Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 84

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 wrz 2010, 18:49

Pewnie zagra na zastrzykach, ale to igranie z ogniem. Kontuzja może się odnowić/pogłębić, a wtedy Kun wyleci z gry nawet na parę miesięcy :roll: Rozumiem jednak jak nieoceniony jest dla Atletico, jak i powagę sytuacji przed zbliżającym się meczem z Barceloną.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 wrz 2010, 23:16

Jestem strasznie zawiedziony choc przyznaje bez bicia,ze Barca wygrala w pelni zasluzenie. Gdyby nie De Gea moglo byc duuuzo gorzej... Atak nie istnial,obrona dziurawa,a w pomocy tylko Reyes probowal zrobic cos konkretnego. Forlan bez formy,Aguero kontuzjowany,Diego Costa nawet biegac nie potrafi,Simao znowu odwala kaszane,Dominguez na lewej slaby jak zwykle,Godin za druga bramke powinien dostac solidnego kopa w jaja. Tyle z mojej strony :cry:

A tak fajnie sie ten sezon zaczal :| Next :arrow: rozpedzona Valencia na Mestalla :boje się:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 wrz 2010, 0:20

Valencia rozpędzona tylko wynikami, gra jest słaba i skoro taki Hercules czy Malaga robiły co chciały to i Atletico będzie. Kwestia skuteczności jaką będziecie mieli bo u nas póki co wykorzystujemy co mamy i tyle.
Miałem o Domingueza pytać, czemu Flores stawia na niego na lewej obronie gdy zdrowy jest Lopez ? Ja rozumiem, że on tam teoretycznie może grac, ale na środku jest świetny, a na lewej przeciętny. To trochę tak jakby w Barcelonie na ważny mecz mając zdrowego Alvesa zagrać na prawej obronie Puyolem, a do środka wstawić Abidala...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 wrz 2010, 11:24

dziwne ze nie jestescie zawidzieni buractwem waszego czecha

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 20 wrz 2010, 12:56

Nie do końca rozumiem. Simao obok Reyesa i Assuncao i Pereii był najlepszym zawodnikiem tego spotkania. Diego Costa również nieźle zagrał, nie rozumiem o co Tobie chodzi.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 wrz 2010, 13:09

rkoeman pisze:dziwne ze nie jestescie zawidzieni buractwem waszego czecha
Zaś dziwne iż ty nie jesteś zawidziony zachowaniem swojego argentynczyka. :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 wrz 2010, 15:46

nie wydaje mi sie by ktos z barcelony spowodowal kontuzje przeciwnika. a moze sie myle i widzielismy inny mecz?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 wrz 2010, 17:34

spowodował, nie spowodował. Ale zachowanie JM było równie burackie co Ujfalusiego

rkoeman pisze:a moze sie myle i widzielismy inny mecz?
ten tekścik już sobie mogłeś podarować. Chyba że sam chcesz być największym burakiem i rozpoczynać głupie docinki :spoko:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 wrz 2010, 17:45

Miałem o Domingueza pytać, czemu Flores stawia na niego na lewej obronie gdy zdrowy jest Lopez ? Ja rozumiem, że on tam teoretycznie może grac, ale na środku jest świetny, a na lewej przeciętny.
QSF z mocniejszymi druzynami stawia na wariant defensywny z Dominguezem na lewej. Pomysl rzeczywiscie kiepski,ale juz niedlugo wszystkich powinien pogodzic Luis Filipe :wink:

Nie do końca rozumiem. Simao obok Reyesa i Assuncao i Pereii był najlepszym zawodnikiem tego spotkania. Diego Costa również nieźle zagrał, nie rozumiem o co Tobie chodzi.
Jak dla mnie najlepszym zawodnikiem w szeregach Atleti byl zdecydowanie De Gea. Jezeli to byl dobry mecz Simao to powoli zaczynam zalowac,ze nie udalo sie go pozbyc latem. Z drugiej jednak strony nie mial kompletnie zadnego wsparcia,bo Dominguez ograniczal sie tylko i wylacznie do zadan defensywnych.

Diego Costa - jak na razie najwiekszy zawod tego sezonu. Statyczny,wolny,czytelny i na dodatek nieskuteczny. Juz nawet chyba Ibra jest od niego lepszy. Tak czy owak w styczniu trzeba bedzie dokupic jeszcze jakiegos napadziora,bo z 3 (w tym jednym slabym) po prostu nie da sie walczyc na tylu frontach.

dziwne ze nie jestescie zawidzieni buractwem waszego czecha
Faul rzeczywiscie brutalny,ale nie dajmy sie zwariowac - to sie w futbolu zdarza dosyc czesto. Na szczescie nic bardzo powaznego sie nie stalo i Messi juz niedlugo powinien wrocic do gry.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 22 wrz 2010, 13:50

Dr.Football1 pisze:Jak dla mnie najlepszym zawodnikiem w szeregach Atleti byl zdecydowanie De Gea. Jezeli to byl dobry mecz Simao to powoli zaczynam zalowac,ze nie udalo sie go pozbyc latem. Z drugiej jednak strony nie mial kompletnie zadnego wsparcia,bo Dominguez ograniczal sie tylko i wylacznie do zadan defensywnych.

Simao był jednym z najaktywniejszych zawodników w ofensywie. Kilka razy przeprowadził udane rajdy, być może jego dośrodkowania były niecelne, ale jak Forlan cofa się przed pole karne i na boisku nie ma Aguero to nie łatwo jest celnie dośrodkować w pole karne jak w nim jest 6 graczy Barcelony i tylko jeden Atleti. Od samego początku sezonu Simao to jeden z najlepszych naszych zawodników. Też latem chciałem się go pozbyć żeby kupić Pedro Leona i pewnie nadal, gdyby była taka możliwość chciałbym tego, jednak pewny byłem że Simao to już równia pochyła, a on tym czasem pokazuje że postawienie krzyżyka na nim było o dużo za wczesne.

Oczywiście zapomniałem o De Gei.
Dr.Football1 pisze:Diego Costa - jak na razie najwiekszy zawod tego sezonu. Statyczny,wolny,czytelny i na dodatek nieskuteczny. Juz nawet chyba Ibra jest od niego lepszy. Tak czy owak w styczniu trzeba bedzie dokupic jeszcze jakiegos napadziora,bo z 3 (w tym jednym slabym) po prostu nie da sie walczyc na tylu frontach.
Szczerze to nie miałem możliwości oglądania jego gry z Athletic Bilbao i z Aris'em i nie wiem jak tam wypadł, jednak z Barceloną powygrywał sporo powietrznych pojedynków. Nie mówię że zagrał jakoś świetnie, ale z pewnością poprawnie. Dajcie mu trochę czasu, bo ten zawodnik ma spore umiejętności. Druga sprawa to taka że zespół musi się także nauczyć grać trochę pod niego, tj. wykorzystać jego największe atuty, czyli gra w powietrzy, świetnie zastawianie się oraz wyjścia do prostopadłych podań. Być może dzisiaj pod nieobecność Aguero QSF da mu szansę od początku.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2010, 19:32

Simao był jednym z najaktywniejszych zawodników w ofensywie. Kilka razy przeprowadził udane rajdy, być może jego dośrodkowania były niecelne, ale jak Forlan cofa się przed pole karne i na boisku nie ma Aguero to nie łatwo jest celnie dośrodkować w pole karne jak w nim jest 6 graczy Barcelony i tylko jeden Atleti. Od samego początku sezonu Simao to jeden z najlepszych naszych zawodników. Też latem chciałem się go pozbyć żeby kupić Pedro Leona i pewnie nadal, gdyby była taka możliwość chciałbym tego, jednak pewny byłem że Simao to już równia pochyła, a on tym czasem pokazuje że postawienie krzyżyka na nim było o dużo za wczesne.
Rzeczywiscie troche przesadzilem. Nie zagral az takiego piachu jak napisalem,ale bylem troche rozgoryczony ta porazka i chyba troszke na sile szukalem winnych. Tak naprawde najlepszy na boisku w szeregach Rojiblancos byl De Gea,a potem dlugo,dlugo nikt. Mam nadzieje,ze Kasmirski (kiedy on do cholery zacznie w koncu grac ?!) rozrusza lewa strone i stworzy z Simao duet porownywalny albo nawet lepszy od tego z prawej flanki.

Szczerze to nie miałem możliwości oglądania jego gry z Athletic Bilbao i z Aris'em i nie wiem jak tam wypadł, jednak z Barceloną powygrywał sporo powietrznych pojedynków. Nie mówię że zagrał jakoś świetnie, ale z pewnością poprawnie. Dajcie mu trochę czasu, bo ten zawodnik ma spore umiejętności. Druga sprawa to taka że zespół musi się także nauczyć grać trochę pod niego, tj. wykorzystać jego największe atuty, czyli gra w powietrzy, świetnie zastawianie się oraz wyjścia do prostopadłych podań. Być może dzisiaj pod nieobecność Aguero QSF da mu szansę od początku.
Ogladajac jego pierwsze wystepy zaczalem tesknic za Sinama czy de las Cuevasem (chlopak bardzo fajnie wyglada w Gijon),a nawet za Ibra :lol: Wiem,ze jest jeszcze za wczesnie na skreslenie jakiegokolwiek z zawodnikow,ale Costa na ta chwile prezentuje sie gorzej niz tragicznie. Moim zdaniem zdobywca LE zasluguje na lepszego 'jokera',chociaz kto wie moze Brazylijczyk jeszcze wystrzeli w tym sezonie i pokaze mi jak bardzo sie co do niego mylilem. Jezeli nie to za rok trzeba bedzie go odeslac z powrotem do Valladolid albo innego Albacete.

Wiedzialem,ze predzej czy pozniej zacznie doskwierac tesknota za Jurado,ale nie sadzilem,ze juz w tak wczesnej fazie sezonu :| Moze w nastepne wakacje uda sie go sciagnac z 2.Bundesligi :wink: Za polowe ceny oczywiscie :mrgreen:

Z Nietoperzami trzeba dzisiaj zapunktowac. Ewentualna trzecia porazka z rzedu moglaby zapoczatkowac jakis niepotrzebny kryzys i kiepska atmosfere w druzynie. Obstawiam 2:2 :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 wrz 2010, 23:01

Atleti gra swoja ulubiona pilke - dobrze w obronie,groznie kontratakuje no i ma troche szczescia :) W II polowie trzeba bedzie cos strzelic,bo w koncu jedno z dosrodkowan Maty lub Joaquina znajdzie Aduriza i zrobi sie nieciekawie. Jest dobrze,a myslalem,ze bez Kuna bedzie kaszanka.

Zagranie Forlana do Antka Lopeza - co za ciasteczko ! :love:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 wrz 2010, 0:14

Dr.Football1 pisze:W II polowie trzeba bedzie cos strzelic,bo w koncu jedno z dosrodkowan Maty lub Joaquina znajdzie Aduriza i zrobi sie nieciekawie.
:>

Valencia byla lepsza,wiec nie ma co narzekac na remis,chociaz przy odrobinie szczescia... :roll: Sedzia fatalny,ale wiecej krwi napsul na pewno miejscowym.

Znowu swietny mecz De Gei,niesamowity jest ten malolat. Obrona calkiem,calkiem,a najlepiej chyba Perea (szkoda tylko tej przegranej glowki z Adurizem). Tym razem nie mam prawa narzekac na Simao,bo zagral naprawde dobrze,choc nie porywajaco :P Reyes sporo dryblowal,ale sporo tez tracil,ogolnie na plus. Forlan mogl na poczatku II czesci spotkania podwyzszyc na 2-0 tyle,ze Maduro popisal sie jednym z najladniejszych wslizgow jakie mialem okazje ostatnio ogladac. W sumie nikt nie zagral tragedii oprocz jednego delikwenta:

Ten Costa naprawde jest taki cienki czy jestem po prostu do niego uprzedzony ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 wrz 2010, 0:03

Nie chce robic OT w temacie Milanu,wiec napisze tutaj.
100 baniek? Pfff... Myślisz że taka kwota odstraszy wszechmocne finansowo ManCity? Stawiam dobrą gorzałę że gdyby wpłynęła taka oferta, sam byś chciał aby Kun odszedł Za takie pieniądze można umeblować cały skład.
100 baniek owszem,tylko kto w miejsce Kuna ?

Przez ostatnie 8 lat,czyli od czasu powrotu do La Liga,Atletico regularnie zawodzilo swoich socios. Nie pomagaly liczne transfery,ktore w wiekszosci przypadkow okazywaly sie potem niewypalami ,chociaz szczerze mowiac po zawodnikach typu Gronkjaer,Juanito czy Costinha nie spodziewalem sie zbyt wiele... I teraz kiedy w koncu Atleti stalo sie druzyna z prawdziwego zdarzenia,ma odejsc zawodnik bez ktorego Rojiblancos traca conajmniej 50% sily ofensywnej ? Nieee :naughty: Za duzo bylo czekania i wk...a sie,zeby teraz sprzedawac najlepszych i zaczynac wszystko od nowa. Sklad jest juz w miare umeblowany,jeszcze tylko kilka retuszy (ostatnie okienko pokazalo,ze kasa w klubie jest) i bedzie mozna walczyc o najwyzsze cele,bo trzeba podkreslic,ze Atletico jest trzecim najbardziej utytulowanym klubem w Hiszpanii,a historia zobowiazuje :wink:

Salas,flaszke dostarczysz do rak wlasnych czy poczta wyslesz ? :P Osobiscie wolalbym przelew :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 wrz 2010, 0:19

Dr.Football1 pisze:Salas,flaszke dostarczysz do rak wlasnych czy poczta wyslesz ? :P Osobiscie wolalbym przelew :lol:
Przelew? Szkoda wódki :wink: Jak polecisz w miarę tani hotel w Brukseli to może i ruszę się z chałupy, co tak będziesz sam pił :P

Co do Kuna, jedyną opcją aby został w Atletico na stałe jest solidne wzmocnienie składu, które faktycznie umożliwi walkę o najwyższe cele. W innym wypadku Argentyńczyk zapragnie podbijać Europę w innym klubie (Diego załatwi mu transfer do Napoli z kasę cosa nostry :lol: ) Póki co macie zajebisty atak gwarantujący kilkadziesiąt bramek w sezonie i zjawiskowego bramkarza, który za parę lat może być jednym tchem wymieniany w gronie najlepszych na swojej pozycji. Dokoptowałbym jeszcze Ignacio Camacho, bo ma dużo potencjał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”