Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 762

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
schmeichel97
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 24 paź 2010, 17:18

ostry mecz ciekawe czy cescowi nogi nie urwą :roll:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 paź 2010, 17:53

Oprucz ładnej kombinacji przy golu i podania Cesca do Chamakha przy czerwie dla boyatty, to nic ciekawego się nie dzieje. Oba zespoły graja w kości i solidarnie próbują wyeliminować najbardziej kreatywnych graczy rywala :lol: . Citzens poniewierają Cesca, Kanonierzy Silvę :roll:
Gdyby Manchester City grał w pełnym składzie i nawet przegrywał 1:0, to mimo swoich "braków organizacyjnych" byłby bardzo groźny dla Arsenalu

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 paź 2010, 17:59

4 żółte, cholera kiepsko. Wydaje mi się, że jeszcze ktoś wyleci. Fabregas jak popisał się naprawdę fajnym karniakiem w środę tak dzisiaj spie**** na całej linii. Czuję, że to się zemści, ale może lepiej nie krakać :roll: Oby tego nie przegrać, chociaż nawet remis grając z przewagą to grzech. Może zobaczymy Theo, przydałby się na skrzydle na podmęczonych zawodników City. Djourou nie ogarnia w obronie, bardzo kiepsko to wygląda. Będzie nerwowa 2ga połowa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 paź 2010, 18:05

Cała nasza pomoc wykartkowana, więc proponuje Theo za Denilsona, Nasriego cofnąć do pomocy i Theo na skrzydło.
Szkoda karnego, bo byłoby pozamiatane. Trzeba szybko coś strzelić.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 24 paź 2010, 19:00

Widać, że Łukasz zagrał kilka meczów z rzędu w bramce Arsenalu i fizycznie też mu nic nie dolega. Świetnie dziś bronił, począwszy od strzału Silvy w 1 minucie, strzale z bliskiej odległości Silvy w 2 połowie, a także główce Adebayora (mimo, że okazało się, że spalonego) i na końcu po strzale Boatenga.
Fabiański nabrał pewności, której wcześniej mu brakowało i pokazuje, że może być pierwszym bramkarzem Arsenalu, jego refleks jest niesamowity. Dobrze dziś współpracował z obroną, bardzo dobrze wychodził na przedpole, naprawdę Wenger nie powinien mieć wątpliwości, kto powinien stać w bramce Arsenalu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 paź 2010, 19:07

świetny mecz i niesamowicie ważne 3 pkty :jupi:
Fajnie, że Bendtner strzelił, Theo też wyglądał ok. Problemy? Obrona. Djourou dzisiaj niepewnie, ale na szczęście nie kosztowało nas to nic. Fabiański kolejny świetny mecz, może zostanie numerem 1? :think: Mam nadzieję, że z Ceskiem nic się nie stało, bo to on sam prosił o tą zmianę. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i chcę zobaczyć Fabiana za tydzień z WHU :P

Teraz czas na NU w Carling Cup. Chciałbym zobaczyć Bendtnera i Theo, więc jak mówiłem - Vela-Bendtner-Walcott? Będzie można znowu zobaczyć silną jedenastkę ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 paź 2010, 19:24

No Łukasz ewidentnie okrzepł i zostawił te wszystkie problemy jakie miał za sobą. Teraz jak już nie ma za co go krytykować a jest za co chwalić Fabian ze spokojną głową nie powinien mieć problemów z dobrą grą mecz w mecz.
Odnośnie meczu, to defensorzy City wyłączyli dziś myślenie i efekt w postaci czerwonej, karnego czy gola Songa był jaki był. Gratuluje dobrego meczu, choć trochę żałuje tej czerwonej bo widowisko dużo na tym straciło. Cesc i Nasri robili dziś bardzo dużą różnicę.

No i znów bardzo dobrze zagrał w City Silva. David właśnie staje się ligowym mocarzem

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 paź 2010, 19:51

Magnum pisze:świetny mecz i niesamowicie ważne 3 pkty
Obawiałem się tego meczu jak cholera, ale od samego początku wszystko układało się po naszej myśli. Czerwo, potem bramki Samira i jeszcze karny (szkoda, że Cesc nie trafił). W drugiej połowie też nieźle. Manchester w defensywie dość przeciętnie, ale co tam ... ich problem. Wywozimy trzy punkty z gorącego terenu, gdzie pewnie jeszcze kilku faworytów coś straci. Zajebiście 8)

Osobny akapit dla Łukasza, bo zagrał świetne zawody. Bardzo dobrze obronił strzał Silvy. Świetnie zachował się przy strzałach Ade (nawet mimo spalonego) i Boatenga, gdzie chyba do końca nie widział tej piłki. Z każdym meczem Fabiański jest coraz pewniejszy i myślę, że Wenger nie ma już powodów, dla których miałby coś majstrować w bramce. Regularnie grający Fabian zjada Manu na śniadanie. Zobaczymy czy boss podziela to zdanie.

:jupi:

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 26 paź 2010, 12:47

Jutro mecz w Curling Cup z Newcastle. Ciekaw jestem zestawienia jedenastki. Podobno ma być wystawiony silny skład, tak jak to miejsce miało we wcześniejszej rundzie. Ja bym postawił na coś takiego:
------------Szczesny
Eboue Koscielny squillaci Gibbs
------Denilson Diaby Rosicky
Walcott------------------------Vela / JET
--------------Bendtner
Pytanie czy Szczęsny dostanie szanse, skoro Almunia jest nadal kontuzjowany. Osobiście mam nadzieje zobaczyć także Lansburego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2010, 20:06

Curling Cup
:lol:

Wenger na dzisiejszej konferencji potwierdzil, ze zagra Szczesny w bramce, Walcott, Koscielny oraz Bendtner. W skladzie z rezerw sa Craig Eastmond, JET, Lansbury i Nordtveit. Chcialbym zobaczyc Nordtveita od poczatku ale pewnie zagra bolka. W tym roku mamy kompletny odwrot z Carling Cup i gramy "80% pelnej druzyny" :lol: Jedziemy po ten puchar, nie ma odpuszczania. pewnie efekt tego ze Cesc przycisnal Wengera zeby wygrac puchar :P

Stawiam na cos takiego:

-------Szczesny--------
Eboue-Kos-Djourou-Gibbs
Lansbury--Denilson--Rosicky
Walcott--Bendtner--Vela

Zamiast Rosicky'ego mozliwe jest ze bedzie Denilson a na DM Eastmond :think:

Oczekuje sie ze Nasri, Fabregas i Arshavin beda na lawce i wejda w razie potrzeby. Oby takiej nie bylo. Jedziemy mocnym skladem na trudny wyjazd ale bez przesady. Wielka szansa dla Wojtka zeby pokazal swoje umiejetnosci. Oby bylo czyste konto i spokojne zwyciestwo :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 paź 2010, 20:14

Arsenal: Szczesny, Eboue, Djourou, Koscielny, Gibbs, Denilson, Eastmond, Rosicky, Walcott, Bendtner, Vela
Lawka: Fabianski, Sagna, Fabregas, Arshavin, Emmanuel-Thomas, Lansbury, Nordtveit

Silny sklad,naprawde nie mozna sie przczepic do niczego. Fajnie bedzie zobaczyc Eastmonda znowu na DM a Denilsona w bardziej atakujacej pozycji. Tak jak przewidywalismy, Walcott Bendtner i Vela graja w pierwszym skladzie. W Newcastle nie ma ani Carolla ani Nolana a my mamy jeszcze silna lawke - Fabregas, Arshavin.. to zawodnicy ktorzy moga zmienic przebieg gry. Ogolnie nie widze innej mozliwosci jak zwyciestwo, przegrana to bedzie kompromitacja.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 paź 2010, 20:38

Magnum pisze:Ogolnie nie widze innej mozliwosci jak zwyciestwo, przegrana to bedzie kompromitacja.
Szczególnie, że Newcastle nie gra w tym sezonie jakiejś wielkiej piłki na swoim stadionie. Poza spotkaniem z Aston Villą przegrali przecież z Blackpool czy Stoke i zremisowali z Wigan. Wenger gra dzisiaj dość mocno, więc liczę na pewny awans. Ciekawe jak Wojtek zaprezentuje się w bramce?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 paź 2010, 21:38

:haha: ale gol

Fatalnie gramy, pierwsze 5 minut Arsenal niszczył, ale nie było bramki a potem Newcastle zaatakowali. Szczęsny popełnił błąd ale Koscielny zablokowal pilka a później Szczęsny wyciągnał strzał w okienko. W Newcastle gra mniej zawodników z pierwszej drużyny niż Arsenal co jest trochę nieciekawe.

Dużo negatywów. Vela naprawdę fatalnie, Bendtner anemiczne strzały a Eastmond nie ogarnia gry defensywnej. Później będzie więcej miejsca na analizę ale byłem przekonany, że jeśli będzie 0-0 to w okolicach 60. minut Eastmond by zszedł za Fabregasa a Arszawin za Velę.

Gibbs się połamał :/ bardzo niedobrze, ten chłopak nigdy nie ma odpoczynku od kontuzji. Sagna wszedł i Eboue gra na lewej. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w drugiej połowie, ale przegrac nie wolno.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 paź 2010, 21:43

Magnum pisze::haha: ale gol
akurat w 43 minucie przełączyłem na Sinbada :/

Magnum pisze:Gibbs się połamał
W końcu DNA Arsenalu

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 27 paź 2010, 22:59

Mecz oglądałem jednym okiem, i zapamiętałem trzy rzeczy :P
1. Bardzo mi się podobała gra Bendtnera 10min przed strzeleniem bramki i oczywiście bramka :) chyba te anemiczne strzały to była zmyła, by raz walnąć a dobrze.
2. Ostatnie 25 minut to dominacja Newcastle
3. Trzy ostatnie bramki to z kontr, przy przewadze przeciwnika.

Nie często mam przyjemność oglądać Arsenal, ale postaram się to robić częściej tym bardziej że tegoroczny skład bardzo mi odpowiada :wink:
No i na sam koniec gratulacje :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”