Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 111

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2010, 13:41

Przeraża mnie poziom dziennikarstwa w Polsce. Lech gra z jedną z trzech największych drużyn w historii futbolu, najbardziej utytułowaną włoską ekipą a oni walą kwiatkami w stylu "Biała Dama", Aleksandro Del Pierrro, wydanych 100 mln na transfery i innych pierdołach. Meczowe jedenastki z Grygerą na środku? Nie wspominając o jakiejś takiej negatywnej opinii Juventusu w polskich mediach, ciekaw jestem, czy taka sama nagonka pójdzie na Man City. Jak mam dzisiaj słuchać Kołtonia to aż strach...

Dziwnie się ten mecz będzie oglądało, osobiście nie daję szans Lechowi ale jeśli ktoś zagwarantuje mi, że jak Juventus straci punkty to i tak wyjdzie z pierwszego miejsca w grupie, to przystanę na tę propozycję :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 wrz 2010, 14:24

Boromir pisze:Przeraża mnie poziom dziennikarstwa w Polsce. Lech gra z jedną z trzech największych drużyn w historii futbolu, najbardziej utytułowaną włoską ekipą a oni walą kwiatkami w stylu "Biała Dama", Aleksandro Del Pierrro, wydanych 100 mln na transfery i innych pierdołach. Meczowe jedenastki z Grygerą na środku? Nie wspominając o jakiejś takiej negatywnej opinii Juventusu w polskich mediach, ciekaw jestem, czy taka sama nagonka pójdzie na Man City. Jak mam dzisiaj słuchać Kołtonia to aż strach...

Dziwnie się ten mecz będzie oglądało, osobiście nie daję szans Lechowi ale jeśli ktoś zagwarantuje mi, że jak Juventus straci punkty to i tak wyjdzie z pierwszego miejsca w grupie, to przystanę na tę propozycję :P
Mnie w rownym stopniu poraza, ze na stronie, ktora powinna odbiegac standardami od takiego szmatlawca jak onet pisze sie Juventus Turyn, mimo ze nazwa klubu, ktoremu kibicuje nijak ma sie do uzywanej na pilka.pl.
To, ze w Polsce powielany jest ten blad niemal wszedzie nie znaczy, ze nalezy go rowniez powielac na tej stronie.
Razi tez niekonsekwencja, jako ze w zdecydowanej wiekszosci nazwy klubow pisane sa poprawnie, ewentualnie nazwy miast, ktore rzeczywiscie wystepuja w nazwie, sa tlumaczone na jezyk polski. Nikt nie napisze AC Milan Mediolan a moglby, bo przeciez Milan nie ma w nazwie "Milano". :lol: Ale gdzie tam, to nieladnie brzmi wiec nie bedziemy tego robili. Podobnie sytuacja ma sie z Lazio Rzym. Taki klub nie istnieje. Zapewne, mimo iz calkowicie bezpodstawne jest uzywanie blednej nazwy, redakcja nic nie zrobi, jako ze juz kiedys byly proby zmiany takiego stanu rzeczy i spelzly na niczym. Przeciez Juventus Turyn, Lazio Rzym fajnie brzmi, duzo lepiej niz Juventus FC lub SS Lazio, to nic ze takie kluby w rzeczywistosci nie istnieja! :jupi: Ludzie musza wiedziec, z jakiego miasta sa dane kluby. To nic, ze bedziemy w kolko powielac bledy i klamstwa. :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 14:35

Dobra, Juventus to wielki klub, ale jeden z trzech największych w historii? :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2010, 14:45

arek_ahig pisze:rzeciez Juventus Turyn, Lazio Rzym fajnie brzmi, duzo lepiej niz Juventus FC lub SS Lazio, to nic ze takie kluby w rzeczywistosci nie istnieja! :jupi: Ludzie musza wiedziec, z jakiego miasta sa dane kluby
Nie zrozumiałem (pewnie moja wina), ale ten drugi z klub z Turyny nazywa się "Juventus Football Club".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2010, 14:49

Wilmore pisze:Dobra, Juventus to wielki klub, ale jeden z trzech największych w historii? :wink:
A co, może nie?

Co do nazwy Juventus Turyn, może i błędna, ale używałem jej za łepka, teraz staram się pisać poprawnie ale nie razi mnie to aż tak bardzo jak "Biała Dama". Nie ma czegoś takiego jak Arsenal Londyn czy Chelsea Londyn, ale tak się w Polsce przyjęło i jak ktoś chce, niech tak pisze. Ale widzę, że akcja Juvepoland przypadła Ci do gustu :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2010, 14:51

A co, może nie?
Jeśli przyjąć tylko kryterium ilości kibiców na świecie, to masz rację. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2010, 14:53

Boromir pisze:Nie ma czegoś takiego jak Arsenal Londyn czy Chelsea Londyn
Cracovii Kraków też nie ma, a większość mediów tak informuje.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2010, 14:56

cloner pisze:Cracovii Kraków też nie ma, a większość mediów tak informuje.
No i o to chodzi, że informuje błędnie. A że wygodniej i łatwiej utożsamić jak się podaje miasto? Tak jak mówiłem, mi to nie przeszkadza.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 16 wrz 2010, 15:04

Czy mógły ktoś podać linka do transmisji meczy przeż internet ? Czy wogóle jest gdzieś transmisja oprócz tv ?

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 16 wrz 2010, 15:06

Shlubb pisze:Czy mógły ktoś podać linka do transmisji meczy przeż internet ? Czy wogóle jest gdzieś transmisja oprócz tv ?
http://atdhe.net/index.html

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 16 wrz 2010, 15:08

MeToYou pisze:
Shlubb pisze:Czy mógły ktoś podać linka do transmisji meczy przeż internet ? Czy wogóle jest gdzieś transmisja oprócz tv ?
http://atdhe.net/index.html
Dziękuje bardzo :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 wrz 2010, 18:15

Znamy już składy na dzisiejszy mecz:

Juventus: Maninnger - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Lanzafame, Sissoko, Melo, Krasić - Iaquinta, Del Piero
Lech: Kotorowski - Wojtkowiak, Djurdjević, Arboleda, Henriquez - Kikut, Kriwiec, Injac, Peszko - Stlić - Rundevs.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 wrz 2010, 18:17

Licze ze Lech przegra roznica przynajmniej dwoch bramek i tak tez sie powinno stac.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 wrz 2010, 18:39

Chlopaczek pisze:Licze ze Lech przegra roznica przynajmniej dwoch bramek i tak tez sie powinno stac.
Zastanawiałem się, czy nie postawić U 2.5 w tym meczu, lecz wolałem nie ryzykować.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2010, 18:50

Lech ma dzisiaj taką 11, że się aż boję o wynik. 2 słabych obrońców(Djurdjevic, Henriquez) słaby defensywny pomocnik(Injac) bez jakiejkolwiek formy Krivets. W takim momencie widać jaka bieda jest w polskich ekipach gdy dochodzi do spotkań z taką drużyną. Brak choćby 1 dobrej alternatywy i to raczej na każdej pozycji.
Ja oczywiście wierzę, że dobry wynik Lech ugra, a jaki to dobry to sam nie wiem, ale przede wszystkim by walczyli i nie zostawili po sobie ogromnego wstydu. Choć z innej są w końcu w grupie LE. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”