekompensuje.

Zmusiłem się żeby zagrać trochę dużej w to demko i kupno gry zdecydowanie odradzam. Jest to tylko marna namiastka tego co daje nam FM. CM 5 może zadowolić jedynie kompletnego laika, który dopiero zaczyna swoją przygodę z menadżerami. Starzy wyjadacze powinni natomiast trzymać się z daleka od tego tytułu. Ogólnie grę, w skali od 1 do 6, oceniam na 2.
Ta gra mi wygladem przypomina najwiekszy szajs jaki kiedykolwiek wyprodukowali - TCM !!!!

Nie wiem jak ja wtyrzymalem w tym 3 sezony :P:P:P, ale Ten Ceem5 to jest juz kpina !! Nie postarali sie, menu wyglada jakos zabawkowo... za duzo kolorow i wogole źle dobrane ... wielu zawodnikow ma slabsze statystyki, np Nesta ma slaba gre glowa a powinien miec ze 20 .....

Jakies kontuzje z palca wyssane ... Van Der Meyde, Zanetti, Recoba .. przeciez oni mnie maja 2 miesiecznych kontuzji !!!

O trybie meczowym nie wspomne .... ja lubie jak tekst zlewa soe z trybem 2d a tu trzeba przyspieszac i zwalniac i nazat od poczatku :D:D:D To mnie dobilo juz wogole i wylaczylem giere, odinstalowalem w cholere i odpalilem Ceema 03-04 :D:D:D:D

Moj kolega teraz sciaga se CM5 i powiedzialem mu zeby nie sciagal bo to badziew .. mam nadzieje e poprawia cos w oryginalnej wersji (pelnej) ...

Bo jak nie to tylko FM i Ceemki starsze nam zostaja ...

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 kwie 2005, 15:35

hrabi pisze:
RoRo pisze:Moj kolega teraz sciaga se CM5 i powiedzialem mu zeby nie sciagal bo to badziew .. mam nadzieje e poprawia cos w oryginalnej wersji (pelnej) ...
No coz w pelnej nic nie poprawia bo pelna wyszla bodajze 18 marca:P
masz kiepskie informacje kolego...
nawet tak na chłopski rozum jeszcz enie spyszalem o takiej grze co to najpierw wydaje się pełną wersję a potem demo, ale moze jestem niedoinformowany.

Dopiero wyszło demo CM5 więc na pełną jeszcze troche się poczeka. Jednak wnioskując z poprzednich managerów to nie sądze by pelna byla pozbawiona błedów zwykle wygląda tak jak demo w wersji gold. POtem najpewniej wyjdze 100 tysiecy paczy.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 kwie 2005, 15:51

hrabi pisze: w takim wypadku to ty masz zle informacje bo gra na swiecie ukazala 18 marca a juz 21(o ile dobrze pamietam) wydali juz pierwszego patcha :P W polsce co prawda jeszcze premiery nie bylo bo zdaje sie robia jeszcze polska wersje. A demo wypuscili pozniej tylko dlatego, ze tak pelno osob kupilo to dla nazwy, a gdyby zagrali w demo najprawdopodbniej by z zakupu zrezygnowali
A faktycznie teraz sprawdzilem <zawstydzony>. Masz racje widocznie utkwiło mi ze nie wyszło jeszcze na konsole. Ogółnie fakt faktem ze wyszło już na świecie a przynajmniej tak piszaa na oficjallnej stronie.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Cm5 vs. Fm 05

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 08 kwie 2005, 21:13

Co lepsze i dlaczego :?: Moim zdanie lepszy jest Fm, poniewaz w Cma niegralem za dlugo, ale zniechecil mnie widok meczu, w Fmie jest o wiele lepszy, po za tym w CMie bardzo latwo wygrywalem, 3 mecze po 7-0 :D W Cma gralem zaledwie pol godziny i to jest pisane na goraco :wink: Jak zmienie zdanie to napisze :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 21:17

Odpowiedz jest prosta ...

CM5 to ścierwo, a FM5 to fajna giera :D:D:D:D

Chociaz Ceem 03-04 lepszy :D:D:D: najlepszy

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 08 kwie 2005, 22:06

Dla mnie najlepszy jest jak narazie FM05 chociaz przyznam ze w pelna wersje cm5 jeszcze nie gralem. Narazie tylko w demko. Ale demko nie pociagalo mnie bardzo. Wedlug mnie FM05 jest lepszy.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 08 kwie 2005, 23:12

Lubi sobi czasem pograc w managera i jak narazie najlepszym jest FM, bo demko CM mnie osobiście niewciągneło bo niby czemu niedojść że demko ma błędy to grasz pół sezonu, wole popykać w tym czasie w FM moją BVB :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 kwie 2005, 10:35

Co tu dużo mówić...grałem w demo CM5, jest do dupy. FM, natomiast jest genialny. Wogóle niema porównania.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 13 kwie 2005, 18:10

Hmmm... mój kumpel ma pirata CM 5 i mu niechodzi wiecie co może być przyczyną czy trzeba jakąś łatke czy craka nagrać ??jak macie jakiś link lub plik o który mi chodzi to napiszcie ten link lub wyślijcie plik pod jaget@gazeta.pl

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 14 kwie 2005, 14:27

Najlepsza Fifa wg. mnie byla 2003 gralem w nią calymi dniami :wink: ...
Podobala mi sie oprawa graficzna podczas meczu a także autentyczne gole.

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 14 kwie 2005, 14:32

Fifa 98 :).Była to 'rewolucyjna' jak na te czasy gra piłkarska...Pamiętam grę na hali, co później już nie występowało, a szkoda bo pomysł dobry.Ogólnie jak na tamte czasy gra najlepsza, grałem w nią godzinami, u kumpla, u mnie, aż nie mogłem już na to patrzeć.Zwłaszcza wersja z filmikami cieszyła 10 letnie oko :D.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”