Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 118

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2010, 1:10

Lech ma coraz mniejsze szanse na przegranie wszystkich 6 spotkań. :lol: Mam nadzieję, że jeszcze w tej grupie urwą punkty w dwóch spotkaniach, wtedy awans będzie bardzo możliwy, choć wstydu nie ma i już nie ma prawa być. Trochę zarobią, więc być może te transfery zimą będą naprawdę realne. Podobało mi się podejście Krivetsa, Rudnevsa, Peszki, Kikuta. Druga połowa na plus u Stilicia czy Kiełba. Trochę niepewnie obrona, szczególnie przy stałych fragmentach i innych wrzutkach. Szkoda braku Bandrowskiego i kogoś na lewą stronę, Injac nie daje rady z takim przeciwnikiem, choć wczoraj posłał dwa podania o jakie go nigdy bym nie posądzał. Luis sprowokował już na początku akcję rywala, a po jego błędzie Red Bull miał najlepszą sytuację do zdobycia bramki, czasami zagubiony... W ataku lepiej kontry wychodziły bardzo dobrze, mogło być lepiej i spokojniej gdyby Peszko potrafił dokładnie podawać, podobnie Semir. Co by nie mówić Sławek i tak robił sporo akcji i zamieszania- brakuje mu jeszcze sporo do poprawy, ale i tak jest lepiej niż czasami gdy prawie każdą akcję psuje.
Zobaczymy co Zieliński wymyśli na City, Bandrowski chyba jeszcze nie będzie mógł zagrać- czyli Drygas, a w miejsce Peszki zapewne Kiełb, ale ławka za to będzie niesamowita. :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 paź 2010, 11:44

Lech Poznan ... od zera do bohatera. Tym wlasnie sformulowaniem w sposob adekwatny oddam obraz tegorocznych wystepow Lecha Poznan w pucharach. Najpierw gorszacy thriller z Azerami a potem oddany mecz Sparcie - dalej juz kazdy wie jak potoczyly sie wydarzenia wiec przytaczac nie bede. Lech prosperuje wydajnie pod wzgledem zarzadzania na polskim podworku ale w europie to nieudacznicy, jakby klub nie szczedzil grosza na Rudnevsa to byc moze teraz zamiast Juve MC bylby Bayern, Roma itp... No ale nalezy brac zycie takim jakim jest i nie plakac nad rozlanym mlekiem. Jednak teraz patrzac na sile grupy A LE i np taka grupe z Schalke, Lyonem, Benfica czy Hapoelem to az chcialoby sie zamienic nazwy pucharow :P Dostojnicy Lecha pewnie tez by chcieli aby taki zabieg zostal wykonany. Najlepsze jednak to, ze kazdy kolejny sukces Lecha w pozostalych meczach powinien jednoznacznie uwidocznic porazke dzilaczy i sztabu w poczatkowym okresie tego sezonu.
Lech pokazal, ze potrafi grac i kelnerem nie jest, nie zmienia tego nawet ci krzykacze, ktorzy wieszcza o wielkim kryzysie Juve i Salzburga, owszem nie bede przeczyl jednak czy to Lech jest w max gazie? czy to Lech kroluje w polskiej lidze? czy to Lech nie przegrywa spotkan w E? czy to Lech gromi jak kiedys Wisla w lidze za jej pamietnych spotkan z Saragossa, czy pozniej Parma, Schalke, Lazio?
Lech nie jest obecnie najlepsza polska druzyna jesli spiojrzymy w tabele, a tak laicy obecnie robia tylko w stosunku do rywali lecha. Lech - 11msc, Juve 9msc, MC 4msc, RB 7msc... Lech 2wygrane na 6meczy w lidze, Salzburg 2wygrane na 7meczy... Lech rowniez mialby 7spotkan gdyby rozegral mecz z Polonia, ktora jezeli mnie pamiec nie myli mu nie lezy :!: Wiec czy dokonania tych druzyn w swych ligach nie sa podobne? czy tylko Salzburg jest w kryzysie a Lech nie?
Wiec jak teraz ktos zadaje pytanie co by bylo gdyby Juve i RB byli w formie.... A co by bylo gdyby Lech byl... chore myslenie
Jednak to jest Polska tutaj jezeli przegrywasz z slabszymi to nie miales pecha ale jak wygrywasz z mocnymi to miales wielkie szczescie bo rywal nie byl w formie i deprecjonowanie osiagniecia trwa w najlepsze, jednak jak przegrywasz to nie patrzy sie na te aspekty co z perspektywy tego mocniejszego zespolu, ktory wlasnie przegral z polskim ...
porazka napietnowania, dobry wynik deprecjonowany, z drugiej strony rowniez pompowanie balonika az wkoncu peknie i zaleje jadem :!:

Teraz czysto pilkarskie aspekty pozostalych meczy, patrzac na braki w kadrze Lecha na nastepne spotkanie to czarne wizje, jednak u siebie Lech moze odniesc godny wynk, bowiem MC to nie jest mocarz tylko zabawka w rekach chorych ludzi z kasa, od poczatku zle budowana, 2sezony temu ten zespol przegrywal mecze z dusnkimi zespolami, gdzie awansowal pozniej dzieki karnym :!: MC w LE nie zachwyca, zreszta oni malo co zachwycaja. Trener o przebrzmialym nazwisku, znakomitosci w skladzie ale do zespolu im daleko. Mysle ze 1pkt w tym dwumeczu jest realny, a nawet wieksza zdobycz. MC i zdezelowane gwiazdeczki pewnie oleja Lecha a kilka dni po 1 spotkaniu graja z Arsenalem :!: szkoda ze wlasnie wtedy takie absencje beda

Z Salzburgiem gramy ostatnie spotkanie, wtedy Salzburg bedzie gral juz jedynie o premie za mecz, zas Juve przyjezdza do polski 1grudnia... awans to nie jest Science fiction ale tez nie nalezy pompowac tego slawnego balonika jak przed wczorajszym meczem Poslka - Brazylia :P Lech moze juz nawet pkt nie zdobyc a i tak wyjdzie z pucharow z tarcza :!: Jest jeszcze jeden aspekt lechici beda coraz pewniejsi i swiadomi wlsanej sily, bowiem poprzez takie mecze w takiej grupie z uznanymi firmami buduje sie zespol :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 paź 2010, 12:12

Wiec jak teraz ktos zadaje pytanie co by bylo gdyby Juve i RB byli w formie.... A co by bylo gdyby Lech byl... chore myslenie
Lech jest w formie. I oszczędza się na puchary, bardzo rozsądnie zresztą, bo w lidze jest taka sieczka, że jeszcze zdołają odrobić straty w razie czego. I dlatego mecze przed spotkaniem w Europie grają na pół gwizdka, nawet jeśli jest to spotkanie z Legią.
Więc trudno ich porównywać do Juventusu czy Manchesteru, którzy mecze z Lechem będą grać na pół gwizdka, a Lech żeby wygarnąć remis musi grać na 110%. Na razie im to na szczęście wychodzi.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 paź 2010, 12:21

oszczedzaja sie od sierpnia? W formie jest Rudnevs, przeblyski pozostalych Stilic, Kriwiec.
Prosze nie generalizowac biorac pod uwage glownie spotkanie w Wawie gdzie to owszem chcieli wygrac jak najmniejszym nakladem sil po kartce dla rywala. Ale pozostale mecze nie pokazuja tego ze Lech sie oszczedza, wyczekuje, gra na 60% aby wkoncu wrzucic wyzszy bieg
Obrona popelniajaca bledy w meczu z Juve i Legia tez swiadczy o wysokiej dyspozycji? wczoraj akurat Manu zagral jak za najlepszych wystepow

Zreszta teraz liga bedzie dla nich sporym otrzezwieniem i kula u nogi, bo ciezko bedzie sie sprezyc na zespoly typu Belchatow jak sie gralo kilka dni temu z MC czy Juve, beda straty pkt :!:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 01 paź 2010, 12:42

czeher pisze: Mysle ze 1pkt w tym dwumeczu jest realny, a nawet wieksza zdobycz. MC i zdezelowane gwiazdeczki pewnie oleja Lecha a kilka dni po 1 spotkaniu graja z Arsenalem :!: szkoda ze wlasnie wtedy takie absencje beda
za KKS LECH POZNAN pisze:
W meczu 2. kolejki Ligi Europy z FC Salzburg islandzki arbiter Kristinn Jakobsson pokazał cztery żółte kartki piłkarzom Lecha. Otrzymali je Dimitrije Injac, Semir Stilić, Artur Wichniarek i Sławomir Peszko. Na szczęście dla żadnego z nich nie oznacza to absencji w kolejnym meczu Ligi Europy z Manchesterem City. – Od fazy grupowej Ligi Europy obowiązują nowe regulacje dotyczące kar indywidualnych. Dopiero po obejrzeniu trzech żółtych kartek dany zawodnik będzie musiał pauzować w kolejnym meczu – wyjaśnia kierownik Lecha Poznań, Łukasz Mowlik.
:jupi: :jupi:

wracajac do wczorajszego meczu, na ktorym mialem okazje byc. stadion z zewnatrz zrobił na mnie mnie spore wrazenie, wieczorem całkiem fajnie to wyglada.
poza tym niesamowita atmosfera na trybunach i doping, co zreszta nie jest tu nowoscia :wink: dzisiaj ledwo co mowie, ale warto było. na minus telebim, na ktorym czas sie zacial w 44 minucie, i wszyscy mysleli ze sedzia własnie w tej minucie zakoczył pierwsza polowe. przez co poszły gwizdy. ale generalnie jak ogarna telebimy i ten zegar do konca, bedzie git. naglosnienie tez zajebiste. zreszta wynik tez :o nic to do zobaczenia na kolejnych meczach w poznaniu :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2010, 13:32

Dziwne wrażenie odnoszę po zobaczeniu spotkania w TV- na stadionie była masakra, a w telewizji można odnieść wrażenie jakby 10 tys. śpiewało, krzyczało, a reszta spała. Nie wiem czy to TV trochę wyciszyła odgłosy trybun, czy może moje mylne wrażenie.
Lech nie jest w formie, Lech nie ma kadry nawet na dobrym poziomie i to jest problem miejsca na dzisiaj w tabeli. Wyrównana kadra spowodowałaby, że byłaby walka o miejsce, tak nie ma szans na rywalizację, bo niezależnie od poziomu zaprezentowanego w polskiej lidze Peszko, Stilic, Krivets, Arboleda itd mogą być pewni, że i tak będą nadal grali. Nie jest to temat na dyskusje o wzmocnieniach Kolejorza, ale takie muszą być i powinny być dokonane 3-4 miesiące temu, teraz liczę, że Lech jeszcze ugra jakieś punkty, niezależnie z kim i mam tak samo nadzieję, że nawet zaliczy awans, tylko niech to wszystko przełoży się wreszcie na transfery i wtedy będę zajebiście zadowolony.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 paź 2010, 14:53

a w telewizji można odnieść wrażenie jakby 10 tys. śpiewało, krzyczało, a reszta spała
i takie wrazenie sie odnosi. Moze reszta tzn fanatykow ponad zycie wreszcie zmieni swoj poglad o kibicach z innych krajow. W koncu stadion w Poznaniu liczebnoscia dobija do tych wyzszych standardow a t tv nie wszystko slychac. Janusze :lol:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 01 paź 2010, 15:11

Bienias pisze:
a w telewizji można odnieść wrażenie jakby 10 tys. śpiewało, krzyczało, a reszta spała
i takie wrazenie sie odnosi. Moze reszta tzn fanatykow ponad zycie wreszcie zmieni swoj poglad o kibicach z innych krajow. W koncu stadion w Poznaniu liczebnoscia dobija do tych wyzszych standardow a t tv nie wszystko slychac. Janusze :lol:
Jest to kwestia rozmieszczenia mikrofonów. Np jak oglądam powtórkę z C+ to jest o niebo lepiej niż na polsacie.
Po drugie. Zobaczcie sobie mecz Lecha i City z Juve. Porównajcie doping nawet z tak dupnym nagłośnieniem beznadziejnego polsatu ;)
Po trzecie. Zanim nie pojedziecie do innych krajów na inne mecze to nie macie co porównywać, a przynajmniej nie jest to tak precyzyjne jak bycie na stadionie.
Nie mam co weryfikować pogląd o kibicach z innych krajów. Byłem na niektórych obiektach i miałem porównanie. Niektórzy cienko z dopingiem, niektórzy całkiem fajną mieli atmosferę.
Zresztą, 21 października będę miał osobistą mozliwość sprawdzenia "co słychać" na City :D

Natomiast co do wczorajszego meczu... MIAZGA !! Stojąc w kotle widać ogrom obiektu. Natomiast jak po meczu przeszedłem się po promenadzie i wdrapałem się na III trybunę i spojrzałem z prostej na boisko to brakuje mi słów by opisać jaki z tej wysokości widok :)
Ciekawe zdjęcia na forum skyscrapercity w wątku o budowie stadionu Lecha.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 paź 2010, 16:12

MENDEZ pisze:Jest to kwestia rozmieszczenia mikrofonów. Np jak oglądam powtórkę z C+ to jest o niebo lepiej niż na polsacie.
Po drugie. Zobaczcie sobie mecz Lecha i City z Juve. Porównajcie doping nawet z tak dupnym nagłośnieniem beznadziejnego polsat
Zgadzam się. C+ bije na głowę Polsat pod względem przygotowania, choć należy zauważyć, że Lech zazwyczaj dostaje sygnał i nie robi sam transmisji. Oczywiście tyczy się to meczów poza Polską. Osobiście wolę np oglądać mecze na Sky, GolTV, bądź Fox, bo bardziej pasuje mi angielski i hiszpański komentarz.
MENDEZ pisze:Natomiast co do wczorajszego meczu... MIAZGA !! Stojąc w kotle widać ogrom obiektu. Natomiast jak po meczu przeszedłem się po promenadzie i wdrapałem się na III trybunę i spojrzałem z prostej na boisko to brakuje mi słów by opisać jaki z tej wysokości widok
MENDEZ masz jakieś zdjęcia?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 01 paź 2010, 16:43

bartbuks Ja zdjęć nie robiłem ale coś znalazłem na necie

Specjalnie podałem Skyscrapercity bo tam są zdjęcia z meczu ;)
Np tu masz filmik ciekawy

http://oi56.tinypic.com/2utkqrn.jpg
a ta fotka wymiata :D
http://img339.imageshack.us/img339/7158 ... 0167im.jpg

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1542
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 01 paź 2010, 18:41

Tutaj zdjęcia ze wspomnianego przez MENDEZA forum (jakby się komuś nie chciało szukać :wink:)
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=18506
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=18507

Fotki robią wrażenie.

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 04 lis 2010, 15:15

Według mnie najlepszymi polskimi klubami są Wisła Kraków i Lech Poznań... Według mnie to obie z tych drużyn mają duże szanse na zwycięstwo tegorocznej ligii...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2010, 15:53

daniel10_15 pisze:Według mnie najlepszymi polskimi klubami są Wisła Kraków i Lech Poznań... Według mnie to obie z tych drużyn mają duże szanse na zwycięstwo tegorocznej ligii...
!@#$%^&*() :shock:

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 04 lis 2010, 22:01

no co, przecież ma rację :afro:

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 04 lis 2010, 23:37

Jak tam po zmuceniu MC? :mrgreen: Cóż to był za mecz!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”