Po żenującym sezonie zagrał parę niezłych meczów i już mówisz, że jego jedyną słabością jest możliwość spalenia się psychicznie?Melo potrafi spalić się psychicznie i to jego jedyna słabość.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2010, 17:20
Po żenującym sezonie zagrał parę niezłych meczów i już mówisz, że jego jedyną słabością jest możliwość spalenia się psychicznie?Melo potrafi spalić się psychicznie i to jego jedyna słabość.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 02 lis 2010, 17:24
pierroo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lis 2010, 17:31
Jeśli mówimy o warunkach fizycznych i umiejętnościach piłkarskich, czy to defensywnych czy to technicznych Melo jak na defensywnego pomocnika nic nie brakuje i w tym sezonie to pokazuje. Problemem było to, że Melo gdy był dziko krytykowany to się za bardzo spinał i w efekcie gubił. Za to, że Ferrara chciał z niego zrobić Pirlo go nie winię. Zresztą pewnie znów zapomniałeś, że Melo od zmiany trenera w zeszłym sezonie był najlepiej grającym zawodnikiem w JUVE po Chiellinim. Tyle, że drużyna osiągała takie wyniki, że nikt dobrej gry Melo nie zauważał (a ty nawet nie miałeś o tym pojęcia). No i też brakowało kogoś kreatywnego obok niego, bo w to, że optymalnym partnerem dla Melo nie jest Sissoko a ktoś taki jak Aquilani chyba nikt nie wątpi (Marchisio w zeszłym sezonie musiał grać na skrzydle, więc nie był opcją)Wilmore pisze:Po żenującym sezonie zagrał parę niezłych meczów i już mówisz, że jego jedyną słabością jest możliwość spalenia się psychicznie?Melo potrafi spalić się psychicznie i to jego jedyna słabość.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 02 lis 2010, 17:43
Diego nie był kreatywnym zawodnikiem ?(L)oczkerson pisze:No i też brakowało kogoś kreatywnego obok niego, bo w to, że optymalnym partnerem dla Melo nie jest Sissoko a ktoś taki jak Aquilani chyba nikt nie wątpi (Marchisio w zeszłym sezonie musiał grać na skrzydle, więc nie był opcją)
pierroo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2010, 17:43
A przyszło Ci kiedyś do głowy, że może jednak miałem pojęcie, jak on grał, ale nie oglądałem jego występów przez pryzmat 25 milionów euro i nie musiałem wmawiać sobie, że gra super, żeby tylko nie okazał się wpadką transferową?(a ty nawet nie miałeś o tym pojęcia).
Nawet gdyby przyjąć karkołomną tezę, że po kilkudziesięciu marnych meczach z rzędu normalnym poziomem Melo jest to, co gra od paru tygodni, to i tak nie sposób powiedzieć, że jego jedyną wadą jest spalanie się psychiczne.Jeśli mówimy o warunkach fizycznych i umiejętnościach piłkarskich, czy to defensywnych czy to technicznych Melo jak na defensywnego pomocnika nic nie brakuje i w tym sezonie to pokazuje.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lis 2010, 18:05
Wilmore pisze:No ale ani nie jesteś partnerem do dyskusji na jego temat, ani nie chciałem w ogóle takiej podejmować, jeno ostudzić zapędy, że to nie jest tak, że Melo ma jedną wadę tylko.
Diego nie był tego typu zawodnikiem o którym mówi (L)oczkerson. Nie rozdzielał piłek tak jak robi to teraz Aquillani. Ribas częściej operował przy napastnikach, tyłem do bramki, a jak się przyjrzysz Alberto to on często operuje bardzo głęboko cofnięty. I dobrze, bo to jest jego zadanie, za asysty ma odpowiadać Krasić i lewoskrzydłowy (ktokolwiek nim jest).pierroo pisze:Diego nie był kreatywnym zawodnikiem ?
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lis 2010, 18:10
Diego nie był zawodnikiem wyprowadzającym akcji z defensywnej pomocy. Nie był i nie jest środkowym pomocnikiem, on operuje tuż za atakiem.Diego nie był kreatywnym zawodnikiem ?
Jest kolosem w defensywie, jest silny i szybki, dobrze się ustawia, jest bardzo aktywny, potrafi dobrze pociągnąć akcje do przodu, nie notuje prawie w ogóle niedokładnych podań, nawet wychodzą mu kilkudziesięciometrowe podania. Czego mam chcieć więcej od Melo w tym sezonie? I nie wyskakuj mi z Essienem bo ja się patrze na potrzeby JUVE w środku pola, a nie wymyślam gracza kompletnego.ich nie sposób powiedzieć, że mają tylko jedną wadę. Więc co dopiero o słabszym Brazylijczyku.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lis 2010, 18:16
W tym spotkaniu również Quagliarella zagrał lepiej od Pato, Legro od Nesty, a Pepe od Antoniniego. Jak widać, takich absurdzików było więcej.Spotkanie jedynie udowodniło hierarchię w tym sezonie.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 lis 2010, 18:20
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lis 2010, 18:25
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lis 2010, 18:30
Melo w tym sezonie regularnie grał lepiej od defensywnych pomocników Milanu i mecz z Milanem to nie był przypadek, a kolejne potwierdzenie tego co robi Melo w tym sezonie. Tylko trzeba oglądać mecze, żeby to wiedzieć bo potem się piszę, że Melo zagrał "1 czy 2 niezłe spotkania"W tym spotkaniu również Quagliarella zagrał lepiej od Pato, Legro od Nesty, a Pepe od Antoniniego. Jak widać, takich absurdzików było więcej.
A Melo oceniam przez pryzmat tych występów na których gra na swojej nominalnej pozycji. To nie jest żadne wygodnictwo z mojej strony i metoda na zapomnienie jego występów za Ferrary. Po prostu Melo interesuje mnie w JUVE jako defensywny pomocnik, a nie jako cofnięty rozgrywający, skrzydłowy czy linoskoczek i jako defensywny pomocnik Melo gra dobrze/bardzo dobrze.No ale nadal oceniaj piłkarza przez pryzmat kilku procent jego ogólnej ilości występów.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 lis 2010, 19:45
W zeszłym sezonie Claudio rozegrał na skrzydle tak naprawdę tylko kilka meczów, także nie wywlekałbym akurat tej kwestii.(L)oczkerson pisze:Marchisio w zeszłym sezonie musiał grać na skrzydle, więc nie był opcją
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 lis 2010, 19:47
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lis 2010, 13:35
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 03 lis 2010, 15:54
pierroo
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio