Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 751

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2010, 9:28

Obrony chyba nie ma co chwalić specjalnie, bo nie mieli nic do roboty. Clichy trochę więcej niż reszta i jego można pochwalić :p stoperzy nie mieli okazji by się pomylić. Zaskoczony byłem tak mizerną grą gości. Almunia pewnie, poza jedną interwencją, gdzie wyszedł do piłki na 8-9 metr i lekko ją musnął, na szczęście rywale nie atakowali specjalnie :p
Wypada się cieszyć z gry i wyniku, ale jakichś wielkich wniosków bym nie wyciągał, bo to na trening bardziej wyglądało. Trzeba się skoncentrować na Sunderlandzie, bo to będzie cięzki mecz. Tam zawsze mamy sporo okazji i nie udaje się wygrać, więc trzeba się sprężyć.
Dobrze, że Cattermole nie zagra.

Vela w tym sezonie strzelił 3 gole. Na bramkę celnie uderzał ... 3 razy :P

aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 16 wrz 2010, 11:30

:D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 wrz 2010, 13:22

fieldy pisze:Przed rokiem mówiłem, ze nie chce Chamakha i ciesze się, ze Wenger nie posłuchał :p
A moich opinii o Vermaelenie się czepiałeś :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2010, 13:27

bo pisałeś coś takiego
Vermaelen - ile on napsuł mi krwi kiedy ściskałem kciuki za Ajax w Eredivisie. Często sprawia wrażenie jakby mu się po prostu nie chciało. Nie dziwią mnie już w jego przypadku sytuacje, kiedy to rywal minie go z piłką, a on zupełnie odpuszcza pogoń za nim. Dobre mecze przeplata słabymi i niestety tych drugich jest ich więcej. Po przyjściu Wilaerta zresztą pozycja Vermaelena w drużynie zmalała. Częściej w środku gra Vertonghen i właśnie Wilaert. Również nie jest to zawodnik do Arsenalu.
:lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 wrz 2010, 13:29

Już wygrzebał, żeby mi dopiec :lol: Co ja poradzę na to, że w Ajaksie naprawdę mnie wkurzał?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2010, 13:47

nic nie poradzisz, ale śmiesznie to teraz brzmi :p zwłaszcza ostatnie zdanie.

Cesc ma najwięcej asyst w całej LM od sezonu 05/06 - 14.
Jeśli chodzi o ostatnie 5 sezonów to ma też najwięcej asyst jeśli chodzi o 5 najsilniejszych lig - angielską, hiszpańską, włoską, niemiecką, francuską.

to też fajne: Gael Clichy won eight tackles against Braga – more than any player from any team on Match Day 1 of the Champions League.
Choć Braga nie grała nic wielkiego, więc miał ułatwione zadanie :p

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 16 wrz 2010, 23:36

Cesc ma najwięcej asyst w całej LM od sezonu 05/06 - 14.
Jeśli chodzi o ostatnie 5 sezonów to ma też najwięcej asyst jeśli chodzi o 5 najsilniejszych lig - angielską, hiszpańską, włoską, niemiecką, francuską.
podaj zrodlo do tego i liczbe tychze asyst

bo mi wg tego - http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 86&cc=5739
wychodzi,ze od sezonu 2005-06 do 09-10 zaliczyl cesc zaliczyl w lidze - 59 asyst

taki xavi - 44 - http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 07&cc=5739
ale wg najrzetelniejszego skarbu kibica ligi hiszp-guia de marca - juz tylko 32 asysty (1,2,4,16,9)

nalezy podkreslic jednak najwazniejsza rzecz - w hiszpaniii inaczej liczy sie pojecie asysty (bezposredni strzal po podaniu-jesli natomiast gracz przed strzalem przyjmie sobie pilke i dopiero odda strzal asysty juz nie ma-w anglii juz chyba jest)

stad m in taka kosmiczna ta liczba asyst cesca

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 wrz 2010, 5:05

Napływ newsów dzisiaj/wczoraj był. Po pierwsze, co w sumie dla nas najważniejsze, to brak kontuzji z meczu z Bragą. Diaby i Vermaelen mają natomiast wrócić na West Brom czyli za tydzień. Naprawdę szkoda, bo z Sunderlandem będzie ciężka przeprawa na wyjeździe i to będzie prawdziwy test dla duetu Squillaci-Koscielny. Jestem dość niespokojony o ten mecz.. wszakże ostatnio ich stadion nie był dla nas przyjazny.. zobaczymy.Z innych wiadomości, Wenger znowu swoje o tym, że mamy "four very, very good goalkeepers".. i ze ma pelne zaufanie dla Almunii i wierzy ze jest swietnym bramkarzem. W sumie dobrze, bo teraz to mu moze tylko pomóc, ale z drugiej strony niech nie przesadza o tych czterech bardzo dobrych bramkarzach bo to trochę śmieszne jednak :P Almunii potrzeba rywala, jak był Lehmann to grał dobrze, potem piach, teraz całe lato spekulacji i niby-rywal Fabian i jest dobrze.. oby to sie utrzymalo, bo teraz juz nic nie zmienimy.

Poza tym jest masa pochwał dla mistrza Cesca ale to juz jest nudne bo wiadomo ze to geniusz. Nie mozna go puscic, musi z nami zostac, sio Barco :P dobra bedizemy sie napinac w maju teraz odpuszczę :lol: ale ludzie juz sie dopatruja takich rzeczy, ze np. nie biegl do kibicow jak to ma w zwyczaju albo ze niby zerwal opaske szybko po meczu (nie widzialem).. nie ma co gadac, zobaczymy jak sie zachowa jak strzeli w meczu np. z Tottenhamem czy cos.. teraz za wczesnie.
nalezy podkreslic jednak najwazniejsza rzecz - w hiszpaniii inaczej liczy sie pojecie asysty (bezposredni strzal po podaniu-jesli natomiast gracz przed strzalem przyjmie sobie pilke i dopiero odda strzal asysty juz nie ma-w anglii juz chyba jest)
to w sumie dziwne, bo w LM i LE liczą tak jak w Anglii.. tym razem to Hiszpania jest inna :P nie chcialbym grac w fantasy la liga :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 wrz 2010, 10:52

liczby asyst nie pamiętam, bo znalazłem to na twitterze i to dość dawno temu, a tam nie ma wyszukiwarki wpisów z tego co wiem.
źródło - opta sports.

http://www.optasports.com/

zajmują się statsami z takich lig:
* English Premier League
* Spanish Liga BBVA
* German Bundesliga and Bundesliga2
* Italian Serie A
* French Ligue 1
* Russian Premier League
* Portuguese Liga Sagres
* Champions League
* Europa League
* All major international tournaments - World Cup, African Cup of Nations etc

jeśli chodzi o piłkę i do tego masą innych sportów.
Nie jestem w 100% przekonany odnośnie innych lig, ale jeśli chodzi o ligę angielską to jeszcze się nie spotkałem by podali złą statystykę. Ligą angielską zjamują się od momentu powstania Premier League, czyli od początku lat 90-tych.

tu masz jedno z kont na twitterze
http://twitter.com/OptaJoe
jest ich wiecej, optajose zajmuje się hiszpańską, optafranz :lol: niemiecką, etc.

stad m in taka kosmiczna ta liczba asyst cesca
oni zajmują się wszystkimi ligami, wiec podejrzewam, ze badają to w swój sposób - i wszystkie ligi traktują wg tego samego klucza. Jakby podawali sttystykę wg kryteriów jakie panują w danej lidze, byłoby to bez sensu. Tak mi się wydaje.
wychodzi,ze od sezonu 2005-06 do 09-10 zaliczyl cesc zaliczyl w lidze - 59 asyst
wg np. gry fantasty football ma 59 w sezonach 06/07-09/10, wiec wg gry (dodajac) jeszcze wcześniejszy sezon ma więcej, wg optasports chyba aż tyle nie było, co by znaczyło, że nie liczą tak jak w oficjalnie w L angielskiej się liczy, a jakimś swoim sposobem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 wrz 2010, 20:23

Ta liga jest kapitalna w końcowych minutach :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 wrz 2010, 20:26

maciek_88 pisze:Ta liga jest kapitalna w końcowych minutach :lol:
Kapitalny to jest Rosa i Clichy. [*]

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 wrz 2010, 20:27

Cieszy to, że nie tylko my tracimy frajersko punkty :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 wrz 2010, 20:30

Kamil232 pisze:Cieszy to, że nie tylko my tracimy frajersko punkty :P
No frajersko... Cały mecz nas cisnęli, strzeliliśmy dziwną bramkę i tyle. Sunderland był lepszy i powinien nawet wygrać. No ale szkoda, bo 3 pkt były pod nosem... VdV dzisiaj strzela pena u Spursów, a my się męczymy takim Rosą. Masakra. [']

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 wrz 2010, 20:34

[k****].

Coś tak czułem jak Rosa podchodził do piłki, że nic z tego nie będzie. Mógł bardziej na pałę bić to może ktoś za stadionem dostałby piłkę za friko :roll:

Prawie same negatywy po tym meczu. Nie ma trzech punktów, Cesc kontuzjowany, Song wyrzucony z boiska. Pewnie Wenger powiedział do słuchu sędziemu i do tyłka mu się dobiorą. Na plus Almunia, który dzisiaj nas ładnie ratował.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 wrz 2010, 20:50

No ale szkoda, bo 3 pkt były pod nosem...
No właśnie ten cytat obrazuje, że mam rację pisząc o frajerskiej stracie punktów.
Tak zagraliście słaby mecz, ale Sunderland też jakoś klarownych okazji zbyt wielu nie miał, tylko, że miał przewagę optyczną(ale też graliście w dyche). Takie mecze często wygrywa ten co strzeli pierwszy bramkę. Typowy mecz walki.
Biorąc pod uwagę, że mieliście karnego który by "zabił" mecz i go nie wykorzystaliście to spokojnie można powiedzieć o frajerskiej stracie punktów. Podobnie jak United na Craven Cottage.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”