FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1230

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2010, 9:18

fejkenq pisze:Co zrobil Villa,bo niestety nie ogladalem drugiej połowy?
podbijam pytanie.

Po wczorajszym show w Levante straciłem ochotę na oglądanie Barcy.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 wrz 2010, 9:22

Ciekawe czy Athletic oddało nam mecz walkowerem jak myślicie? :lol2:

Ogromny szacun dla gospodarzy za to, że nie bali się podjąć walki. Nie wiadomo jak potoczyłyby się losy meczu gdyby wykorzystali tą okazję po której był słupek. W drugiej połowie opadli jednak z sił i robiliśmy co chcieliśmy. Pewnie gdyby na boisku był Messi prowadzilibyśmy 3-0, ale wczoraj jego brak był nieodczuwalny. Okazji było pełno, zawiodła jak zwykle skutecznośc. Villa przebił wszystko co do tej pory widziałem i jeszcze mu nerwy puściły, odpoczynek dobrze mu zrobi.

@jordan - skąd wniosek, że Abidal jest bez formy? w tym sezonie zagrał na lewej obronie tylko raz, z PAO i był to świetny występ. Jego gra na środku obrony do niczego dobrego nie prowadzi i mam nadzieję, że będzie tam grał rzadko.

co do Mascherano to dostanie jeszcze sporo szans, na tym sezonu nie ma co podważać sensu tego zakupu, bo sezon długi i trudny. To, że siedzi na ławie może sprawi że różnej maści hejtersi Busquetsa docenią jego klasę. Na pewno nie raz będą występować na boisku razem.

@fejkenq - Villa dostał czerwo za niesportowe zachowanie, machnął rywala ręką po twarzy. Był to efekt frustracji po niewykorzystanych sytuacjach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2010, 10:20

fejkenq pisze:Co zrobil Villa,bo niestety nie ogladalem drugiej połowy?

Dostanie pewnie dwa mecze kary i nie zagra przeciwko Valencii ['] Beznadzieja. Dobrze, że Leo powinien już wtedy być gotowy do gry :roll:

Niestety David początek sezonu ma przeciętny. Niby dobrze, że dochodzi do sytuacji i widać, że rozumie grę, ale skuteczność dramatyczna i pewnie stąd to wczorajsze frustrackie czerwo bo twarda gra gospodarzy to jednak nic nowego i pewnie do tego jest przyzwyczajony.

Druga rzecz to murawa ['] Żenada naprawdę, aby na tym poziomie rozgrywać grać na czymś takim. Od początku meczu było widać, że przeszkadza zawodnikom a w drugiej części to już się autentycznie nie dało grać :roll:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 wrz 2010, 10:33

Wczoraj Barca zagrała bardzo dobry mecz, przede wszystkim w drugiej poł :jupi: Ktoś moż esie czepiać, że Bilbao grało całą drugą poł. w 10, ale kibice Basków to ich normalnie 12 zawodnik więc było po równo :lol: Dobrzę, że w drugiej połowie przesało padać i Athletic nie wykorzystał setki(strzał w słupek) bo mogło być różnie
Swietny mecz drugiej lini(kiedy ostatnio wszyscy pomocnikcy zdobyli gola w meczu) Pique, Alvesa, Pedro
W tej beczce miodu są dwie łyżki dziegciu, czyli Adriano i Villa[*]
Na jego zachowanie nie znajduje słów :?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 10:36

Mentor pisze:Druga rzecz to murawa ['] Żenada naprawdę, aby na tym poziomie rozgrywać grać na czymś takim. Od początku meczu było widać, że przeszkadza zawodnikom a w drugiej części to już się autentycznie nie dało grać :roll:
Nie wiem jak to z Bilbao jest. Czy zawsze grają na boisku w takim stanie, czy akurat tym razem odpowiedzialnym za to ludziom się nie chciało, ale nawet w tym fragmencie meczu było widać fatalny stan murawy. Od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie że co poniektóre drużyny upatrują w złym przygotowaniu boiska szansy na korzystny wynik, szczególnie z ekipami dużo od siebie silniejszymi. Z tego co pamiętam Chelsea również grała z Wigan w podobnie niewygodnych dla prowadzenia gry warunkach.
Według mnie licencje powinny obejmować nie tylko stan i funkcjonalność stadionu, ale również murawy. Specjalny delegat mógłby na przykład przyjeżdżać na obiekt dwa dni przed meczem, ocenić sytuację i ewentualnie nakazać władzom klubu kosmetykę boiska pod groźbą kar finansowych lub nawet walkoveru.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 wrz 2010, 10:36

Oglądałem tylko 2 połowę i muszę przyznać że po załączeniu 0-0 strasznie leje,murawa trochę do bani może być ciężko i tak było...Kluczowym w/g mnie momentem była setka przez graczy Bilbao gdzie był chaos w na 16 metrze,piłka przedostaje się na pole karne i sam na sam VV piłkarz strzela słupek(bądź minimalnie obok)..Później nasi piłkarze grali bardziej pewnie co szybko przyniosło efekt i dobre zagranie z pierwszej piłki Keita sam na sam i było 1-0...Druga bramka to efekt złości Xaviego gdzie wcześniej był faulowany przy linii stracił piłkę..Gracze Barcy wymienili kilka podań bodajże 1 kontakt z piłką Xaviego od tamtego momentu uderzenie piłka odbiła się od obrońcy,Iraizoz zmylony i 2-0..Później były jeszcze sytuacje Pedro gdzie źle przyjął piłkę po pięknym podaniu Keity oraz Villi który marnował raz za razem...w 79 min wchodzi Bojan i Thiago co było dla mnie raz trochę za późno 2 mimo wszystko zostawiłbym kogoś z dwójki Xavi-Iniesta i zmieniłbym właśnie Ville...Niestety później Villa wten sam sposób traci piłkę co Xavi choć był faulowany ale nieopanował emocji i oddał obrońcy..Czerwona kartka pobudzilą Atletic co poskutkowało bramką kontaktową pytanie gdzie byli obrońcy? :/ VV obronił wspaniale pierwszy strzał ale przy następnym nic niemiał do powiedzenia bo obrońcy ładnie się zdrzemnęli :D Po bramce szybko strzeliliśmy na 3-1 ładnie urwał się Pedro(niewiem czy był na spalonym) wyłożył przed linią pola karnego i Sergio dopełnia formalności 3 pkt jadą na Camp Nou :jupi:

W skrócie dobry mecz, szkoda że znów zabrakło koncentracji czego efektem była bramka,zmarnowane okazji Villi i czerwona kartka=odpoczynek może mu tylko pomóc..Bojan powinnien dostać szansę od początku i jakieś 70-80 min na wykazanie się wkońcu że należy mu się plac..Jak miałem jakiś uraz do Keity to i tak wypada go pochwalić po tym meczu ;) Teraz ciężki wyjazd do Kazania na CL a później jak wspominaliście 2 mecze na CN raczej bez Villi bo nieprzypuszczam aby dostał 1 mecz :/

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 wrz 2010, 10:50

Salas11 pisze:Od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie że co poniektóre drużyny upatrują w złym przygotowaniu boiska szansy na korzystny wynik, szczególnie z ekipami dużo od siebie silniejszymi. Z tego co pamiętam Chelsea również grała z Wigan w podobnie niewygodnych dla prowadzenia gry warunkach.
Według mnie licencje powinny obejmować nie tylko stan i funkcjonalność stadionu, ale również murawy. Specjalny delegat mógłby na przykład przyjeżdżać na obiekt dwa dni przed meczem, ocenić sytuację i ewentualnie nakazać władzom klubu kosmetykę boiska pod groźbą kar finansowych lub nawet walkoveru.
Niektore druzyny celowo przed meczem z nami nie dbaja o murawe. Zrobil tak nawet wielki Mourinho, jeszcze bedac w Chelsea.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 wrz 2010, 11:26

Mam nadzieje ze Villa dostanie odczuwalna kare pieniezna za swoje beznadziejen zachowanie. 2 mecze kary to raczej pewnik i z Valencia sie chlopak wykluczyl. Ciekawe bedzie ustawienia na mecz z Valencia :?:

3- koszmarna skutecznosc villi- facet jest tak zestresowany,ze wydawac by sie moglo,ze to 18-letni junior a nie mistrz swiata i europy
po odejsciu eto`o nie myslalem,ze ktos moze byc bardziej nieskuteczny-david narazie(niestety) przebija go pod tym wzgledem
a ja w tym widze pozytyw. Po roku posuchy mamy zawodnika ktory wogole te sytuacje ma. Jest ruch z przodu i aktywnosc. Dobrze to wyglada i rokuje na przyszlosc. Niech Villa poprawi swoja skutecznosc i bedziemy mieli wiele radosci.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 26 wrz 2010, 15:36

Bardzo byłem ciekaw kiedy kibice Barcelony zaczną narzekać na skuteczność el Guaje ale nie przypuszczałem że stanie się to tak szybko... Villa jeszcze w Valencii przez ostatnie 2 sezony skutecznością za bardzo nie grzeszył, mnie osobiście strasznie irytowało to że wykorzystywał 1 na 5 okazji, nie martwcie się ten typ ma takie wahania formy ale jak już ją w końcu złapie to zacznie walić bramki hurtem... aż do kolejnej zniżki formy.

Z łapania głupich czerw też jeszcze się nie wyleczył, szkoda bo jego nieobecność będzie niewątpliwie dużą stratą dla widowiska.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2010, 17:18

Inferno pisze:szkoda bo jego nieobecność będzie niewątpliwie dużą stratą dla widowiska.
Dziwnie to zabrzmiało z ust kibica nietoperza. Jakby widowisko miało większe znaczenie niż zwycięstwo.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 wrz 2010, 10:38

Bienias pisze:Mam nadzieje ze Villa dostanie odczuwalna kare pieniezna za swoje beznadziejen zachowanie. 2 mecze kary to raczej pewnik i z Valencia sie chlopak wykluczyl. Ciekawe bedzie ustawienia na mecz z Valencia :?:
Może na Valencię będzie gotowy Messi. Mecz dopiero 17 października, więc może Argentyńczyk zdąży wrócić do zdrowia, o ile nie zaszkodzi mu mecz reprezentacji.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2010, 10:53

Raczej będzie. Krążą słuchy, że mógłby zagrać nawet kilka minut w Kazaniu, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby i do tego nie dojdzie. Tak czy inaczej spodziewam się, że na Valencię będzie gotowy skoro odpada Villa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2010, 18:09

jordan20 pisze:1 - fatalny mecz adriano-gosciu przegral wszytskie pojedynki 1 na 1 z iraola, nie wyczuwal w ogole momentu gdy ma przetrzymac pilke a kiedy dokladnie podac
widac brak ogrania meczowego i niezrozumienie stylu gry barcelony-ale to przyjdzie wraz z wieksza iloscia odbytych treningow

w ogole to jest smieszna sytuacja- w kadrze jest 3 nominalnych lewych obroncow i zaden nie ma obecnie formy !
Brak zrozumienia OK, ale brak ogrania. To nie ten poziom, żeby o zawodniku pisać takie rzeczy, on jest w takim a nie innym klubie i dla mnie w każdej chwili powinien być gotowy do gry.

Co do spotkania, bo nie miałem okazji o nim napisać to takie zwycięstwo cieszy, przecież Barcelona bez Messiego nie istnieje. Nadal trzeba się bać takiej sytuacji. :?: Fajnie, że takie spotkanie zamyka niektórym gęby, bo specjalnie ich tu nie dostrzegłem po spotkaniu Barcy w Bilbao. Villa musi się lekko ogarnąć, bo może w Valencii taka nieskuteczność przechodziła, taka gra a i być może takie zachowania. W Barcelonie to się raczej nie uda. Facet ma szansę pokazać się z dobrej/świetnej strony pod nieobecność Leo a pokazuje egoizm i totalnie głupie zachowanie. Mam nadzieję, że po takiej przerwie będzie lepiej.

Martwi mnie trochę fakt, że Messi leci do Kazania- mógł spokojnie odpoczywać. Oby to była dobra decyzja ze strony sztabu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 wrz 2010, 18:28

Jarzinho pisze: Martwi mnie trochę fakt, że Messi leci do Kazania- mógł spokojnie odpoczywać. Oby to była dobra decyzja ze strony sztabu.
Mnie to troche dziwi, ale to chyba oznacza, że Leo bardzo szybko wraca do zdrowia, z Rubinem zagra 20-30 minut a z Mallorka wyjdzie od pierwszej minuty. Tak przynajmniej to odczytuję :|

Bardzej mnie marti ten wypad z kadrą Argentyny do Japonii. Jak zagra z Mallorka to na pewno w meczu kadry wygnaja go na boisko. Chociaż Messiego nie trzeba wyganiać :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2010, 18:55

Mnie też dziwi, że leci. Inna sprawa, że jeden zawodnik obejrzy mecz z trybun więc może padnie na Leo :lol: :roll:

Z jednej strony dobrze, że leci bo to świadczy o szybkiej rekonwalescencji, ale z drugiej strony nie wierzę, że wykurował się aż tak szybko a skoro nie jest w pełni zdrów to nie ma takiej opcji żeby zagrał :think:

No i na zgrupowaniu reprezentacji pewnie pogra :/

Fajnie, że wraca Abidal no i Thiago znowu w kadrze pierwszej drużyny. Oby nie trafił na trybuny bo w razie jakichś problemów w ofensywie wolałbym przesuwać Andresito do ataku wpuszczając Thiago niż korzystać z Leo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”