"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 7

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Bossowski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bossowski » 05 kwie 2005, 13:46

wygra lepszy :lol:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 05 kwie 2005, 13:51

Poraz trzeci w piłkarskiej Lidze Mistrzów dojdzie do pojedynku derbowego drużyn z tego samego miasta. Dwa sezony temu w półfinale zmierzyły się ze sobą Inter Mediolan z AC Milanem, w zeszłym roku naprzeciwko siebie w 1/4 finału stanęły jedenastki Chelsea Londyn i Arsenalu, teraz ponownie los zetknął dwa mediolańskie teamy. Faworytem tego spotkania są podopieczni Carlo Ancelottiego, bo Nerazzuri nie radzą sobie w pojedynkach z lokalnym rywalem. Od paru dobrych lat Inter jest zmuszony godzić się z rolą przegranego, ewentualnie starcia kończą się remisem. Tak było dwa lata temu w Champions League. Dwa remisy 0:0 i 1:1, ten sam stadion, ale dalej przeszedł Milan, bo w meczu, w którym padł bramkowy remis 'gospodarzem' był Inter i gol strzelony na 'wyjeździe' liczył się podwójnie.

Sądzę, że będziemy świadkami ciekawego pojedynku. Obie drużyny zrobią wszystko, by wygrać, bo wygrać można podwójnie. Po pierwsze półfinał Ligi Mistrzów, po drugie prymat w mieście. Kibicuję Interowi, bo od lat sympatyzuję z tą drużyną, ale to boisko zweryfikuje kto jest lepszy. My mozemy tylko spekulować.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 05 kwie 2005, 13:57

Agnieszka pisze:Poraz trzeci w piłkarskiej Lidze Mistrzów dojdzie do pojedynku derbowego drużyn z tego samego miasta. Dwa sezony temu w półfinale zmierzyły się ze sobą Inter Mediolan z AC Milanem, w zeszłym roku naprzeciwko siebie w 1/4 finału stanęły jedenastki Chelsea Londyn i Arsenalu, teraz ponownie los zetknął dwa mediolańskie teamy. Faworytem tego spotkania są podopieczni Carlo Ancelottiego, bo Nerazzuri nie radzą sobie w pojedynkach z lokalnym rywalem. Od paru dobrych lat Inter jest zmuszony godzić się z rolą przegranego, ewentualnie starcia kończą się remisem. Tak było dwa lata temu w Champions League. Dwa remisy 0:0 i 1:1, ten sam stadion, ale dalej przeszedł Milan, bo w meczu, w którym padł bramkowy remis 'gospodarzem' był Inter i gol strzelony na 'wyjeździe' liczył się podwójnie.

Sądzę, że będziemy świadkami ciekawego pojedynku. Obie drużyny zrobią wszystko, by wygrać, bo wygrać można podwójnie. Po pierwsze półfinał Ligi Mistrzów, po drugie prymat w mieście. Kibicuję Interowi, bo od lat sympatyzuję z tą drużyną, ale to boisko zweryfikuje kto jest lepszy. My mozemy tylko spekulować.

Pozdrawiam
a czy czasem pomiedzy Real i Athletico nie doszlo rownierz do pojedynku derbowego z ligi mistrzow ??

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 05 kwie 2005, 14:27

No własnie w 2003 roku Milan miał duzo szczescia ze grał pierwszy mecz jako "gospodarz" w drugim pojedynku losy mogły sie jeszcze odwrocic jak Martins strzelił na 1-1 wtedy była goraca koncówka ale ostatecznie to Milan wygrał.
Sadze ze te pojedynki beda podobne do tamtych spotkan czyli nie stracic bramki a jak sie uda to strzelic bramke choc Inter moze grac bardziej ofensywnie niz Milan ktory pewnie bedzie chciał rozgrywac mecz powoli kontrolujac mecz.Najwiecej zalezy od obrony Milan ma cała zelazna defensywe i to jest na plus dla Rossonerich natomiast jezeli hcodzi o pomoc to wydaje mie sie wyrownana z lekka przewaga dla milanu (ale z bardzo lekka przewaga :D )
Atak hmm w Interze brak Adriano bedzie szkoda bo zyskało by to widowisko pewnie duzo ładnych jego akcji.Martins szybkosc najwieksza bron Cruz badz Vieri nie wiadomo jak zagraja Cruz dosc dobrze ostatnio grał a Vieri to juz niewiadomo w Milanie wszyscy zdrowi ale nie wiadomo jak Szewa zagra czy bedzie mial uraz walczac o pilke czy tez jak mowia nie ma zadnego Crespo bedzie polował na okazje badz JDT zobaczymy czy moze Pipo wystapi.I tu tazkze na plus dla Milanu bo atakujacy starsi bardziej doswiadczenie choc moge sie mylic moze Martins zabłysnie albo rozegra mecz zycia.
Reasumujac ja jako fan Milanu bede obstawiał nad zwyciestwem Milanu ale to bosiko pokaze kto bedzie grał dalej zycze nam jako kibicom pieknego spotakania a wygra lepszy.
Pozdro.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 05 kwie 2005, 14:54

hrabi mecz bedzie tylko na Polsacie Info
jezeli nie wystapia Cordoba i Cambiasso to jeszcze bardzie starci widowisko choc na na miejsce Cambiasso moze Mancini wystawic kogos dorownujacego mu ale z Cordobe to bedzie ciezko zastapic

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 05 kwie 2005, 15:00

eheh ja jestem dalej za Milanem :] mam nadzeje ze wejda dalej i wygraja LM

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 05 kwie 2005, 15:20

Widze że Hunter oceniałeś poszczegulne formacje :D

No to ja tez sie po bawie..

Bramka -

Dida - Pewny i spokojny, nie wykonuje nie potrzebyn ruchów...

Toldo - Na pewno dobry bramkarz ale ja ma dzień to jest nie ten Toldo co kiedyś - szczególny menkament wychodzenie do górnych piłek i mijenie sie znimą w powietrzu ....

Defensywa

Cafu, Nesta, Stam, Maldini - Juz nie raz w tym sezonie udowodnili że grają w takim zestawieniu nie mają problemów z nikim. Menkamet miejsza aktywnośc ofensywna ze strony Paolo niż Cafu. Nesta nie przegrał jeszcze derbów Mediolanu i to jest talizman :D

Sinisza, Cordoba [?], Matrix[?], Favalli - Najpewniejszy ostatnio Cordoba tu aktywnośc jest jeszcze slabsze ze strony Siniszy i Favalliego. Choć ten drugi próbuje. Matrix ma mecze na cool poziomie ale szybko sie "załamuje" i potem już nie gra jak powinien nerwy - ostra gra.

Pomoc -

Rino - Pirlo - Seedorf - Kaka - Rzeźnik Rino jak zwykle zagra dla kibiców :D Pirlo i Seedorf byli gracze Interu a dużo zależy od Andrei i jego dyspozycji. Kaka w tym sezonie odpowiada ze rozgrywanie a nie strzelanie choc statnio był tam gdzie powinień i wygraliśmy w lidze dzieki jego bramce. :D

Stanković - Veron - Cambisso [?] - i ????? - Moze zagrać Killy moze Van Der Meyde a może Veron na skrzydle. To sie koaze w ligowych derbach Verona był najlepszym graczem Inter Cambiesso też wnosi dużo w druga linie Inter i to są dwa najwieksze zargorenia. Stanković ma mecze że gra na swoim poziomie ale bywały [wiekszoćś] taki co nie pokazał nic szczególnego - głupie przykład ostatnie derby kiks w 7 metrów w idealnej sytuacji . No i ten ???? sam nie wiem to to bedzie :D

Atak -

Sheva - Crespo - Andriy po kontuzji ale wracał na mecz z Lazio tez po przeriwa [dziura w nodze] i strzelił bramke sezonu :D wolny z 40 metrów która mnie rozwaliła. Duże bedzie zależalo od "wejście w mecz" Crespo odpoczą po meczach a Argentynie. Teraz jest wypoczęty a w meczu elimnacji strzelił bramke i w barwach Milanu sie rozkrecił na dobre:D Jest juz Pippo na 100% gotowy i Jon Dahl Tomasson ale ich nie widze w pierwszej jedensce.

Cruz [?] Vieri [?] - Oba - No szybkośc Martinsa to broń Interu, Cruz nie gra aż tak zeby o bym pisac duzo. Głową gra dobrze. Bobo no to Bobo snajper pełna gębą ale nie w spotkaniech derbowych tam nie błyszczy zazwyczaj. Choc to nadal Bobo :D Nie ma Adriano i co to znacznie nie trzeba pisać ......

Sadze że mecz znów bedzie rozgrywany od 25 merta do 25 merta :D czyli środek kluczek. I defensywa. Ataku Interu bez Adriano i Vieriego to nie ten kalibre ale nadal grożna broń duzo zalezy od tego czy Carlo nie zagra Choinką bo to też chodzi mu pewnie po głowie :D

ZOBACZYMY CO BOISKO PRZYNIESIE **CZAS I BOSIKO POKAZE WSZYSTKO
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2005, 16:00 przez _*For_zaza_Milan*_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 kwie 2005, 17:47

hrabi pisze: Chcial bym aby w tym meczu wszyscy byli zdrowi i w wysokiej formie, bo przez obecna sytuacje zdrowotna w Interze widowisko moim zdaniem straci poprostu bardzo wiele.
Nooo napewno widowisko straci wieeele bo jak zespoły grają defensywnie, wylatuje wielki Adriano to już traci o najmniej 30%.
Mam nadzieje, że widowisko poprawi świetnie ostatnio grają Hernan Crespo oraz Kaka, który już dawno nie błysnął, liczę na Stankovica i Verona a co do J.R. Cruza to myśle, że jak wystąpi to będzie antybohaterem Nerrazurrich. Co do pomocy Interu to wolałbym zobaczyć Kily`ego, bo on jest zdecydowanie bardziej ofensywni od Cambiasso.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 05 kwie 2005, 19:33

lubię oba kluby, ale w takiej sytuacji kadrowej INteru MIlan jest ewniakiem...

Paolo Maldini to jakis terminator...facet juz gra kilkanascie at na wysokim poziomie...ile one ma lat? ze 38?? a wystepów w serie a?? ponad 600?? to jest fenomen...i jesscze pewnie pogra kilka lat...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 kwie 2005, 19:38

ja jako kibic Interu moge stwierdzic jedno : bedzie ciezko, Inter jak zawsze ma problemy kadrowe

zwyciestwo interu 1-0, 2-0 (wersja hurra-optymistyczna)
remis 1-1, 2-2 (wersja optymistyczna)
zwyciestwo milanu 1-0, 2-1 (wersja realistyczna)
zwyciestwo milanu 2-0, 3-0 (wersja pesymistyczna)

:D podsumowujac :D Inter wygra 5-0 :D

(oby)

Pozdro

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 05 kwie 2005, 23:45

Mazi pisze:lubię oba kluby, ale w takiej sytuacji kadrowej INteru MIlan jest ewniakiem...

Paolo Maldini to jakis terminator...facet juz gra kilkanascie at na wysokim poziomie...ile one ma lat? ze 38?? a wystepów w serie a?? ponad 600?? to jest fenomen...i jesscze pewnie pogra kilka lat...
Urodzony jeżeli dobrze pamiętam 26.06.1968.Miałem kiedyś jego koszulkę (wyrosłem :( )Do dziś jest moim idolem.Heh występów to nie powiem dokładnie, ale jakoś 530 ?On poprostu jest WIELKIM graczem, szkoda, że zrezygnował z kadry Włoch, obrona mimo, że Nesta i Cannavaro, to jednak kulała. Viva Paolo :!:

P.S. Każdy, który ma Calcio we krwi, ostrzy sobie zęby na jutro, szkoda, że w tak smutnej atmosferze, ale mam nadzieje(a raczej jestem pewien), że mecz będzie przedni :D.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 06 kwie 2005, 1:09

Dobre Paolo - Terminator :D

Podali już trenerze kadry na derby. Odziwo Carlo Ancelotti oprócz graczy "nie potrzebnych" w tym meczu czyli taki który i tak nie zagrają Simic, Pancaro, Brocchi nie powołał też Vikasha i Inzaghiego co mnie dziwi no coż widcznie ma plan :twisted:

Roberto Mancini powołał Vieriego ale jak mówia w TV nie zagra :!: powołał też Matrixa czyli on zagra ale nie wiem co z Cordobą Veronem i Stankovicem ??::

Bramka- Abbiati, Dida.

Defensywa: Cafu, Costacurta, Kaladze, Maldini, Nesta, Stam.

Druga linia: Ambrosini, Gattuso, Kaka;, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho.

Atak: Crespo, Shevchenko, Tomasson.

Inter Questi la lista dei convocati Inter:

Bramka: Toldo, Fontana, Carini.

Defensywa: Cordoba, J. Zanetti, Mihajlovic, ZE Maria, Favalli, Materazzi, Gamarra, Coco.

Druga linia: C. Zanetti, Van der Meyde, Veron, Kily Gonzalez, Cambiasso, Karagounis, Stankovic, Marino.

Atak: Cruz, Martins, Vieri.

SKŁADY NA NOSA :D MILAN [ 1-4-3-1-2] --

DIDA

CAFU - NESTA - STAM - MALDINI

GATTUSO PIRLO SEEDORF

KAKA

SHEVCHENKO CRESPO

INTER [4-4-2]
TOLDO

J.ZANETTI MATERAZZI MIHAJLOVIC FAVALLI

VAN DER MEYDE CAMBIASSO C.ZANETTI KILY GONZALEZ

CRUZ MARTINS

Nie wiem czemu Włosi nie podali Verona ?? Cordoba kontuzja w ostatniej chwili - Emre też nie dysponowany Stanovic ma problem z pachwiną ale Veron ??

No i juz dzisiaj "Świeta Wojna :D" Wązne by nie stracić bramki i to Ancelotti wie na podstawie popszednich derbów w LM :D Na pewno bedzie ciekawie i wygra lepszy !!!

**FORZA MILAN** **CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO**

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”