FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1227

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 22 wrz 2010, 6:54

Reasumując:

1. Nie można mieć pretensji do Ujfallusa, bo kiedyś Dani Alves kogoś tam sfaulował, Messi kogoś tam opluł, pewnie Stoichkov, Krankl i Kubala też coś mają na sumieniu, więc nie wolno nic mówić ani pisać, bo to hipokryzja przecież
2. W federacji pracują 'nasi' ludzie, bo za zwykłe wejście :lol2: Ujfallus dostał dwa mecze zawieszenia
3. Messi to święta krowa, której nie wolno faulować, tutaj 100% racji

A tak w ogóle to tam był jakiś faul?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2424
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 wrz 2010, 10:46

Serio nie chce mi się odpowiadać cytatami, a pisać znowu tego samego tym bardziej.

stary rupciu - Ciekawostka z faulem Alvesa polega na tym, że wówczas noga Toniego Morala w momencie faulu wyglądała praktycznie tak samo jak noga Messiego, wejście było zdecydowanie brutalniejsze, obydwa mecze prowadził ten sam sędzia, a Alves nie dostał nawet żółtej kartki za to zagranie. :) Wtedy też nie było tyle medialnego krzyku o to, bo poszkodowanym był jakiś tam Toni Moral.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 22 wrz 2010, 11:54

RealFan pisze:Wtedy też nie było tyle medialnego krzyku o to, bo poszkodowanym był jakiś tam Toni Moral.
A to Cię dziwi? Jeżeli jakiś lotnik w swojej awionetce rozbije się to powiedzą o tym w wiadomościach w 30 sek materiale i koniec, ale jeśli rozbije się prezydent Polski to mówi się o tym na okrągło. Tak wygląda świat i jestem pewien że o tym dobrze wiesz, a tutaj próbujesz pokazać cos innego, zupełnie bez sensu.
RealFan pisze:Ciekawostka z faulem Alvesa polega na tym, że wówczas noga Toniego Morala w momencie faulu wyglądała praktycznie tak samo jak noga Messiego, wejście było zdecydowanie brutalniejsze, obydwa mecze prowadził ten sam sędzia, a Alves nie dostał nawet żółtej kartki za to zagranie. :)
Czyli jeśli ktoś popełnił błąd ileś lat temu to, żeby być sprawiedliwym, ma dalej popełniać ten sam błąd aż do końca kariery?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2424
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 wrz 2010, 12:09

No przecież ponoć trzeba chronić wszystkich piłkarzy? Czy tak naprawdę chodzi tylko o Messiego? Wówczas mundo depressivo i sport nie pisały o tym nic, przynajmniej na to wskazują ich okładki z tamtych dni. Wtedy był tylko i wyłącznie wielki Messi, a faul Alvesa tematem tabu. Teraz jest biedny Messi już tyle czasu, że się rzygać chce. Co najmniej jakby nogę złamał.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 22 wrz 2010, 13:06

RealFan pisze:No przecież ponoć trzeba chronić wszystkich piłkarzy?
No wszystkich, ale to nie zmienia faktu iż Messi czy Ronaldo to o wiele bardziej medialni pilkarze i nie można się spodziewać takiego samego traktowania przez media, bo rozumiem że odnosisz się do mediów. Z mojej strony EOT. Jadę rozyebać 3 termin fizy :P Wish me luck

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 wrz 2010, 14:55

Mentorze nie będe odpowiadać na Twego posta, jednak przyczepie się do 1 rzeczy, z pewnościa od transferu Ronaldo do MU nie widzialeś wiekszosci spotkan z jego udziałem.Ja Ci powiem tyle że facet zbierał na nogi tyle kos ze jak sam przyznał musiał zmienić styl gry.Ja pamietam Ronaldo z poczatku kariery w angli i z końca, facet zatracił drybling ktorym mi imponował w wieku 18,19 czy 20 lat.Sam przyznał ze tyle razy był koszony,faulowany iż uznał że na takie popisy w Premiership nie ma sensu.Dlatego pisząc o szkole w Premiership,mialem na myśli faule,zagrania siłowe itp bo chyba ze chcesz mi wmówić ze w Angli nie gra sie ostrzej,silniej i sędziowie na wiecej pozwalaja.

Naprawde moim niespelnionym marzeniem jest zobaczenie Messiego w Premiership,wiem że się tak nie stanie ale jednak.To nie jest dyskusja ktora liga jest lepsza tylko róznicą między ligami.

strach pomyslec co by się działo gdyby tak skoszono Leosia

to zdarzenie widziałem z odległosci dosłownie paru metrów...

chapi
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chapi » 22 wrz 2010, 19:17

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 wrz 2010, 19:20

chapi wstaw sobie linka do egoals w sygnaturce

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 wrz 2010, 19:38

Valdes - Alves, Puyol, Milito, Maxwell; Xavi, Busquets, Keita; Iniesta, Villa, Bojan

Liczylem na Adriano, moze w 2 polowie.

Iniesta jest naszym 4 napastnikiem bo watpie zeby Pep w tym sezonie dal grac w 11 Pedro i Bojanowi.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 wrz 2010, 20:50

k... mac, a tak wlasnie sie wahalem, zeby nie grac HT, bo bez Messiego nikt tam bramki nie bedzie umial strzelic, ale w koncu pomyslalem ze to tylko Sporting. Widac sie mylilem, k...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 wrz 2010, 20:51

Aż tak cieniutko piejecie bez Leo? :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 wrz 2010, 20:54

Na razie bez rewelacji. Niby sytuacji do strzelnia goli mielismy ze 6 ale setki to max dwie.
Fajnie, że Villa dochodzi do sytuacji, ale jego zagrania mają wszelkie znamiona "ładowania na pałę", mógłby choc raz podnieść głowę(vide 44 min :evil: ) Xavi miał dwie tak głupie straty, że sie za głowę złapałem :roll:
Rytualnie pochwalę Iniestę, ale jemu już czasem boiska brakuje no i Maxa za całokształt :wink:
Bojan to tak na sępa gra :lol:

Może Pedro w drugiej poł ? Jemu sie piłka lubi fajnie od nogi odbić :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2010, 21:02

MGiggs pisze:Mentorze nie będe odpowiadać na Twego posta, jednak przyczepie się do 1 rzeczy, z pewnościa od transferu Ronaldo do MU nie widzialeś wiekszosci spotkan z jego udziałem.Ja Ci powiem tyle że facet zbierał na nogi tyle kos ze jak sam przyznał musiał zmienić styl gry.Ja pamietam Ronaldo z poczatku kariery w angli i z końca, facet zatracił drybling ktorym mi imponował w wieku 18,19 czy 20 lat.Sam przyznał ze tyle razy był koszony,faulowany iż uznał że na takie popisy w Premiership nie ma sensu.Dlatego pisząc o szkole w Premiership,mialem na myśli faule,zagrania siłowe itp bo chyba ze chcesz mi wmówić ze w Angli nie gra sie ostrzej,silniej i sędziowie na wiecej pozwalaja.
Piszesz to tak jakby kogoś obchodziła nieudolność obrońców w Premiership. Naprawdę nie ma czym się chwalić.

Pierwsza połowa słaba, coś podobnego do Herculesa, niby Villa dochodzi do sytuacji ale nie potrafi ich wykorzystać, a co gorsze widać po nim, że jest sępem na gole i to w dalej może okazać się problemem, bo strzela czasami w sytuacjach kiedy spokojnie może podać. Mam nadzieję, że druga połowa okaże się lepsza i z bramkami dla Barcy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2010, 21:06

Slabiutki mecz jak do tej pory. Barca bez Messiego traci tak duzo,ze powoli nawet zaczynam rozumiec frustracje i zlosc jej kibicow w sprawie faulu Ujfalusiego :P Szkoda mi Bojana,stara sie i walczy,ale wychodzi mu dzisiaj niewiele. Villa znowu srednio,napalony jest na bramke jak szczerbaty na suchary,a w koncowce zamiast strzelac mogl zagrac bodajze do Iniesty i byloby 1-0...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 wrz 2010, 21:22

Widz że Jarzinho g...ma do odpowiedzi i tylko czeka by kogos sprowokowąc do jałowej gadki na temat obronóc z Angli i ich słabośći. Pokazalem tylo ze Ronaldo padal ofiara brutalniejszych ataków od Messiego i nikt z tego nie robił cyrku jak w przypadku Leosia. Napinaj sie dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”