Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 20

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2010, 22:10

Z tego co się dowiedziałem, to klub dopełnił swoich formalności. Wizę powinien załatwić zawodnik z managerem, w końcu to Matawu był w tej Afryce, a tam musi złożyć w odpowiedniej ambasadzie (w Zimbabwe chyba holenderska jest najbliższa Polsce - tak mi powiedzieli) stosowne dokumenty. Clemence po powrocie z kadry powiedział, że wszystkie dokumenty złożył :lol: Oczywiście nic nie załatwił bo to debil. On przez 2 lata gry w Polsce nawet się języka nie nauczył.
bartbuks pisze:Chociaż koleś warty jest zainteresowania?
Technikę ma zajebistą, strzału brak, ale jako pomocnik jest dobry. Na polską ligę naprawdę wystarcza.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 paź 2010, 22:13

Czyli go deportują i nara? Rozumiem, że raczej w Bytomiu już nie jest mile widziany? Czy jeszcze powalczycie o niego?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2010, 22:25

bartbuks pisze:Czyli go deportują i nara?
Nie wiem co siedzi w głowach działaczy. Wiem tyle, że jak go deportują to cała procedura o przyznanie wizy do Polski dla zawodnika spoza UE trwa minimum 3 tygodnie, a zatem w rundzie jesiennej już by nie zagrał. Poza tym chłop jest tylko wypożyczony z jakiegoś tam klubu Zimbabwe z sumą odstępnego ok 100 tys. dolarów, co na Polonię mało nie jest.

Grergor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grergor » 28 paź 2010, 22:54

A co wy na to że ponoć Zieliński zwolniony i Bakero go zastępuje?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 paź 2010, 8:41

Mnie osobiście Bakero nie przekonuje do końca , ale idealnie wpasowuje się w koncepcję Lecha jako drużyny , która wyrasta ponad Ekstraklasę . Klasowy stadion , klasowi kibice , 'klasowi' zwodnicy i klasowy trener. Wydaje mi się , ze ktoś ma tam taką wizję i konsekwentnie stara się ją realizować.

Czy Bakero podoła ciężko mi ocenić, ale wydaje mi się , że dostanie wystarczająco dużo czasu w Poznaniu by pokazać co potrafi .

Zieliński rozgrywa zawsze dobrze rundę wiosenną niestety w tym roku to nie starczyło by do tej rundy dotrwać i wydaje mi się , że w Lechu skupia się na jako takim sezonie ligowym i wygraniu Pucharu Polski , a marzenia o lidze mistrzów odsuną na za dwa lata.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2010, 13:29

Nie wiem co wszyscy widzą w tym Bakero, czym on się wyróżnił? Utrzymał Polonie? Przypominam, że to był niemal ten sam zespól który rok wcześniej był mistrzem rundy jesiennej za Zielińskiego i gdyby nie idiotyczne decyzje Wojciechowskiego zapewne walczyłby o mistrza. Więc co to za sukces? Ten sezon parę kolejek jeszcze o niczym nie świadczy. W Hiszpanii typ jest wyśmiewany na każdym kroku i nawet w 2 lidze go nie chcą bo gdyby chcieli, to by tam pracował, a nie siedział w Polsce. A tutaj dostanie do prowadzenia Mistrza Polski. Dla mnie to jest śmieszne i niepoważne i zalatuje jakimiś kompleksami, to, że Hiszpan to na pewno dobry i trzeba go wziąć.

A jeszcze bardziej bawi mnie szopka w Cracovii i walka o Stawowego już zapomniał Filipiak jak go wywalał na zbity pysk. A co koleś zrobił potem z Arką i jakiego tam szrotu nasprowadzał, a i tak nie mógł z nimi awansować. I teraz tak ostro o niego walczą z Katowicami, jakby nie było nikogo innego na rynku. Jak widać problemem Polskiej piłki nie są tylko marni trenerzy, ale i marni właściciele i prezesi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 paź 2010, 17:07

Spodziewałem się, że Rutkowski sięgnie po jakiegoś Niemca, bo gościu jest zakochany w niemieckiej piłce. Bakero to marna zamiana, nie widzę w nim trenera, który pociągnie Lecha do wygrywania kilku spotkań pod rząd. Strasznie pomiatał nim Wojciechowski, a co gorsza to ten pozwalał na to. Być może coś zmieni, ale w Lechu i tak na dzień dzisiejszy jest potrzeba wzmocnień i to przynajmniej po 1 do każdej formacji.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 paź 2010, 20:23

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85911 ... ytom_.html

dla mnie sensacja, a dla Ciebie cloner?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 paź 2010, 20:27

Tego to nawet ja się nie spodziewałem. Wszyscy typowali, że Urban pójdzie do Craxy, a tu zastępuje JSz, którego skusił Pan Profesor.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 paź 2010, 20:30

dla mnie sensacja, a dla Ciebie cloner?
Właśnie, cloner, czy to prawda, że ze względu na następny mecz Polonii właśnie zwolnili już teraz Szatałowa, żeby nie było wałków?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2010, 20:36

Wilmore pisze:czy to prawda, że ze względu na następny mecz Polonii właśnie zwolnili już teraz Szatałowa, żeby nie było wałków?
Tak. Filipiak kasy ma dużo, więc zapłacił za kontrakt Szatałowa, uregulował chyba też zaległości, no to rozwiązano kontrakt za porozumieniem stron i Jurij jutro będzie najprawdopodobniej siedział już na ławce Cracovii.

U nas Urban, miał być Góralczyk, ale się PZPN nie zgodził.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 paź 2010, 20:49

Przyrowski! Ja nie rozumiem czemu on dalej broni? Facet robi tradycyjnie kilka razy w sezonie dziecinne błędy, ale każdy trener na niego stawia. Gliwa nie jest przecież jakiś cienias, to wnioskuję, że albo Przyroś oddaje każdemu trenerowi działkę z kontraktu, albo ma jakieś ukryte manualne talenty...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 paź 2010, 18:38

Cracovia - ten zespół jest nie do ogarnięcia. Cały mecz przeważają, a i tak kończą z niczym. Gra w obronie fatalna, tak naprawdę powinni przegrywać już wcześnie, ale jeden z zawodników Polonii nie umie minąć bramkarza...

Korona wygrywa i dla faworytów robi się coraz mniej ciekawa sytuacja. Jutrzejszy mecz to dla Wisły, Lecha i Legii tak naprawdę mecz o 6 punktów. Zawsze zostaje jeszcze Puchar Polski.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2010, 19:42

Tak naprawdę gdyby Cracovia miała lepszych egzekutorów i 2-3 przeciętnych obrońców jak na naszą Ekstraklasę to by tych punktów mieli na środek tabeli. Ten Nitibazoniza marnuje ile się da, ślusarski zmarnował karnego, który wtedy nieźle by ich ustawił w tamtym spotkaniu, w innych także Sacha, Matusiak czy inni marnowali świetne sytuacje - najlepszy przykład to spotkanie z Legią gdzie powinni zrobić to co zrobiła Lechia a skończyli na 0 ilości punktów. Z przodu jest nieźle, są zawodnicy, którzy mogli zapewniać punktów, gdyby tylko byli odrobinę skuteczniejsi, tylko to wszystko nic nie da do póki z tyłu będą takie miernoty jak Wasiluk, Polczak, Mierzejewski, Jarabica czy ten Suart.

Lechię w tym sezonie traci praktycznie tylko przez złe decyzje sędziów. Dzisiaj w 3 spotkaniu stracili punkty w tym sezonie po błędzie sędziego, może i tak by straciła(tego nikt nie wie) ale bramka padła po spalonym. Ciekawe co Sasal na to. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 paź 2010, 2:05

Boromir pisze:Cracovia - ten zespół jest nie do ogarnięcia. Cały mecz przeważają, a i tak kończą z niczym. Gra w obronie fatalna, tak naprawdę powinni przegrywać już wcześnie, ale jeden z zawodników Polonii nie umie minąć bramkarza...
No niestety tak wygląda polska liga. Żenada w [ch**]. Jeden zawodnik gorszy od drugiego :lol:
Na szczęście udało się wygrać, jest oddech. Oby to Urban poukładał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”