FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1234

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 paź 2010, 21:39

Mentor pisze:Jeśli chodzi o pozytywy to przede wszystkim jeden - Mascherano :] Znakomity dzisiaj jak dla mnie. Odbiory, podania a nawet strzały - full opcja dziś i takiego Javiera chcę oglądać częściej. Oby tylko w lepszych okolicznościach.
Miał taki jeden moment złej gry 63-65 minuta, najpierw spóźnił wślizg i nie trafił w piłkę i poszła akcja, a chwilę później zagapił się i stracił piłkę na środku boiska i Mallorca także miała kontrę, ale ogólnie bardzo pozytywnie w porównaniu do poprzednich spotkań. Posłał dwie wyśmienite piłki między obrońcami, przerzuty także mu wychodziły świetnie, a w odbiorze czyściutko wybierał piłkę przeciwnikowi. Takiego wszyscy chcą go widzieć, szkoda, że jeden ze strzałów mu nie zszedł w okienko, bo byłoby zajebiście, ale to on i Abidal chyba byli największymi plusami, jeśli takie mogą być po takiej wtopie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 paź 2010, 22:05

Drugiej połowy nie oglądałem, bo po pierwszej uznałem , że należy udać sie na kilkuminutowy spacer, zgarnęli mnie kumple, widzę po wyniku i komentarzem, że miałem szczęscie :lol:

Jakkolwiek do drugiej połowy miałem obawy to jednak nie dopuszczałem do siebie mysli, że NIC nie strzelimy :evil:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2010, 13:22

takich meczach wychodzi posiadanie krótkiej ławki, bo jeśli brakuje kilku zawodników i grają zmiennicy i nie idzie, to nie ma kim straszyć. Bojan kolejny mecz padaczył, Pedro zatracił gdzieś skuteczność, liczyłem na jakiś zryw Messiego ale nie doczekałem się.
Niestety wielu z nas to przewidzialo. Tak jak nie chcialem Ibry to balem sie tego co mamy czyli zero rezerwowego napastnika. Bojan i Pedro to ta sama klasa tyle ze Pedro mial to cos co dawalo mu bramki. Po MS zagubil sie chlopak. Bojan to jakies nieporozumienie na chwile obecna. Dostal wielka szanse i duzy kredyt. Mysle ze czas powoli sie zastanaiwac nad transferem i to juz wzimowym okienku bo na farcie dluzje nie pociagniemy. Nowy naspastnik wskazany. Messi nie moze sie irytowac az tak bardzo ;)

Masche jak dla mnie dobrze ale zbyt pasywnie. Dobry odbior pilki to nie wszystko. Zaufania w rozgrywaniu pilki jeszcze nie zdobyl bo wiele akcji go omija. Najwiekszy plus to ze wreszcie ktos strzelil z dystansu a nie sie cackal. Oby wiecej takich uderzen.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2010, 13:32

Bienias pisze:na farcie dluzje nie pociagniemy.
Możesz rozwinąć? Ta kwestia odnosi się w jakimś stopniu do naszej gry w dotychczasowych meczach? Sugerujesz, że mamy farta? :lol:

[EDIT]

Pedro 3 tygodnie przerwy ['] Teraz dopiero mamy multum opcji w ataku :lol: :roll:

Nolito chyba pogra więcej a jak nie on to Thiago a Iniesta na ataku.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2010, 14:20

Mowilem, zeby nie sprzedawac Ibry, albo przynajmniej kupic kogos na jego miejsce.

Nolito jak dla mnie z wczoraj przez 15 minut zaprezentowal sie lepiej niz Bojan, który jest w tym sezonie parodia. Nie wiem tez jak mozna mowic, ze Pedro i Bojan to ten sam kaliber. Jesli Nolito nie wypali, to rzeczywiscie w okienku zimowym trzeba szukac wzmocnien.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2010, 15:44

Na farcie mialem na mysli kontuzje. Przez 2 lata Pepa nie bylo powazniejszych kontuzji. Teraz po MS beda sie tym bardziej pojawiac a lawka krotka.
Nasza gra bez ubytkow jest dobra, problem pojawia sie gdy trzeba zastosowac roatacje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 paź 2010, 16:36

przez 15 minut zaprezentowal sie lepiej niz Bojan, który jest w tym sezonie parodia
A kiedy on grał dobrze? Od paru sezonów słyszy się jaki to wielki talent, a jego wielkich meczów, nawet niezłych nie pamiętam. Ktoś pisał, że to jeden z najbardziej przereklamowanych napastników na świecie. Coś w tym jest.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 paź 2010, 17:00

Grał dobrze podczas swojego pierwszego sezonu za Rijkarda i w końcówce zeszlego sezonu. To jadnak zdecydowanie za malo.

Jest słaby fizycznie, a i psychicznie sobie chyba nie radzi, skoro po kazdej nieudanej akcji wyglada jakby sie mial rozplakac. Ja niestety stracilem nadzieje, ze bedzie z niego swietny napastnik.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 paź 2010, 17:32

mistyk pisze:Mowilem, zeby nie sprzedawac Ibry, albo przynajmniej kupic kogos na jego miejsce.
Trudno było kupić kogoś w miejsce Ibry, którego "sprzedaliśmy" dwa dni przed zamknięciem okienka. Tu jest pies pogrzebany i za to powinien chyba ktoś beknąć, bez wzgledu na to jak sie sezon skończy :?

Do Bojana zaczyna moim zdaniem niestety posować to co powiedził bodaj Gattuso o Gilardino, ze dla niego koszulka Milanu była zbyt ciężka. Sytuacja obu piłkarzy jest nieporównywalna, ale mam wrażenie, że Bojana czasami gra w Barcy po porostu przerasta

Na razie postwa Bojana to takie wahadło, przechyba sie mocno raz w jedna raz w drugą stronę. Kiedyś, za seozn lub dwa przechyli sie ostatecznie, albo Krkić da rade, albo nie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2010, 17:59

Tu jest pies pogrzebany i za to powinien chyba ktoś beknąć, bez wzgledu na to jak sie sezon skończy
Masz na mysli Pep bo to jego pomysl.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 04 paź 2010, 22:01

mistyk pisze:Jest słaby fizycznie
- o bojanie
to mnie wlasnie zawsze dziwilo bo muskularnie gosciu jest az nadto wyrzezbiony

Obrazek

Obrazek

w krkiciu brak mi zawsze bylo tej zadziornosci,agresji w grze-zawsze taki grzeczny,mily,lekko ciapowaty - chcialbym by pokazal w koncu ten pazur w grze

nie oszukujmy sie powiedzmy to sobie jasno - dla krkica ten sezon jest ostanim by pokazal ,ze bedzie zawodnikiem pierwszej jedenastki (ew, 4 w kolejnosci napastnikiem)

guardiola dal mu to wyraznie do zrozumienia:
- dostal koszulke z numerem pokazujacym jakiem zaufaniem zostal obdarzony
- po sprzedazy iby nie kupiono zadnego innego srodkowego napastnika

wiec jesli do konca roku sie nie przebudzi to gdy przyjdzie najwazniejsza faza sezonu (kwiecien,maj) i nie bedzie kontuzji to bojan mecze obserwowal bedzie z lawki

i jestem pewiem,ze za rok barcelona postara sie o nowego napastnika z najwzyzszej polki - obstawiam ,ze bedzie nim torres upokorzony fatalnym sezonem w liverpoolu (do lm raczej znowu nie wejda-a grac kolejny sezon w le to nie jest szczyt marzen dla takiego napastnika)

50 mln powinno wystarczyc- i chocby mcity dawalo 60-80 mln to el nino tam nie pojdzie,bo do barcelony jest mu najblizej (kraj,jezyk,koledzy z repry) - nie jest to typ pazerny na kase i najwyzsza tygodniowka w historii (od szejkow) ,go nie przekona

ale to tylko takie moje luzne rozwazania (ktore upadna gdy krkic sie obudzi i stzreli tez 15-20 goli do konca sezonu)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2010, 22:57

ale jak wydacie 50 na Torresa, to czy na Ceska starczy kasy ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2010, 23:01

fieldy Cesc nie jest niezbedny. Jak skonczy mu sie ten kontrakt to przejdzie za friko.

Caly czas licze ze na Zarzad z Misterem wykombinuja jakiegos napastnika na pol roku w zimie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2010, 23:02

Bienias pisze:fieldy Cesc nie jest niezbedny. Jak skonczy mu sie ten kontrakt to przejdzie za friko.
taką opcję biorę w ciemno :]

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 paź 2010, 23:04

jordan20 pisze:
mistyk pisze:Jest słaby fizycznie
- o bojanie
to mnie wlasnie zawsze dziwilo bo muskularnie gosciu jest az nadto wyrzezbiony

Obrazek
Wygląda jakby mu ktoś zafundował kurację hormonalną :boruta:
fieldy pisze:
Bienias pisze:fieldy Cesc nie jest niezbedny. Jak skonczy mu sie ten kontrakt to przejdzie za friko.
taką opcję biorę w ciemno :]
Ja też :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”