FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1212

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2010, 2:44

Dzisiaj drugie spotkanie Barcy w La Liga. Mimo, że spotkania po przerwie na reprezentacje różnie Barcelonie wypadają, to Hercules to rywal, z którym trzeba wygrać. Beniaminek mimo ciekawszych wzmocnień na koniec okienka to nadal rywal z jakim można wygrać bez potrzeby wystawiania najsilniejszego składu. Nie zagra Jeffren i Puyol, więc do kadry dołączony zostanie pewnie ktoś z rezerw i mam nadzieję, że będzie to Thiago i dodatkowo przy dobrym wyniku otrzyma szansę do pokazania się.
Z Guardiola ciężko typować skład, ale przewiduję, że obrona będzie tak jak z Racingiem, może ew. Milito za Pique. W pomocy może od początku Javier otrzyma szansę debiutu, dalej Keita i Iniesta, a miejsce Andresa w ataku Pedro + Messi i Villa.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 wrz 2010, 12:46

Liczę dzisiaj na Trezeguet, mam nadzieję, że coś ukłuje. Nie ma lepszej możliwości na debiut w nowym klubie jak gol na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2010, 13:37

Boromir pisze:Liczę dzisiaj na Trezeguet, mam nadzieję, że coś ukłuje. Nie ma lepszej możliwości na debiut w nowym klubie jak gol na Camp Nou.
David sam przyznaje, że nie jest w najlepszej formie- partnerów, którzy wypracują mu sytuację do dołóż nogę specjalnie dobrych nie ma, więc nie masz na co liczyć. :wink: Choć przy wysokim wyniku(oby 8) ) może Barcelona się rozluźnić...

Dzisiaj urodziny ma Eric Abidal, jeden z najbardziej ulubionych przeze mnie zawodników obecnej Barcelony. Oby ten sezon miał taki jak początek poprzedniego do momentu kontuzji i oczywiście bez żadnych urazów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2010, 17:32

Valdes, Adriano Pique Abidal Maxwell Mascherano Keita Iniesta Bojan Messi Villa

Nawet w miarę trafiłem ze składem. Jest Adriano na prawej, jest debiut Javiera, Bojan od początku. Zobaczymy jak Adriano będzie sobie radził, ostatnio było pozytywnie w ofensywie słabiej w defensywie jeśli chodzi o prawą stronę. Maxwell to obecnie pewniak, przynajmniej do spotkania z Atletico, bo jednak w nim chciałbym zobaczyć tam Abidala. Mecz z beniaminkiem więc można eksperymentować i próbować nowych opcji czy nowych zawodników. Trzeba poczekać i zobaczyć jak taktycznie będzie z napadem, bo ja spodziewam się osobiście Leo na środku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2010, 17:34

Abidal niech sobie dzisiaj gola sieknie na urodziny :P

Podobno wyjdziemy takim oto składem:
Valdés, Adriano, Piqué, Abidal, Maxwell, Mascherano, Keita, Iniesta, Bojan, Villa and Messi
Znowu Eric na środku :roll: Milito noga odpadła czy jak? Debiut Mascherano :] Środek bez Xaviego i Busqetsa :o Niby można było coś takiego przewidzieć analizując artykuł dotyczący mikrocyklów i budowania formy, ale jednak zaskoczenie jest. Bojan od pierwszej minuy :] Fajnie.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 11 wrz 2010, 17:48

Mentor pisze:Bojan od pierwszej minuy :] Fajnie.
No fajnie, fajnie tylko niech zacznie coś strzelać. Ostatnio ze skutecznością u niego krucho zarówno w klubie jak i reprezentacji U21. Ciekawi mnie bardzo występ Javiera... pewnie nie pasuje do nas tak jak najlepszy DM globu Fletcher, który w ofensywie sadzi bramy no ale coż, jakoś to Barcelona przetrwa.
Maxwell tym razem teoretycznie na lewej obronie ale spodziewam się go wszędzie włącznie z atakiem :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2010, 18:01

Na pierwszy rzut oka w tunelu na Javiera to przypomina mi on w barwach Blaugrany Oleguera :lol:

aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 11 wrz 2010, 18:36

Ładny meczyk, kolejny faworyt po MU narazie zawodzi i przegrywa. Mascherano powinien mieć świetny debiut uwieczniony czerwoną kartką. Hercrules dobrze się muruje jak dotąd

Edit

wiem wiem ale narazie to niespodzianka, w 2 połowie wejdzie Xavi i wynik będzie zupelnie inny lecz pogadac można.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2010, 18:51 przez aldoraine, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 wrz 2010, 18:38

Mało to razy Barca przegrywala a potem 5-1? :lol: Spokojnie, jeszcze pierwsza polowa sie nie skonczyla.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 wrz 2010, 18:45

Adriano :lol2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2010, 18:49

co takiego zrobił ? bo ja na przykład nie oglądam meczu :p

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 wrz 2010, 18:50

Bierze przykład z Busiego w trzymaniu sie za twarz i efektownym upadaniu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 wrz 2010, 18:50

Naprawdę mogliby już odpuścić to aktorzenie, przecież to wygląda momentami żałośnie. :?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 wrz 2010, 18:53

Ciekawe jest to ze poza strzalem Bojana, Barca nie ma jak narazie super okazji,widać gołym okiem ze troszke niepoważnie podeszli do spotkania.Mascherano na dobrą sprawe już powinno nie być na boisku,no ale tak gra podobno najlepszy Dm swiata :rotfl:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 wrz 2010, 18:55

Akurat to nie pomogło, bo sędzia nie wywalił Treze, a zdecydowanie powinien, 2 razy uderzył w twarz Brazylijczyka, drugi raz specjalnie. Teatralne, dostał uderzenie w twarz i co miał stać i pokazać nic mi nie jest.
Magnum pisze:Bierze przykład z Busiego w trzymaniu sie za twarz i efektownym upadaniu.
Ty taki Eboue nie bądź.

Barca dobrze rozpoczęła, nie wiem czy był spalony po podaniu Maxwella do Bojana, ale jeśli go nie było, to Krkic za to powinien nie wychodzić na drugą połowę, bo to frajerstwo, które trzeba karać. Głupie błędy czasami w defensywie, przy bramce to aż ciężko opisać co się działo w polu karnym, na koniec Adriano grający dobrze podaje do Valdeza zamiast do Valdesa. Pep musi wywalić kogoś z dwójki Keita- Mascherano bo gra siedzi w drugiej linii i Pedro za Bojana, a Leo na środek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”