Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 44

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 wrz 2010, 13:07

http://www.ticespor.com/2010/09/la-sele ... onera.html

Hiszpanie przygotowują się do meczu z Argentyną na estadio La Bombonera, czyli na stadionie Boca. Oczywiście muszą mieć pamiątki z tego stadionu :wink:

A tutaj fotki z treningu i ze spotkania z prezydentem Boca, Jorge Amealem.
http://www.bocajuniors.com.ar/noticias/ ... a-espanola

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2010, 22:15

Messi w swoim stylu i 1:0, do tego Gonzalo H. i mam pytanie. Gdzie ten Boski Diego?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 wrz 2010, 22:23

BTW, bardzo fajny skład Argentyńczyków, meczu nie oglądam, więc może ktoś napisze jak spisuje się środek Mascherano-Cambiasso-Banega? Bo na papierze wygląda to ciekawie. Gdyby tylko nie ten Demichelis na środku obrony. Nie ma w lidze argentyńskiej jakiegoś ciekawego stopera? Może jestem uprzedzony to Demichelisa po dwumeczu z United i MŚ, a w Bundeslidze wygląda solidnie...nie wiem,nie oglądam.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2010, 22:37

Cris7 pisze:Mascherano-Cambiasso-Banega
Wg mnie bardzo dobrze. Grają agresywnie, a do tego kreatywnie. Co prawda Hiszpanie przejęli teraz inicjatywę, lecz szczerze mówiąc, środek albicelestes na razie górą.

Silva jest, a raczej chyba go tam nie ma... Już wspominałem, że jego transfer to niewypał. Fabregas prawie połamał Messiego.

Reina - Iker nie martw się... Co on zrobił??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2010, 22:39

Bez pewnych zawodników ciężko sobie wyobrazić grę Hiszpanów. Bez Xaviego druga linia praktycznie nic dobrego nie robi, a obrona bez Carlesa, Capdevili i nawet Ramosa to niesamowita różnica, przynajmniej jeśli gra się z takim rywalem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2010, 22:43

Czy błąd Reiny można wytłumaczyć zroszonym mocno boiskiem? Na razie pozytywnie wypada tylko Villa (poprzeczka i słupek). Silva dno... Banega mi imponuje, a do tego wiecznie młody Javier Z. i Messi który... popisał się perfekcyjnym wślizgiem we własnym polu karnym!

Będzie pogrom.... Już jest pogrom!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 wrz 2010, 22:50

Nie oszczędzają się nawzajem, Alonso to nawet przesadza. Trio Argentyńczyków w środku panuje. Tak słabej gry Hiszpanów dawno nie było, zawsze te jakieś sytuacje były, nawet kiedy ewidentnie im nie szło. Villa sprawdza wytrzymałość bramki. Sfinks coś musi zmienić, bo Villa przez Mundial i Barcelonę przestawił się już kompletnie na lewe skrzydło, a Silva na środku napadu to nie prawa się sprawdzić.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 wrz 2010, 22:53

Najlepsi piłkarze świata na boisku. To jest dzisiejsza Joga Bonito, jak niegdyś Brazylia-Portugalia.
Marchena dzisiaj chyba się zatrzyma w podbijaniu swojego rekordu :)
A Pepe Reina solidnie pracuje na to, na co niegdyś VV sobie zapracował ;)

Generalnie to Vamos Argentina ;P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2010, 22:57

Jarzinho pisze:Trio Argentyńczyków w środku panuje.
Dlatego dziwi mnie mało inteligentne rozgrywanie piłki przez środek. Łup i gała do środka, a tam Banega i Cambiasso czyszczą.
Jarzinho pisze:Villa przez Mundial i Barcelonę przestawił się już kompletnie na lewe skrzydło, a Silva na środku napadu to nie prawa się sprawdzić
Nie ma dziś szans na grę godną MŚ. Argentyna pokpiła sprawę z Maradoną, bo mogła ugrać na mundialu wiele.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 wrz 2010, 23:20

Pierwszą połowę oglądałem jednym okiem, więc o grze obu drużyn nie będę się wypowiadał. Wynik robi wrażenie, ale trzeba wziąć pod uwagę, że dla Argentyny - a przede wszystkim Sergio Batisty - każdy mecz jest teraz jak o mistrzostwo świata. Chueco jest selekcjonerem tymczasowym i aby pozostać na stanowisku musi obronić się wynikami (to jest oficjalna wersja, tak naprawdę jest to przydupas Grondony i na 99% zostanie tak czy siak). Dla Hiszpanii jest to zwykły mecz towarzyski, który jest okazją do eksperymentów z taktyką i ze składem.

Aha, i proszę nie róbcie z Batisty żadnego boga trenerskiego. Ten człowiek w zeszłym roku nie awansował z Argentyną u-20 do MMŚ w Egipcie, a do kadry nie powołał wtedy Javiera Pastore (teraz zresztą też!). Niektórzy pewnie też pamiętają jak w Pekinie męczył się przeciwko ogórkom, mając drużynę naszpikowaną gwiazdami. Niedawno w jednym z wywiadów mówił, że nie wyklucza powołania Riquelme, który jest obecnie kontuzjowany.

Tak BTW, Argentyńczycy jeszcze nie skończyli zachwycać się nad Scolą i jego wyczynami, a tu dodatkowo piłkarze sprawiają taką niespodziankę :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 wrz 2010, 23:34

Może jestem uprzedzony to Demichelisa po dwumeczu z United i MŚ, a w Bundeslidze wygląda solidnie...nie wiem,nie oglądam.
Solidnie to wygląda kłoda drzewa a nie Demichelis. Zresztą Buyten wygrywa z nim tylko dlatego, że od czasu do czasu walnie bramkę a Demichelis to najwyżej samobója.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 wrz 2010, 23:57

Corinthians pisze:Chueco jest selekcjonerem tymczasowym i aby pozostać na stanowisku musi obronić się wynikami (to jest oficjalna wersja, tak naprawdę jest to przydupas Grondony i na 99% zostanie tak czy siak).
Też chciałbym, żeby taki przydupas jechał mistrzów świata :mrgreen:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 wrz 2010, 0:06

Chyba można już śmiało powiedzieć, że Argentyna ma nowego selekcjonera. Po takim zwycięstwie AFA będzie piać z zachwytu nad Batistą. Do końca roku Albicelestes zagrają jeszcze trzy towarzyskie mecze - z Japonią i dwa z Brazylią (jeden w ligowych składach).

Druga połowa kiepska. Żadnych rewelacji. Hiszpanie mogli strzelić ze trzy gole. Warto pamiętać, że łącznie mieli słupek i dwie poprzeczki, więc szczęście nie opuszczało Argentyny. Gdyby Del Bosque wystawił optymalny skład to mecz byłby całkiem inny.

Trzeba czekać na mecz z Brazylią, bo on chyba powie najwięcej. Mano Menezes jest w początkowej fazie selekcji, więc piłkarze będą dawać z siebie wszystko. Zobaczymy czy Batista naprawdę powoła Riquelme i czy nie będzie odgrzewał starych kotletów. Teraz, kiedy ma mocną pozycję, pokaże co mu chodzi po głowie i może pokusić się na jakieś [ch**] eksperymenty, do których bez wątpienia jest zdolny.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2010, 0:45

Corinthians pisze:Chyba można już śmiało powiedzieć, że Argentyna ma nowego selekcjonera. Po takim zwycięstwie AFA będzie piać z zachwytu nad Batistą. Do końca roku Albicelestes zagrają jeszcze trzy towarzyskie mecze - z Japonią i dwa z Brazylią (jeden w ligowych składach).
Piszę to z obawą, bo patrzę na Twojego awka. Nie sądzisz, że dzisiejsze ustawienie i personalne wybory ośmieszyły trochę selekcję Maradony? Może warto dać Batiscie szansę?
Corinthians pisze:Zobaczymy czy Batista naprawdę powoła Riquelme i czy nie będzie odgrzewał starych kotletów.
Nie widzę dla niego miejsca na boisku. Trio Mascherano-Cambiasso-Banega naprawdę dało dziś czadu. szczególnie w destrukcji, a z takim przodem jak Messi-Tevez-Higuain nie można stawiać na dobrego, lecz kręcącego kółka, holującego piłkę i wolnego AM.
Corinthians pisze:Teraz, kiedy ma mocną pozycję, pokaże co mu chodzi po głowie i może pokusić się na jakieś [ch**] eksperymenty, do których bez wątpienia jest zdolny.
Kadra Diego to też był eksperyment i to trochę dziwaczny. Powoływanie na podstawie snów?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 wrz 2010, 1:07

bartbuks - na początek muszę Ci wyjaśnić, że nie byłem i nie jestem zwolennikiem Maradony jako selekcjonera (chociaż czasami starałem się go bronić). Nie wiem czemu poruszyłeś jego temat (aha, z mojego awka, ale to o niczym nie świadczy). Maradona to był eksperyment, który się nie sprawdził i ja już do tego nie wracam. Jeżeli chcesz porównywać Batistę i Maradonę, to ja nie będę się w to bawił, bo to temat rzeka.

Oczywiście uważam, że Batista musi dostać szansę. Nie skreślam go już na samym początku, tym bardziej, że jak na razie broni się wynikami. Jednak znam go nie od dzisiaj, nie jest dla mnie żadnym anonimem. Chueco już udowadniał, że trener z niego nijaki, o czym pisałem wyżej. Sądzę, że moje obawy były uzasadnione. Jednym meczem nie zmienił mojej opinii.
bartbuks pisze:Nie widzę dla niego miejsca na boisku. Trio Mascherano-Cambiasso-Banega naprawdę dało dziś czadu. szczególnie w destrukcji, a z takim przodem jak Messi-Tevez-Higuain nie można stawiać na dobrego, lecz kręcącego kółka, holującego piłkę i wolnego AM.
Argentyna ma świetnych piłkarzy w środku pola już od dawna, a mimo to trzech poprzednich selekcjonerów nie potrafiło obejść się bez Romana. Maradona również, tylko obaj popadli w konflikt. Niedługo Riquelme wróci po kontuzji. Jeżeli rozegra jeden, może dwa dobre mecze, to jestem w 100% przekonany, że Batista go powoła. Gdyby go nie chciał powoływać, to by powiedział, że go nie powoła. A skoro powiedział, że Roman ma u niego szansę, to dla mnie jest to jednoznaczne. Jeśli dobrze pamiętam, to wywiadu udzielił po meczu z Irlandią, w którym środek pola również spisał się znakomicie.
bartbuks pisze:Kadra Diego to też był eksperyment i to trochę dziwaczny. Powoływanie na podstawie snów?
Zapewne tak. Teraz chciałbym widzieć poważną selekcję, bez ogórków z ligi argentyńskiej i starych koni. Niestety, to że w kadrze zobaczymy Riquelme, Verona czy innych pryków jest dosyć prawdopodobne, bo Copa America jest już a rok i Veron już powiedział, że ma ochotę na niej zagrać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”