Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 461

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 23 wrz 2010, 16:56

bardzo slaby MU jest w tym sezonie, jesli wygraja LM albo Prempiership to bede bardziej zaskoczony niz wygrana w totka, mimo tego iz nie obstawiam.

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 23 wrz 2010, 17:59

Moim zdaniem nieco przesadzasz ponieważ bywało z Manchesterem gorzej niż w obecnym sezonie. Jako fan z dłuższym stażem jestem pewien, że SAF coś wymyśli nieważne czy będzie rzucał butami w szatni czy suszył na okrągło efekt będzie dobry. Nie pomaga kontuzja Antonio ale za to w formie jest Giggs czy Scholes więc nie ma co narzekać może Carrick odnajdzie formę. Jestem optymistycznie nastawiony. Ostatnio nawet Barba się wrócił i zaliczył odbiór :mrgreen:

Mam do was pytanie, 86 minuta meczu Everton vs Manchester United wyraz twarzy SAF'a. Sir wyglądał jakby po prostu wiedział, że to nie będzie szczęśliwe chwile później wiadomo co nastąpiło bach bach 3-3 . Ktoś z was miał takie spostrzeżenie ? Może był zdenerwowany na zmarnowane sytuacje ale pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie to co opisałem powyżej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 wrz 2010, 18:56

Chyba się starzeje, bo jeszcze całkiem niedawno mało kto się chwalił, że jest z drużyną od 99 roku, a teraz co niektórzy mówią to z wielką dumą. Wyobraź sobie, że są na tym forum ludzie na których 11 lat obcowania z United nie robi wielkiego wrażenia.

Wracając do oceny gry - to jak dla mnie jest dobrze jesli chodzi o styl. Gramy ładniej niż 2 lata temu kiedy sięgaliśmy po misia, ale w defensywie popełniamy głupawe błędy, co do niedawna było u nas rzeczą niespotykaną. Trzeba się ogarnąć w obronie (tutaj liczę głównie na powrót Rio) i powinno być jeszcze lepiej. Ja zresztą podchodzę do tego sezonu z dystansem po cichu licząc na jakieś ważne trofeum, ale zbytnio się na nie nie napalam.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, 19:11 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 23 wrz 2010, 19:09

Wiedziałem, że zrazu mnie ktoś zjedzie za moją wypowiedź. Widać nic się nie zmieniło na tym forum. Zawsze podkreślałem to że jestem z United od 99 i patrząc na mój wiek to niezły staż. Tyle jeżeli chodzi o osobiste wycieczki red85.

Co do oceny gry to zgodzę się ze stylem ale wątpię, że powrót Ferdinanda od razu naprawi defensywę trzymam kciuki, że tak się stanie.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 23 wrz 2010, 22:54

sigane pepe pisze:bardzo slaby MU jest w tym sezonie, jesli wygraja LM albo Prempiership to bede bardziej zaskoczony niz wygrana w totka, mimo tego iz nie obstawiam.
Obiecaj, że wstawisz na forum zdjęcie swojej facjaty, gdy jednk uda sie Manchesterowi coś wygrać. Wyraz Twojej twarzy pewnie byłby niezapomniany tak samo jak twarze kibiców Arsenalu w 2003 roku 8)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 wrz 2010, 0:09

red85 pisze:Chyba się starzeje, bo jeszcze całkiem niedawno mało kto się chwalił, że jest z drużyną od 99 roku, a teraz co niektórzy mówią to z wielką dumą. Wyobraź sobie, że są na tym forum ludzie na których 11 lat obcowania z United nie robi wielkiego wrażenia.
Trochę przesadzasz, 11lat, jakby się nie kojarzyło to spory staż... Ja MU kibicuje od MŚ 98, bo uwielbiałem Beckhama, ale nie ma co ukrywać że dla młodego chłopaka triumf jego zespołu w LM tworzy silną wieź i na pewno nie powiem że sezon 99' nie przyczynił się do tego że do teraz jestem fanem MU, tak jak i prawdopodobnie większość fanów w Polsce.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 wrz 2010, 13:02

Wiesz...Ja po prostu pamiętam czasy kiedy na tych kibiców, którzy zaczęli kibicować w 99 patrzyło się z przymrużeniem oka. Nie mówią, że oni są lepsi, czy gorsi - podzieliłem się luźną dygresją tak samo jak autor postów, do których się odnosiłem (zresztą ów jegomość w każdej swojej dotychczasowej wypowiedzi podkreślał ile to jest z United jakby to było coś niespotykanego - stąd moja reakcja :) ).

PS Hargo już trenuje :boje się:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 wrz 2010, 14:20

No dziś same dobre informacje. Hargo i Carrick trenują, świetnie. Obaj mogą okazać się bardzo cenni w tym sezonie, niemal jak dwa nowe transfery, jeśli wrócą na swój poziom :)
Ale mnie również cieszy informacja o naszym zainteresowaniu De Gea. Chłopak mi zaimponował w obu ostatnich spotkaniach, można się zgodzić z komentatorami, że przypomina młodego Casillasa. Zdaje się, że Atletico nie jest zbyt skore by go oddać, ale chłopak wydaje się być wart większych pieniędzy. Kupno takiego gościa to rozwiązanie problem bramkowego nawet na 15 lat :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 wrz 2010, 14:32

Kamil232 pisze:Ale mnie również cieszy informacja o naszym zainteresowaniu De Gea.
Według transfermarkt jego wartość rynkowa wynosi 12 milionów euro. Jeśli w tym sezonie potwierdzi swoje umiejętności, cena jeszcze wzrośnie więc Ferguson chcąc go na Old Trafford, musi się liczyć z naprawdę sporym wydatkiem. Ma jednak zaledwie 20 lat i niesamowicie rokuje na przyszłość, więc może być wart każdych pieniędzy. BTW, Kuszczak się załamie :lol: A tyle sobie obiecywał po odejściu Edvina ten zacny bramkarzyna.
Kamil232 pisze:Chłopak mi zaimponował w obu ostatnich spotkaniach, można się zgodzić z komentatorami, że przypomina młodego Casillasa.
Nie słuchaj komentatorów, bo zaczniesz wierzyć w mikołaja :wink: Jeśli już kogoś przypomina, to Van der Saara (przynajmniej jeśli chodzi o styl gry :) )

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 wrz 2010, 16:45

W paru spotkaniach zrobił na mnie wrażenie,zobaczymy co z tego będzie. Kuszczak ma jedną nieuleczalną wadę- gre nogami i to go już skreśla z miana numeru 1 w wielkim klubie.
Kurde Owen chyba grał ostatni raz w MU(nie liczać minuty z Sunderlandem) 2 lata temu.Naprawde cięzko mi uwierzyć by prezentował choć połowe ze swojej dynamiki,zadziorności,waleczności.

Teraz gramy z Boltonem ktory dobrze wygląda na początku sezonu, w bardzo dobrej formie jest Elander i pewnie będzie cięzko ale licze na nasza forme strzelecką.Powroci Rio i powinny się skończyć żarty. Na Evansa musze brać poprawke, ogladałem kilka ostatnich popisów Kjeara ktory byl wręcz zachwalany w Seria A i musze przyznać ze facet gra taka padline ze głową mała.To chyba przez wiek.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 wrz 2010, 16:47

Ferdinand z Boltonem ma wyjść od początku?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 wrz 2010, 18:18

Daaaamian pisze:Ferdinand z Boltonem ma wyjść od początku?
Jeśli znowu nie złapie wirusa, to tak pewnie będzie.

shimmy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shimmy » 24 wrz 2010, 21:25

Naprawdę ciężko mi zrozumieć Red85 dlaczego się tak do mnie przyczepiłeś... Chcesz mnie zniechęcić czy masz jakiś inny cel ?
Pisałem o tym ponieważ jestem nowy na forum i tylko taki był tego cel.

John Travolta podobnie zaczynałem w zasadzie najpierw od Anglii przez Becksa do United. Ten klub jest magiczny. W momencie odejścia Becksa nie miałem chwili zwątpienia jaki trykot zakupie na kolejny sezon.

Nie chciałem się chwalić ani z nikim zadzierać. Chciałem tylko się jak to się mówi przedstawić...

Wracając do tematu mecz z Boltonem. Nie wiem czy dobrze pamiętam w zeszłym sezonie było 2:1. Wydaje mi się, że tym razem będzie podobny wynik tj. Manchester wygra ale nieznacznie. Martwi ta obrona nie wiem co Rio zwojuje jeśli wróci tak jak pisaliście ale mam nadzieje, że wiele. Elmander lubi połykać takie klopsy jakie się nam ostatnio przytrafiały.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 wrz 2010, 4:54

Nie wiem czy poruszaliście kwestie kontraktów, ale jakie są przypuszczenia jeśli chodzi o Scholesa, Gigsa, Owena czy Hargreavesa? Który może już przygotowywać się do odejścia a na kogo czekają świeżutkie kontrakciki ? :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 wrz 2010, 10:22

Z Nevillem, Scholsem i Giggsem jest w zasadzie tak, że jeśli sami zdecydują, że są gotowi na kolejny sezon to kontrakt dostaną. Przypuszczam jednak, że ten pierwszy zawiesi buty na kołku, a pozostali będą jeszcze cieszyć kibiców swoją grą w kolejnym sezonie. Co do Owena i Hargo to sezon pokaże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”