Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 05 paź 2010, 22:54

Moim zdaniem kwestia nie tyle mało istotna co... jak dla mnie wręcz nie ma tematu. Przynajmniej jeszcze.

Nie mam za bardzo chęci i czasu na przeanalizowanie obecności na treningach pierwszego zespołu, ale wydaje mi się, że Jonathan bywa na nich mniej więcej tak samo regularnie jak pozostali młodzi zawodnicy w tym Thiago.

Zdecydowanie nie zgadzam się z Twoim sformułowaniem:
jordan20 pisze:ni stad ni z owad guardiola relegowal go do barcy athletic
Co to znaczy relegował?

Przecież jasne jest, że nawet Ci najbliżsi gry w pierwszym zespole zawodnicy rezerw (jak Thiago czy Jonathan) będą funkcjonować niejako pomiędzy zespołami. Od czasu do czasu mogą liczyć na wspólne treningi, rzadziej na grę. Ostatnio Thiago załapał trochę minut i trudno się spodziewać, aby tego samego zaszczytu miał w obecnej sytuacji dostąpić również Jonathan. O jakiej sytuacji mówię? O sytuacji w której mamy trudności w osiąganiu dobrych wyników. Nie robiłbym sensacji z tego, że 'gra' Thiago bo również dobrze mogłoby być odwrotnie a wtedy pytalibyśmy czego nie gra ten drugi. Druga kwestia to pozycja Meksykanina, który w sparingach grywał często jako DM. Na tej pozycji raczej nie ma co liczyć na minuty. Trzecia kwestia to cele Barcelony B, która również ma osiągać niezłe wyniki i nie dziwi mnie, że Pep nie zabiera Lucho wszystkich kluczowych zawodników jednocześnie.

Niemniej jednak rzeczywiście zastanawiający jest brak Meksykanina na ostatnim treningu. Nie wiem czy został powołany do reprezentacji. Jeżeli nie to powinien trenować z pierwszym zespołem o ile jest zdrowy. W ostatnim meczu rezerw opuścił boisko gdzieś w okolicach 60 minuty chyba.

Co do Twojego ostatniego zdania to kiedy niby Dos Santos miał w miarę pewne miejsce w meczowej kadrze pierwszej drużyny?

Zapodaj temat na wiadomym forum. Tak może ktoś mieć lepsze rozeznanie.

Z innej beczki ---> http://www.blaugrana.pl/news/5919/bojan_2015.html

Kolejny dowód pełnego zaufania. Napisałbym coś więcej na temat Bojana, ale jestem wypompowany. Może jakoś potem się zmuszę.

Wróć do „Hiszpania”