Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 460

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 25 paź 2010, 11:05

Babel pisze:Del Piero w ubiegłym roku przewracal sie o powietrze prawie cyklicznie i jakos nikt go nie zawieszał.
Chętnie zobaczę (myślę, że nie tylko ja) kilka przykładów tego cyklicznego przewracania się. Jestem przekonany, że zaraz pokażesz nam jakieś video, przecież - Babelu - nie jesteś gołosłowny, prawda?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 paź 2010, 11:05

Pisze akurat o Del Piero, bo akurat w tamtym roku mial takie jazdy jak z Kolarovem czyw meczu z Genoa, ale przeciez takich starc jest mnóstwo w calej lidze. Poza Adriano nie przypomniam sobie by kogokolwiek zawieszono (btw Adriano dostał trzy kolejki nie dwie!). Ten przepis to potrzeba chwili. Komisja dyscyplinarna moze wszystko, wiec czasem uzywa jakichs dziwnych, irracjonalnych przepisów, ale musi miec w kogo uderzyc. Rok temu chciala ukrócic Mourinho i robila to zawiszajac za bzdury aby Jose przestał udzielac wypowiedzi podwazajacych ich robote. Co maja do Krasicia czy Juventusu? Nic, wiec pewnie obejdzie sie bez zawieszen, reszta to spekulacje prasy zapewne.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 paź 2010, 11:13

Babel tylko nie rób z Del Piero symulanta. Wtedy gdy JUVE kompletnie nie szło zaliczył 2 nury, ale Alex ogólnie takich rozwiązań na boisku nigdy nie szuka.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 paź 2010, 11:29

Babel pisze:Del Piero w ubiegłym roku przewracal sie o powietrze prawie cyklicznie i jakos nikt go nie zawieszał.
Przesadzasz - Alex często wymusza faule, ale bezczelne symulowanie alla Krasić wczoraj mu się raczej nie zdarza. Jeśli chodzi o zesły sezon przyczepić się można do meczu z Genoą, bo tam rzeczywiście nienaturalnie się przewrócił, ale ja wciąż nie wiem, czy Papadopulos nie zahaczył go wtedy choć minimalnie, wybijajac z rytmu biegowego (z kamery zabramkowej tego nie widać, a tylko takie powtórki serwowano). Z Lazio przy Diakite zwyczajnie się wywrócił przy oddawaniu strzału, a że sędzia postanowił zrobić prezent, to już inna rzecz. No, ewentualnie można by się jeszcze przywalić do faulu Samuela w meczu z wami, po ktrórym dośrodkowywał Diego, a gola zdobył Melo, bo tam rzeczywiście Alex poczuł przeciwnika na plecach i się położył, a Samuel nie wykonał żadnego ruchu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 paź 2010, 12:14

Powiedzmy, ze w ubiegłym roku miał bardzo słabe nogi nieduzo trzeba bylo zeby sie wywrócił, czasem wystarczyl podmuch wiatru, czasem wlasna noga. Samuel, Diakite (jak go pomyliłem z Kolarovem), Genoa. Wczesniej tez mial czasem odchyły: http://www.youtube.com/watch?v=TTs2L-aWAKM Rozumiem, ze jest wasza legenda, ale daleko mu do bycia wzorem cnót pilkarskich. Tottiemu, pomimo ze to psychol, nikt nie odbiera umiejetnosci piłkarskich czy zasług dla swojego klubu.

Mniejsza z nurkami Del Piero, sedno sprawy jest takie: skoro rok temu Alex nie dostał zawieszenie to czemu teraz mialby dostac Krasic?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 paź 2010, 12:31

Babel pisze:Powiedzmy, ze w ubiegłym roku miał bardzo słabe nogi nieduzo trzeba bylo zeby sie wywrócił, czasem podmuch powietrza, czasem wlasna noga. Samuel, Diakite (jak go pomyliłem z Kolarovem), Genoa.
Brniesz, dalej zakłamując rzeczywistość. Samuel (przed wolnym wykonywanym przez Diego) - tak (bo już przy drugim wolnym, w lewym narożniku boiska - nie: tam rzeczywiście był kontakt, Samuel przytrzymał go ręką). Z Genoą też raczej tak, aczkolwiek przydałaby się powtórka z boku, bo Sokratis mógł go minimalnie dotknąć. Z Lazio natomiast zwyczajnie stracił równowagę. Nie ma w tym jego winy, że ślepy sędzia zobaczył tam karnego.

Babel pisze:
To co wkleiłeś to wymuszenie, nie symulka, mamy do czynienia z minimalnym (ale jednak) kontaktem. Inna sprawa, że więcej w tym sprytu Del Piero niż inwencji Inlera, który po prostu zostawił z tyłu nogę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 paź 2010, 12:41

Ojtam, ojtam. Biedny Del Piero tam sie potknal o wlasna noge, tu stracil równowage, gdzie indziej ktos go dotknal, a zli sedziowie gwizdali karne Juventusowi. Mam nadzieje, ze Eto'o i Milito tez beda mieli tyle nieszczescia w tym sezonie. Na tym zakończmy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 paź 2010, 13:43

10 pisze:To co wkleiłeś to wymuszenie, nie symulka, mamy do czynienia z minimalnym (ale jednak) kontaktem. Inna sprawa, że więcej w tym sprytu Del Piero niż inwencji Inlera, który po prostu zostawił z tyłu nogę.
W niedalekiej przyszłości każdy napastnik będzie się przewracał w polu karnym po szeroko rozumianym "minimalnym" kontakcie jeśli nikt z tym wreszcie nie zrobi porządku i nie zastosuje odpowiednich kar wobec delikwentów, no bo co takiemu szkodzi? Kary tak czy siak nie dostanie, a nóż sędzia się nabierze :|
Nie można rozgraniczać symulacji. To nieistotne czy mamy do czynienia z "książkowym" wymuszaniem rzutów karnych. Nie można usprawiedliwiać zawodnika minimalym kontaktem, po którym wiadomo że normalnie by się nie przewrócił. Symulacja, czyli najczęściej niczym nie spowodowany upadek ma na celu próbę wymuszenia na arbitrze korzystnej dla zespołu decyzji (rzut wolny, rzut karny, żółta/czerwona kartka)
Na szczęście kwestią czasu jest wprowadzenie powtórek z zapisów video, bo FIFA i UEFA mają coraz mniej argumentów by się przed tym bronić. Z chwilą wprowadzenia tej "nowinki" czas boiskowych symulantów i bezkarnych rzeźników się skończy. I jest to niewątpliwy plus :spoko:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2010, 15:00

Krasic zawieszony, w sumie skoro sprawa trafiła do komisji czy co tam się tym zajmuje to ja dokładnie tego się spodziewałem.
Inna sprawa, że jakoś dziwnie mi się na to patrzy gdy Nesta nie wylatuje z boiska za niesportowe zachowanie, nie wspominając o tym, że zazwyczaj w tym arbitrażach wszystkich zlewają wymuszenia i nikogo za nie nie każą. No, ale mecz z Milanem to nie jest "zazwyczaj" Nie wiem, czy nadgorliwość czy zła wola, ale jeśli nadgorliwość, to Nestę też oczekuje na trybunach, dzięki tym panom, bo raczej zasłużył.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 paź 2010, 15:55

Nosił wilk razy kilka, poniesli i wilka. Maicon w ubieglym roku dostał 3 mecze za rozmowe z sedzia. Nie załapał sie na mecz z Juve, ale oczywiscie nie bylo w tym nic dziwnego. Tak jak w zawieszeniu Krasicia. Zawieszenie oczywiscie absurdalne, ale o tym juz pisalem chyba.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2010, 16:06

ja nie mam nic przeciwko takim karom, ale niech oni je stosują regularnie bo na chwilę obecną nie wiadomo czy karzą JUVE czy nagradzają Milan.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 paź 2010, 16:20

Mecz z Bolonią graliście dwa dni temu, mecz Milanu był wczoraj. Na razie nie wiadomo jeszcze na 100%, że komisja zajmie się zachowaniem Nesty i rozwieje wszelkie wątpliwości co do niej, ale patrząc na to, jak wiele od sędziów czy komisji dyscyplinarnej w ostatnich latach zyskał Milan, to na miejscu Juventusu byłbym spokojny - jeśli decydenci w tej sprawie będą przekonani o winie Nesty, to na pewno wyleci na mecz z Juventusem. Spokojnie, jeśli do czegoś ma dojść w tej sprawie, to pewnie jutro.
Akurat o ile zawieszenie Maicona w zeszłym roku było zagadkowe ze względu na nieznajomość słów, o tyle zawieszenie dla Krasicia jest absolutnie zasłużone. Tak samo, jak zasłużone będzie zawieszenie Nesty, jeśli tam faktycznie miało miejsce tak ordynarne pchnięcie, jak to wyglądało w powtórce.
Ależ derby Italii się szykują, najlepszego gracza Juventusu na pewno nie będzie, całkiem możliwe, że Milan też wyjdzie na spotkanie bez połowy piłkarzy. :roll:

EDIT: Jeśli cisza w mediach w sprawie Nesty się utrzyma i komisja w ogóle tej sytuacji się nie przyjrzy, to będzie to skandal. Fajnie jest wygrywać z Juventusem jak w zeszłym roku, ale do licha, nie w stylu Interu, nie przy takim wsparciu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 paź 2010, 16:30

Moze Krasic sie czegos nauczy. W CSKA tez tak wymuszal czy udzielil mu sie klimat klubu? Szkoda dla widowiska ale plakac nie bede. Milan po kursie 1.95 wyglada teraz jeszcze bardziej zachecajaco.
Co do Nesty to na pewno nie bede nawolywal do jego zawieszenia. To by bylo idiotyczne. Dobrze gdy go nie ukarali chociaz podstawy na pewno maja.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 paź 2010, 17:15

Sam też przez pryzmat ostatnich lat w lidze włoskiej nie będę płakał, jeśli Nesty nie zawieszą, ale z drugiej strony lepiej smakuje 1:0 bez kontrowersji, niż 3:0 po smrodzie związanym z brakiem zawieszenia dla Sandro. Zwłaszcza, że defensywa Milanu bez niego to i przed Martinezem będzie klękała, więc tym lepiej, że Serba nie będzie.
Ale ja właściwie nie o tym. Przeczytałem, że Juventus składa apelację - mam nadzieję, już odstawiając na bok kwestię Nesty, że komisja nie ugnie się, bo brak Serba w kolejnych dwóch meczach to dobra kara za tak skandaliczne zachowanie w meczu. Musi być Milosowi tym bardziej głupio, że to cholerny walczak i nie sprawiał na mnie nigdy wrażenia panienki w typie Gilardino.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 paź 2010, 17:35

A co zrobił Nesta? Macie jakiegoś linka z filmikiem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”