Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
vinc
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vinc » 15 wrz 2010, 8:55

Grosicki cały czas pokazuje na co go stać, z resztą w zeszłym sezonie i nie tylko też to robił. Póki co jego drużyna jest na pozycji lidera i myślę, że tak zostanie i spora w tym jego zasługa 8) Ja tam się ciesze, że gra w Polsce i nie uważam, żeby to świadczyło o tym, że ma niepoukładane w głowie - gdyby wszyscy lepsi zawodnicy powyjeżdżali, to już w ogóle jakakolwiek polska piłka była by porażką. Co do Andradina, to owszem jest czołowym zawodnikiem Korony i bardzo dobrym piłkarzem, ale i tak obstaje za swoim, z resztą czas pokaże :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 wrz 2010, 11:31

1. Jagiellonia Białystok (P) 5 9:3 13
2. GKS Bełchatów 5 9:5 12
3. Korona Kielce 5 7:4 10
4. Polonia Warszawa 5 8:4 10
5. Wisła Kraków 5 5:5 9
6. Górnik Zabrze (b) 5 6:7 9
7. Lech Poznań (M) 5 8:4 8
8. Ruch Chorzów 5 5:4 7
9. Widzew Łódź (b) 5 4:4 6
10. Legia Warszawa 5 3:7 6
11. Lechia Gdańsk 5 4:4 5
12. Arka Gdynia 5 3:3 5
13. Polonia Bytom 5 4:6 4
14. Śląsk Wrocław 5 4:7 4
14. Zagłębie Lubin 5 4:7 4
16. Cracovia Kraków 5 5:14 0

Następna 6 kolejka

Górnik Zabrze -:- (-:-) GKS Bełchatów
Wisła Kraków -:- (-:-) Korona Kielce
KGHM Zagłębie Lubin -:- (-:-) Legia Warszawa
Widzew Łódź -:- (-:-) Śląsk Wrocław
Lech Poznań -:- (-:-) Polonia Warszawa
Arka Gdynia -:- (-:-) Jagiellonia Białystok
Polonia Bytom -:- (-:-) Ruch Chorzów
Lechia Gdańsk -:- (-:-) Cracovia

Słaba forma naszej 'wielkiej' trójki (Legia Wisla Lech) sprawiła że ekstraklasa stała się ciekawsza.
Oprócz spotkań Lechii z Craxą i Widzewa ze Śląskiem, każdy mecz będzie interesujący

Hit kolejki na Bułgarskiej.
Najstarsze derby Śląska.
Wisełka wreszcie zagra na swoim stadionie.
Jaga jedzie na Arkę aby umocnić lidera.
Lechia może pogrążyć Crackovie.

Będzie fajny weekend w ekstraklasie ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6758

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 wrz 2010, 14:01

kaczy pisze:Hit kolejki na Bułgarskiej.
Przecież mecz Lecha przełożono na listopad bo jakiś koncert tam ma być...

Najciekawiej chyba powinno być w Krakowie. Korona wcale nie stoi na straconej pozycji. Najnudniej w Łodzi.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 wrz 2010, 14:13

Wiele razy już hity były najnudniejszymi meczami kolejki, a ciekawsze były te, które zostały określone mianem, nudnych przed startem kolejki. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie, że w Łodzi będzie ciekawy mecz, z ciekawą grą i bramkami, oczywiście oby więcej padło dla Widzewa. Być może w tym meczu wystąpi już Marcin Robak, który w miniony weekend zagrał 90 minut w Młodej Ekstraklasie i strzelił 2 bramki.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 wrz 2010, 14:49

Boromir pisze:Przecież mecz Lecha przełożono na listopad bo jakiś koncert tam ma być...
Fani Stinga by ci chyba nie wybaczyli określenia "jakiś koncert" :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6758

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 wrz 2010, 22:21

Jestem pod wrażeniem gry Korony dzisiaj, byli lepsi od Wisły i powinni zdobyć 3 pkt. Niedzielan jest w kapitalnej formie, 6 mecz i w każdym strzelał gola. W ogóle mecz bardzo fajny, stadion Europa, kibice już dawno Europa teraz jeszcze tylko poziom sportowy musi dorównać Europie. Ale Wisła mnie nie przekonuje w tym sezonie zupełnie, mają szczęście, że wszyscy faworyci grają kupę.

Ulatowski poleci? Zawsze miałem o nim dobre zdanie, ale burdelu w Cracovii nie potrafi ogarnąć. A niby tam wszystko jest, sponsor, pieniądze, niedługo też nowy stadion.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2010, 22:28

Boromir pisze:ale burdelu w Cracovii nie potrafi ogarnąć
Wiesz, Craxa niestety nazbierała przez lata dużo szrotu, a jak Lenczyk nie potrafił tego pozbierać i sam osobiście bardzo krytycznie się wypowiadał o swoich piłkarzach, to nie wyobrażajmy sobie, że uczyni to Ulatowski. Tam trzeba ostrego sprzątania od podstaw, a chyba sami przyznacie, że Cracovia powinna teraz być poza Ekstraklasą. Śmiem twierdzić, że gdyby dwa lata temu nie utrzymała się przy stoliku, to dziś szlajałaby się po 1 lidze.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 wrz 2010, 22:34

Powiem wam, że coraz przyjemniej ogląda się niektóre spotkania ekstraklasy. Tydzień temu fajny mecz w Białymstoku dziś na Wiśle. Oby tak dalej i może nasza liga pójdzie w górę.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 wrz 2010, 22:45

Kamil232 pisze:Powiem wam, że coraz przyjemniej ogląda się niektóre spotkania ekstraklasy. Tydzień temu fajny mecz w Białymstoku dziś na Wiśle. Oby tak dalej i może nasza liga pójdzie w górę.
Niby spotkania idą w górę, a szczerze to bardzo mi to przypomina lata 90-te gdzie było też dużo walki. Nie się poziom równa, ale w górę, a nie w dół.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 wrz 2010, 9:35

Wisła gra przeciętnie/słabo, ale ma mimo jednego spotkania więcej tylko 3 punkty straty do lidera. Jak to zrobili ciężko wytłumaczyć, bo defensywę na dzień dzisiejszy mają jedną z najsłabszych w Ekstraklasie. Wczoraj może i nie popełniała tyle błędów ile np. z Jagą, ale przy większym szczęściu czy precyzji Niedzielan 2-3 razy i tak mógł się urwać Bunozie czy Cleberowi. Korona wchodzi w sezon bardzo dobrze, dużo wygrywają dzięki środkowi pomocy- całej pomocy i oczywiście Andrzejowi. Defensywę wcale nie mają dobrej, tak jak kilku mówi. Wczoraj Brożek łatwym zwodem ich załatwił i to nie raz, Stano wyłożył setkę Boguskiemu, Golański także jakoś specjalnie nie wszedł w pierwsze spotkanie. Zobaczymy na ile spotkań starczy im pary i czy będą grali tak jak do dzisiaj- czyli z każdym rywalem, niezależnie gdzie będą starali się grać swoje i mieć piłkę częściej niż przeciwnik.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 wrz 2010, 22:03

Zastanawia mnie jak długo jeszcze Tarasiewicz wytrzyma w Śląsku. Wylecieć powinien kilka miesięcy temu, to chyba najdłużej pracujący nieudacznik jako trener w Ekstraklasie. Fakt karny Widzewa to chyba ogromna pomyłka, ale co dalej, chwilę później był remis, a dalej Rychu stwierdził, że druga bramka padła za szybko. No k... a kiedy miała paść, reszta bez komentarza, bo Widzewiacy robili z defensywą co tylko chcieli. Sernas mimo upadku chyba bez kontaktu ponownie pokazał się z dobrej strony, Robak wrócił i już strzela, a miał i jeszcze ze 2 sytuacje na bramkę. Postawa Widzewa gdyby trenerem był nadal Janas nie byłaby zaskoczeniem, jednak prowadzi ją Kretek i są pozytywnym zaskoczeniem przynajmniej dla mnie.

Legia jak to Legia przegrała. Straciła drugą bramkę niesłusznie, bo Costa wyszedł z piłką za linię boczną. Jedyne co mnie zastanawia to czy na Łazienkowskiej będą wierzyli w Skorże tak samo jak we Wrocławiu w Tarasiewicza. Ja bym go zwolnił po tym jak stwierdził, że na Wawrzyniaku i Iwańskim miała się opierać jego Legia. Kto zdrowy by to wymyślił. Być może za transfery w klubie nie odpowiadał trener a działacze i dlatego Maciek jest nadal na stanowisku. W każdym razie Legia przegrała, podobno grała nieźle jak ze Śląskiem gdzie jeden celny strzał i akcja pewnie sezonu dla Rybusa dało im zwycięstwo. Taką grą to naprawdę mogą najwyżej powalczyć o miejsca 4-8, a może przesadziłem z tym 4. Gdy zobaczyłem postacie Kosti, Kucharczyka czy Kiełbowicza spokojnie doszedłem do wniosku, że Skorży pomysły się skończyły. Sam siebie i transfery Legii kompromituje. Vrdoljak jakoś się może do niego przyczepiłem, ale facet wygląda na cwaniaka, a widać go w momencie kiedy przeciwnik w 10 się broni na 20 metrach od swojej bramki. Obok tego przeciwnicy szczególnie Plizga i M.Bartczak robią w drugiej linii co chcą, Dawid lepszy celownik i walnąłby ze 2 bramki z dystansu tyle miał miejsca. Do tego dochodzi coś co się dzieje od jakiegoś roku z Choto, jest coraz większy(szerokość), wolniejszy i wygląda jakby miał wyj... na wszystko.

Lechia wypuszcza na boisko kolejnego zawodnika z zagranicy - Bedi Buvala. Jestem ciekaw jak będzie wyglądał na naszych boiskach, Deleu prezentuje się nieźle/ dobrze. Andriuskevicius ostatnio wyglądał nieźle, Traore to także może być wzmocnienie Lechii w przyszłości.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 wrz 2010, 2:52

DErBY DLA POLONII :mike:

Wracamy na właściwe tory powoli. Ekipa się rozkręca, kolejne 3 punkty, za tydzień jedziemy po komplet z dyskopolo :lol: Siła ofensywa jest, a Kobylik 2 mecz i już 3 asysta 8)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 wrz 2010, 16:57

Tak jak pisałem przed meczem, mam nadzieję, że mecz który był określany tym najnudniejszym w kolejce, stał się najciekawszym. Karny z dupy to trzeba przyznać. Cieszy świetny powrót Marcina Robaka, a do tego przy Robaku Sernas gra jeszcze lepiej, bo nie gra na szpicy tylko jest lekko cofnięty, a tak gra mu się dużo lepiej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 wrz 2010, 17:28

Widzew namiesza w tej lidze i to mocno. Napad naprawdę bardzo dobry, tylko bić brawa działaczom za transfer tego Sernasa 2-3 lata temu :P

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 wrz 2010, 17:36

Szkoda tylko, że w lato już chcieli go opchnąć mimo tego, że sam Sernik nie za bardzo chciał odchodzić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”