Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 27

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 wrz 2010, 23:50

emdżej fakt zaliczył epizod tak to grywał w ME z Ruchem i Arką :) Myślę że z niego będzie wiele pożytku powoli będzie wkomponowany w zespół biorąc fakt że rundę zgłowy ma Gierczak a lewa strona pomocy ciągle jakoś kuleje bo Wodecki niezachwycił przynajmniej na tyle co oglądałem ;) Sikorski raczej będzie 2-3 napastnikiem po Świątku..Dziś rozpoczął w nagrodę za 4 bramki w ME w następnej kolejce może niewyjść choć jak Nawałka sam przyznał nielubi zmieniać,rotować więc możliwe że będzie tym 2...Jonczyk dopiero wraca po kontuzji bądź się jemu odnowiła już niewiem dokładnie a Bębenek raczej jest uzupełnieniem składu jak Chałas ;)

Zapomniałem że teraz jest jeszcze 21-22 września odbędzie się 1/16 PP z którym spotkamy się również Lechią tyle że u siebie... Oby się obyło bez jakiś układzików wy nam awans a my wam 3 pkt w meczu ligowym :P Z racji tego że w PP gramy u siebie więc mimo wszystko wypada awansować a na wyjeździe urwać przynajmniej pkt ;)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 22 wrz 2010, 0:22

No i niestety pożegnaliśmy się z PP 0-2 u siebie z Lechią :/ Niezdażyliśmy odrobić strat a nawet strzelić bramkę dla kibiców :( a szkoda bo w sparingu przed sezonem wyciągneliśmy 3-2 z 0-2 no ale trudno...W meczu dostali szansę rezerwowi w podstawowej 11 zagrało tylko 5 zawodników co grało z GKS-em Bełchatów i niestety stracili szansę na ogrywanie się w PP i zostanie ME i powolne wprowadzenie do pierwszej drużyny :) Za trzy dni gramy jak wspominałem również Lechią tyle że na wyjeździe i przydałoby się odgryźć,obronić pozycję wicelidera a może zdobyć lidera ostatnio Górnik po 6 kolejkach był wiceliderem w 1998r. wtedy wygrał 4 mecze i 2 zremisował więc obyśmy niemyśleli o rekordach a o jak najszybszym utrzymaniu... Na koniec podam jeszcze składy jakie zagrały zespoły

Górnik Zabrze 0:2 Lechia Gdańsk
Bramki: Traoré 15' Buval 45'
Żółte kartki: Sebastian Nowak, Michał Bemben, Mariusz Jop, Mariusz Przybylski, Szymon Sobczak - Hubert Wołąkiewicz, Łukasz Surma, Marko Bajić, Deleu.
Sędzia: Paweł Pskit (Łódź). Widzów 2500.

Górnik: Nowak-Bemben,Jop,Marciniak,Magiera-Danch,Przybylski,Kwiek (75. Bonin),Pietrzak (77. Wodecki)-Chałas (69. Sobczak),Świątek
Lechia: Kapsa-Deleu,Bąk,Kozans,Wołąkiewicz(65. Wiśniewski),Traore(84. Pietrowski), Bajić,Surma,P. Nowak,Lukjanovs,(50. Dawidowski) Buval

Pomeczowe wypowiedzi trenerów:

Tomasz Kafarski (Lechia Gdańsk): - Nie ma co ukrywać, że przyjechaliśmy do Zabrza po awans. Puchar jest dla nas sprawą bardzo ważną. Mecz ułożył się z naszej strony najlepiej jak mógł, a druga bramka ustawiła spotkanie. Moi piłkarze zachowywali się czasami irracjonalnie, ale na szczęście nie padł żaden gol. Teraz myślimy już o sobotnim meczu z Górnikiem.

Adam Nawałka (Górnik Zabrze): - Myśmy też bardzo chcieli awansować i z taką myślą wyszliśmy na to spotkanie. Trzech zawodników (Sikorski, Banaś, Zahorski) było niezdolnych do gry. Chcieliśmy dać pograć Sebastianowi Nowakowi, by miał zachowaną ciągłość gry. Jestem przekonany, że ci zawodnicy, którzy grali od początku, kiedyś dojdą do ekstraklasowego poziomu gry. Oni ciężko pracują, nie zwalniają tempa i ja wierzę, że cel osiągną. Mecz był pod dyktando Lechii praktycznie od pierwszej bramki aż do końca. Spróbujemy wyciągnąć wnioski z tego meczu, bo materiał do analizy mamy bardzo bogaty.

Żródło własne/górnikzabrze.pl

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 wrz 2010, 11:33

Widzę, że Rafał zagrał od pierwszej minuty. Jak się spisał?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 22 wrz 2010, 12:17

Na meczu niebyłem więc cieżko opisać..Z tego co wyczytałem jeszcze to w pierwszej połowie mądra skuteczna gra Lechii czego efektem były dwie bramki a po pierwszej bramce Lechia zdominowała środek pola i kontrolowała spotkanie...
Tu jest wszystko co zostało powiedziane na konferencji. -> http://gornikzabrze.tv/10331 A mianowicie to co powinno zainteresować "Jestem przekonany, że ci zawodnicy, którzy grali od początku, kiedyś dojdą do ekstraklasowego poziomu gry." toczyło się to głównie młodych zawodników co sam podkreślił,a takim m.in jest Pietrzak ;)

W/g mnie będzie narazie ogrywany w ME i jeśli będzie wyróżniającym się zawodnikiem to napewno dostanie szansę...Przed meczem z Bełchatowem Sikorski strzelil 4 bramki na boisku ME, wmeczu zagrał dobrze i raczej stanął się podstawowym zawodnikiem,będzie grał na pozycji "10" zastępując Gierczaka..Niewiadomo co z kontuzjowanym nosem ponoć Daniel chce grać-nieoficjalnie w PP niewystąpił bo wyjechał do Niemiec po specjąlną maskę więc może w Gdańsku wystąpi..Pietrzak najwidoczniej również się wyróżnia skoro dostał minuty w ważnym meczu z Ruchem więc Nawałka również na niego liczy więc wpowoli będzie wprowadzał go do zespołu lubi wstawiać na młodzież a ciągle mamy problemy z obsadzeniem lewej pomocy więc wszystko zależy od formy i dyspozycji ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 wrz 2010, 12:26

Tylko niech nie wprowadza go zbyt powoli, bo się wypożyczenie skończy :lol:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 wrz 2010, 20:15

emdżej o te ogrywanie się jego niemartw...Niewierze żeby Wałdoch się niezabezpieczył i niezrobił klauzuli powtórnego wypożyczenia lub też wykupimy po występach w ME pod warunkiem że sam zainteresowany byłby skłonny zostać na Roosevelta 81 ;)
Powiedzieli po meczu:

Adam Nawałka (trener Górnika Zabrze): - Zwycięstwo Lechii, o czym świadczy też wynik, absolutnie zasłużone. To był zimny prysznic przed czekającymi nas teraz meczami z wymagającymi rywalami na własnym stadionie. W tym spotkaniu doskonale było widać, jak kończy się próba gry radosnego futbolu bez dyscypliny taktycznej i odpowiedniej determinacji, którą wykazywaliśmy się we wcześniejszych meczach. Mamy tydzień, aby wrócić do psychicznej równowagi i normalnej dyspozycji.

Tomasz Kafarski (trener Lechii Gdańsk): - To rzadkość, aby w jednym meczu na tym poziomie strzelić aż pięć goli. Pomimo tak wysokiego zwycięstwa mogę mieć do swoich zawodników pretensje o słabą skuteczność. Zmarnowaliśmy bowiem jeszcze wiele dogodnych sytuacji. To spotkanie było doskonałą reklamą gry Lechii, ale z drugiej strony wygrywając w takich rozmiarach z Górnikiem, bardzo wysoko zawiesiliśmy sobie poprzeczkę przed kolejnymi ligowymi meczami.

Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze 5:1 (2:1)
Bramki: Abdou Traore - dwie (17, 75), Marko Bajić (32), Paweł Buzała (61), Aliaksandr Sazankow (79) - Marcin Wodecki (26)
Żółte kartki: Marko Bajić, Hubert Wołąkiewicz - Adam Banaś, Tomasz Zahorski.
Sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa).
Widzów: 5500.

Lechia Gdańsk: Paweł Kapsa - Deleu, Sergejs Kożans, Krzysztof Bąk, Hubert Wołąkiewicz - Łukasz Surma, Marko Bajić (85. Marcin Pietrowski), Paweł Nowak (82. Jakub Popielarz) - Ivans Lukjanovs, Paweł Buzała (76. Aleksandr Sazankov), Abdou Traore.

Górnik Zabrze: Adam Stachowiak - Michał Bemben (78. Adam Danch), Adam Banaś, Mariusz Jop, Mariusz Magiera - Grzegorz Bonin, Aleksander Kwiek, Mariusz Przybylski, Marcin Wodecki (76. Szymon Sobczak) - Daniel Sikorski (60. Adrian Świątek), Tomasz Zahorski.
Wynik lepszy niż gra :( Lechia powinna wygrać wyżej ale była nieskuteczna..Oby chłopaki się pozbierali bo czekają nas już prawdziwe testy a mianowicie Jaga Wisła i Lech wszystko u siebie- na dzień dzisiejszy 3 pkt brałbym wciemno 4 bym się nieobraził każdy większy dorobek będzie ogromnym sukcesem... Martwi ta porażka biorąc 3-dniową potyczkę w PP gdzie grali rezerwy i niewyglądało to aż tak tragicznie jak dziś :/ Dorobek w tabeli też niejest teraz rewelacyjny bo aż 8-12 :/ Cracovia po 80 minutach wygrywa 2-0 z Arką więc raczej 3 pkt już odrobi i zostało 9 na ostatnie miejsce w tabeli oraz nadal 8 nad Śląskiem lecz nieukrywajmy że Śląsk raczej niespadnie i będzie trzeba szukać innego kandydata w/g mnie będzie to Arka-Zagłębie gdzie obecnie mamy 3-4 pkt przewagi i Zagłębie ma jeszcze mecz do rozegrania... Jednym zdaniem jest ciężko remis byłby dobrym wynikiem w Gdańsku no ale ważne aby się chłopaki niepodłamali bo jeszcze parę pkt powinni zgarnąć u siebie m.in z Polonią B. ze Śląskiem może coś z Koroną :P Tak z 20 pkt na koniec rundy byłby dobrym wynikiem biorąc pod uwagę że mniej więcej 30-32 gwarantuje utrzymanie...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 29 wrz 2010, 9:45

Przez te 3 dni trochę się działo m.in Bonin wraca do kadry :jupi: Oby wszystko potyczyło dobrze bo dawno reprezentanta w kadrze Górnika nie było :P No i dobrze byłoby aby wrócił z jeszcze lepszą formą bo motywacyjnie napewno go do podbuje i na mecze z Wisłą i Lechem oby było dobrze ;]

Następna wiadomość oprócz wszystkich wywiadów udzielonych że porażka nas niepodłamie i że prezes oraz Wałdoch porażka a w zasadzie styl załamał a itd...To encyklopedia Górnika jest już prawie ukończona...Górnik jako jeden z nielicznych klubów ekstraklasy taką by posiada-bodajże mają 3 kluby i napewno Cracovia bo tych niemogę sobie obecnie przypomnieć :)

Nasze rezerwy dalej zwycięskie...Górnik II Zabrze pokonał Start Kleszczów 1:0 a bramkę strzelił Strąk...Może znajdzie się ktoś chętny w zimie ich pozyska o ile będą chcieli wkońcu odejść :lol: Oto wyniki spotkań Górnika oraz tabela http://www.gornik.zabrze.net.pl/rezerwy.html

No i teraz przejde chyba do najważniejszej były szef śląskiego CBA dyrektorem ds. bezpieczeństwa w Górniku.
Były szef śląskiego Centralnego Biura Antykorupcyjnego wkroczył do świata piłki nożnej i został szefem ds. bezpieczeństwa w Górniku Zabrze.
- Fachowość, kompetencja. To osoba poza wszelkimi podejrzeniami, do której mogę mieć pełne zaufanie - wylicza atuty Tomasza Milewskiego prezes klubu Łukasz Mazur, który zdecydował o jego zatrudnieniu. Milewski zastąpił w Górniku Jana Ozgę.

40-letni nowy szef ds. bezpieczeństwa ukończył technikum górnicze, przez krótki czas pracował na dole w kopalni Pstrowski. Na Śląsku jest jednak znany przede wszystkim jako dobry policjant. W zabrzańskiej policji piął się po różnych szczeblach kariery - w 1991 r. zaczął pracę w komisariacie nr 1, na terenie którego położony jest obiekt Górnika. Ukończył Wyższą Szkołę Oficerską w Szczytnie, potem był kierownikiem referatu kryminalnego w jednym z zabrzańskich komisariatów, a także naczelnikiem wydziału do walki z przestępczością gospodarczą.

Przez kilka ostatnich lat Milewski pracował w Centralnym Biurze Antykorupcyjnym. Stworzył od podstaw katowicką delegaturę Biura, był jej szefem. Przestał pełnić tę funkcję, gdy premier odwołał Mariusza Kamińskiego, szefa CBA. W styczniu Milewskiego w katowickiej delegaturze zastąpił Maciej Stańczyk.

- Niejednokrotnie pracowałem przy zabezpieczaniu meczów piłkarskich Górnika. Teraz podczas spotkań na Roosevelta łatwiej mi więc szukać porozumienia z partnerem, jakim jest policja. Jestem też po spotkaniu z przedstawicielami Stowarzyszenia Kibiców Górnika. Ostatnie mecze, zarówno te u siebie, jak i wyjazdowe, pokazały, że możliwy jest konsensus, a mecze to wyłącznie widowiska sportowe, a nie pole do rozrób - mówi Milewski, którego ojciec na początku lat 70. przez kilka lat pracował w Górniku przy organizacji imprez. - Jakaś część historii rodzinnej zatoczyła koło - mówi.

- Niech pan zapyta, jak były szef CBA radzi sobie w piłkarskim światku, gdzie 300 osób ma wyroki za korupcję - pół żartem, pół serio radzi prezes Mazur. - Mam nadzieję, że korupcja Górnika nigdy nie dotknęła. I że dla mnie nie ma tu roboty tego typu - śmieje się Milewski.

Część kibiców jego angaż do klubu przyjęła z niezadowoleniem. - Zdaję sobie z tego sprawę. Myślę jednak, że dla kibiców mogę być gwarantem, że nasze umowy będą przestrzegane, a stadion będzie miejscem bezpiecznym. Swego czasu kibice wywiesili na stadionie flagę z napisem "Semper fidelis" [zawsze wierni - przyp. red.]. Chciałbym, by dołożyli jeszcze zasadę "Pacta sunt servanda" [umów należy dotrzymywać - przyp. red.], bo musimy się wzajemnie szanować i przestrzegać wspólnych ustaleń - mówi nowy kierownik ds. bezpieczeństwa Górnika.

źródło: Gazeta Wyborcza
Z racji tego że ogólnie słabo się znam na polityce,CBA a zracji afery,Kamińskim ta wiadomość nieprzypada mi jakość do gustu :/

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 wrz 2010, 12:22

Z tego jak kolesia przedstawiają w prasie to akurat uważam , że jest to osoba jak najbardziej na miejscu zna klub , zna miasto , zna odpowiednich funkcjonariuszy a to , ze go w CBA zdymisjonowali mało zmienia :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 wrz 2010, 14:36

No wiesz prasa w dodatku GW która dużo pisze nieprzychylnie o Górniku a tu taki artykuł hm...można sobie różnie pomyśleć :D

Dobra teraz tak Franciszek Smuda zobaczy na żywo mecz Górnik - Jagiellonia.Będzie oglądał Bonina Grosickiego i Sandomierskiego(oby miał jak najwięcej pracy i zbyt często się niewykazywał :P )

Oraz artykuł PS który boli ale prawdziwy :(
Przegląd Sportowy: Długi blokują budowę silnej drużyny

Firma Allianz, kupując w 2007 roku pierwszy pakiet akcji Górnika Zabrze, ogłosiła plan 5-letni działania. Zakładał on, że w sezonie 2011/12 drużyna będzie walczyć o tytuł mistrza Polski. Dziś już można napisać, że wejście na szczyt za dwa lata jest nierealne - uważa "Przegląd Sportowy".

I nie chodzi wyłącznie o słabą grę Ślązaków i wysoką porażkę z Lechią (1:5). Największym problemem jest brak w klubowej kasie wielkich środków finansowych na sportowe inwestycje. Górnik ciągle płaci za finansowe grzechy ostatnich 2 lat. Niedawno zabrzanie musieli przelać 300 tysięcy zł na konto Jagiellonii - ostatnią ratę za ubiegłoroczny transfer Roberta Szczota (cała suma to 1,7 milionów. zł), którego już nie ma na Roosevelta. Zostały jeszcze do uregulowania finansowe roszczenia Jerzego Kowalika i Antoniego Szymanowskiego, do czerwca 2009 roku asystentów ówczesnego trenera Henryka Kasperczaka. Obaj, choć dostali duże odszkodowanie, domagają się po 20 tysięcy. zł tytułem zwrotu kosztów sądowych.

Wkrótce do kasy może też zapukać Michał Karwan, który nie otrzymał zapisanej w kontrakcie premii za awans do ekstraklasy w wysokości 100 tys. zł. Ponadto Górnik musi płacić wysokie pensje niechcianym w kadrze I zespołu Pawłowi Strąkowi, Damianowi Gorawskiemu i Karwanowi, szacunkowo miesięcznie wynosi 150 tysięcy zł.

W tej chwili Górnika nie stać na kupno klasowych piłkarzy, którzy podnieśliby poziom drużyny. - Na razie wszystko co dobre wiąże się z osobą trenera Adama Nawałki - mówi Andrzej Iwan. - Z zawodników, którzy mają spore braki techniczne udało się mu stworzyć solidny zespół. Pracuje z nimi indywidualnie i to daje niezłe efekty. To jednak nie zmienia faktu, że w Górniku jest ekipa co najwyżej na środek tabeli ekstraklasy.

Z wielu wypowiedzi trenera można wywnioskować, że i on jest sceptyczny w ocenie wartości zawodników, których ma do dyspozycji. Dotyczy to zwłaszcza rezerwowych, którzy powinni naciskać na kolegów z pierwszego składu. - Czeka ich jeszcze kilka miesięcy ciężkiej pracy, zanim osiągną odpowiednią klasę - ocenia Nawałka. Wiadomo jednak, że lepszych prędko miał nie będzie. Nie pozostaje mu więc nic innego niż wycisnąc z nich ile można i czekać aż Górnik wyjdzie na finansową prostą. To jednak nastąpi nie wcześniej niż za rok.

źródło: Przegląd Sportowy

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 paź 2010, 10:15

Przez weekend niemiałem czasu więc teraz trochę napisze o meczu rozegranym w 8 kolejce.

Górnik Zabrze - Jagiellonią Białystok 0:1 (0:0)
Bramka: Andrius Skerla (90.).
Żółte kartki: Michał Bemben, Grzegorz Bonin, Marcin Wodecki, Adam Marciniak, Aleksander Kwiek - Grzegorz Sandomierski, Alexis Norambuena.
Sędzia: Dawid Piasecki (Słupsk). Widzów: ok. 8000.
Trener Jagiellonii, Michał Probierz: "Wiedzieliśmy, że to będzie trudne spotkanie, że Górnik po porażce w Gdańsku zagra podwójnie zmobilizowany. I rzeczywiście początek spotkania był ciężki. Nie umieliśmy sobie poradzić z ułożeniem gry. Potem wyglądało to już lepiej. Mecz mógł się zakończyć różnym wynikiem. Przyjemnie jest wygrywać w 90. minucie, bo przeciwnik nie ma wtedy czasu, żeby odrobić straty. O Górnika się nie martwię, bo widziałem dziś, że gra bardzo dobrą piłkę".

Trener Górnika, Adam Nawałka: "Mieliśmy plan zdobycia dzisiaj trzech punktów. Stworzyliśmy sobie sporo sytuacji, ale czasem tak jest, że wynik nie odzwierciedla tego, co działo się na boisku. Nie mamy zamiaru na nic ani na nikogo narzekać. Wstydu nie było. Cieszy mnie to, że zespół walczył do końca, nie załamał się nawet po straconej bramce i jeszcze przy stanie 0:1 końcowy rezultat był sprawą otwartą. Humory nam nie dopisują, bo straciliśmy bardzo potrzebne punkty".

źródło: PAP
Cóż porażka boli zwłaszcza że stać było nas na remis i byłby raczej sprawiedliwym wynikiem :( Górnik wyszedł od samego początku do ataku chcąc sie zrehabilitować po porażce ale nic niewpadło...Jaga miała również swoje sytuacje i cóż w 91 minucie się to zemściło :/ Z racji tego że na 8 spotkań padło tylko 10 bramek i dolna część tabeli remisowa,bądź przegrywała(Ruch,Legia mimo wszystko) no to nadal mamy jakąś przewagę..Szkoda tego pkt bo możliwe że pod koniec ten punkcik będzie nam potrzebny no ale oby w następnych spotkaniach było lepiej ;) Teraz przerwa na kadrę i trzy mecze z drużynami które miały być w czołówce a mianowicie u siebie z Wisłą,Lechem i wyjazd na Legie cóż jakbyśmy wygrali chociaż jeden mecz znimi to byłby ogromny sukces,ew.trzema remisami jakoś też bym się zadowolił chociaż jeśli nie teraz to kiedy? Dwie drużyny są w kryzysie i z meczu na mecz wyjdą z tego dołka(hm..powinni jeśli chcą dalej walczyć o MP :D) Lech może nas zlekceważy po meczu z City więc powinniśmy jakoś to wykorzystać i zdobyć z któryś z tych spotkań komplet punktów...Mamy 12 pkt więc jesteśmy blisko połowy granicy 30 dającą może utrzymanie...Przed meczem z Lechią miałem przeczucie że dopiero punkcik zdobędziemy o prymat na Śląsku z Polonią Bytom ale oby się niesprawdził ten scenariusz i chłopacy by się postarali cosik wcześniej ugrać ;)

PS..Wiem że Górnik niegra już w PP ale wczorajsze studio- "losowanie" 1/8 finału na TVN Turbo mnie rozbawiło...Facet z Nsportu przewodniczącym losowania,piłki losowała Agnieszka Cegielska, no i wstudiu siedziały jeszcze trzy osoby jakiś stary dziad z PZPN-u? :D Bo ten z Nsportu(co prowadzi ligę mistrzów) cały czas się pytał czy wszystko przebiegło zgodnie z regułami,jakiś dziennikarz z Rzeczpospolistej i Hubert Wołąkiewicz...Program nazywał się Nasza piłka i coś koło 21 ponoć za tydzień tego programy niema bo mecz Legia z Ado Den Haag będzie pokazywany..Oglądał ktoś te marne losowanie i później rozgrywki PP mają być traktowane jak Carling Cup czy DFB-Pokal :/ Jak sami niszczymy to wszystko...A ten z Nsportu niema że mówił kto zkim to się jeszcze mylił...Totalna porażka :haha:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 paź 2010, 15:02

DDemon chciałbym iść na mecz z Wisłą , akurat będę w Zabrzu powiedz mi czy są jeszcze bilety i ile przeznaczyć na formalności (czasu). czy najlepiej załatwiać to w sobotę ?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 paź 2010, 18:47

j1mmy niechodze na mecze lecz nieznaczy to że niekibicuje :D Ostatnio zdarzyło mi przeczytać apel stowarzyszenia kibiców aby wszyscy weszli na stadion bo ostatnio u nas jest kłopot ze frekwencją(niezapełniamy całego stadionu) oraz ceny biletów,myślę że uda ci się kupić bilet w dniu meczu tylko niewiem jak ztymi bramkofurtami bo ostatnio unas równeiż bywały ztym problemy(wejdziesz w trakcie meczu) ale ponoć system poprawili co widać poniżej...więc wypada tylko zaprosić ;)
Kibicu Górnika! Nie ma co NARZEKAĆ, że frekwencja na meczach Górnika spadła przez system sprzedaży, bo zaaplikowano nam stanie w kolejkach po plastikowy bilet i powolne wchodzenie na sektory. To ilu widzów będzie na stadionie im. Ernesta Pohla zależy TYLKO I WYŁĄCZNIE OD NAS, dlatego też nie odpuszczamy i w komplecie stawiamy się na kolejnych meczach Górnika rozgrywanych przy Roosevelta!

SKSGZ apeluje do wszystkich kibiców Górnika! Pokażmy wszystkim tym, którzy mają teraz powody do dumy, że spadek frekwencji w Zabrzu jest (był!) chwilowy. Zaprezentujemy wszystkim, na co stać zabrzańską TORCIDĘ!

Przekażcie tę informację wszystkim, że na mecze z Wisłą i Lechem mobilizujemy się, jak dawniej. Przygotowujemy plakaty oraz wysyłamy wiadomości przez internetowe komunikatory. Wszyscy razem postarajmy się to zrobić dla jeszcze lepszej atmosfery na Roosevelta!

Na meczu z Jagiellonią system wejścia działał i nie było z nim większych problemów. Jeśli dobro Górnika leży Ci na sercu, to na pojedynkach z Wisłą oraz Lechem nie może Cię zabraknąć! Przekazuj tę wiadomość wszystkim znajomym i nieznajomym. Zrób to dla wspaniałej atmosfery na Roosevelta oraz chwały Górnika. Wszyscy razem wypełnijmy stadion do ostatniego miejsca i sprawmy, że piłkarzom rywala od naszego dopingu drżeć będą nogi!

Przypominamy, o możliwości kupienia biletu w przedsprzedaży, oraz o możliwości kupienia biletu ulgowego przez osoby do lat 18 (z ważnym dokumentem).

Ceny biletów na mecz z Wisłą Kraków i Lechem Poznań:

- bilet normalny - 30 PLN / 28 PLN w przedsprzedaży
- bilet ulgowy (młodzież do lat 18, kobiety) - 15 PLN
- bilet 1 PLN (dzieci do lat 6, seniorzy powyżej 70 lat) - 1 PLN
- trybuna kryta - 60 PLN.

źródło: stowarzyszenie.net
EDIT: Wykorzystując fakt ktoś napisał w tym temacie i bym nienabijał postów więc przez ten okres co niepisał wydarzyło się następująco Górnik zremisował w sparingu z Hradec Kralove 1:1 w meczu wystąpili Pazdan i Jonczyk którzy będą już do dyspozycji,Pazdan napewno będzie gotowy na Wisłe,Jonczyk w pełni formy ma być na mecz z Lechem...Oraz najnowsza informacja to taka że Bonin dostał nową propozycję kontraktu,zawodnikowi kończy się kontrakt nieoficjalnie mówi się że zawodnikiem interesuje się Legia oraz Lechia ale Górnik zrobi wszystko aby filar drużyny pozostał na Roosevelta ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 paź 2010, 19:47

ddemon pisze:j1mmy niechodze na mecze lecz nieznaczy to że niekibicuje
Teoria mówi, że kibicem jest ten, kto aktywnie uczestniczy w wydarzeniach sportowych na stadionie, hali, lodowisku, etc.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 paź 2010, 20:22

cloner pisze:
ddemon pisze:j1mmy niechodze na mecze lecz nieznaczy to że niekibicuje
Teoria mówi, że kibicem jest ten, kto aktywnie uczestniczy w wydarzeniach sportowych na stadionie, hali, lodowisku, etc.

aha..to rozumiem że większość tutaj niejest kibicami innych klubów bo nie uczestniczą aktywnie w wydarzeniach na stadionie dotyczy sie to poraz kolejny mnie(Barca) jak i pozostałych kibiców z LaLiga i głównie Serie A na forum...
Prawie wszyscy napiszą że niemają dostępu i możliwości tak również może być na krajowym podwórku biorąc jeszcze pod uwagę np. brak pieniędzy,czasem czasu a nawet chęci no ale są różne teorie :P Tak jest akurat w moim przypadku ;)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 paź 2010, 8:00

No ja nie ukrywam , że mi lekko daleko jest ,żeby pojechać na mecz nie mniej jednak moja narzeczona jest z Zabrza , więc tak sobie myślałem , ze jak zdarzy się okazja to pójdę no i okazja niby jest bo o 22 bym dopiero wracał z Katowic do Torunia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”