AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 922

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 wrz 2010, 11:55

Ciekawe informacje dochodzą z Milanello - zdaniem kilku portali i prasy na mecz z Ajaxem mamy wyjść oczekiwanym przeze mnie od jakiegoś czasu ustawieniem 4-3-1-2 z Boatengiem, Pirlo i Flaminim/Gattuso w linii pomocy, przed którymi ma operować Seedorf - w ataku mają wyjść Ibrahimović i Robinho, lub Inzaghi, a na ofensywnym pomocniku Robinho.
Ronaldinho od kiedy gra nie jest ustawiona wyłącznie na niego gra dużo słabiej, więc może wejście z ławki mu dobrze zrobi. Przy 4-3-3 odległości między formacjami i pojedynczymi piłkarzami przez brak zgrania są na razie tak kosmicznie wielkie, że nie ma sensu na to ustawienie stawiać w meczach takich, jak w Amsterdamie, gdzie za wszelką cenę musimy zdobyć choć punkt.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 wrz 2010, 14:32

na Milanews pojawił się materiał na temat problemów ze zdrowiem Pato. Nic odkrywczego się tam nie znalazło, natomiast po raz kolejny potwierdziły się hipotezy o tym, że głównym problemem Kaczora jest fakt jego szybkiego i sporego wzrostu w ostatnich 2 latach. Dodatkowym problemem jest fakt, że Pato mocno przypakował w ostatnich miesiącach i wzrost masy mięśniowej przy ogólnym wzroście organizmu jest powodem częstych urazów mięśniowych. Pocieszające jest to, że obecna sytuacja jest porównana z Messim, który w podobnym wieku co Pato przechodził dokładnie te same problemy, jednak wraz ze stabilizacją organizmu udało się wyeliminować te problemy. Trzeba być dobrej myśli, że już niedługo częste urazy mięśniowe Pato skończą się.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 wrz 2010, 16:33

Nebula RN wyprzedziłeś mnie :) Właśnie miałem pisać o tym artykule. Prawdopodobnie jest tak jak myślałem i Pato miewa problemu z powodu szybkiego przyrostu masy mięśniowej i dużego wzrostu. Jeżeli to jest przyczyną to te problemu wkrótce powinny się skończyć jednak trzeba w tym Kaczorowi pomóc. Messi nie wyzdrowiał ot tak. Z tego co kibice Barcy wypowiadali się na tym forum to Guardiola przygotował specjalną dietę dla Leo i indywidualny cykl treningowy. Trzeba mieć nadzieję, że trenerzy, diabetycy i lekarze już pracują nad takim czymś dla Alexa. Jeszcze jakby Kaczor wystrzelił tak jak Messi to byłoby świetnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2010, 17:43

mete pisze:Z tego co kibice Barcy wypowiadali się na tym forum to Guardiola przygotował specjalną dietę dla Leo i indywidualny cykl treningowy.
Heh no niezupełnie Guardiola bo wiadomo, że od takich szczegółów jak dieta są odpowiedni ludzie, ale można napisać, że Messi został objęty indywidualnym programem właśnie za kadencji Pepa i jego ludzi.

Sam Guardiola raczej jadłospisu nie układał :lol: :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 wrz 2010, 17:50

Sam Guardiola raczej jadłospisu nie układał :lol: :wink:
Wiem :) Nie napisałem tego dokładnie. Chodziło mi o to, że za kadencji Guardioli skończyły się problemy Messiego, więc Pep musiał maczać w tym palce.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 wrz 2010, 23:08

http://www.solojuve.com/transfery/marin ... ilanie.php

Kogo nam w styczniu oddacie, Jankula? :rotfl:

Znowu się zaczęło, kocham te wymiany :D

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 wrz 2010, 23:42

no na 100% wymienimy Antoniniego na Grosso :rotfl:

E; pewnie część z Was zna ten obrazek, ale rozbawił mnie zacnie i mam nadzieje, że nie tylko mnie :)

Obrazek

pilkarzyk888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilkarzyk888 » 28 wrz 2010, 16:42

AC Milan: Ciągnie dziwaka do dziwaka http://pilkarskiekomentarze.com/?p=881

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 28 wrz 2010, 20:01

Mamy już składy:
AJAX AMSTERDAM: Stekelenburg - Van Der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, Enoh; Suarez, De Jong, Emanuelson; El Hamdaoui.

AC MILAN: Abbiati - Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Flamini; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho

Raczej bez niespodzianek, jedynie nie wiadomo było czy zagra Rino, widocznie uraz nie był groźny. Szkoda jedynie, że Allegri nie daje pograć Pippo, w końcu należy mu się ten rekord, a siedzeniem na ławce go nie pobije.

Jeśli nie będzie jakiś nieprzewidzianych działań to powinniśmy sobie w miarę spokojnie poradzić z Ajaxem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 wrz 2010, 20:17

Van Der Wiel w pierwszym składzie, przydałby się w Milanie. :wink:
Spodziewałem się mówiąc szczerze Boatenga za Pirlo i Seedorfa na pozycji Andrei, ale Prince'owi się przyda zdecydowanie odpoczynek, Pirlo może w przyszłości zluzować Seedorf.
Bardzo chciałbym, by Pippo pobił rekord Mullera, ale z drugiej strony duet Pippo-Ibrahimović to nic korzystnego dla zespołu, niech Robinho ich zamęczy, a Pippo dobije po przerwie wchodząc z ławki. Mam nadzieję, że poza tym po przerwie zobaczymy Ronniego, ciekawe, jak by się zaprezentował na pozycji Seedorfa.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 28 wrz 2010, 21:16

ma ktos jakiegos normalnego linka do meczu?

znalazlem z angielskim komentarzem ale masakra, tnie niemilosiernie. przy 20 Mb taka patologia :evil:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 wrz 2010, 21:36

Gattuso jak za najlepszych czasów. I właściwie tylko on - cała reszta zespołu rozczarowuje, choć taktycznie gra wygląda o niebo lepiej, niż przy 4-3-3 i z Ronaldinho na boisku.
Po meczu będzie można więcej powiedzieć, na razie gra mocno cierpi z Pirlo - zamiast Holendra - na pozycji rozgrywającego i Seedorfem - zamiast Boatenga - na pozycji ofensywnego pomocnika.

ZabiliMiKrowe
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZabiliMiKrowe » 28 wrz 2010, 21:39

Nesta zaklaskal kolanami :D Urocze :D Ze wstydu po tym meczu powinien zakonczyc kariere ;))

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 wrz 2010, 21:40

Gattuso wraca do starych dobrych czasów. Mam nadzieję, że Gennaro będzie wstanie tak grać cały sezon. Jeżeli tak to będzie olbrzymim wzmocnieniem, a Flamini i Ambrosini będą musieli się zadowolić ławką.

Seedorfa trzeba pochwalić za genialną piłkę do Robinho(jak on tego nie strzelił?) i asystę do Zlatana.

Suarez to naprawdę wielki talent. Zarówno piłkarski jak i aktorski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”