Trenerska ruletka - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zastąpi Sousę w reprezentacji?

Probierz
0
Brak głosów
Michniewicz
3
60%
Loew
0
Brak głosów
Inny polski trener
1
20%
Inny zagraniczny trener
1
20%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Trenerska ruletka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 sie 2010, 14:13

Rada Nadzorcza GKS GieKSa Katowice S.A. działa szybko. W poniedziałek rano przyjęła dymisję Dariusza Fornalaka ze stanowiska trenera I drużyny. Wczesnym popołudniem udało się podpisać kontrakt ze szkoleniowcem, który od wtorku poprowadzi GKS. Został nim Wojciech Stawowy.

Nowy szkoleniowiec GKS-u urodził się 28 stycznia 1966 w Krakowie i z klubami z tego miasta związany był jako zawodnik - bronił barw Cracovii, Nadwiślana i Hutnika. Także karierę trenerską rozpoczął w Krakowie, prowadząc młodzieżowe drużyny Wisły. Największe sukcesy odnosił jednak z ekipą Cracovii, z którą rok po roku wywalczył awans najpierw do drugiej ligi, a następnie do ekstraklasy. Po rozstaniu z "Pasami" trener Stawowy zmienił klimat na północny wiążąc się Arka Gdynia, której szkoleniowcem był niemal dwa lata. Ostatnim do tej pory klubem Stawowego był Górnik Łęczna. Przez ostatni rok nowy szkoleniowiec GieKSy odpoczywał od profesjonalnej piłki. Teraz staje przed zadaniem w Katowicach - naprowadzić drużynę GieKSy na właściwe tory.

Zobaczymy co z tego będzie. Wilmore nie zgrywaj kumatego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2010, 14:38

Fishbone
Ja od paru lat jestem z siebie dumny, że już nie jestem kumatym. Pamiętam po prostu dobrze, jak wyglądały te Wasze (czy też Twoich starszych kolegów z Bukowej obecnie) starania, gdy raz złapaliście jakiegoś głupka w Spiżu, a reszta sprytniejszych kumpli spokojnie siedziała w Sky Barze czy kasynie w hotelu Katowice i miała w nosie jakieś policyjne akcje fanów GKS. Katowice to duże miasto, a piłkarze to nie skończeni idioci, jeśli chcieli się bawić z dala od fanów, to spokojnie im się to udawało.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 wrz 2010, 21:51

Bakero ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 wrz 2010, 22:41

kaczy pisze:Bakero ?
Nie wydaje mi się. Skład na mecz z Koroną ustalił Wojciechowski, Bakero nie miał nic do gadania. Już prędzej Tarasiewicz poleci, a Śląsk sypnie kasą i sięgnie po zagranicznego trenera, ale to raczej dopiero w czasie przerwy na kadrę.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2010, 22:53

kaczy pisze:Bakero ?
Wiesz jaka tam jest dziś sieczka? Dzwonię do Purzyckiego, a jak ten usłyszał z moich ust "Bakero" to się rozłączył! Potem nie odbierał telefonu. :P Oni się tak boją Wojciechowskiego, że głowa mała. Majdan to sra po gaciach jak chcesz się czegoś dowiedzieć. Dla mnie to chore, bo ośmieszają klub...
cloner pisze:Nie wydaje mi się. Skład na mecz z Koroną ustalił Wojciechowski, Bakero nie miał nic do gadania.
Jestem dość blisko Polonii i powiem Ci, że praca tam jest podobna do roboty sapera. Józek czekał na potknięcie Bakero. On chce go pożegnać, więc nie zdziwię się, że sam podłożył sobie świnię, aby tylko wykopać Baska. Niestety Twój argument nic nie da, choć nie ukrywam, że chciałbym abyś miał rację.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2010, 23:02

Bartbuks, a to, co słyszałem, że teraz Wojciechowski robi w klubie dosłownie wszystko, żeby tylko zwolnić Bakero PRZED zdobyciem mistrzostwa i udziałów w klubie przez Hiszpania, w tym odpowiednio "demotywuje" piłkarzy, żeby tylko podkopać pozycję trenera, to prawda?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2010, 23:10

Wilmore chęć zdobycia MP, a wprowadzenie totalitarnej władzy nie muszą się wykluczać. Wojciechowski zawsze był tyranem i nikt tego nie zmieni. On musi wtrącić swoje 3 gr, choć tak naprawdę na piłce się zna tak, jak ja na operacjach powiększania biustu! Silikony widziałem, podziwiam, ale gówno wiem o ich wszczepianiu.

Tu nie chodzi o to, że Bakero jest średni. Wyobraź sobie, że Wojciechowski bardziej ceni Oleksego niż Baska. Jeżeli "Łysy", jak pieszczotliwie nazywa go JW, jeździ do Bełchatowa, aby straszyć kopalnię, że nie chce oddać Nowaka, to o czym mowa? Janas ma przyjąć stołek po Bakero, bo taki dostał zapis w kontrakcie i basta. Jak się będzie mądrzył, to też poleci. A czemu ma Jose polecieć? Prosta odpowiedź - bo Janas nie będzie się rzucał, tylko za tyle kasy pokornie posłucha prezesa. Bakero do dziś miał w d... jego sugestie, lecz złamał się, co wg mnie było strzałem w stopę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 23:12

To chyba nie jest wiązana pisemnie umowa o tym mistrzostwie, Józef tylko złożył propozycje Bakero albo duża kasa, albo 10%(?) udziałów w Polonii.
Co nie zmienia faktu, że dni Hiszpana są policzone w klubie. Było to wiadomo od momentu kiedy Janas zawitał do grona doradców Wojciechowskiego. Sam Jose wiele stracił i już był na wylocie kiedy starał się załatwić pracę i czy podwyżkę bratu i postawił jakieś ultimatum i się przejechał na tym, bo Józefowi zależało na nim tak jak na każdym innym trenerze. Później były podobno przeprosiny ze strony Bakero. Ja po wysłuchaniu jego tłumaczeń dlaczego nie gra dzisiaj Andreu nie mogłem się powstrzymać od śmiechu- kogo on chce oszukać, jest marionetką ośmieszaną w mediach przez Wojciechowskiego, a nawet nie chcę mi się domyślać kto ustala mu skład i w jakim gronie.
Szkoda mi Bakero, bo z Janasem niestety ta drużyna będzie mocniejsza. :?
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, 23:19 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2010, 23:16

Jarzinho pisze:To chyba nie jest wiązana pisemnie umowa o tym mistrzostwie, Józef tylko złożył propozycje Bakero albo duża kasa, albo 10%(?) udziałów w Polonii.
To padło w rozmowie i tyle. Choć dziś nie ma co do tego wracać. Wojciechowski na bank wypłaci kasę, bo w tej kwestii jest fair.
Jarzinho pisze:Szkoda mi Bakero, bo z Janasem niestety ta drużyna będzie mocniejsza.
I więcej zabawy z nimi będzie. Żałujcie, że nie możecie na bieżąco śledzić działań Józka. Kabaret i ubaw po pachy. A jak jego doradcy mu robią grupowo loda, to jest już parodia. Wiadra wazeliny się przewracają.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 wrz 2010, 23:24

bartbuks pisze:I więcej zabawy z nimi będzie. Żałujcie, że nie możecie na bieżąco śledzić działań Józka. Kabaret i ubaw po pachy. A jak jego doradcy mu robią grupowo loda, to jest już parodia. Wiadra wazeliny się przewracają.
Akurat Janas jaki jest taki jest, ale nie po to rezygnował z ciepłej, dobrze opłacanej posady w Bełchatowie, zamieniając na jeszcze pewniejszą w Widzewie, a teraz na Polonię, żeby mu jakiś kretyn z komisją skład ustalał. Tego jestem zdecydowanie pewien.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 wrz 2010, 23:27

Jarzinho pisze:Akurat Janas jaki jest taki jest, ale nie po to rezygnował z ciepłej, dobrze opłacanej posady w Bełchatowie, zamieniając na jeszcze pewniejszą w Widzewie, a teraz na Polonię, żeby mu jakiś kretyn z komisją skład ustalał. Tego jestem zdecydowanie pewien.
Chcesz się założyć? Gilewicz, Hurkowski, Kralczyński, Białas, Wędzyński i wielu innych twierdzi, że to idealny człowiek na to miejsce, bo ma warsztat, umiejętności, ale też nie obraża się, gdy ktoś mu coś szepnie do ucha.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 wrz 2010, 23:37

Janas zawsze był trenerem, który na wszelkie sugestie z zewnątrz przystawał bez problemów. Ma swoją wizję piłki, swój warsztat, zawsze ocenia piłkarzy po swojemu, ale jeśli ktoś mu powie, że ma odrębne zdanie, to potrafi bardzo chętnie na to przystać i posłuchać. Jest na wpływy niezwykle podatny i o tym wszyscy dobrze wiedzą - a Wojciechowski sprytnie sobie to uporządkował zaklepując go już od dłuższego czasu robiąc podkopy pod Bakero.
Bo do mnie dotarły takie informacje właśnie - za mistrzostwo część udziałów, zespół zaczyna grać na miarę mistrzostwa, więc Wojciechowski zaczyna kopać pod nim dołki i przyciąga Janasa coraz bliżej zespołu, byleby tylko nie oddawać udziałów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 wrz 2010, 13:50

No to Bakero poleciał. Jose już nie poprowadził treningu Polonii - uczynił to Stokowiec. Wojciechowski właśnie go zwolnił, tylko że podobno Janas się waha... Może liczy na większą kasę?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 wrz 2010, 14:03

Może są jeszcze jakieś kulisowe rozmowy o kompetencje?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 wrz 2010, 14:32

j1mmy pisze:Może są jeszcze jakieś kulisowe rozmowy o kompetencje?
Raczej o kasę, bo co tu dużo gadać. :P Janas wie w co się pakuje i wie ile będzie mógł. Odpowiednia kasa wynagrodzi mu wszystko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”