"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 5

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 04 kwie 2005, 13:25

Lecą minuty, godziny i dni. Do meczu pozostało już nie wiele. Choć nadal nie wiemy czy sie odbedzie. Może nie przełożą całej kolejki ale derby ?? Powinni !!!

Wedłóg najnowszych doniesień mecz jednak sie odbedzie. Pogrzeb Jana Pawła II odbedzie sie w piątek. Mówiono że może odbyć sie w środe ale już wiedomo że nie. Teraz bardzie należy żadać sobie pytanie-Nie kto wygra lecz jest sens rozgrywać taki mecz w takim momecie.. ??

Ja jak i Wy nie mam nic do gadanie w tej kwesti i zakładam że jednak sie odbedzie spotkanie ... choć nie powinno ..

Co do meczu to czytałem że Inter bedzie zmuszony w pierszym meczu zagrać z Martinsem i Cruzem a ataku. Bobo może był by wstanie ale Mancini chyba nie zaryzykuje zdrowia i kontuzji na długi czas... Interowi "odpadł" Emre choć mi sie zdaje że to rodzaj kary i że gra z Milanem wiec postapili jak z Davidsem czyli niebrany pod uwage a uraz to swoja drogą..

Rossoneri zagraja w pełnym składzie zanosi sie że Ancelotti bedzie miał nawet problem ze składem a konkretnie kogo w defensywe ?? bo pomoc standart ale atak już jest problem - miły ploblem..

Nie wiem w jakim składzie Inter wyjdzie piszą że Cordoba i Materazzi na środku defensywy. Sinisza i Favalli po bokach może Ze Maria zostanie wciśniety. Druga linia prawie standart - Veron - Stanković - Cambiasso i kto ?? Zanetti, Van Der Meyde czy Killy No i atak Cruz Oba.

Carlo ma o tyle "problem" że defensywe może wystawić na 3 sposoby; Cafu - Nesta - Stam - Maldini lub Cafu - Stam - Maldini - Kaładze który jest w świetnej formie. Albo Stam - Nesta - Maldini - Kaładze. Ja mimo wszystko stawiam skład bez Kakhy. Bo Beppe - Billy czy Dario nie wyjdą w 1 składzie to pewne... Pomoc Rino - Andrea - Clarence i Kaka. I taka Sheva - Crespo [zanosi sie] Choć nie zdziwił bym sie jak zagrał by choinką i Rui Costa z Kaka a przed nimi Sheva !! a jeszcze Pippo - już jest do dyspozycji zregenerował siły i nadaje sie na walke.

Składy stawiam taki:

Milan - [1-4-3-1-2] - Dida, Cafu, Nesta, Stam, Maldini, Rino, Pirlo, Seedrof, Kaka, Sheva, Crespo.

Inter - [1-4-4-2]- Toldo, Sinisza, Cordoba, Matix, Favalii, Stanković, Veron, Cammbiasso, Zanetti, Cruz, Martins.

To nie bedzie mecz żeby sie podobać ..... a co ważne o awansie zadecydują dwa mecze. Także w tym meczu Milan przedewszystki nie może stracic bramki. Przed dwoma latami też pierwszy graliśmy u "siebie" i było 0:0 a rewanż na "wyjeżdzie" dał nam 1:1 i awans. W tym meczu moze być podobnie ..

Jedno jest pewne że w tym momcie ciężko myśleć o piłce a tym bardzie grać. Jak zawodnicy wyjdą na murwa "przestaną myśleć" ale przed mecze bedzie inaczej. Teraz nawet to gracze Inter mają "gorsze myśli" - smierć Jana Pawła II ..... ..................... i Milan a konkretnie to że Milan jedyny ich pokonał i że nie wygrali od dawne...

Mam nadzieje że San Siro zachowa sie jak nalezy ba nie mam nadziej a jestem przekonany. W końcu to jest Mediolan i najgłościejsze derby na świece- Włoch i to bedzie nie tyle już "Święte Wojna" co EuroDerby!!! Forza San Srio

**CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO**... i jak zawsze poszczególne błedy i coś mi sie zdaje że także psychika... niestety...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 kwie 2005, 13:32

_*For_zaza_Milan*_ pisze:
To nie bedzie mecz żeby sie podobać ..... a co ważne o awansie zadecydują dwa mecze. Także w tym meczu Milan przedewszystki nie może stracic bramki. Przed dwoma latami też pierwszy graliśmy u "siebie" i było 0:0 a rewanż na "wyjeżdzie" dał nam 1:1 i awans. W tym meczu moze być podobnie ..

Mam nadzieje że San Siro zachowa sie jak nalezy ba nie mam nadziej a jestem przekonany. W końcu to jest Mediolan i najgłościejsze derby na świece- Włoch i to bedzie nie tyle już "Święte Wojna" co EuroDerby!!! Forza San Srio

wszystko cacy ale troche sie za bardzo jak dla mnie podniecasz, derby milanu to w porownaniu z GRAN DERBY pikus :lol: hehe zartuje, ale mimo wszystko przesadzasz z tym ze to najglosniejsze derby na swiecie, widac ze milosc do milony przeslania ci oczyska :roll:

co do samego meczu, dla mnie bedzie to antyfutbol :? granie na zero i nic wiecej :twisted: :evil:

Awatar użytkownika
Tsubasa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tsubasa » 04 kwie 2005, 13:51

Mam pytanie. Czy ktoś wie jaki mecz pokaże TVP 2 w środę? W programach jest napisane tylko Liga Mistrzów...

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 04 kwie 2005, 13:57

Smitu mało wiesz chyba !!?? Albo udajesz :D hehe ??

Gran Derby ?? Jakie to Derby !! Lech - Groclin tez derby tak ?? Weż nie porównój "Świetych Wojen na San Srio" z spotkaniamy Barca - Real czy Real - Barca....

Coś Ci sie pomyliło jak Ty traktujesz to na takim samym pozimomie... W Hiszpani derby Basków i Sevilli moze porównać choć troche a co to Gran Derby ?? Jak to powiedzieł ktoś kiedyś w czasie relacji mecz to jest dla Polaków "mecz o kibiców" .. bo ilu kibiców Barcy kibicowało rok czy dwa lata temu Realowi ?? Sam Wiesz o co mi chodzi ..

Anty-Football ?? Tego tematu nie porószam !! Ja zawsze napisze "Defensywa częśc tej gry" a to jest LM i 1/4 - Hiszpanów nie ma bo jak ma sie ławke z Pavones i Oleregeras to tak jest ... znasz sie troche pewnie na piłce i wiesz chyba że defensywą może wygrać mecz a nawet i puchar ....

Tsubasa - No niby sms wyłoniły zwyciesce czyli pojedynek Chelsea Bayern i derbów nie pokaze TVP nazywo mówi sie też że Polsat tez nie pokaże . jak sie odbędą wogóle ...

POZDRO

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 04 kwie 2005, 14:14

czekam z niecierpliwoscia na ten mecz....chyba wygra Milan...maja mniej problemow kadrowych i atakaj beda mieli lepiej zestawioy wiec jesli zadecyduja bledy obrony to zdecydownaie stawialbym na ACM

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 kwie 2005, 14:19

_*For_zaza_Milan*_ pisze:Smitu mało wiesz chyba !!?? Albo udajesz :D hehe ??

Gran Derby ?? Jakie to Derby !! Lech - Groclin tez derby tak ?? Weż nie porównój "Świetych Wojen na San Srio" z spotkaniamy Barca - Real czy Real - Barca....

Coś Ci sie pomyliło jak Ty traktujesz to na takim samym pozimomie... W Hiszpani derby Basków i Sevilli moze porównać choć troche a co to Gran Derby ?? Jak to powiedzieł ktoś kiedyś w czasie relacji mecz to jest dla Polaków "mecz o kibiców" .. bo ilu kibiców Barcy kibicowało rok czy dwa lata temu Realowi ?? Sam Wiesz o co mi chodzi ..

Anty-Football ?? Tego tematu nie porószam !! Ja zawsze napisze "Defensywa częśc tej gry" a to jest LM i 1/4 - Hiszpanów nie ma bo jak ma sie ławke z Pavones i Oleregeras to tak jest ... znasz sie troche pewnie na piłce i wiesz chyba że defensywą może wygrać mecz a nawet i puchar ....

Tsubasa - No niby sms wyłoniły zwyciesce czyli pojedynek Chelsea Bayern i derbów nie pokaze TVP nazywo mówi sie też że Polsat tez nie pokaże . jak sie odbędą wogóle ...

POZDRO
hehe duzo wiem oj wiem ;)
ale wiesz co moze to nie sa takie same derby jak GD, tylko powiedz mi dlaczego nazywane sa derbami europy mimo ze nie graja w miedzynarodowych rozgrywkach ? co do meczu o kibicow, to niestety absolutnie racja :? tylko prawdziwi fani wiedza co to sa derby, czy to Gran Derby czy derby Mediolanu, dodatkowo masz racje z tym ze porownania nie maja sensu, jedni wiedza swoje drudzy swoje :wink:

co do defensywy, to ja po prostu nie lubie takiej gry, dlatego jest to dla mnie antyfutbol momentami, spojrz na to ze mojego pkt widzenia, ty sie bedziesz emocjonowal bo to twoj klub, dla mnie to bedzie jak patrzec na szachy, choc nie powiem ze nei bedzie ciekawie 8)

pozdro :D :wink:

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 04 kwie 2005, 14:53

No właśnie Smitu to jest druga spawa że dla Włochów i Tifosi Derby na San Srio to klasyka pełna gęba a dla Hiszanów i Cules Gran Derby to jedyna mecz i tak może daje Anglicy maja swoje ....

Ale Derby jako Derby to Derby :D hehe

Ja uważam że nie ma takiego czegos jak anty footbal jak ktoś nie lubie Milanu - Juve czy nawet Chelsea bo są mecze gdzie graja defensywnie to proponuje szachy. To jest cześc tej gry i bedzie nadal a osobiście jestem zwolenikiem gry defensywanej tym bardzie jak ktoś potrafi to rodzić - jak trzeba bronic to sie broni a zazwyszaj broni sie czegos co jest kożystne....

To nie temat do tego ale jak by policzyć kibiców Królewskich u nas w kraju którzy w tym sezonie są za Barca :!: to wyjdzie jakies 30 % "Cules" Dumy Kataloni w Polsce... Przeciesz to jest chore to tak jak ja by teraz był a Juve albo Inter no aż nie moge pisać ..... To jest chore ale warto zauważyć że w tych 30% jest ok. 25% moze 20% poniżej 15 roku życie i ich nie tyczą sie stwierdzenie Cules - Tifosi czy Gran Derby - "Świeta Wojna" bo za rok np. Żólte Łodzie Podwodne zaczna wymiatać na maxa i prowadzić w lidze bedzie inna "kultura" syndrom judaszenie .... I tu ten komentator miał racje mecze o kibiców są na pewno ...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 kwie 2005, 15:02

ojjj widze zaza ze zgadzamy sie w duzo szerszym zakresie niz myslalem, jedynie oprocz gry obronnej :) dla mnie najwazniejsze jest piekno gry, polot, finezja, gra z klepy, itd itp ..., jak juz powiedziane, derby to derby i od tego nie odbiegajmy :) mowisz : broni sie czegos co korzystne ... a czy nie lepiej walczyc o cos korzystniejszego ? granie do jednej bramki a pozniej obrona wyniku, czasem zabija widowisko :?

co do kibicow, sa kibice choragiewki i fani roznica jest znaczna i wiecej na ten temat mowic raczej nie trzeba :twisted:

pozdro :wink:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 kwie 2005, 15:23

hrabi pisze:
smitu pisze:ojjj widze zaza ze zgadzamy sie w duzo szerszym zakresie niz myslalem, jedynie oprocz gry obronnej :) dla mnie najwazniejsze jest piekno gry, polot, finezja, gra z klepy, itd itp ..., jak juz powiedziane, derby to derby i od tego nie odbiegajmy :) mowisz : broni sie czegos co korzystne ... a czy nie lepiej walczyc o cos korzystniejszego ? granie do jednej bramki a pozniej obrona wyniku, czasem zabija widowisko :?
pozdro :wink:
No ale w derboach Mediolanu ani Inter ani Milan nie gra defensywnie, a tym bardziej juz tak defensywnie jak ty to opisales

sorry a final ligi mistrzow sprzed dwoch sezonow ??

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 04 kwie 2005, 16:26

hrabi pisze:
smitu pisze:sorry a final ligi mistrzow sprzed dwoch sezonow ??
hehe derby final ligi mistrzow sprzed 2 lat to nie byly derby mediolanu, a w polfinale wcale tak defensywnie nie grali(choc dokladnie nie pamietam), w kazdym razie napewno nie tak zeby nie chcialo mi sie ogladac tego meczu

O panie, mylisz się.Mi to nie przeszkadzało, ale dużo osób mi mówiło, że najnudniejszy mecz jaki widzieli...Teraz raczej będzie to lepsze widowisko, szkoda, że tak wcześnie się zmieżyli, wolałbym półfinał...Mam nadzieje, że niedługo Święta Wojna w Lidze Mistrzów, będzie w Rzymie :twisted: .WYgrana w dwumeczu Milanu wg mnie, ale znów niepewna jak 2 lata temu.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 04 kwie 2005, 16:51

O wynik dwumeczu zadecyduja błedy bo w piłke grają oba kluby podobnie przynajmie w ataku bo w obronie to nie ....
i to znów moze byc klucz zobaczymy jak bedzie !!!

Uchi_UfFy jak pokazały ostatnie lata Roma gra cool co drugie sezon także teraz jest krucho ale trzeba walczyci w nastepnym sezonie Conti czy inny trener zbuduje pake że hej !!

DO "Internistów" czemu Włosi nie awizuja Matrixa w pierszym składzie ?? Oddał narke już czy co heheh ?? Bo dziwi mnie że Szinsza na środku ?? Jak Matrix chyba zdrowy ?? Napiszcie czemu tak Włosi awizują !! Bo jest Bobo w składzie czyli Mancini ryzyko podejmnie !! Dzięki

Ecco, per finire, le probabili formazioni.

Milan (4-3-1-2): Dida; Cafu, Stam, Nesta, Maldini; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kaka; Shevchenko, Crespo.

Inter (4-4-2): Toldo; J.Zanetti, Cordoba, Mihajlovic, Favalli; Veron, Cambiasso, C.Zanetti, Stankovic; Martins, Vieri

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”