Liga Portugalska - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Superlig???

FC Porto
44
61%
Benfica
12
17%
Boavista
5
7%
Sporting
11
15%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Liga Portugalska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2010, 21:02

Tez lubie Postige,ale od kilku lat ten chlopak po prostu nie istnieje. Pobyt w Spursach i wypozyczenia kolejno do Saint Etienne i PAO okazaly sie byc niewypalami,a ostatnie sezony w Sportingu to zaledwie 6 goli w 39 meczach,a wiec troche malo jak na 'nastepce Paulety' :wink:

Zle decyzje transferowe + slaba psychika = kolejny zmarnowany talent :(

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 21:12

Póki co 1:1, choć przez krótki czas Beira Mar prowadziło. Kiepsko widzę mój handicap, ale może w drugiej połowie wkońcu się zepną :roll: Rywal bez wątpienia łatwiejszy od Vitorii Guimaraes, z którą za godzinę zagra Porto i mam nadzieję że połamie zęby :twisted:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2010, 22:06

Na Sporting grałeś ? To jest równie nieprzewidywalna drużyna co Bayern, Juve czy Liverpool ostatnio.
Od zwolnienia Bento (trener kadry :haha: ) tam się nic nie zmieniło, odejście Moutinho też nic nie dało. Ogólnie Sporting od 2-3 lat jest mocno w dupie. Oni mają kadrę która powinna spokojnie im wystarczyć do bicia średniaków na luzie, a tym czasem chaos taktyczny i tyle. Potwierdza się też fakt, że jak zagrają 1 dobry mecz (vide spotkanie w LE) to potem następne kilka to są męczarnie które średnia da się oglądać.
W tamtym sezonie opuściłem gdzieś z połowę ich spotkań wprawdzie, teraz też widziałem dopiero 4-5, ale wszystko wygląda tak samo od dłuższego czasu i nic nie zanosi się na zmiany.
Powinni zmienić politykę transferową, połowę składu i cały sztab szkoleniowy bo to jest amatorszczyzna. Taki Moutinho czy Veloso grali piach nie dlatego, że nie mieli umiejętności czy chęci, ale dlatego że drużyna kompletnie nie jest zespołem a zbiorem kilkunastu ludzi.
Sporting jest w takim miejscu, że w lidze może z każdym wygrać, ale i przegrać 2-3 bramkami nawet z beniaminkami i outsiderami. Granie na nich w bukmacherce to gorzej niż lotto :P

Co do Postigi. Jego forma była w CP taka, że przed sezonem niemal każdy chciał jego odejścia ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 22:22

Bardzo się dziś zawiodłem na Sportingu... Już pal licho pewniaka, z beniaminkami drużyna o renomie Lwów powinna jechać bez mydła. Jak dla mnie kadrowo nie są wiele słabsi od lokalnego rywala, ale nie ma to kompletnie przełożenia na wyniki i obraz gry. Tu faktycznie potrzeba trenera, który ogarnie ten burdel i wskaże zawodnikom rolę na boisku. Matias, Vukcevic, Liedson, Djalo czy Izmailov to powinni być gwaranci dobrych wyników i pewnie by nimi byli, gdyby wiedzieli co grać :roll:
Ostatnio zmieniony 04 paź 2010, 22:29 przez Salas11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2010, 22:24

Ogólnie Sporting od 2-3 lat jest mocno w dupie. Oni mają kadrę która powinna spokojnie im wystarczyć do bicia średniaków na luzie, a tym czasem chaos taktyczny i tyle. Potwierdza się też fakt, że jak zagrają 1 dobry mecz (vide spotkanie w LE) to potem następne kilka to są męczarnie które średnia da się oglądać.
Dzisiejsze spotkanie potwierdza w 100% slowa Sammy'ego. W II polowie zaledwie 2-3 sytuacje z jedna ze slabszych ekip LS to naprawde zenada... Jezeli w Sportingu nadal wystepowac bede zawodnicy pokroju Saleiro to jeszcze dlugo nie zobaczymy Lwow na szczycie...

Znacie jeszcze jakiegos pilkarza oprocz Maniche'a,ktory w swojej karierze wystepowal i w Porto,i w Benfice,i w SCP ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2010, 22:34

Dr.Football1 pisze:Znacie jeszcze jakiegos pilkarza oprocz Maniche'a,ktory w swojej karierze wystepowal i w Porto,i w Benfice,i w SCP ?
Niestety nie, ale Moutinho jest chyba na dobrej drodze :D :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 22:38

Dr.Football1 pisze:Znacie jeszcze jakiegos pilkarza oprocz Maniche'a,ktory w swojej karierze wystepowal i w Porto,i w Benfice,i w SCP ?
No patrz... Ze łba mi całkiem wyleciało że Maniche to wychowanek Benfiki :lol: W sumie to i w Interze krótki epizod miał, nawet bramkę strzelił 8)
Sammyy pisze:Niestety nie, ale Moutinho jest chyba na dobrej drodze :D :D
Moutinho prędzej czy później wyjedzie z rodzimej ligi, ale na stare lata, kto wie czy nie zapragnie być "orłem" :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2010, 22:44

Wiesz, ja ostatnio czytałem coś, że coś mu w Porto nie pasuje, jakiś drobny spór etc.
Ja nie mam pojęcia co się z nim stało przez ostatni rok. Z dobrego grajka, walecznego kapitana i ikonę klubu zmienił się w beznadziejnego amatora który wszędzie kopie pod sobą dołki i pali za sobą mosty. Obecnie to wątpię by ktoś go chciał poza Portugalią. Sporting dostał za niego 10 mln. plus jakiegoś pachołka co to się za bardzo do niczego nie nadaje. Myślisz, że jakby chętni na niego byli to by nie dali podobnej sumy ?
Swego czasu mógł odejść, mocno Everton go chciał i mówiło się o naprawdę ładnej sumie. Wtedy Sporting go zatrzymał trochę na siłę, ale takich rzeczy jak się jednak nie robi.
Po prostu u niego stało się coś w głowie dziwnego i nic mnie nie zdziwi, nawet przejście do Benfiki.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 23:01

Mógł nieco obrosnąć w piórka, pytanie tylko czemu? Sukcesów jako takich poza Pucharem i Superpucharem Portugalii w Sportingu nie święcił. Otrzymał parę indywidualnych wyróżnień, ale na moje to trochę za mało na wodę sodową. Tak jak w Portugalii przez większość kariery wyrobił sobie opinię gracza profesjonalnego, tak teraz robi wszystko aby zburzyć ten stereotyp.
A propos wcześniejszego tematu, zarzucę na ruszt jeszcze Quaresmę, który Sporting i Porto ma już odhaczone :lol: Pozostaje Benfica i zgarnie potrójną koronę. Wcale nie takie nierealne jeśli mu się w Turcji nie spodoba.

Edit: A Porto gra swoje :roll: Było iść za rozsądkiem, a nie sympatią.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 04 paź 2010, 23:07

Szczerze powiedziawszy to sam nie wiem. Może to wina frustracji ? Wiosnę miał tragiczną, kibice go wygwizdywali kilkakrotnie, rok wcześniej mimo iż chciał nie pozwolono mu odejść do Evertonu. Następnie po fatalnej rundzie nie mając formy i nic do zaoferowania nie dostał powołania na mundial. Mogło się w nim to kumulować, ale mimo wszystko... rozumiem odejść i zmienić klub, ale robiona szopka była chyba większa niż to co Robinho w Realu odwalił.
A Porto niech jeszcze jedną strzeli bo mam handi w BPU :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 23:18

Sammyy pisze:A Porto niech jeszcze jedną strzeli bo mam handi w BPU :D
Hulk strzelić i zrobić z wroga miazga :lol:

Moutinho doskonale zdawał sobie sprawę jaka rywalizacja panuje w reprezentacji na jego pozycji. Wiedział że tylko dobry sezon zagwarantuje mu wyjazd do RPA. Pretensje mógł mieć zatem tylko do siebie, bo szanse dostawał regularnie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2010, 23:18

A moze i Simao po tym sezonie nagle zapala miloscia do Porto :P Mielibysmy juz trzech :lol:

Tyle,ze z tej trojki tylko Moutinho przeszedl bezposrednio z SCP do odwiecznego rywala... Sabrosa i Quaresma zrobili sobie jeszcze przystanki w Katalonii :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 paź 2010, 23:23

Dr.Football1 pisze:

Znacie jeszcze jakiegos pilkarza oprocz Maniche'a,ktory w swojej karierze wystepowal i w Porto,i w Benfice,i w SCP ?
Brazylijczyk Derlei
Porto, Benfika, Sporting, ale miał jeszcze chyba ze dwa kluby po drodze, m.in Dynamo Moskwa

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 paź 2010, 23:30

grzegorzfcb pisze:Brazylijczyk Derlei
Porto, Benfika, Sporting, ale miał jeszcze chyba ze dwa kluby po drodze, m.in Dynamo Moskwa
A no tak :!: Stary,dobry Derlei :lol: A jezeli o 'zdrajcach' mowa to w zadnym wypadku nie mozna zapomniec o Joao Pinto,chociaz on akurat obral dobry kierunek zamieniajac Benfice na Sporting :P Swoja droga to byl genialny pilkarz.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 paź 2010, 23:46

Akurat nie ma bramki JP, kto chce nie sobie znajdzie :P Wrzuciłem bo po haśle Joao Pinto przypomniał mi się właśnie ten mecz. Pomyśleć że to już 10 lat :o Oglądało się za dzieciaka te mecze z zapartym tchem a teraz starość pariasa :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”