Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1234

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 wrz 2010, 11:06

Tyle było spekulacji dotyczących niejakiego Romelu Lukaku, ja jednak dopiero teraz obczaiłem sobie na dobre gościa.
Chłopak jest 93 rocznik, w tym sezonie był podstawowym napastnikiem Anderlechtu i zdobył 15 bramek, zdążył już zadebiutować w kadrze Belgii.
Mierzy 192 cm, i waży ok. 94 kilo. Próbkę jego umiejętności można zobaczyć tutaj :arrow:

Trzeba go złowić zimą bo zapowiada się talenciak na miarę Drogby. Tym bardziej mamy w kadrze tylko 2 napastników na ten sezon, nie licząc zaciągów z Castilli.
I tu zmierzam do tego iż chętnie bym zobaczył Moratę w pierwszym składzie na Osasunę, jak to spekulowały media. Chociaż szanse są mniejsze gdyż Benzema się wyleczył (zdobył nawet brameczkę w kadrze)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 wrz 2010, 11:28

kaczy pisze:Romelu Lukaku
Chłopak przeczy wszelakim zasadom. Porusza się po boisku jakby miał 25 lat, pomimo wagi i wzrostu jest szybki, choć obawa jest jedna - jak tak dalej będzie, to w okolicach 30-tki zniszczą go kontuzje. Organizmu nie da się oszukać.

A co z Garethem Balem? Podobno na niego także macie chrapkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2010, 11:31

Bale podpisał dopiero 4-letni kontrakt i podejrzewam, że Redknapp za nic w świecie go nie puści.

Do do Lukaku, coś mi się o uszy obiło, że Wenger go obserwuje (choć konkretów nie znam, bo nie jestem ostatnio na bieżąco) z tego co wiem, to Chelsea jest nim najbardziej zainteresowana. Chyba jego agent ma dobre kontakty z Chelsea, czy jakoś tak i sam piłkarz ponoć kibicuje Chelsea (jakieś fotki z nim w koszulce Chelsea widziałem)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 wrz 2010, 11:42

fieldy pisze:Bale podpisał dopiero 4-letni kontrakt i podejrzewam, że Redknapp za nic w świecie go nie puści.
Pamiętaj, że są takie sumy, którym nikt nie może się oprzeć, w szczególności angielskie kluby. Choć Spurs długów nie mają gigantycznych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2010, 11:46

Ale po co Realowi Bale? Bezsensowna plotka moim zdaniem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 wrz 2010, 11:50

Mentor pisze:Ale po co Realowi Bale? Bezsensowna plotka moim zdaniem.
Tego to nie wiesz, choć pamiętaj, że to Real. Tam jest ciśnienie, więc nic nie jest pewne i przesądzone. Choć jakby trafił to naprawdę nie widzisz dla niego miejsca?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 wrz 2010, 11:56

Wiadomo, że chodzi o lewą obronę. W Realu im ofensywniej tym lepiej, więc Walijczyk mimo iż jego kariera rozbłysła dopiero gdy przesunięto go do pomocy to świetna opcja (przynajmniej w charakterze plotki dla 13-latków).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 wrz 2010, 12:00

Chłopak przeczy wszelakim zasadom. Porusza się po boisku jakby miał 25 lat, pomimo wagi i wzrostu jest szybki, choć obawa jest jedna - jak tak dalej będzie, to w okolicach 30-tki zniszczą go kontuzje. Organizmu nie da się oszukać.
Afrykanie zawsze szybciej dojrzewają fizycznie. Na młodzieżowych imprezach zawsze święcili triumfy, a nigdy nie potrafili przełożyć tego na sukcesy w dorosłej piłce, gdzie tracili już tą przewagę fizyczną.

Lukaku to fenomen i jeżeli dobrze poprowadzi swoją karierę(a widać po wywiadach i po opiece ojca, że jest na to szansa) to będzie wielkim graczem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 wrz 2010, 12:03

(L)oczkerson pisze:Walijczyk mimo iż jego kariera rozbłysła dopiero gdy przesunięto go do pomocy to świetna opcja (przynajmniej w charakterze plotki dla 13-latków).
Pod kątem przenosin do Realu zawsze przewija się wiele nazwisk. My możemy gdybać, choć wg mnie Real może sobie pozwolić na najbardziej niekonwencjonalny/nieprzemyślany* zakup. Choć może Mou zmieni trochę tą politykę?

*niepotrzebne skreślić

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 09 wrz 2010, 12:05

MazurXIII pisze:Notuje zyski...owszem...ale bez uwzględnienia transferów z obu ostatnich sezonów :boruta:
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/ ... _euros.htm
Jak kwotę transferową w wysokości 250 mln € księguje się jako 30 mln i do tego spada zadłużenie (czyli gdzie oni to umieścili?) to...nawet Enron nie był tak kreatywny.
Nastwpny, ktory nie ma nic do powiedzenia, nie ma zadnej wiedzy na dany temat, a mimo to sie wypowiada.
Pytanie naprowadzajace: w jakiej formie MIlan bedzie płacił za Ibre, i dlaczego transfer jest tak skonstruwany, ze najpierw jest roczne wypozyczenie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2010, 12:08

bartbuks pisze:Pod kątem przenosin do Realu zawsze przewija się wiele nazwisk.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=31182

Nie no mi się nawet nie chce roztrząsać tego tematu. Gdybym miał się pochylać nad każdą plotką tego typu to chyba bym się przegrzał. Dla mnie Bale to boczny pomocnik czy tam skrzydłowy i nie wydaje mi się, aby Real potrzebował takiego gracza na lewą stronę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 wrz 2010, 12:30

Nastwpny, ktory nie ma nic do powiedzenia, nie ma zadnej wiedzy na dany temat, a mimo to sie wypowiada.
Pytanie naprowadzajace: w jakiej formie MIlan bedzie płacił za Ibre, i dlaczego transfer jest tak skonstruwany, ze najpierw jest roczne wypozyczenie?
Odpowiedź naprowadzająca - misiu kolorowy - za Krystynkę zapłaciliście całą sumę od razu (bagatela - 100 mln €),za Alonso (30 mln funtów) i Benzemę (35 mln €) bodajże również - jedynie Kaka' poszedł w 3-4 ratach,z czego 2 powinny być już na koncie ACM...nie wspominając o tegorocznym okienku.A ten wyskakuje mi z Gallianim,który wziął jednego z najlepszych napastników świata za bezcen i do tego w ratach jak kontrargument :haha: ...Jak znajdziesz mi zaksięgowaną kwotę transferową w wysokości 250 mln € lub zadłużenie klubu powiększone o tą kwotę (kredyty) to pogadamy.Jak na razie widzę prostacką kreatywną księgowość dla naiwnych,żeby pokazać jaki to Perez jest super a Calderon był be.Szczególnie zastanawiające są rubryki 'before player transfers'.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 09 wrz 2010, 13:11

Jak nie znasz się na temacie to się nie wypowiadaj dziecko.

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=30037

Napinaj się w temacie Milanu, czy innego Juventusu. W temacie La Liga mamy już ich wystarczająco dużo, nie potrzebujemy kolejnego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 wrz 2010, 13:41

:haha: :haha: :haha:
Jeszcze raz - zapytam jak kretyna tudzież wyborcę PO (bo tylko tacy używają argumentum ad personam - nazwałeś mnie dzieckiem,cóż za argument merytoryczny charakterystyczny dla społeczności...powiedzmy onetowej):
- wydajesz 250 mln € na transfery.Przychód pozostaje z grubsza ten sam,wydatki również,zadłużenie ponownie również (przez również rozumiem +/- 50 mln € - dane do znalezienia w podlinkowanym audycie).
Gdzie do jasnej cholery zaksięgowano te transfery,w tym około 200 baniek żywą gotówką?Nie w zadłużeniu i nie w wydatkach...

Piłkarze są - sumy transferowej nigdzie nie zaksięgowano albo przeniesiono na następne lata wydając tą kwotę w BIEŻĄCYM okresie rozliczeniowym (kreatywna księgowość się kłania - tym sposobem można wykazywać zyski będąc bankrutem).CUD.Niemal taki jak 1/4 LM jeśli tęsknisz za napinką...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 09 wrz 2010, 14:05

Czytałeś w ogóle to co przesłałem czy nie znalazłeś czasu? Tam jest wszystko wyraźnie pokazane. 219 mln euro wydane przez Pereza są zapisane w wydatkach na sezon 2008/2009. Wszystkie transfery po Benzemie są już w wydatkach na sezon 2009/2010. Jak dla Ciebie po obniżeniu zadłużenia o 25% (!), zadłużenie jest z grubsza takie same to chyba nie bardzo mamy o czym rozmawiać. Wydatki są podobne, bo oprócz redukcji zadłużenia dochodzą do tego bardzo wysokie pensje dla zawodników ściągniętych w zeszłym sezonie ( http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=31196 ). Jedno jest pewne, zazdroszczę zarówno kibicom Milanu, a także Tobie prywatnie, jeśli dla Ciebie zwiększenie przychodu z roku na rok o 35 milionów euro (ok 9%) nie jest niczym szczególnym. Tylko pozazdrościć. Co do tego że wszystkie transfery były płacone żywą gotówką to nie jestem pewien, ale nie będę się kłócił.

Dzieckiem można być bez względu na wiek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”