FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1236

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 16 paź 2010, 19:16

Inferno pisze:Ile prawdy jest w tym że Barcelona ma 430 mln euro długu?
Tyle samo ile w stwierdzeniu, że " stadion Nueva Mestalla zostanie oddany do użytku w pierwotnie zaplanowanym terminie "
Barcelona oczywiście ma długi jak niemal każdy klub na świecie ale wynoszą one mniej wiecej połowę tego co wykrzykuje Rosell z nowym zarządem. Według nowego prezia, Laporta narobił przez ostatnie 2 czy 3 lata ponad 200mln zadłużenia. Mówił tak przed jak i w trakcie kampanii wyborczej więc musi trzymać się tego po dzień dzisiejszy.
Joan oczywiście zaprzecza i dementuje... powszechnie wiadome jest, że jadł drogo i byle jakiej Cavy nie pijał ale te kwoty Sandro są kosmicznie zawyżone.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 paź 2010, 22:01

Pierwsza polowa slabiutka, druga lepsza, ale i tak czegos brakowalo.

Swietni Iniesta, Keita i Puyol. Messi chyba zabalowal wczoraj.

Martwi za to ilosc marnowanych sytuacji przez Ville.

Na 2 godziny jest lider.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 16 paź 2010, 22:11

Przyzwyczaiłem się do tego, że rywale mają przeciwko nam stuprocentową skuteczność. Dzisiaj mieli 50%, za to nasi chyba 10%. O ile pierwsza połowa mogła skończyć się wynikiem 0-2, tak druga mogła i powinna co najmniej 5-1. Dobrze, że udało się szybko wyrównać, bo już byłem pewien kopaniny i nieskuteczności.

Villa niech się wreszcie ogarnie, bo żal patrzeć na te jego zmarnowane setki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2010, 22:18

mistyk pisze:Martwi za to ilosc marnowanych sytuacji przez Ville.
To widzę norma.
Oglądałem tylko końcówkę 2 połowy, ale Orłowski i Laskowski mnie zachęcili do zobaczenia powtórki, bo podobno w drugiej połowie była TA Barca do jakiej kibice się przyzwyczaili. Ze skrótu jedyne co zobaczyłem- to, że nadal problem ze stałymi fragmentami gry jest spory.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 16 paź 2010, 22:46

TA Barca grała przez około 20 minut drugiej połowy, a później ta sama bezradność co w pierwszej części meczu.
No może jeszcze kilka minut po wejściu Pedro ale to były raczej pojedyncze zrywy.
Mam wrażenie że Messi dziś bardziej próbował dostrzec mamę na trybunach, ale jakoś za dużo podań też nie dostawał.
Mascherano przez 15 minut które grał nie zobaczył kartonika, co można uznać za plus :) a jeżeli dobrze pamiętam to Aduriz dostał kartkę za faul na Mascherano :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 paź 2010, 22:51

MeToYou pisze:
Inferno pisze:Ile prawdy jest w tym że Barcelona ma 430 mln euro długu?
Tyle samo ile w stwierdzeniu, że " stadion Nueva Mestalla zostanie oddany do użytku w pierwotnie zaplanowanym terminie "
Barcelona oczywiście ma długi jak niemal każdy klub na świecie ale wynoszą one mniej wiecej połowę tego co wykrzykuje Rosell z nowym zarządem. Według nowego prezia, Laporta narobił przez ostatnie 2 czy 3 lata ponad 200mln zadłużenia. Mówił tak przed jak i w trakcie kampanii wyborczej więc musi trzymać się tego po dzień dzisiejszy.
Joan oczywiście zaprzecza i dementuje... powszechnie wiadome jest, że jadł drogo i byle jakiej Cavy nie pijał ale te kwoty Sandro są kosmicznie zawyżone.
Z tego co wiem to przeprowadzono audyt w klubie i spółkach z nim związanych i faktycznie wyszło, że jest bardzo duże zadłużenie. Nie pamiętam kwoty, ale jak na taki klub jak Barca to spora suma.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2010, 23:08

Akarin pisze: Z tego co wiem to przeprowadzono audyt w klubie i spółkach z nim związanych i faktycznie wyszło, że jest bardzo duże zadłużenie. Nie pamiętam kwoty, ale jak na taki klub jak Barca to spora suma.
Z tego audytu do dzisiaj(jeśli się nie mylę) nie ma raportu, który miał być opublikowany na oficjalnej stronie.
Barcelona oczywiście jest zadłużona, ale ile to wiedzą zapewne nieliczni.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 16 paź 2010, 23:17

Ale to zadłużenie o którym się wszędzie pisze i mówi dotyczy Barcy jako sekcji piłki nożnej :?: czy wszystkich kosza, ręcznej itd, itd, itd ... :?:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 paź 2010, 23:40

Z tego audytu do dzisiaj(jeśli się nie mylę) nie ma raportu, który miał być opublikowany na oficjalnej stronie.
Barcelona oczywiście jest zadłużona, ale ile to wiedzą zapewne nieliczni.
A być może, że nie było jeszcze raportu. Pewien nie jestem, ale wydaje mi się, że coś czytałem.
Audyt publikowany na głownej stronie? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę. Na bank podadzą ogólniki, hasłami, ewentualnie kilka liczb, bo wiecej się raczej nie ma co spodziewać.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 paź 2010, 15:35

Akarin pisze: A być może, że nie było jeszcze raportu. Pewien nie jestem, ale wydaje mi się, że coś czytałem.
Audyt publikowany na głownej stronie? Nie uwierzę dopóki nie zobaczę. Na bank podadzą ogólniki, hasłami, ewentualnie kilka liczb, bo wiecej się raczej nie ma co spodziewać.
Nie koniecznie. Real publikuje co rok bardzo obszerny, kilkudziesięciostronnicowy raport na temat finansów klubu przygotowywany przez Ernst & Young. - http://www.realmadrid.com/StaticFiles/R ... blePAG.pdf .Są tam praktycznie wszystkie informacje... Bardzo możliwe że Barcelona opublikuje coś podobnego w swoim czasie.

Jak by ktoś z kibiców Barcelony był zainteresowany - http://allegro.pl/koszulka-fc-barcelony ... 47273.html Cena póki co niska a cel szczytny:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 paź 2010, 10:15

Ładnie się tam w Barcelonie dzieje. :smile2:

Chętnie powklejałbym parę linków, ale mój bardzo stary, tymczasowo używany złom nie wie, co to kopiuj wklej. Tak czy inaczej warto sobie zajrzeć na BO, bo jest ciekawie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 paź 2010, 14:04

E tam. Zero zaskoczenia z mojej strony i myślę, że każdy przynajmniej średnio zorientowany kibic Barcelony wiedział co się będzie działo jak Sandro dojdzie do władzy. Laporta oczywiście nie był ideałem, ale ręce opadają kiedy widzę co robi Rosell ['] Na dodatek mam wrażenie, że może być tylko gorzej i nietrudno jest wymyślić naprawdę czarny scenariusz na przyszłość, ale starczy tego straszenia. Nie mam nawet siły o czymkolwiek pisać ostatnio.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 paź 2010, 15:01

Dla mnie jako kibica Barcelony z jednej strony to dobrze, choć zawsze pranie brudów w taki sposób uderza w wizerunek klubu. Dobrze, bo mam nadzieję, że wyjdzie kto miał rację i być może zostanie opublikowany jakiś raport z rządów Laporty i ukazana zostanie prawdziwa sytuacja ekonomiczna klubu.
Sandro raczej w pierwszej kolejności powinien zadbać o sytuację sportową wszystkich sekcji, a taką sprawę załatwiać obok tego. Oby na koniec wyszedł tak jak Joan na koniec swoich kadencji jeśli chodzi o zdobyte trofea i zostawienie zespołu, który mimo wszystko niewiele potrzebuje.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 13:59

Dzisiaj Barcelona gra z Kopenhagą. Spotkanie w Katalonii, więc wypadałoby wygrać i objąć prowadzenie w grupie. Trochę problemów z kontuzjami- Puyol i Xavi znaleźli się w kadrze na spotkanie, ale ostatnio narzekali na urazy, a Creus nie jest podobno wstanie grać 3 spotkań z rzędu. Do tego dochodzą informacje, że Valdes ma nie zagrać przez gorączkę, a Milito wypadł na kilka spotkań. Pep ma lekki problem, bo spotkanie nie jest z wymagającym przeciwnikiem mimo wszystko, a Barca powinna wg. zapowiedzi wchodzić właśnie w okres zwyżki formy w tej części sezonu. Przydałby się odpoczynek i Carlesowi i Xaviemu, wypadł Gabi, więc alternatywą jest tylko Abidal, nie wiem jakie są szanse, że zagra, ale można zaryzykować. podobnie w drugiej linii- gdzie chętnie zobaczyłbym Mascherano, Inieste i Sergio i oczywiście kilka minut dla Thiago, a w napadzie no cóż lekkiego wyboru Guardiola nie ma Villa, Messi i lekka przepaść, nawet patrząc, że David i Leo to nie to czego kibice oczekują.
Jeśli potwierdzą się plotki o VV i Pep da odpocząć w/w dwójce, będzie trochę rezerwowo i spora niewiadoma, ale jeśli inni mają być w tej drużynie to z kim mają się dobrze pokazać, jak nie właśnie z takimi przeciwnikami.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 paź 2010, 15:21

valdes jest definitywnie wykluczony-zagra pinto (mino rezerwowym)

xavi (pomimo problemow z achillesem) ma dzis zagrac od poczatku,odpuszczajac sobotni mecz w saragossie-dla mnie to glupota-forsowac go na mecz u siebie ze slabym przeciwnikiem ,zamiast oszczedzic go na (byc moze) ciezki wekendowy mecz

moze wreszcie jakies "ochlapy" minutowe dostanie "barcelonski capel" - jeffren - gosciu juz od kilku tygodniu jest zdrowy po wyleczeniu kontuzji a tylko slabosci na treningom "zawdziecza",ze w ogole nie gra-po sezonie zapewne odejdzie -chyba,ze pasuje mu w tak mlodym wieku rola 5/6 w kolejce,napastnika w ataku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”