FMy - Strona 506

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 wrz 2010, 9:39

rezus tu nie chodzi o 20 zł bo jak bym chciał to bym dał tutaj chodzi o czas... Chciałem w gierkę zagrać wczoraj jako że mam dobry internet to ściągnąłem to w godzinkę i mam problem. Kupując np. na allegro ile musiałbym czekać tydzień ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 wrz 2010, 18:29

Nic nie może chyba wkurzyć bardziej niż mistrzostwo przegrane gorszym bilansem bramek :angry:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2135

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 wrz 2010, 21:53

Założysz się?
Przegrane mistrzostwo, grając drużyną Bochum (już n-ty sezon). Porażka w ostatnim meczu, przez który wlasnie skończyłem punkt za rywalem. Statystyki:
Bochum:
Celne: 16
W sumie: 34
Rywal:
Celne: 0
Niecelne: 1
Wynik oczywiście 0-1 dla rywala.
Myślałem, że coś tam rozniosę w pokoju ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 wrz 2010, 22:03

To jak oni strzelili tego gola bez celnego strzału? Samobój?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 wrz 2010, 22:16

Na jakim patchu grasz venomiq ? Pamietam,ze po pierwszej latce pojawil sie problem 'super-bramkarzy',a wielu mocno wkurzonych graczy na forum SI podawalo statystyki ludzaco podobno do twoich.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 wrz 2010, 22:18

emdżej pisze:To jak oni strzelili tego gola bez celnego strzału? Samobój?
Stary! Ile ja w FMie takich spotkań rozegrałem. Pudła do pustaka, ok. 20 strzałów celnych, większość w bramkarza, przez cały mecz gniotę rywala, a on po jakimś przypadkowym dośrodkowaniu, obcierka i gol...

Przypomina mi się FM 2006, gdzie grając Schalke idę z Bayernem łeb w łeb. W ostatniej kolejce mam 0:1 w plecy na wyjeździe, ale dalej lider, bo Monachijczycy też przegrywają. Mój mecz kończy się przegraną po 92 minutach, a Bayern w swoim w 93 wyrównuje! Po meczu naciskając Kontynuuj, byłem pewny, że mam mistrza... Wyobrażacie sobie zdziwienie? Moja ukochana mama powiedziała, że nigdy nie spodziewała się, że manager sportowy może wywołać taki atak agresji :jupi:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6603

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 wrz 2010, 23:01

bartbakus pisze: Mój mecz kończy się przegraną po 92 minutach, a Bayern w swoim w 93 wyrównuje! Po meczu naciskając Kontynuuj, byłem pewny, że mam mistrza... Wyobrażacie sobie zdziwienie?
Ja kiedyś miałem odwrotnie. Przed ostatnią kolejką miałem punkt przewagi nad Lechem i lepszy bilans meczów z nimi. Kolejorz grał z Zagłębiem, ja u siebie nie pamiętam z kim. No i oczywiście ja swój mecz przegrałem, a wieści z Lubina niekorzystne bo w 90 minucie Lech prowadził 2-1. Byłem przekonany że przegrałem tego majstra, daję Kontynuuj i tu patrzę a Lech 2-2. Zdziwiony postanowiłem to zobaczyć. Kopara mi opadła, gdy po golu Zagłębia Lech miał jeszcze karnego i go nie trafił. :D

Ale najbardziej dumny jestem z tego dwumeczu:
http://img242.imageshack.us/i/monacogro ... nedn1.jpg/
http://img525.imageshack.us/i/groclinmo ... netc2.jpg/

Wiem, że miałem farta bo oba spotkania wyglądały mniej więcej tak jak ten przedstawiony przez venomiqa (z tym, że ja byłem tym słabszym). Gdybym grał metodą S&L to oba te mecze zakończyłyby się po 45 minutach. :wink: Generalnie ja często mam farta w tej grze. Ale raz pamiętam też miałem 7 pkt przewagi nad drugim zespołem w tabeli i straciłem mistrza po fatalnych meczach gdzie nie strzeliłem nawet gola. :shock:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 wrz 2010, 0:37

Ta gra jest jest trochę śmieszna. Zacząłem ostatnio grę Notts Co w League 2 i w już w pierwszym sezonie rozniosłem wszystko na swej drodze wygrywając ligę z przewagą ponad 30 pkt.Co ciekawe ściągnąłem kilku piłkarzy z wolnego transferu i tak do 4 ligi w Anglii przeszli tacy zawodnicy jak Ezquerro, Cardacio czy Serhat Akin. Teraz zaczynam już w League 1 i mam mega mocną pakę, a z początku gry został tylko jeden piłkarz - Schmeichel. Miałem nadzieję, że szczebel wyżej = trudniej, niestety wciąż wygrywam mecz za meczem. Może w Championship znajdą na mnie sposób, ale wątpię, że znajdę czas żeby dłużej pograć.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2135

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 wrz 2010, 1:41

Na jakim patchu grasz venomiq ?
To był mecz na 8.02
Pamietam,ze po pierwszej latce pojawil sie problem 'super-bramkarzy',a wielu mocno wkurzonych graczy na forum SI podawalo statystyki ludzaco podobno do twoich.
Jak widać nie w tym problem ;)
o jak oni strzelili tego gola bez celnego strzału? Samobój?
Nie, zaliczony rywalowi. Więc pewnie rykoszet.
Akurat bramka po niecelnym strzale to nie jest nic szczególnego w tej grze. Tak i zresztą jak w normalnej piłce.

A propos złości. Grałem, chyba nawet Bochum też, w ćwierćfinale LM. Wygrałem na wyjeździe z Atletico 4-1. W rewanżu wystawiłem 4-5 zawodników z drugiego składu - ale oni niemal nie ustępowali podstawowym graczom. Lubię mieć dobrą ławkę rezerwowych.
W drugim meczu, na własnym boisku, byłem wyraźnie lepszy od rywala. Trzy razy więcej strzałów, dwa razy więcej celnych.
Przegrałem 4-1 i odpadłem z karnych. O mało nie wyrzuciłem kompa przez okno ;)

btw: znalazłem wspomnianego screena. Niemal dobrze spamiętałem ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 wrz 2010, 2:09

Spoko, ja Bayernem w CM 03/04 oddałem 50 strzałów z czego 30 w bramkę i przegrałem 0:1 po golu z rożnego w 90 minucie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 wrz 2010, 23:23

Mam dużo wolnego, więc zainstalowałem FM09. Wybrałem ligę meksykańską i Club de futbol America. Tak pokręconej kadry dawno nie widziałem. 13 zawodników na wypożyczeniu z klubu, z czego z 7 może na luzie u mnie grać w pierwszym składzie. Połowa kadry jaką dysponuję to DC i DM. Do tego 5 napastników a`la Rasiak, czyli graj górą w pole karne. Dobrze, że Cabanas jest wyjebany, to trochę chłopak poszaleje. Mam kupę roboty z nimi, bo trzeba ten meksykański burdel poukładać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 wrz 2010, 23:29

Nie zapomnij zainstalowac patcha nr.3,bo utopisz sie w bledach bartbuks :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 wrz 2010, 23:35

A ja znów zacząłem od nowa grę Legią. Jako, że kiedyś Henrik Larsson i Bonaventure Kalou robili dużo dobrego w drużynie, tak więc teraz od początku postanowiłem sprowadzić za darmo kilku leciwych, ale znanych graczy. I teraz moje ustawienie wygląda następująco:

Jan Mucha - Artur Jędrzejczyk, Dickson Choto, Samuel Kuffour, Tomasz Kiełbowicz - Edgar Davids - Maciej Iwański, Ariel Borysiuk - Andy van der Meyde, Maciej Rybus - Carsten Jancker.

Zobaczymy co z tego wyniknie.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2010, 0:30 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 wrz 2010, 0:04

Dr.Football1 pisze:Nie zapomnij zainstalowac patcha nr.3,bo utopisz sie w bledach bartbuks
Nie no o tym to pamiętam. Zaraz po instalacji uaktualniłem do patcha 9.3.1. Oryginał rządzi :P

Na razie porządki z kadrą, potem szukanie wzmocnień (2 mln ojro nie rzucają na kolana), a na koniec szlifowanie formy. Szkoda, że nie mogę pościągać wypożyczonych do innych klubów. Np Castromana, Insuę i kilku dobrych rzeźników na obrone :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 wrz 2010, 13:48

Mam pytanko. Wyjdzie FM na X'a??
Bo 2008 był, ale nie wiem jak u niego z bazą danych było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”