Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 445

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2010, 0:46

20,87 mln ?
moim zdaniem też, a na tych, którzy odeszli JUVE zaoszczędził 37 mln. Od tego odjąć to co JUVE płaci Treze i Camo i można się spodziewać, że budżet na pensje zmalał o jakieś 12 mln.

Statystyki, być może niedokładne (bo raczej przecież z nieoficjalnego źródła), ale to co chciałem zobaczyć zobaczyłem. Cieszy mnie, że budżet na pensje zmalał w stopniu zauważalnym. Biorąc pod uwagę, że wydano na transfery znacznie mniej w tym oknie niż w ostatnim, gdzie też za wiele na Lidze Mistrzów nie zarobiliśmy to ja o finanse po tym sezonie jestem raczej spokojny. Jakieś 12 mln zaoszczędzone na pensjach + jakieś 25 mniej wydane na transfery powinno pokryć straty związane z ligą mistrzów.

A za rok wracamy do europejskiej elity, trzepiemy kasę na nowym stadionie i kasa na duże transfery powinna być. :wink:

dav1d
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dav1d » 06 wrz 2010, 9:26

Matura z matematyki jednak powinna być obowiązkowa.

14,6 = x(57/100)
1460=57x
x=1460/57 => x= 25,6

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 wrz 2010, 11:34

No tak. Ładne pierdoły wcześniej napisałem. Gdybym napisał dzisiaj rzym na takim samym poziomie, to miałbym dziś zdecydowanie gorszy dzień. :roll:

Swoją drogą zastanawia mnie jak to zaciskanie pasa przez Marottę ma się do tych regulacji FIFA Financial Fair Play. Ma ona wejśc ostatecznie w 2013 roku, więc niedługo skończą się szaleństwa City.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 wrz 2010, 15:24

http://www.solojuve.com/transfery/del_p ... ventus.php

Ach, co to będzie, co to będzie...

Nieuchronnie zbliża się mecz z Sampdorią, pocieszające jest, że jak na razie nikt jeszcze nie wyleciał z powodu kontuzji :shock:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 wrz 2010, 15:45

tak się ostatnio zastanawiałem czy przypadkiem Alex nie skończy kariery w JUVE po tym sezonie, bo ma kontrakt do 2011 i z tego co pamiętam jak podpisywał go w 2008 wspominał, że to prawdopodobnie jego ostatnia umowa, a i teraz nic się nie mówi o nowej mimo iż klub właśnie negocjuje nowe kontrakty z Chiellinim i Marchisio.
Nie wyobrażam sobie tego, ale myślę, że to dobry moment. W tym sezonie Alex dalej będzie potrzebny drużynie i by odszedł jako mistrz, a nie jako piąte koło u wozu. Tylko niech się nie włóczy po Katarach :pray:

A mecz z Sampą? Muszę przyznać, że nie mogę się doczekać. Aquilani, Krasic i Quagliarella już powinni mniej więcej wiedzieć o co chodzi trenerowi. Na dobrą grę w ataku co prawda pewnie będziemy musieli poczekać, aż Vicek czy Amauri będą gotowi do gry od pierwszej minuty, bo dwójką cofniętych napastników gra się ciężko, ale formacja pomocy może wyglądać już naprawdę dobrze. Melo wyrasta na lidera drużyny z tego co mówi Del Neri, Aquilani i Krasic to bardzo udane transfery. Potencjał jest, nic tylko czekać na dobrą grę.
No i tylko ten Cassano i Pazzini. Obaj są w formie, wiec będzie ciężko, ale Del Neri zna Sampę na wylot i liczę, że okaże się to najważniejsze.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 wrz 2010, 19:32

Po Katarach myślę, że włóczył się nie będzie, jak już coś to wybierze MLS. Jeśli utrzymuje kontakt z Cannavaro to pewnie już wie, że tam nie ma lekko. Ale nie wyobrażam sobie odejścia Alexa.

Co do Sampy. Iaquinta pewnie byłby już zdrowy i mógłby zagrać, ale raczej wyjdziemy Alex - Quag ze względu na to, że w czwartek Fabio grać nie będzie więc Vicek pewnie wejdzie w drugiej części meczu. Krasić i Aquillani mają za sobą tydzień treningów więc to powinno zaprocentować, ważne jest, żeby dobry wynik przyszedł jak najszybciej bo jeśli znowu potracimy punkty to im dalej w las tym będzie coraz gorzej. Rok temu ograliśmy Sampę 5-1, ale wtedy szalał Camor i Amauri których teraz nie będzie. Co do Cassano i Pazziniego, Kielon i Bonucci mieli dobry tydzień żeby się im przyjrzeć na zgrupowaniu, poza tym trenowali ze sobą cały czas więc zgranie powinno być lepsze. Jeśli tylko nie popełnimy jakiś głupich błędów (vel Chimenti w ostatnim meczu z Sampą) to powinny być 3 pkt. Tyle, że my Juventus ma skłonności do rujnowania całego meczu jednym fatalnym błędem...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 wrz 2010, 19:44

Zmierzch gwiazdy dopada każdego. Maldini zawiesił buty na kołku, Raul się wyłamał i odszedł. Teraz przez rok będą spekulacje co z Alexem DP, następny moim zdaniem będzie Francesco Totti. Na każdego przychodzi pora, o czym za dwa lub trzy sezony przekona się również Steve G. z L'poolu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 wrz 2010, 20:05

kaczy pisze:Na każdego przychodzi pora, o czym za dwa lub trzy sezony przekona się również Steve G. z L'poolu.
Gerrard? Bez przesady, chłop ma "ledwie" 30 lat, chyba pogra trochę dłużej. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 wrz 2010, 20:17

Przed Gerrardem podobnie jak przed np. Puyolem jeszcze parę lat. Wcześniej pożegnamy Giggsa i Scholesa. Tego pierwszego zawsze niesamowicie ceniłem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 wrz 2010, 20:24

Giggs to ostatni światowej klasy skrzydłowy ze starej szkoły. Bez wątpienia będzie mi go brakowało. Wzór profesjonalizmu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 wrz 2010, 20:32

Dla mnie Giggs to w szczególności wspaniała osobowość. Doskonałych zawodników widziałem wielu, ale niewielu zawsze wydawali mi się wspaniałymi ludźmi. Taki Giggs, Del Piero czy Maldini tym się dla mnie wyróżniają.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 wrz 2010, 20:42

Już takich nie produkują. :cry:

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 12 wrz 2010, 14:07

Póki co wyniki w ligach europejskich pokazują że można dzisiaj śmiało stawiać na Juventus :wink:

chapi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chapi » 12 wrz 2010, 14:38

Link do meczu: http://skroc.pl/bb0d

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 wrz 2010, 16:45

Juve marnuje sytuacje tak seryjnie że głowa boli. Najpierw stwarzają sobie 3-4 okazje strzelają bramkę ,a potem Sampa odpowiada jedną akcją i mamy wyrównanie.
Vicek zrobił wszystko perfecto ale jak mógł tego nie trafić :?: :roll:

PS. Sędzia nie ogrania i widać że skala spotkania go trochę przytłacza ...

EDIT :
Gdyby Juve miało dziś trochę więcej konsekwencji w obronie i na jej lewej stronie nie biegał de Cegile ( ile razy on miał problemy z Maringulio ) to było by to 3:1 powiedzmy. Na plus Fabio który świetnie dzisiaj grał w ofensywie - strzelał bramki, dochodził do sytuacji i przede wszystkim cały zaś szukał gry z partnerami, a także Krasic który mógł przesądzić losy meczu lecz nie wykorzystał sam na sam. Bhaterem mógł również zostać Vicek ale uznał że bramkarz gości jest lepszym celem niż bramka. Widać że Juventus ma potencjał w ataku i del Neri ma tam kim rotowac ale brakuje solidniejszego lewego obrońcy i lepszego partnera dla Kielona który mógł się przy tej trzeciej bramce zachowac lepiej ( po co on robił te trzy kroki w kierunku piłki :?: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”