Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 14

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 05 kwie 2005, 21:07

RoRo pisze:
cloner pisze:dobrze, koniec dyskusji nt. krzynowka i kaluznego, ocene ich gry pozostawmy fachowcom (m.in. dziennikarzom kickera i serwisow czy tez gazet sportowych)

przechodzac do tematu el.mś2006 - mam pytanie - czy uwazacie ze Polska ma latwa grupe w porownaniu np. z grupa 2 (4 wyrownane teamy) - piszcie co o tym sadzicie !!

Pozdrawiam
Mysle ze Polsce zagrozi tylko Anglia... Nie sadze zeby Austria cos azagrala .. lichteinstein :|:|:|: Co to jest ????? :D:D:D Irlandia byla o krok od wyrwania polakom punktow, ale i tak jest slaba ....

No to co ?? Z Anglia bedzie trudno, ale jak Polska wygra to awansuje do MŚ .... bedzie ciezko, ale moze sie udac. Musza uwirzyc w swoje sily i nie przestraszyc sie Angolów D::D Nie ma sie czego bac chlopaki.....

Ja tam nie słyszałem o LIECHTENSTEINIE w naszej grupie :wink:.Co to za kłótnie o Krzynka i Tate ? Ich nie ma co porównywać, inne pozycje, ale ogólnie Krzynówek jest lepszym graczem, i nie ma znaczenia w której gra lidze, bo rok temu przypadek Żurawskiego, gwiazdy ligi, który nie mógł się odnaleźć w reprezentacji.Brakuje nam prawdziwego defensywnego pomocnika, Kałużny, Lewandowski, Radomski raczej z powodu braku laku są sprawdzani.Może szansy upatrujmy po nie złym meczu Sobolewskiego.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 06 kwie 2005, 7:53

Sorki, ale chodzilo m oczywisce o Azerbejzan /// te dwie druzyny mi sie kurcze myla :P:P:P

Choc Anglicy mieli problem z Azerami ...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 06 kwie 2005, 15:04

RoRo pisze:Sorki, ale chodzilo m oczywisce o Azerbejzan /// te dwie druzyny mi sie kurcze myla :P:P:P

Reprezentacja Anglii ma ostatnio ogólnie kłopoty, więc się nie dziw. ;) ;)

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 06 kwie 2005, 16:58

Anka pisze:
RoRo pisze:Sorki, ale chodzilo m oczywisce o Azerbejzan /// te dwie druzyny mi sie kurcze myla :P:P:P

i to cieszy ze maja problemy dzieki temu polska mas zanse na mistrza grupy

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 06 kwie 2005, 21:25

mathiasek12 pisze:
Anka pisze:

i to cieszy ze maja problemy dzieki temu polska mas zanse na mistrza grupy
Trzeba jednak ich uznac za team swiatowej klasy ....

Jezeli damy w sroku pola Lam,parda i Gerrarda ... Joe Cola na skrzydle ... w ataku Owen .. w obronie Terry i King no to widac ze przewyzszaja nas o kklase ....

Jak to dobrze ze nazwiska nie graja :D:D:D:D:D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 maja 2005, 20:14

Przed eliminacyjnym meczem Polacy pokonuja po slabym meczu Albanie.

W skali 1-6
Boruc 4-
Baszczynski 2+
(Kaczorowski) 2
Klos 3=
Bosacki 2+
Kielbowicz 2
(Stolarczyk) 2+
Kosowski 2
(Karwan) 2-
Radomski 2
(Zienczuk) 2
Sobolewski 3=
Krzynowek 3-
Frankowski 3=
(Niedzielan) 2+
Zurawski 3+
(Slusarski) 2

Czekalem na debiut Cabaja , ale sie nie doczekalem. Szkoda
Ps. Szukalem tematu o kadrze zeby zamiescic ten post ale nie znalazlem. Czyzby nie istnial ??

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 maja 2005, 20:58

Nie istnieje. Nikomu sie nie chciało założyć :?.

Taktycznie jak zwykle rewelacja, ale mam nadzieje, że po tym meczu, gracze bez żadnych osiągnięć w kadrze, pożegnają się z nią na dłużej. Mam w tym momencie na myśli pana Karwana, pana Radomskiego, pana Niedzielana. Są gracze, którym zajmują miejsce (tak jak Karwan Smolarkowi), więc mam nadzieję, że Palacz przejrzy wreszcie na oczy...

Straszna cienizna, jeszcze miałem transmisję obciętą o 15 min. Czyli już właściwie było po meczu :evil:. Aha i mam nadzieję, że nieczęto Kosowskiego będziemy oglądać w wyjściowym składzie, bo to się zaczyna robić żenujące :?.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8682
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 maja 2005, 21:11

Mecz kiepski, ale wazny wynik :)

Wielkie dzieki Janas za powolanie mojego ulubienca (niestety wislaka) Stolarczyka :) - no i facet zagral bardzo dobrze :)

nie wiem co w reprezentacji robia tacy zawodnicy : Ślusarski, Kosowski, Karwan, Sobolewski oraz najgorszy z wszystkich Radomski - zamiast nich powinni grac Wlodarczyk, Smolarek, Lewandowski oraz Kałuzny :)
w ataku tez kiepsko, gdyby nie gol Zurawskiego oraz asysta Frankowskiego to bym ich mocno opieprzyl, ale minimum wykonali ;)
W obronie najlepiej prezentowal sie Bosacki (co mnie zdziwilo), Kłos i Baszczynski jacys zaspani, za duzo bledow, do Kielbowicz nikt nie chcial wogole grac, ale jak juz mial pilke to tez najlepiej nie gral, zmiany byly tez kiepski, Niedzielan slabo, Zienczuk - dno, Kaczorowski gral za krotko, Ślusarski - wielkie nieporozumienie, co on w tej kadrze robi :D o Karwanie (negatywnie) i o Stolarczyku (pozytywnie) juz wspomianalem :)

ZAWODNIK MECZU - ARTUR BORUC - bezbledny :!:
mam nadzieje ze nie bede musial jeszcze lata czekac az bedzie on 1.bramkarzem w Polskiej reprezentacji :!:

pozdro

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2005, 0:29

Lewandowski nie srtzelił dzisiaj karnego i przegrali puchar Ukrainy z Dynamem Kijów 0:1. :wink:

zed
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zed » 30 maja 2005, 7:53

dobrze im tak :D

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 maja 2005, 8:57

Noty Polakow za mecz z Albania wystawione przez Przeglad Sportowy

Noty Polaków w meczu z Albanią ( skala 1-10):

Artur Boruc - 6
Marcin Baszczyński - 6
Tomasz Kłos - 5
Bartosz Bosacki - 4
Tomasz Kiełbowicz - 5
Kamil Kosowski - 5
Arkadiusz Radomski - 4
Radosława Sobolewski - 4
Jacek Krzynówek - 6
Maciej Żurawski - 7
Tomasz Frankowski - 5
Bartosz Karwan - 3
Andrzej Niedzielan - 4
Maciej Stolarczyk - 3
Bartosz Ślusarski - 4

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2005, 10:52

Karwan i Ślusarski mają moim zdaniem noty o 1 pkt za wysokie (no, może Ślusarz o 0,5) To co Karwan wczoraj wyprawiał :?
Jak widziałem, że piłka leci do Karwana to już wiedziałem, że nici z akcji i w 85 % miałem rację
Taki zawodnik nie powinien grac w reprezentacji Polski :!: :x
Janas musi przejrzeć na oczy i pozbyć się kilku piłkarzy, którzy nic obrego nie wnoszą do gry zespołu (Radomski - już nigdy się nie przełamie w reprezentacji, Karwan - szkoda gadać, Kosowski - oby jak najszybcciej wyzdrowiał Somlarek)

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 31 maja 2005, 15:57

Dwudziestu pięciu piłkarzy, w tym kontuzjowani Tomasz Rząsa i Grzegorz Rasiak, uczestniczyło we wtorek w porannym treningu reprezentacji Polski, która we Wronkach przygotowuje się do meczu eliminacji mistrzostw świata z Azerbejdżanem.

Po raz pierwszy od początku zgrupowania selekcjoner Paweł Janas miał do dyspozycji wszystkich powołanych do kadry piłkarzy, z wyjątkiem Sebastiana Mili, który w środę wystąpi w finale Pucharu Austrii i bezpośrednio po meczu przyleci do Polski.

Zajęcia, które rozpoczęły się o godz. 11.00, trwały półtorej godziny. Pod okiem Pawła Janasa oraz Macieja Skorży, Edwarda Klejndinsta i fizjologa Zbigniewa Jastrzębskiego piłkarze rozegrali wewnętrzny sparing, ćwiczyli strzały na bramkę, a także stałe fragmenty gry. Rząsa i Rasiak, których udział w meczu w Baku, jest mało realny, ćwiczyli indywidualnie.

We wtorek we Wronkach temperatura, w porównaniu z kilkoma poprzednimi dniami, znacznie spadła. Termometry pokazywały 13-14 stopni Celcjusza.

Po południu kadrowicze rozegrają sparing z drużyną Amiki Wronki. Początek zaplanowano na 17.00.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 31 maja 2005, 17:30

Niech Janas wystawi taki sam skład na mecz z Azerami jak w spotkaniu z Albanią, a 3 punkty mamy pewne... Wstyd! Albania jest niżej od nas w rankingu FIFA, ma nikłe szanse na grę w MŚ, a my z nimi wygrywamy umęczone 1:0. W pewnych momentach byliśmy gorsi! To już wolę, żeby Rasiak grał, niż żeby grał Karwan... :?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 maja 2005, 18:29

Piszecie tylko o Polsce. Według mnie nie ma o czym pisać. Jak się Polacy załapią do Weltmeisterschaft to będzie dobrze, a jak nie wejdą to raczej wielkiego dramatu nie będzie.
Ja napiszę trochę o el. do MŚ. w Ameryce Płd:
4 czerwca na Polsacie Sport pokażą mecz Brazylia - Paragwaj. Ja go nie obejże bo wyjeżdżam w góry :cry: :cry: Wolałbym zostać i obejrzeć mecz :x
No dobra już do rzeczy:
Brazylia - Paragwaj. Zdecydowany hit w najbliższej kolejce eliminacji. Dla Paragwajczyków zwycięstwo oznacza to, że jedną nogą będą w MŚ. Brazylijczyków raczej porażka może mieć znaczenie tylko honorowe, bo już nikt nie wierzy, że się nie załapią. Oba zespoły jak się zakwalifikują to raczej w Niemczech nic wielkiego nie osiągną. Chociaż, przed MŚ 2002 o Brazylii też tak mówiony a jadnak wygrali.
Kolumbia - Peru. Dla mnie najciekawszy mecz kolejki, bo mam jeszcze nadzieję na awans Peruwiańczyków, którzy mają skład na MŚ. Solano, Pizarro, Farfan, Rebosio, znakomity Zegarra i oczywiście Palacios. Świetny skład, ale jakoś nic nie może osiągnąć. Peruwiańczycy mają w swojej lidze kupe talentów, wcale nie gorszych od tych z Argentyny i Brazylii. Mecz zapowiada się niezwykle emocjonująco, ponieważ obie reprezentacje mają tyle samo punktów i walczą [chyba już tylko] o miejsce w barażu. Narazie na tym miejscu znajduję się Urugwaj.
Wenezuela - Urugwaj. Wenezuelczycy już nie są chłopcami do bicia. Wbrew pozorom mecz dla Urusów raczej nie będzie przejażdżką. Świadzczy o tym to, że Wenezuela ma jeszcze szanse na awans do MŚ. Widać zrobili olbrzymie postępy w ostatnich latach. Urugwaj chce przgonić Paragwaj i awansować do MŚ bezpośrednio, ale biorąc pod uwagę obecną sytuacje w tabeli piąte miejsce dla nich będzie dobre.
Chile - Boliwia. Praktycznie już tylko Boliwia nie liczy się w walce o awans. Chilijczycy, którzy od awansu do MŚ we Francji nic nie osiągneli teraz chcą przerwać swoją słabą passę. Mam nadzieję, że im się uda. Mają dość łatwy terminarz i nic im nie stoi na przeszkodzie.
Ekwador - Argentyna. Co tu pisać? Oba zespoły są już jedną nogą w MŚ i tylko katastrofa może spowodować, że nie wejdą. Ekwadorczycy stali się jednym z najlepszych zespołółw strefy CONMEBOL i to tyle.

7 czerwca będzie mecz Argentyna - Brazylia. Wielki hit, ale już najprawdopodobniej nie będzie miał większego znaczenia na układ tabeli.
Arcyważny mecz rozegrają Peruwiańczycy, którzy zmierzą się z Urugwajem. Ten mecz moż mieć decydujące znaczenie jeśli chodzi o awans do MŚ.
Chilijczycy zagrają z Weneuelą i zwycięstwo przybliży ich do awansu (jeśli wygrają wcześniej z Boliwią)
Kolumbia zagra z Ekwadorem. Porażka chyba przekreśli ich szanse na awans.
No i jeszcze mało ważny mecz Paragwaj - Boliwia.

Oto tabela strefy CONMEBOL:

1 Argentyna 13 28 8 4 1 24 - 12
2 Brazylia 13 24 6 6 1 21 - 12
3 Ekwador 13 20 6 2 5 19 - 15
4 Paragwaj 13 19 5 4 4 16 - 17

5 Urugwaj 13 16 4 4 5 18 - 25
6 Kolumbia 13 14 3 5 5 12 - 12
7 Peru 13 14 3 5 5 15 - 16
8 Chile 13 14 3 5 5 12 - 14
9 Wenezuela 13 14 4 2 7 14 - 20
10 Boliwia 13 13 4 1 8 15 - 23

ODPOWIEDZ