Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 605

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 wrz 2010, 15:06

futbolowa pisze:Ja wiem? Przynajmniej piszesz o tym, co Cię interesuje - ja musiałam pisać o tym, co mi narzucił promotor.
Nie no racja, piszę o tym co mnie interesuje, lecz powiem Ci, że i tak wywalczyłem, żeby moja praca była o 15 str dłuższa, bo dziś większość uczelni chce, aby licencjat miał 40-50 str, a ja mam 60 samego tekstu plus tytułowa strona, spis treści, bibliografia. Jakbym chciał wykorzystać wsio co zebrałem przez 2 lata, to nie wiem czy bym w 100 str się zmieścił, dlatego niepocieszony patrzyłem jak promotorka tnie moje dzieło :P

Piszę, bo sam chciałem taki temat. Moja promotorka nie walczyła ze mną, a nawet ucieszyła się, bo jak to określiła to będzie dla niej nowe doświadczenie, a ja lubię jak dzięki mnie kobiety odkrywają nowe rzeczy :mrgreen: Powiem wam, że pod tym względem nie narzekam, bo naprawdę więcej mi pomagała niż przeszkadzała, a znajomi z roku skarżyli się na swoich promotorów, że we wszystko się wtrącają, decydują i nie ma ale...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 wrz 2010, 15:09

Zawsze pozostawia Ci to pole do magisterki ;) Jakieś rozwinięcie, czy coś. Mój pan promotor wszystkim seminarzystkom już tematy magisterek wymyślił, na podstawie licencjatów. Mamy nadzieję, że nie będzie prowadził żadnego seminarium i unikniemy go :D

Ja miałam wymóg 30 stron, ale przekroczyłam o kilkanaście, bo nie dało rady inaczej. U jakiegoś innego promotora mieli minimum 80 stron pracy i 20 stron konspektu :rotfl:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 wrz 2010, 15:13

U mnie licencjat 35 stron, sam promotor powiedział, że 40 stron to max bo mu się tego potem nie chce czytać bo to nie jest magisterka, niczego nowego nie wymyślamy tylko przeredagowujemy książki. A swojego promotora widziałem może ze trzy razy - na początku roku, po semestrze jak potrzebowałem wpisu i na koniec roku. Tacy są najlepsi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2010, 15:14

Na mojej uczelni (prywatna w Bytomiu) licencjat to minimum 60 stron, maksimum nie ma, ale lepiej nie przesadzać, gadali że do 100 jest OK.
Ja miałem chyba 74-75 :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 wrz 2010, 15:15

futbolowa pisze:Ja miałam wymóg 30 stron, ale przekroczyłam o kilkanaście, bo nie dało rady inaczej. U jakiegoś innego promotora mieli minimum 80 stron pracy i 20 stron konspektu
To u mnie uczelnia narzuca odgórnie wymogi i trzeba się trzymać. Jak student chce więcej to trzeba się nastarać, aby pozwolili, bo podobno nikt nie chce tego czytać :P W sumie kumam... Mój recenzent dostanie 10 prac i weź przeczytaj 500 stron jakiś przekopiowanych naukowych bredni... Takie mam wrażenie, bo większość kopiuje zamiast samemu coś stworzyć. Dlatego mam nadzieję, że moja praca będzie ciekawym ewenementem :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 wrz 2010, 15:52

Boromir pisze:U mnie licencjat 35 stron, sam promotor powiedział, że 40 stron to max bo mu się tego potem nie chce czytać bo to nie jest magisterka, niczego nowego nie wymyślamy tylko przeredagowujemy książki. A swojego promotora widziałem może ze trzy razy - na początku roku, po semestrze jak potrzebowałem wpisu i na koniec roku. Tacy są najlepsi.
większość kopiuje zamiast samemu coś stworzyć. Dlatego mam nadzieję, że moja praca będzie ciekawym ewenementem
Zgadzam się - większość prac to zwyczajne przerabianie czegoś, co już zostało stworzone. Ja miałam ten 'problem', że byłam pierwszą osobą w kraju analizującą to zagadnienie i nie znalazłam żadnych źródeł książkowych, a jedyne szczątkowe informacje znajdowałam w Internecie, co nie podobało się panu promotorowi, który ma już pewnie z 70 lat i nigdy komputera nie dotykał ;) Niemniej, dało radę. Nie wiem, co tam moja recenzentka powie, ale teraz to już mi to wisi - pójdę obronić i mam spokój.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2010, 15:54

aaaaa futbolowaaaaa :beer:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2010, 15:56

futbolowa pisze:Ja miałam ten 'problem', że byłam pierwszą osobą w kraju analizującą to zagadnienie i nie znalazłam żadnych źródeł książkowych, a jedyne szczątkowe informacje znajdowałam w Internecie
To tak jak u mnie rok temu, na szczęście mojemu promotorowi się spodobało :P Recenzentka narzekała, ale [ch**] jej w dupę :haha:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 wrz 2010, 16:18

fieldy pisze:aaaaa futbolowaaaaa :beer:
Czeeeeeść Fieldyś :zgoda: :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 wrz 2010, 17:44

bartbuks pisze:
futbolowa pisze:Ja miałam wymóg 30 stron, ale przekroczyłam o kilkanaście, bo nie dało rady inaczej. U jakiegoś innego promotora mieli minimum 80 stron pracy i 20 stron konspektu
To u mnie uczelnia narzuca odgórnie wymogi i trzeba się trzymać. Jak student chce więcej to trzeba się nastarać, aby pozwolili, bo podobno nikt nie chce tego czytać :P W sumie kumam... Mój recenzent dostanie 10 prac i weź przeczytaj 500 stron jakiś przekopiowanych naukowych bredni... Takie mam wrażenie, bo większość kopiuje zamiast samemu coś stworzyć. Dlatego mam nadzieję, że moja praca będzie ciekawym ewenementem :P
U mnie to zależy od katedry. Ja miałem miec ok 40 str, skończyłem na 56 :) . Temat pracy - Swoboda przepływu pracowników w sporcie w Unii Europejskiej :)

bartbuks - ty już masz całą pracę? Bo wstęp i zakończenie pisze się po wykonaniu wszystkich rozdziałów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 wrz 2010, 17:48

maciek_88 pisze:bartbuks - ty już masz całą pracę? Bo wstęp i zakończenie pisze się po wykonaniu wszystkich rozdziałów.
Praca jest cała, dopieszczona i jeszcze cieplutka. Dlatego dziś cisnę wstęp. maciek_88 wiedziałem o etapowym tworzeniu pracy :P ale jedno jest pewne - wstęp to najtrudniejsza część.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 20 wrz 2010, 18:17

Co Wy studiujecie, że takie fajne tematy macie? :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 wrz 2010, 21:40

futbolowa pisze:Co Wy studiujecie, że takie fajne tematy macie?
Ja skończyłem teraz dziennikarstwo, a idę dalej na Media Relations. W sumie złożyłem już papiery i tylko czekam na obronę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 wrz 2010, 0:42

prawda to, że Boenisch się połamał (kolano) i nie zagra przez 6 miesięcy ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 wrz 2010, 0:48

Miał artroskopię, bo dręczyły go bóle w kolanie i nie potrafili już z nimi nic zrobić farmakologicznie. Ile nie zagra to nie wiadomo.
Obrońca piłkarskiej reprezentacji Polski i Werderu Sebastian Boenisch w poniedziałek przeszedł w Augsburgu zabieg artroskopii kolana. Nie wiadomo jeszcze, jak długo potrwa jego przerwa w grze.

- Problemy z kolanem pojawiały się już wcześniej, ale jakoś sobie z nimi radziliśmy i interwencja chirurgiczna nie była konieczna. Mieliśmy nadzieję, że tym razem też się uda. Niestety nie udało się zniwelować bólu innymi środkami - powiedział trener niemieckiej drużyny Thomas Schaaf.

PAP

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”