Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 457

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 paź 2010, 15:55

Nakresli mi ktos jak doszło do karnego bo opusciłem ten fragment meczu?
Krasic wpadł w pole karne z lewego skrzydła, przebił się między 2 zawodnikami i ten drugi który miał całą akcję za plecami cofnął nogę o którą wywalił się Krasic. Ciężko to nazwać nurkiem bo Milos w pełni kontrolował piłkę, ale miejsca było bardzo mało i nie miał jak ominąć całą tą akcje.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 paź 2010, 16:01

Krasic zanurkował, ale bardzo umiejętnie. Trochę mu tam po kolanach poszli, trochę przyaktorzył i jest karny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 paź 2010, 16:03

Mecz baaardzo mi się podoba. Dwa bardzo ładne gole i ciężko się do kogoś przyczepić. Milos znów bardzo mocny i bardzo efektywny, na lewej stronie Marchisio też sobie daje radę, bo z 3 razy pokazał wspaniałą technikę i gdyby tylko na lewej obronie był nie De Ceglie a jakiś kozak w ofensywie (Bale :pray: ) czy gdyby w ataku był Cassano to można by tak grać regularnie. Ogólnie dziś cała pomoc wygląda bardzo dobrze, może Aquilani by mógł więcej się pokazywać, ale nie ma co krytykować skoro strzelił ładnego gola z dystansu (czekałem na takiego gola u Alberto, bo to jego wielki atut) To, że Melo strzelał karnego muszę przyznać, że mnie bardzo zaskoczyło i myślałem że spierniczy, ale Melo dziś jest bardzo pewny i wykończył jak profesor.

Jedziemy dalej!!!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 626
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 paź 2010, 16:07

(L)oczkerson pisze:Ciężko to nazwać nurkiem bo Milos w pełni kontrolował piłkę, ale miejsca było bardzo mało i nie miał jak ominąć całą tą akcje.
Całej tej akcji - dopełniacz (tak a propos rozmowy z innego tematu).
;)

Krasić zobaczył wystawioną nogę, więc postanowił to wykorzystać i się na niej wyrżnąć. Szkopuł w tym, że obrońca chyba zdążył ją cofnąć... Cóż, to rekompensata od losu za brak karnego z City.
;)

Krasić, Aqua, Quaglia...

Ale przede wszystkim Melo. Za całokształt i za przerzut do Krasicia z 45 minuty. Imponujący przerzut.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 paź 2010, 17:03

Zajebisty mecz! :D
W drugiej połowie tylko 1 gol, ale mogło być zdecydowanie więcej. Szkoda w szczególności słupka Krasicia bo by był kapitalny gol, no i tej sytuacji Quagliarelli sam na sam, gdzie chwilę wcześniej cudnie wyprowadził piłkę Aquilani. Ogólnie rozegranie wyglądało świetnie. Duży w tym udział i Aquilaniego, który potrafił bardzo dobrze wyjść z piłką do przodu, Melo, który zagrał parę znakomitych długich piłek do niezmordowanego Krasicia no i Quagliarelli, który dobrze pokazywał się do gry kombinacyjnej. Naprawdę jestem bardzo zbudowany, tym co dziś pokazali. Nie spodziewałem się, aż tak dobrego JUVE na starcie sezonu, więc cieszę się tym bardziej. Nie myślałem, że Del Neri poukłada to tak szybko.
Szczególnie dziś podobał mi się Krasic, który wywalczył karnego, zaliczył 2 asysty, z dwa razy był blisko gola i wyprowadził z 10 akcji prawą stroną, no i Melo z Aquilanim w środku.
BRAWO PANOWIE!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6709

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 paź 2010, 13:36

Meczu nie widziałem, ale Krasić to fenomen, robi co chce. Przy karnym faktycznie trochę teatralnie ale kontakt był ewidentny. Następca Nedveda? Na to wygląda. Wszystko się ładnie zazębia, tylko trzeba odzyskać regularność i nareszcie jeździć z ogórkami. Dobrze, że znowu na zero z tyłu. Teraz trzeba ładnie pyknąć Salzburg i Bolognę, a potem szykować się na rewanż za poprzedni sezon na Milanie.

Po zeszłorocznej żenadzie cieszy najlepsza ofensywa w Serie A. :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 paź 2010, 14:40

Jak chcesz obejrzeć cały mecz to nawet ktoś wrzucił w częściach na jutube:
(kolejne sobie znajdziesz)
Teraz trzeba ładnie pyknąć Salzburg i Bolognę
Ze Slazburgiem nie powinno być problemu. Ostatnio przegrali z outsiderem, są bardzo nisko w tabeli, ponoć mają duże problemy kadrowe. Zresztą ostatnie 4 mecze były naprawdę dobre (2 wysokie zwycięstwa i 2 remisy na wyjeździe z mocnymi drużynami), wiec o jakiejś ciągłości można już mówić. Jeśli ograją łatwo Austriaków i Bolognę to do potyczki z Milanem można podchodzić z dużym spokojem.
Po zeszłorocznej żenadzie cieszy najlepsza ofensywa w Serie A.
Dalej ciężko mi zrozumieć jak to się stało, że tyle goli strzelili :shock: Na starcie sezonu wydawało się, że w ataku będą męki niemiłosierne, tymczasem strzelić po 3-4 gole udało się w 5 z 9 rozegranych meczy. Oczywiście wielka w tym zasługa Krasicia, ale gra ofensywna w ogóle wygląda dobrze. Quagliarella też mi się coraz bardziej podoba. Fajnie wymienia podania z Aquilanim, Milosem czy Marchisio, dobrze dochodzi do okazji bramkowych no i strzela gole (jeszcze 4 i będzie miał tyle ile Diego w zeszłym sezonie :P ) Wygląda na to, że oddanie Diego i ściągnięcie typowego napastnika, który nie holuje tak długo piłki w środku ofensywnej pomocy co Diego było naprawdę dobrym pomysłem.

Naprawdę patrze się z coraz większym optymizmem na ten sezon.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6709

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 paź 2010, 15:05

Jak chcesz obejrzeć cały mecz to nawet ktoś wrzucił w częściach na jutube:
(kolejne sobie znajdziesz)
Mecz na youtube :shock: A wie ktoś czy to taki jednorazowy wyskok czy inne mecze z Serie A też będą dostępne?
Ze Slazburgiem nie powinno być problemu. Ostatnio przegrali z outsiderem, są bardzo nisko w tabeli, ponoć mają duże problemy kadrowe. Zresztą ostatnie 4 mecze były naprawdę dobre (2 wysokie zwycięstwa i 2 remisy na wyjeździe z mocnymi drużynami), wiec o jakiejś ciągłości można już mówić. Jeśli ograją łatwo Austriaków i Bolognę to do potyczki z Milanem można podchodzić z dużym spokojem.
Fakt, wyniki ostatnio nie są złe, ale jednak jeszcze poczekam, jak jeszcze tak przez 4 następne mecze nie będzie wpadki to uznam, że są regularni. Nadal im nie ufam i nie zdziwię się, jeśli stracą punkty z Red Bullem.
Dalej ciężko mi zrozumieć jak to się stało, że tyle goli strzelili Na starcie sezonu wydawało się, że w ataku będą męki niemiłosierne, tymczasem strzelić po 3-4 gole udało się w 5 z 9 rozegranych meczy. Oczywiście wielka w tym zasługa Krasicia, ale gra ofensywna w ogóle wygląda dobrze. Quagliarella też mi się coraz bardziej podoba. Fajnie wymienia podania z Aquilanim, Milosem czy Marchisio, dobrze dochodzi do okazji bramkowych no i strzela gole (jeszcze 4 i będzie miał tyle ile Diego w zeszłym sezonie ) Wygląda na to, że oddanie Diego i ściągnięcie typowego napastnika, który nie holuje tak długo piłki w środku ofensywnej pomocy co Diego było naprawdę dobrym pomysłem.
Jeśli popatrzeć na statystyki to w tych 9 meczach padło 20 goli dla Juve w tym:
3 Iaquinta
3 Quagliarella
3 Krasić
2 Bonucci
2 Marchisio
2 Del Piero
2 Chiellini
1 Aquilani
1 Melo
1 Pepe

Co daje 8 goli napastników, 8 pomocników i 4 obrońców. Oczywiście uwzględniłem od momentu startu Serie A przez co mecze eliminacji LE nie były liczone (dlatego Amauri nie ma trafienia). Wychodzi, że na dzień dzisiejszy nasz atak powinien tworzyć Vicek z Quagliarellą.

A co do ofensywy, jednak nie obarczałbym samego Diego za biedę z poprzedniego sezonu. Wtedy Melo robił takie dziury w pomocy, że nic konstruktywnego nie dało się z tego zrobić a nasze piłki rozgrywał Poulsen. Teraz Felipe jest bardzo pewny, Aquillani również, co więcej ma czas na podjęcie decyzji (no i potrzebuje go dużo mniej niż Poulsen czy Tiago), ma oparcie w Milosu czy w Pepe. Moim zdaniem Diego w zeszłym sezonie i tak zrobił dużo bo jeśli zauważyć, że dopóki Camor był w formie (czyli do połowy listopada), to gra Juventusu nie była zła i nikt nie wróżył tragedii. Potem Diego został praktycznie sam wspomagany od czasu do czasu dwoma drewnami w ataku. Nadal mam w pamięci mecz z Milanem w Trofeo Berlusconi gdzie Diego robił co chciał i naprawdę wierzyłem, że sprawdzi się na tej pozycji. Tego jednak nigdy się nie dowiem, a jeśli Quagliarella będzie dalej tak grał jak gra - to nie zamierzam żałować.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 paź 2010, 15:33

Mecz na youtube :shock: A wie ktoś czy to taki jednorazowy wyskok czy inne mecze z Serie A też będą dostępne?
A skąd ja mam wiedzieć :P Nie ja wrzucałem. Pewnie ktoś wrzucił bo to był naprawdę dobry mecz i tyle.
Fakt, wyniki ostatnio nie są złe, ale jednak jeszcze poczekam, jak jeszcze tak przez 4 następne mecze nie będzie wpadki to uznam, że są regularni. Nadal im nie ufam i nie zdziwię się, jeśli stracą punkty z Red Bullem.
Ja tam mam dobre przeczucie. Na razie wszystko się fajnie układa i widać duży porządek w tym co robi Del Neri z zespołem. W samozachwyt jak na starcie zeszłego sezonu też nie popadli, wiec powinno być dobrze.
Co daje 8 goli napastników, 8 pomocników i 4 obrońców. Oczywiście uwzględniłem od momentu startu Serie A przez co mecze eliminacji LE nie były liczone (dlatego Amauri nie ma trafienia). Wychodzi, że na dzień dzisiejszy nasz atak powinien tworzyć Vicek z Quagliarellą.
i dokładanie tak uważam, nie tylko dlatego, że obaj mają po 3 gole.

a odnośnie Diego to przy jego sprzedaży pisałem, że Brazylijczyk średnio pasował do JUVE i pod tym względem jego sprzedaż była zrozumiała. Natomiast miałem wątpliwości czy JUVE może sobie pozwolić na sprzedaż gracza o takich umiejętnościach i czy ze względu na brak potencjału w ofensywie nie należało Diego mimo wszystko zostawić. Teraz widzę, że potencjał w ofensywie jest i w związku z tym raczej nie żałuje jego odejścia. Jak Quagliarella zagra jeszcze parę dobrych meczy, może nie będę miał nawet najmniejszych wątpliwości. Na razie wydaje mi się, że odjeście Diego jest pozytywne. Wcześniej w ataku grał tylko liderujący wszystkiemu Diego (piszę o okresie przygotowawczym, bo zeszły sezonie nie jest miarodajny), teraz grają wszyscy (co tez pokazują bramki)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 paź 2010, 15:47

Jak widac nie tylko ten mecz jest na youtube:

http://www.youtube.com/user/TuttoZuliani#p/u

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 paź 2010, 15:59

heh no to fajnie :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 17:27

Del Neri powiedział, że dziś zagra paru zawodników, którzy mniej ostatnio grali i, że Krasic pewnie będzie na ławie. Dla mnie fajnie, tylko, żeby nie przeholował, bo co prawda 11 Manninger - Motta, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Sissoko, Marchisio, Martinez - Del Piero, Amauri. wygląda ogólnie ok, to jednak wymienienie 7 zawodników względem kadry z ostatnich spotkań to może być jednak pewna przesada :?
No i liczę na fajne spotkanie w wykonaniu Martineza i Sissoko!

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 paź 2010, 17:34

Dobrze czułem żeby sobie dziś Juve odpuścić. Jak Salzburg ugra coś u siebie, newet się nie zdziwię choć skoro Lech ich lał to i Wy powinniście dać radę. Wkońcu udało Wam się zremisować z Kolejorzem, a to nie lada wyczyn :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 17:36

z Kolejorzem był Krasic...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 paź 2010, 17:53

(L)oczkerson pisze:z Kolejorzem był Krasic...
No to w plecy, nie ma rady... :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”