FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1243

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 30 paź 2010, 16:44

Jak dla mnie zamiast Abidala zobaczymy na placu gry Maxwella, francuz od czasu kontuzji jakoś nie może mnie przekonać swoją grą :| .
Niby powinni być w świetnej formie, ale wielu piłkarzy nie przeszło tego okresu przygotowawczego, tak jak powinni. Pewnie w każdym meczu grę będzie ciągną kto inny, bo nie wieżę by wszyscy rozegrali się w tym samym czasie.

Moja propozycja:
Valdes - Alves, Pique, Puyol, Maxwell - Busquets, Keita, Xavi - Messi, Villa, Iniesta
I jak Xavi już nie bedzie dawał rady, lub nie będzie tak potrzebny (przy prowadzeniu :D ) wejdzie Pedro, wtedy cofnie się Andres do drugiej linii.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2010, 21:10

Jak prawdziwe są plotki o tym że Barca chce się pozbyć Milito? :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2010, 21:25

Magnum pisze:Jak prawdziwe są plotki o tym że Barca chce się pozbyć Milito?
Trochę bardziej prawdopodobne niż te mówiące, że Inter kupi Messiego za 250 mln. euro. :wink:

Valdés; Alves, Puyol, Piqué, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi i Villa

Czyli tak jak zakładałem. Nie wiem czy pierwszy raz za Pepa udało mi się trafić ze składem. Jednak fajnie, że takie właśnie zestawienie wybiegnie. Oby była naprawdę dobra gra drużyny, bo teraz to już absolutnie podstawowy skład.

rez: Pinto, Adriano, Maxwell, Mascherano, Keita, Thiago, Bojan

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2010, 23:11

Dobre pierwsze 45 minut, nawet na to co ostatnio odstawiała Barcelona bardzo dobre, już pierwsze 5 minut to było coś na co czekałem od dawna. Później nie było gorzej, choć zdarzały się nie przemyślane podania spowodowane zbytnim rozluźnieniem kiedy było jeszcze 1-0. Wreszcie Barca dokłada drugą bramkę i powinno być spokojnie, tym bardziej, że Sevilla będzie grała w 10, a po zmianach widać, że będzie tylko starała się nie przegrać jeszcze wyżej.
Oby Pep szybko wystawił Thiago za Xaviego, skoro trzeba go oszczędzać to jest już ku temu okazja.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 paź 2010, 0:33

Magnum pisze:Jak prawdziwe są plotki o tym że Barca chce się pozbyć Milito?
Przedmówca trafnie określił ich prawdopodobieństwo.

Dobry mecz w naszym wykonaniu i czerwo dla Sevilli nie powinno rzutować na ocenę. Od pierwszych sekund przeważaliśmy i nie była to jedynie przewaga wynikająca z utrzymywania się przy piłce, ale rzeczywistego naporu na bramkę rywala. Sevilla nie miała w tym meczu nic do powiedzenia i do momentu w którym wyleciał Konko mogli przegrywać wyżej niż 2:0. Zresztą piłkarze Sevilli robili wszystko, aby nie skończyć tego meczu w komplecie :roll:

Bardzo cieszy przełamanie (oby!) Villi. Dwie bramki z czego pierwsza tak kapitalna to coś czego oczekiwaliśmy od El Guaje. Oby teraz było już tylko lepiej. Messi na poziomie, czyli dwa gole przy dobrej (tylko tyle i aż tyle) grze, Iniesta dobra pierwsza połowa, ale druga słabsza no i Alves, który robił wszystko, aby nie strzelić więcej niż jednego gola :P Zachowanie po bramce w stosunku do byłego klubu na pewno na plus, ale jakby się przyłożył to ustrzeliłby hat-tricka :lol:

To był dobry wieczór. Bardzo dobry wynik osiągnięty w dobrym stylu. Czekamy na dalszy przebieg wydarzeń. Wierząc rozpisce mikrocykli możemy być dobrej myśli, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 paź 2010, 13:09

Wreszcie było takie spotkanie po którym można być bardzo zadowolonym, gdzie nie trzeba było martwić się o wynik i psioczyć na skuteczność. Fakt było jeszcze kilka dobrych sytuacji ale zawsze przychylniej się na to patrzy kiedy wynik jest już sprawą zamkniętą. Wtedy można pozwolić sobie na mniejszą skuteczność bo to tak nie rzutuje. Messi nadal strzela, Villa mam nadzieję, że przełamał się i teraz będzie regularnie zaliczał podobne spotkania. Pedro przynajmniej mi się podobał. Kilka sytuacji naprawę on pociągnął z lewej strony, był aktywny i bardziej przypominał tego Pedro z poprzedniego sezonu, który przeważnie coś dobrego po sobie zostawiał po spotkaniu.
Defensywa także została na koniec na 0, choć kilka niepotrzebnych zagrań można było się doliczyć. Ogólnie Sevilla dochodziła pod pole karne Barcelony po jakiś przebitkach, przypadkowych bilardach.
Nie ma się do czego specjalnie przyczepić i to mnie cieszy, oby w kolejnych spotkaniach zawodnicy prezentowali się podobnie i oby te kolejne spotkania kończyły się bez urazów. Na koniec Pep ma patent w lidze na Sevillę, Z Villarrealem także nieźle mu idzie, ale przede wszystkim liczę, że Barca utrzyma serię z Realem. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2010, 0:37

Zapodam kilka skeczów bo pewnie nie wszyscy wiedzą gdzie ich szukać albo im się nie chce a warto :P

Jedne lepsze, drugie gorsze, ale będę się starał dawać na bieżąco bo i tak generalnie są świetne.

Taniochy :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lis 2010, 15:56

Nie do końca wiem jak to się stało, ale drużyna Barcelony poleciała do Kopenhagi samolotem... Sportingu Braga :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lis 2010, 18:11

Rossell odkrył takie zadłużenie, że musieliście sprzedać samolot i jedynie na wynajem starczyło. :smile2:

Wracać będą na piechotę. :lol:

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 01 lis 2010, 19:37

Obrazek

jeszcze na ciasteczka starczył :P ale piłkarze ich nie dostali, tylko dla kibiców :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2010, 17:44

Miłe informacja pojawiła się o Xavim i jego zakończeniu kariery w reprezentacji. Wiem, że jest ona mało prawdopodobna, ale być może da do myślenia Sfinksowi. Podobne odczucia miałem przy Puyolu i jego kontynuowanie kariery może źle nie wypływa na Barcelonę, ale po prostu odbija się na zawodniku. W przypadku Xaviego nie ma co ukrywać, del Bosque to idiota, a ludzie rządzący hiszpańskim związkiem dorównują mu w tym. Dla mnie lepiej by było gdyby obaj zakończyli karierę w La Roja, może to by czegoś nauczyło hiszpański związek. to co zrobiono z kadrą po Mistrzostwach Świata woła o pomstę, tak ograniczonego jak Sfinks ciężko znaleźć. Zajedzie kluczowych zawodników, bo po Aragones nie zostawił mu notatki jak prowadzić kadrę po MŚ. Tacy zawodnicy jak Xavi czy Carles muszą być oszczędzani po takich sezonach, gdzie grali na każde zawołanie, a idiotyczne wyjazdy tylko ich wykańczają. Osobiście chciałbym zobaczyć Hiszpanie bez tych dwóch zawodników i manewry del Bosque.

Dzisiaj spotkanie z Kopenhagą. Zwycięstwo może załatwić Barcelonie spokój i większą rotację w dwóch ostatnich spotkaniach, więc wypadałoby to osiągnąć. Xavi mógłby odpocząć, bo trzeba na niego chuchać i dmuchać, podobnie przydałby się odpoczynek dla kogoś z dwójki Pique- Puyol. Jeśli Xavi nie zagra to stawiam na Keite, który ostatnio nie grał, w przypadku środka obrony raczej jest problem, bo Gabi dopiero wrócił i wątpię, żeby Guardiola na niego postawił. Tak czy inaczej 2 zmiany w porównaniu z Sevillą to góra czego dzisiaj się można spodziewać.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lis 2010, 17:51

Jarzinho pisze:del Bosque to idiota
Jarzinho pisze:tak ograniczonego jak Sfinks ciężko znaleźć
Rozumiem twoją irytację, ale czy przypadkiem trochę nie przesadzasz :>

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2010, 18:03

kaczy pisze:Rozumiem twoją irytację, ale czy przypadkiem trochę nie przesadzasz
Wystarczy zobaczyć kim gra Sfinks i jaką robi rotację. Wyloty bo związek musi zarobić do Argentyny czy Meksyku, granie praktycznie podstawowym składem z każdym, bo rotacja była tylko wymuszona urazami Torresa czy innych.
Hiszpanie mają taką drogę do Euro 2012, że wielu im tego zazdrości, del Bosque tego nie widzi, a raczej boi się odpowiedzialności. Bo w 80% spotkań powinien on sprawdzać innych zawodników. Hiszpanie mają mocne zaplecze, które niestety nie jest wykorzystywane. Jednak o tym pisałem już w innym temacie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2010, 18:09

Gdzieś czytałem na ff.fr, że City sadzi się na Alvesa bo ten chce odejść z CN ? Jest to prawda i jeśli tak to co mu nie odpowiada w Barcelonie ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 lis 2010, 18:13

W gruncie rzeczy to masz rację.
Ta drużyna w najsilniejszym składzie jest po prostu najlepsza na świecie, potwierdzeniem są dwie ostatnie imprezy których wcześniej nie dało się wygrać.
Zaplecze Hiszpanów jest ogromne, tyle że nie mają się gdzie zgrywać. Oczywiście nie traktujmy poważnie młodzieżówek. Zawodnicy którzy za kilka lat będą przejmowali schedę po fenomenalnym pokoleniu zapewne nie dostosują się od razu do poziomu i stylu gry poprzedników.
Dobrze ujął to Cruyff w felietonie który dzisiaj przeczytałem na fioletowej.

Ten fragment można zinterpretować to analogicznie to reprezentacji la Roja :arrow:
- Real ma inny podobny przypadek: Sergio Canales. Ile do tej pory grał ten piłkarz? Jak zamierza się polepszać? Potrzeby jego klubu nie grają na jego korzyść. Jeśli go kupujesz, to dlatego, że widzisz jego zdolności, jednakże te cementuje się poprzez grę. Kup go, ale daj mu grać. Albo w jego drużynie, w Racingu, albo w innej. Lub też miej cierpliwość w oglądaniu jego rozwoju u siebie, aczkolwiek wiedz, że trudno będzie, aby ten rozwój miał miejsce, gdy cel jest jaki jest: natychmiastowe osiągnięcie poziomu, który pozwoli stawić czoła Barcelonie. Konkurencja w Madrycie jest ogromna. A wyjątki są nieliczne. Jednym z nich jest Messi, ale nie jest to przykład do naśladowania. On jest wyjątkowy.
Nie mniej jednak przesadziłeś z tym idiotą ;P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”