Athletic Bilbao (zbiorczy) - Strona 4

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakie są na obecną chwilę Twoje przewidywania odnośnie wyników Athletic Bilbao w nadchodzącym sezonie ?

Majster nasz
2
6%
Awans do europejskich pucharów
8
23%
Środek tabeli
8
23%
Utrzymanie po ciężkim boju
10
29%
Hala Segunda
7
20%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Athletic Bilbao (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 wrz 2010, 1:39

Żeby nie robić off topu, za co się tak czerwieniło w Bilbao?
Sedzia troche obawial sie o wynik,wiec profilaktycznie pokazal Amorabiecie czerwo juz w pierwszej polowie :lol: Co zrobil Villa nie wiem,bo gol Xaviego doprowadzil mnie do takiego stanu,ze musialem poleciec do Pakistana po dostawe browara :lol:

To nie dostaniesz 30% od kwoty transferowej Aguero do Interu?
Nie madrz sie tak tylko ta zalegla flaszke zapodawaj,bo od tego belgijskiego sikacza jeszcze niestrawnosci dostane :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 1:54

Dr.Football1 pisze:Sedzia troche obawial sie o wynik,wiec profilaktycznie pokazal Amorabiecie czerwo juz w pierwszej polowie :lol: Co zrobil Villa nie wiem,bo gol Xaviego doprowadzil mnie do takiego stanu,ze musialem poleciec do Pakistana po dostawe browara :lol:
Mentor pisze:Amorebieta wjechał wyprostowanymi nogami (obiema) w Iniestę i choć wielokrotnie przy takich wejściach widziałem jedynie żółte kartki to jednak taka decyzja arbitra dobrze się wpisuje w konwencję ostatnich spotkań w La Liga.
Ostra, by nie powiedzieć brutalna gra w wykonaniu piłkarzy Bilbao to raczej żadna nowość. Szczególnie gdy mecz rozgrywa się z niezbyt lubianą w Baskonii drużyną. Doinformuję się jakimś skrótem i ocenię to wejście.
Mentor pisze:Villa natomiast sfrustrowany przede wszystkim (przynajmniej moim zdaniem) swoją nieskutecznością w tym meczu po jednej z sytuacji nie wytrzymał i powalony na ziemię przez rywala wdał się w jakąś utarczkę i uderzył/odepchnął przeciwnika. Naturalnie gdyby w analogicznej sytuacji padł jakiś piłkarz Barcelony to ogłoszono by zaraz sztukę i rozdano Oskary, ale dla mnie nie ma o czym mówić - czerwo zasłużone.
Co do Villi, nie poznaję faceta :o Zawsze uważałem go za spokojnego człowieka, który profesjonalnie podchodzi do tego co robi (za co ma kupę kasy) Jeśli tak frustruje go brak skuteczności, to nie zrobił za wiele aby ją poprawić.
Dr.Football1 pisze:Nie madrz sie tak tylko ta zalegla flaszke zapodawaj,bo od tego belgijskiego sikacza jeszcze niestrawnosci dostane :wink:
Flaszka będzie jak Aguero pójdzie za 100 baniek a Ty temu przyklaśniesz, więc jeszcze trochę musisz pociągnąć na "sikaczach" :lol2: Stolica Europy i siwuchy nie mają? :warrior:
BTW, mam dziwne przeczucie że Ty już dzisiaj nie wytrzeźwiejesz :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2010, 10:31

Salas11 pisze:Doinformuję się jakimś skrótem i ocenię to wejście.
- skrót meczu
- czerwo Amorebiety
Czerwo dla Villi zapodałem w temacie Barcelony.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 10:42

Mentor pisze: - czerwo Amorebiety
Czerwień zasłużona, choć jestem pewien że niejeden arbiter by jej nie pokazał. Przesadziłeś trochę z tym "obunóż", co nie zmienia faktu że wejście było wyprostowaną nogą. Na szczęście Iniesta zdążył uciec z girami.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2010, 11:49

Ano przesadziłem, ale pisałem to przed obejrzeniem choćby jednej powtórki. Poza tym po meczu forma jak zwykle daleka od ideału, ale to nieistotne. Było za co dać czerwo i starczy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 11:56

Mentor pisze:Ano przesadziłem, ale pisałem to przed obejrzeniem choćby jednej powtórki. Poza tym po meczu forma jak zwykle daleka od ideału, ale to nieistotne. Było za co dać czerwo i starczy.
Wiadomo już ile bana dostanie Villa?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2010, 11:58

Jeszcze nie. Przecież kolejka się nawet jeszcze nie skończyła. Pewnie dopiero w poniedziałek będą rozpatrywane wszelkie sytuacje. Ja obstawiam dwa mecze choć tyle samo dostał Czech za kosę na Messim :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 12:17

Mentor pisze:Jeszcze nie. Przecież kolejka się nawet jeszcze nie skończyła. Pewnie dopiero w poniedziałek będą rozpatrywane wszelkie sytuacje. Ja obstawiam dwa mecze choć tyle samo dostał Czech za kosę na Messim :roll:
Villa byłby niepocieszony że przejdzie mu koło nosa powrót na Mestalla. Może skończy się na jednej sztuce?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2010, 20:56

Athletic gladko ogrywa outsidera PD z Saragossy :beer: Po rozum do glowy poszedl nareszcie Caparros,ktory od pierwszej minuty wystawil w koncu Muniaina,a ten odwdzieczyl mu sie wspanialym wystepem. Podobali mi sie dzisiaj takze Llorente,Susaeta (jeden z najbardziej niedocenianych zawodnikow ligi),a takze moj ulubieniec...Toquero :o Brawo Lwy,oby udalo sie awansowac do LE w tym sezonie.

E: Kuwaaaaa !!! Braulio w 94 minucie i mi 'pewniak' nie wszedl :angry: Ja p***e :mać:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2010, 23:20

I jak tu nie kochac tych Baskow :D

Pilkarze Getafe zaprezentowali sie dzisiaj zenujaco slabo na tle natchnionych zawodnikow Athletic i powinni byc szczesliwi,ze zegnaja Euskadi z bagazem 'jedynie' trzech goli. Lwy nie mialy dzisiaj slabych punktow,wiec 3 oczka w pelni zasluzenie zostaja na San Mames.

Caparros ma kim grac te swoje 4-4-2 (bardzo podobna taktyke stosuja Del Neri & QSF),a juz w ogole swietna decyzja bylo przesuniecie Muniaina na lewe skrzydlo. A propos,ten chlopak jest po prostu niesamowity. To co dzisiaj wyprawial przechodzi ludzkie pojecie - raz po raz osmieszal obroncow,biegal od pola karnego do pola karnego,walczyl jak lew w defensywie i w koncu to on wypracowal rzut karny zamieniony na bramke przez San Jose. Zabraklo tylko gola,a bylo bliziutko.

Torres w jego wieku nie potrafil tyle co on,a juz na pewno nie byl taki wszechstronny i walczny. Zdecydowanie najwiekszy baskijski talent od czasow legendarnego Julena Guerrero.

Gora Athletic !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lis 2010, 12:35

Athletic ma naprawdę fajną kadrę, trener także niezły. W tym sezonie powinni spokojnie powalczyć o puchary, ja widziałem ich przed sezonem, ze mogą zagrozić nawet drużyną walczącym o 3-4, ale chyba jeszcze nie teraz. Za rok będą jeszcze mocniejsi jeśli nie sprzedadzą młodych, którzy robią ciągłe postępy. Susaeta, Martinez, San Jose,Muniain i de Marcos mają talent. Do tego dochodzą Gorka, Llorente, Iraola czy Amorebieta, którzy mają uznaną markę w La Liga. Gdyby Sfinks chciał to wielu z wyżej wymienionych mogłoby grać w reprezentacji Hiszpanii i to regularnie. Iraola gra sporadycznie, Llorente i Javi to Mistrzowie Świata, a reszta także zasługuje na szansę/powołania. Oczywiście Muniain ma przed sobą daleką jeszcze drogę, podobnie jak de Marcos.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lis 2010, 14:04

Za rok będą jeszcze mocniejsi jeśli nie sprzedadzą młodych, którzy robią ciągłe postępy.
No wlasnie. Kiedys pomimo licznych ofert udawalo sie zatrzymac w klubie Guerrero,Etxeberrie czy Urzaiza,ale obawiam sie,ze teraz podobna sytuacja bedzie graniczyla z cudem,a szkoda,bo ostatnie tak dobre pokolenie Athletic mial mniej wiecej w polowie lat 90. Szkolka oczywiscie szybko zapelnilaby ewentualne ubytki,ale dorownanie np. Susaecie,Martinezowi,Amorebiecie i przede wszystkim Muniainowi byloby zadaniem szalenie trudnym.
Susaeta, Martinez, San Jose,Muniain i de Marcos mają talent. Do tego dochodzą Gorka, Llorente, Iraola czy Amorebieta, którzy mają uznaną markę w La Liga. Gdyby Sfinks chciał to wielu z wyżej wymienionych mogłoby grać w reprezentacji Hiszpanii i to regularnie. Iraola gra sporadycznie, Llorente i Javi to Mistrzowie Świata, a reszta także zasługuje na szansę/powołania. Oczywiście Muniain ma przed sobą daleką jeszcze drogę, podobnie jak de Marcos.
Po Iraizoza juz podobno zglosil sie Arsenal... Do pilkarzy przez Ciebie wymienionych dodalbym jeszcze Andera Iturraspe i Inigo Pereza. Jestem takze szalenie ciekaw co pokaze pierwszy czarnoskory pilkarz w historii Athletic - Jonas Ramalho,ponoc talent czystej wody.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2010, 14:40

Dr.Football1 pisze:Po Iraizoza juz podobno zglosil sie Arsenal...
Nie wiem czy przypadkiem Barcelona również nie będzie zainteresowana jego usługami bo to chyba ostatni sezon Pinto u nas z tego co kojarzę. Gorka na zmiennika Valdesa by się świetnie nadawał jak dla mnie choć nie wiadomo jakby się na taką rolę zapatrywał.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 lis 2010, 14:59

Nie wiem czy przypadkiem Barcelona również nie będzie zainteresowana jego usługami bo to chyba ostatni sezon Pinto u nas z tego co kojarzę. Gorka na zmiennika Valdesa by się świetnie nadawał jak dla mnie choć nie wiadomo jakby się na taką rolę zapatrywał.
Gorka ma juz 30 na karku,wiec watpie aby chcial przejsc do Barcy zwlaszcza,ze dopiero teraz jego kariera nabrala tempa. Mysle,ze blizej mu do Anglii niz na katalonska lawke,a w ogole najlepiej by bylo,zeby zostal na San Mames :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2010, 15:23

No właśnie wiek raczej odpowiedni, aby przyjść i spróbować coś wygrać :P Młody bramkarz raczej do Barcelony na ławkę nie przyjdzie tylko poszuka miejsca gdzie będzie miał szanse na regularną grę.

W Arsenalu też nie będzie miał pewnego placu bo Wenger chyba sam nie wiem na kogo powinien stawiać i rotuje bramkarzami :lol: :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”