Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 612

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 13:26

Mentor pisze:Już walić karę ja autentycznie musiałem zapytać kogoś o opinię bo jeżeli jedna osoba widzi celowe kopnięcie bez piłki a druga tylko zderzenie barkiem to rozbieżność jest zbyt wielka.
Jak to bywa, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i dla niektórych furia Pepe wyładowana na plecach bodaj Albina wciąż nie jest czymś strasznym :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2010, 13:33

Ja tam widzę bardziej zahaczenie nogą o nogę, czy też dotknięcie, niż kopnięcie, bo nawet najmniejszego zamachu czy ruchu nogi do przodu (tylko w bok) nie było, ale mniejsza z tym. Reakcja gracza Levante nic nie sugeruje, bo kto oglądał mercz, ten widział w jakich sytuacjach "urywało im nogi".

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 wrz 2010, 13:37

Dla mnie to było celowe, ale jako kibic Barcy=Messi nie jestem obiektywny :twisted: :haha:
To machanie rękami z jowiszową miną w wykonaniu Cristiaono jest bardzo irytujące, chyba domagał sie karki dla tego gościa :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2010, 13:59

Salas11 pisze:i dla niektórych furia Pepe wyładowana na plecach bodaj Albina wciąż nie jest czymś strasznym :lol:
To był Casquero

:jupi: i wcale nie było tak strasznie

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 14:07

kaczy pisze:i wcale nie było tak strasznie
Mam nadzieję że to był żart :wink:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 26 wrz 2010, 14:09

no nie tylko go drasnal :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6671

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2010, 15:29

Wam też brakuje pewnej literki we wszystkich postach? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 wrz 2010, 18:11

500 zł mandatu nałożył sanepid na właścicieli restauracji Jesz Burger na lubelskim deptaku. Inspektorzy znaleźli sporo uchybień, ale nie na tyle poważnych, żeby zamknąć lokal.

– Generalnie w środku było brudno i był spory bałagan – mówi Paweł Policzkiewicz, dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Lublinie. – Inspektorzy znaleźli ubytki w podłodze, ściany były brudne, nie było zabezpieczenia przed insektami.

Sanepid miał też kilka uwag do żywności. – Produkty były źle oznakowane. Np. nie było na nich daty sporządzenia. Nie wiemy, czy dane mięso było kupione miesiąc, czy godzinę temu – wyjaśnia Policzkiewicz. – Poza tym w urządzeniach chłodniczych nie było wymaganej segregacji żywności.

– Było źle, ale nie na tyle tragicznie, żeby zamknąć lokal – dodaje szef sanepidu. Inspektorzy nałożyli na właścicieli restauracji 500 zł mandatu. I nakazali w trybie natychmiastowym usunąć wykryte uchybienia.

Sanepid miał skontrolować Jesz Burgera na deptaku już w zeszłym tygodniu, tuż po emisji
kontrowersyjnego odcinka telewizyjnych "Kuchennych Rewolucji” z udziałem lubelskiej restauracji. Inspektorzy uznali jednak, że właściciele lokalu będą spodziewali się kontroli, więc przełożyli ją na inny termin (skontrolowali jedynie drugi lokal tych samych właścicieli – przy ul. Jasnej).

Wizytę Magdy Gessler w Jesz Burgerze widzowie mogli zobaczyć w "Kuchennych Rewolucjach” w ub. sobotę. Restauratorka nie zostawiła na lokalu i jego właścicielach suchej nitki. A na końcu ostentacyjnie wypluła hamburgera, którego jej podano, i stwierdziła, że mięso w nim śmierdzi trupem.

– Mięso u nas zawsze jest świeże. Tak samo było wtedy. Specjalnie dla Magdy Gessler sprowadziliśmy najlepszą, świeżą polędwicę – broni się Maciej Kubejko, współwłaściciel Jesz Burgera. – Tyle, że jeszcze przed wejściem do restauracji wiedziała, że tego hamburgera wypluje.
może jednak w tym Jeszburgerze tak dobrze nie bylo jak sie wydawalo i to wszystko nie bylo propagandą Gesslerowej :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 wrz 2010, 18:22

Witam :!: Zna ktoś może z Was dobrą, bezpłatną i chodzącą wyszukiwarkę MP3 :?:
Korzystałem z 2-óch to jakieś jaja tam teraz wyskakują :roll:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 wrz 2010, 18:27

Mirek15 pisze:Witam :!: Zna ktoś może z Was dobrą, bezpłatną i chodzącą wyszukiwarkę MP3 :?:
Korzystałem z 2-óch to jakieś jaja tam teraz wyskakują :roll:
http://mp3.teledyski.info/

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 26 wrz 2010, 18:49

mp3raid.com

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 wrz 2010, 19:23

Magnum pisze:może jednak w tym Jeszburgerze tak dobrze nie bylo jak sie wydawalo i to wszystko nie bylo propagandą Gesslerowej
Sanepid jest jak Straż Miejska - nikt ich nie lubi. 500 zł to tak naprawdę pikuś. Uwierz, że w każdej knajpie na wejście jest 200 zł, a potem kara rośnie. 4 lata temu w Hotelu Jan III Sobieski w Warszawie inspekcja pobiła rekord. W pierwszej kolejności sprawdzano zmywak - uzbierano tam mandat na wysokość 5 tysięcy złotych. Większość inspekcji jest zapowiedziana, bo knajpa może się przygotować, bądź inspektor może poczuć się przez szefostwo "doceniony". A Gesslerowa niech nie pieprzy, bo jej lokale to zgroza. Niech lepiej opowie o magazynie narkotyków w jej restauracji :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 wrz 2010, 19:30

Chcialem przelac sobie troche kasy na konto bwin,ale za kazdym razem jak probuje wyswietla mi sie ta wiadomosc:

'Problem in card validation : A technical problem occurred, please contact helpdesk
Please use the "Back" button to try again with other parameters'

Kilka razy juz wplacalem i nie bylo zadnego problemu :warrior: Ktos wie o co moze chodzic ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 wrz 2010, 19:56

Sanepid jest jak Straż Miejska - nikt ich nie lubi.
:lol:
wiem cos o tym - mój ojczym (Amerykanin ktory mieszkal w Lublinie 15 lat) był właścicielem Cafe Crema w Lublinie i jak Sanepid nie mial sie do czego przyczepic to sie przyczepił do tego ze nie miał rękawiczek jak przebywał w zmywalni (nie wiem jak to nazwac - miejsce gdzie byla zmywarka i w ogole mylo sie wszystko :P )

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 wrz 2010, 20:01

Magnum pisze:wiem cos o tym - mój ojczym (Amerykanin ktory mieszkal w Lublinie 15 lat) był właścicielem Cafe Crema w Lublinie i jak Sanepid nie mial sie do czego przyczepic to sie przyczepił do tego ze nie miał rękawiczek jak przebywał w zmywalni (nie wiem jak to nazwac - miejsce gdzie byla zmywarka i w ogole mylo sie wszystko )
To jest instytucja, która znajduje się w czołówce przyjmowania łapówek na skalę światową. Jak się ułożysz z sanepidem, to inni mogą Cię cmoknąć w pompkę, a konkurencja może się zwijać, bo Twoje "dary" wyostrzą urzędniczą naturę kontrolera podczas wizyty w konkurencyjnej knajpie:P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”