Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post autor: Jarzinho » 18 wrz 2010, 22:03

Zastanawia mnie jak długo jeszcze Tarasiewicz wytrzyma w Śląsku. Wylecieć powinien kilka miesięcy temu, to chyba najdłużej pracujący nieudacznik jako trener w Ekstraklasie. Fakt karny Widzewa to chyba ogromna pomyłka, ale co dalej, chwilę później był remis, a dalej Rychu stwierdził, że druga bramka padła za szybko. No k... a kiedy miała paść, reszta bez komentarza, bo Widzewiacy robili z defensywą co tylko chcieli. Sernas mimo upadku chyba bez kontaktu ponownie pokazał się z dobrej strony, Robak wrócił i już strzela, a miał i jeszcze ze 2 sytuacje na bramkę. Postawa Widzewa gdyby trenerem był nadal Janas nie byłaby zaskoczeniem, jednak prowadzi ją Kretek i są pozytywnym zaskoczeniem przynajmniej dla mnie.

Legia jak to Legia przegrała. Straciła drugą bramkę niesłusznie, bo Costa wyszedł z piłką za linię boczną. Jedyne co mnie zastanawia to czy na Łazienkowskiej będą wierzyli w Skorże tak samo jak we Wrocławiu w Tarasiewicza. Ja bym go zwolnił po tym jak stwierdził, że na Wawrzyniaku i Iwańskim miała się opierać jego Legia. Kto zdrowy by to wymyślił. Być może za transfery w klubie nie odpowiadał trener a działacze i dlatego Maciek jest nadal na stanowisku. W każdym razie Legia przegrała, podobno grała nieźle jak ze Śląskiem gdzie jeden celny strzał i akcja pewnie sezonu dla Rybusa dało im zwycięstwo. Taką grą to naprawdę mogą najwyżej powalczyć o miejsca 4-8, a może przesadziłem z tym 4. Gdy zobaczyłem postacie Kosti, Kucharczyka czy Kiełbowicza spokojnie doszedłem do wniosku, że Skorży pomysły się skończyły. Sam siebie i transfery Legii kompromituje. Vrdoljak jakoś się może do niego przyczepiłem, ale facet wygląda na cwaniaka, a widać go w momencie kiedy przeciwnik w 10 się broni na 20 metrach od swojej bramki. Obok tego przeciwnicy szczególnie Plizga i M.Bartczak robią w drugiej linii co chcą, Dawid lepszy celownik i walnąłby ze 2 bramki z dystansu tyle miał miejsca. Do tego dochodzi coś co się dzieje od jakiegoś roku z Choto, jest coraz większy(szerokość), wolniejszy i wygląda jakby miał wyj... na wszystko.

Lechia wypuszcza na boisko kolejnego zawodnika z zagranicy - Bedi Buvala. Jestem ciekaw jak będzie wyglądał na naszych boiskach, Deleu prezentuje się nieźle/ dobrze. Andriuskevicius ostatnio wyglądał nieźle, Traore to także może być wzmocnienie Lechii w przyszłości.

Wróć do „Polska”