Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 273

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 wrz 2010, 19:30

Mam nadzieję że po wprowadzeniu nowych kart kibica Wisła stworzy możliwość zamawiania biletów przez internet, bo inaczej to nie wyobrażam sobie kolejek jak będzie otwarty cały stadion. No i muszą otworzyć więcej kas...
Legia ma wiec w Wisle to pewnie kwestia czasu.
Patrzac na ta fote to serce rosnie. Stadiony sa to i frekwencja rosnie szkoda tylko ze pilkarzyki to pajacyki.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 wrz 2010, 20:00

Czy w meczu z Koroną będzie bronić Filip Kurto ?

Dla mnie nie był on postacią anonimową. Od kilku lat, kiedy śledzę powołania do młodzieżowych kadr napotykałem się na jego nazwisko.
Widziałem go raz w akcji kiedy w Koszalinie nasza U19 grała z młodymi Norwegami. I dla ciekawostki dodam że jest starszy ode mnie o 2 dni ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 wrz 2010, 20:03

kaczy pisze:Czy w meczu z Koroną będzie bronić Filip Kurto
To ten co się prawie zabił na ławce rezerwowych? W sumie i tak jest lepszy niż Antolović.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 wrz 2010, 18:31

Jovanić będzie raczej bronił, jest już zdrowy i gotowy do gry z Koroną.
PS na testach mamy kolesia który odrzucił ofertę Derby County - Branco. Jest bardzo wszechstronny, może grać na obu bokach obrony oraz jako defensywny pomocnik. Coś mi się zdaję, że go zakontraktujemy. Złapał go nasz nowy dyrektor sportowy Stan Valckx.

Obrazek

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 wrz 2010, 17:18

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... obaczenia/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... zawodnicy/
Małe rzeczy, a cieszą.

Dzisiaj powinno być niezłe widowisko, a przynajmniej dużo bramek, bo Wisła w końcu siebie powinna coś strzelić, a jednocześnie gra radosny futbol bez obrony, więc powinna coś stracić. Pięć bramek straconych w pięciu meczach :).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2010, 17:27

W pierwszym linku zobaczyłem zajebistą fotkę. Tak się zastanawiam za co płacą kluby architektom, przecież te narożniki to tragedia, nie dość, że źle wyglądają to kibice tam mają przej... Tam to chyba za karę trzeba siedzieć. Wolałbym stać 2 godziny niż siedzieć w takim miejscu.
Nie żebym się czepiał stadionu Wisły, bo ostatnio zwiedzałem stadion w Poznaniu i tam są także miejsca chyba dla niewidomych. Mam nadzieję, że ta frekwencja to nie wynik powrotu na swój obiekt, a coś co będzie miało miejsce przy każdym ligowym spotkaniu, bo o to chodzi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 wrz 2010, 17:31

Jarzinho pisze:W pierwszym linku zobaczyłem zajebistą fotkę. Tak się zastanawiam za co płacą kluby architektom, przecież te narożniki to tragedia, nie dość, że źle wyglądają to kibice tam mają przej... Tam to chyba za karę trzeba siedzieć. Wolałbym stać 2 godziny niż siedzieć w takim miejscu.
Estetyka może nie jest wybitna, narożniki są ewidentnie zrobione na siłę po zmianie projektu, ale... tam nie ma problemów z widocznością. Masz złe wrażenie ;). Z części narożnika, gdzie bilety na reprezentację były po 25 złotych widoczność była tak samo dobra jak z miejsc za 50 złotych z trybuny wschodniej.

E: http://www.krakow.naszemiasto.pl/artyku ... egoria=664

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 wrz 2010, 18:02

Jarzinho pisze:Nie żebym się czepiał stadionu Wisły, bo ostatnio zwiedzałem stadion w Poznaniu i tam są także miejsca chyba dla niewidomych.
To jest najlepsze: http://img255.imageshack.us/img255/6228/widokf.jpg :lol:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 wrz 2010, 14:13

No i tak jak przewidywałem Branco podpisał kontrakt z Wisłą.
„Jestem szczęśliwy, ponieważ podpisałem dziś kontrakt z Wisłą. Od kilku dni rozmawialiśmy o umowie, przeszedłem testy medyczne. Jestem zadowolony, gdyż będę mógł grać i walczyć z drużyną o zwycięstwa” – powiedział tuż po podpisaniu umowy piłkarz.

Serge Branco to złoty medalista olimpijski z reprezentacją Kamerunu z Igrzysk w Sydney. Przed przejściem do Wisły grał w ligach niemieckiej, angielskiej, rosyjskiej i greckiej. Może grać na bokach obrony bądź jak defensywny pomocnik. „Trener wie, że mogę występować na wszystkich tych pozycjach i nie jest do dla mnie problemem. Dla mnie ważne jest, żeby być na boisku. Nie ma znaczenia, jaka to będzie pozycja” – zapewnił nowy zawodnik Białej Gwiazdy.

Aby Serge mógł zadebiutować w barwach Wisły, potrzebny jest jego certyfikat, który do Krakowa ma przesłać jego poprzedni klub, Levadiakos. „Nie wiem, kiedy przyjdzie certyfikat. To nie moja działka, ja mam zajmować się grą w piłkę. Muszę czekać, a osoby, które są odpowiedzialne za formalności, na pewno się tym zajmą” – powiedział Serge i dodał, że ma nadzieję, że do niedzieli uda się zgromadzić wszystkie potrzebne dokumenty.
Pewnie Grecy będą się ociągać z certyfikatem, ale liczę, że na Legię Branco będzie gotowy :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lis 2010, 15:03

Cleber kończy z piłką :roll:
Dziękujemy!

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 05 lis 2010, 15:44

w sumie i tak mowil ze w grudniu konczy, obrona kruszy nam sie coraz bardziej...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lis 2010, 19:35

Dla mnie nieistotne, że za 3 miesiące i tak by już nie grał, taki zawodnik zasłużył sobie na inny koniec kariery. Kiedy przychodził do Wisły nikt nie spodziewałby się, że będzie tak znaczący dla klubu.

W aktualnym temacie:

i ogólnie:

A już dzisiaj 9 żółtych kartek, 2 czerwone i minimalna ilość goli.
"To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady." L.J. Kern :).

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 05 lis 2010, 22:35

Rzecznik dementuje info o końcu kariery Clebera.
Każdy to powie !

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 lis 2010, 18:19

Wisła Pany, dzihad dokonany :P.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lis 2010, 10:02

Na forum cisza w sprawie Małeckiego? Wiśle udało się załagodzić sytuację, ale z tego co wiem sprawa ma trafić do UEFA, przynajmniej taki jest zamiar, aby centrala zajęła się chamstwem.

Jak ktoś nie wie o co kaman, to wklejam prywatną relację jednego z moich kolegów z Krakowa:
5 11 2010, po derbach Krakowa: Małecki rozmawiał z Gilarskim, to kumple. Podszedł Bartek Karcz z Gazety Krakowskiej, kawał chłopa (w porównaniu z Małym i ze mną) i szanowany dziennikarz w środowisku. Mały do niego: No, [ch**] napisałeś ostatnio. Karcz coś tam kiwnął głową, ale olał sprawę. A Mały kontynuował. - A gdzie jest ta [ch**] Jawor? (Piotrek Jawor z GW, nie przepadam za gościem, bo nosi głowę wysoko. Za wysoko). Wypatrzył Mały Jawora i krzyczy coś, że ma przejebane, że piłkarze są na niego cięci. A Jawor, który prawie się tam zesrał ze wstydu/strachu - ojojoj, masakra. Myślałem, że za chwilkę Mały do niego wystartuje z pięściami, mimo że dzieliło ich jakieś 7 metrów. Podeszła Ania Maśko do Małego i mówi - Mały, spokojnie, dużo ludzi tu jest, wyluzuj. - Wypierdalaj, po [ch**] się [k****] wtrącasz? Ania łzy w oczach. A Mały kontynuuje. - Spierdalaj do tamtej budy, nikt cię tu nie chce, po [ch**] w ogóle się odzywasz. Podszedł Ochalik i próbował to łagodzić. A Mały w swoim stylu. - To niech się nie wpierdala, jak nie jej sprawa. Wszyscy to słyszeli i widzieli. WSZYSCY i sytuację uratował Czyż, bo potrzebował na gwałt wywiadu z Małym dla nSportu Ania to mega spokojna, bogu ducha winna dziewczyna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”