Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 57

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 21 wrz 2010, 17:39

nie wiem czy BVB prezentuje juz na tyle wysoki poziom by reprezentowac BL w LM ale mam nadzieje ze beda sie systematycznie wzmacniac i za jakis czas zaczna sie liczyc rowniez w LM

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 21 wrz 2010, 20:18

Witam,

Dawno mnie nie było, ale zaznaczam, że moja obecność tutaj nie jest spowodowana nieco lepszym okresem BVB - lecz w końcu dostępem do internetu :)

Nie muszę chyba mówić, jak bardzo cieszy zwycięstwo derbowe a zwłaszcza w takim stylu. Po meczu bardzo ładnie powiedział w wywiadzie Nuri Sahin "Stadion od 75 minuty był właściwie żółto-czarny, fani biało-niebieskich wyzerowali miejsca co podwójnie cieszy (nordkurve pewnie została pełna, ale oni nie mieli prawa opuścić takiego meczu ;) )

Jutro mecz z Kaiserslautern - przyznam szczerze, że liczę na 3 punkty (biorąc pod uwagę ostatnie występy obu drużyn to zapowiada się dobry sportowy pojedynek).

Nie będę prognozował o sezonie bo na to za wcześnie hipotetycznie tylko powiem, że gdyby wszyscy prezentowali taką formę jak dotychczas to BVB ma mistrza ;). Oczywiście nie mogę uwierzyć, że Bayern za chwilkę się obudzi i pewnie zacznie zbijać punkciki, zapowiada się kolejny ciekawy sezon.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 22 wrz 2010, 22:15

Dortmund wygrał 5-0. Ogólnie mecz mógł się podobać. Cieszy fakt, że na razie większość bramek strzelają nam w końcu napastnicy i pomocnicy.

Niby na taki wynik nie można narzekać, ale znowu BVB było paskudnie słabe w wykończeniu akcji. Tyle zmarnowanych okazji ze szok. Po meczu derbowym tylko Klopp odważył się to skrytykować - teraz myślę więcej głosów się odezwie.

Robert znowu wejście i bramka. Ładnie, ale myślę, że aktualnie i tak ławka rezerwowych pozostanie, może z czasem się coś zmieni.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 wrz 2010, 22:24

Dobrze, że strzela. widać, ze Borussia jest w gazie, wiec jakby do siedzenia ławce dołożył jeszcze brak skuteczności. to by już się mogł załamać
A co do pierwszego składu, to pewien Norweg w Manchesterze udowodnił, że można być świetnym, skutecznym napastnikiem wchodząc z ławki :lol:
Na razie nie ma co narzekać

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 wrz 2010, 0:21

Bardzo ładną bramkę dziś strzelił Lewandowski. Myślę, że podium na koniec sezonu jak najbardziej w zasięgu.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 27 wrz 2010, 17:12

Witam,

Tak optymistycznie to 8 piłkarzy BVB w najlepszej 11 ostatniej kolejki BL według bundesliga.de
:arrow: http://img191.imageshack.us/img191/6088/eds6spt.jpg

W 11 kickera znalazło się tylko dwóch :
Wiese - Fuchs, Hyypia, Mertesacker - Großkreutz, Kagawa, Vidal, Pitroipa - Allagui, Hugo Almeida, Grafite

W czwartek mecz z Sevillą, chwilę później bo w niedziele z Bayernem. Obawy są - Bayern to zawsze Bayern, a Sevilli nikomu nie trzeba przedstawiać. Przed sezonem bym tego nie napisał, ale jest opcja ugrać tutaj 6 pkt (minimalnie 3 ... )

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 03 paź 2010, 22:13

Dziękuję za Demichelisa :)

Pierwsza połowa bardzo zachowawcza, zbyt dużo bojaźliwości w grze co mogło się skończyć nawet prowadzeniem Bayernu. Van Buyten zepsuł trochę ten mecz odwalając totalnie frajerskie aktorstwo, które chyba każdego wyprowadziło z równowagi.

Druga połowa miała tak wyglądać. Z tego co kojarzę to Bayern przez cały mecz oddał jeden celny strzał na bramkę (jak się mylę to proszę o sprostowanie). BVB nawet nie grało swojego, Barrios jedna sytuacja jeden gol, potem Sahin zrobił to co potrafi i skończyło się 2-0. Szkoda słupka Barriosa i strzału Lewandowskiego mogło się skończyć 3-0.

Poczekamy jeszcze parę kolejek bo mam coś wrażenie, że mimo wyników Dortmund nieco się wypala... (oby nie).

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 paź 2010, 23:41

Szkoda słupka Barriosa i strzału Lewandowskiego mogło się skończyć 3-0.
Po pierwszej połowie powinno być spokojnie 5:0. Wszystkie setki zmarnował oczywiście Gomez a potem magic Demichelis wyczarował dwie bramki dla Dortmundu, więc nie zmieniajmy aż tak obrazu gry :wink: Bo w pierwszej połowie to BVB nie oddało w ogóle strzału na bramkę.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 04 paź 2010, 16:46

Akarin pisze:
Szkoda słupka Barriosa i strzału Lewandowskiego mogło się skończyć 3-0.
Po pierwszej połowie powinno być spokojnie 5:0. Wszystkie setki zmarnował oczywiście Gomez a potem magic Demichelis wyczarował dwie bramki dla Dortmundu, więc nie zmieniajmy aż tak obrazu gry :wink: Bo w pierwszej połowie to BVB nie oddało w ogóle strzału na bramkę.
Racja, źle to napisałem. Mecz był ogólnie wyrównany ze wskazaniem w pierwszej połowie na Bayern, w drugiej na BVB.

Teraz ważna dwutygodniowa przerwa (w kontekście rozegranych 7 meczy w przeciągu 23 dni).

Poniżej 11 kolejki według kickera :

Wetklo (Mainz) - Kjaer (Wolfsburg), Wolf (Nürnberg), Rodnei (Kaiserslautern) - Sahin (Dortmund), Rosenthal (Freiburg), Holtby (Mainz), Schürrle (Mainz) - Szalai (Mainz), Gekas (Frankfurt), Barrios (Dortmund

oraz ogólne oceny meczowe :

Borussia Dortmund:
Weidenfeller (2,5) - Piszczek (3,5), Subotic (3,5), Hummels (2,5), Schmelzer (3) - S. Bender (2), Sahin (2) - Blaszczykowski (4), Kagawa (3,5), Großkreutz (2,5) - Barrios (2)

Zmiennicy:
Lewandowski (bez oceny), Feulner (bez oceny), da Silva (bez oceny)

Bayern Monachium:
Butt (3) - Lahm (4), van Buyten (3), Badstuber (4), Braafheid (3,5) - van Bommel (3,5), Pranjic (4) - T. Müller (4,5), Schweinsteiger (4), Kroos (5) - Gomez (4)

Zmiennicy:
Demichelis (5), Olic (bez oceny)

Zawodnik spotkania: Lucas Barrios (2)

Arbiter główny: Florian Meyer (2)

Nota spotkania: 3

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 paź 2010, 18:29

co do ocen to wg mnie Bender na 2,5 a Kuba na 3,5 a co do Akarina to Gomez zwalił dwie bardzo dobre okazje i jedną całkiem dobrą, więc bez przesady z tym 5-0...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 paź 2010, 18:35

Najsłabsza nota dla Kuby trochę dziwna. Mecz oglądałem fragmentami i z tego co widziałem zaprezentował się bardzo przyzwoicie.

A tak poza tym, to Borussia chyba idzie na majstra ;)

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 04 paź 2010, 18:39

Kuba nic nie pokazał szczególnego i trudno wskazać kogoś, kto w barwach BVB prezentował się gorzej.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 paź 2010, 17:42

Oceny za mecz z Bayernem:

Obrazek

Najniżej ocenieni Kagawa i Subotić. Warto zwrócić uwagę na znakomitą ocenę Svena Bendera, który jest naszym zmiennikiem, a gra kolejny świetny mecz, myślę, że kapitan Sebastian Kehl może czuć się zagrożony :twisted:
Po za tym:
Jak donosi El Mundo Deportivo, FC Barcelona uważnie monitoruje rozwój kariery pomocnika Borussii Dortmund - Shinjiego Kagawy. Spekuluje się, że reprezentant Japonii miałby zasilić ekipę Mistrza Hiszpanii podczas letniego okna transferowego.
21-latek ma za sobą świetny początek sezonu, a szkoleniowiec klubu z stolicy Katalonii - Pep Guardiola uważa, że zawodnik idealnie pasuje do jego zespołu. Kagawa trafił do BVB latem tego roku z Cerezo Osaka za zaledwie 350 tysięcy euro. Teraz kwota transferowa byłaby kilkukrotnie wyższa.
Do tej pory Kagawa rozegrał dla ekipy z Signal Iduna Park 12 meczów, w których zdobył 6 bramek, stając się nowym idolem kibiców BVB 09.
Ciekawy jestem tylko czy jest coś prawdy w tym newsie :think:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 11 paź 2010, 18:03

Może i monitoruje, nie byłoby w tym nic dziwnego, ale to jeszcze nie transfer.
Jak zagra cały seazon tak znakomicie to można pogadać, ale w takim przypadtu to raczej Bayern jest dla Was najgroźniejszy, nie Barca :wink:

btw Mundo, zauważyło brak skuteczności Barcy i szuka dla niej napastników(Tevez, Gervinho, Mario Gomez :boje się: )
Podejżewam, że news o Kagawie, jako niebywale skutecznym piłkarzu ma ten sam cel

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 paź 2010, 17:59

Cena za Kagawe będzie ok. 60 krotnie większa.

Jak dowiedziałem się o transferze BVB. Od razu wiedziałem, że to będzie znakomity transfer.
Aż się dziwie, że taka niska cena. Może jakaś słaba waluta w Japonii i u nich 350k euro to dużo :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”