Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 658

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 lis 2010, 7:04

Boromir pisze:Ciekawi mnie, gdzie byście byli gdyby nie Eto'o.
A gdzie bylby Real bez Ronaldo, Barca bez Messiego, Juve bez Krasicia (albo bez Del Neriego i jeszcze bez Melo) czy nawet Tottenham bez Bale'a etc. Bzdurna teza. Eto'o jest w wysmienitej formie, ale nie gra na boisku sam. Jest pewien schemat gry w który Samu czuje sie swietnie, do tego jest zabójczo skuteczny w tym sezonie (ponad 50% z wszystkich bramek zespołu), ale nie wmawiaj, ze kazda jego bramka to taka jak dzisiaj, która sam sobie wypracował. 80% albo wiecej jego goli padało po jakimś rozegraniu, gdzie Samuel musiał tylko i az wykończyc (nie wspominajac o karnych). Eto'o jest w swietnej formie jak wielu piłkarzy i bez niego byloby ciezko, ale po to jest w Interze i zarabia ciezkie pieniadze, nie? Jednakze w zdecydowanej wiekoszosci meczów był tym, który realizował akcje dobrze lub bardzo dobrze grajacego zespołu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2010, 9:40

NIe oglądam Interu co kolejkę, więc nie wiem jak to wygląda u Rafy przez cały czas, czy tylko w tych dwóch meczach ze Spurs defensywa grała gorzej od tej Arsenalu, czy to norma w tym sezonie ? Za Mourinho działało to idealnie, a teraz u (podobno równie wielkiego) taktyka Beniteza nie wiedzieli co się dzieje. Bale nie ogrywał Maicona, a wręcz go ośmieszał. Dlaczego nikt nie asekurował Brazylijczyka jak widzieli co się dzieje ? Raz Lucio się pojawił i uratował drużynę przed kolejną centrą Walijczyka, po tym jak Maicon leżał gdzieś tam poza linią boczną.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2010, 10:03

Inter w obronie ogólnie gra dobrze, ale nie aż tak dobrze jak za Mou. Niby nie tracą bramek prawie w ogóle ale w kilku meczach Mediolańczycy dawali rywalowi zdecydowanie za dużo swobody i mieli trochę szczęścia, że bramki dla rywali nie padały. Benitez jakoś nie potrafi tego zespołu tak dobrze zorganizować jak jego poprzednik. Czasem wygląda to tak jakby nie miał pomysłu na rywala. Pierwszy mecz z Tottenhamem był dla mnie nowością bo pierwszy raz widziałem by Zanetti i Maicon nie dawali sobie z kimś rady. Po wczorajszym meczu wypada mi napisać, że pierwszy raz widziałem by Maicon i Zanetti kompletnie nie panowali nad sytuacją i nie mieli nawet pomysłu jak zatrzymać Bale'a
Inna sprawa, że Maicon w tym sezonie nie szaleje tak jak zwykle.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 lis 2010, 10:48

Ja mam jeszcze nadzieje, ze to rezultat etapu przejsciowego w jakim znajduje sie druzyna. W poczatkowej fazie za Mou tez to wygladalo bardzo chaotycznie i pozwalalismy na zbyt duzo pod wlasna bramka.

Rafa zostaje do konca sezonu, wtedy sie zweryfikuje co i jak dalej.

Ta gra w defensywie mnie jednak intryguje, zawsze wydawalo mi sie, ze Rafa to ultradefensywny trener, ktory na pierwszym miejscu stawia gre obronna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2010, 12:52

Ja nie wiem po co wy tutaj eksperci obracacie się z szarakami płodząc teksty o taktyce skoro nikt was nie rozumie
Off topic - bo może niektórym w pisaniu różnych mądrych prac przydaje się badanie stanu wiedzy przeciętnych fanów piłkarskich na temat zawiłości taktycznych, co można sprawdzić właśnie poprzez badanie reakcji na czyjeś wynurzenia taktyczne. :wink:

Co do wczorajszego meczu Interu - nie widzę powodu do darcia szat. Jakim mistrzem Inter był, to każdy widział, bez Mourinho, jak każda jego ekipa, traci ponad połowę wartości. Wczoraj to nie miało jednak nic do tego, bo Inter awansuje i przegrywając w Londynie, więc po co się spinać przechodząc ewidentny dołek formy, który się zdarza wszystkim zespołom na całym świecie w przeciągu sezonu, jeśli można sobie taki mecz odpuścić i wygrać gdzie indziej mniejszym nakładem sił. Benitez to Benitez, trudno go uważać za geniusza futbolu, ale swoją robotę pewnie zrobi, zwłaszcza, jeśli nie będzie miał władzy nad transferami, więc z ocenami jego taktycznej pracy wstrzymałbym się do końca sezonu, teraz można jedynie zwracać uwagę na to, co słusznie zauważył MarcinW, że Wasza kadra ma problemy z kontuzjami. Ale znów nie takie, by uważać to za koniec świata.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6775

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lis 2010, 13:16

Babel pisze:A gdzie bylby Real bez Ronaldo, Barca bez Messiego, Juve bez Krasicia (albo bez Del Neriego i jeszcze bez Melo) czy nawet Tottenham bez Bale'a
Wbrew pozorom to ja się nad tym zastanawiam. Na pewno Juventus byłby miał parę punktów mniej, morale też byłyby nieco gorsze, wszak przyczynił się już do 10 goli w tym sezonie. Do meczu z MIlanem wręcz nie wyobrażałem sobie ofensywy Juve bez Serba.

Więc zastanawiam się też, gdzie byście byli bez Eto'o. Samuel jest chyba zawodnikiem w najlepszej obecnie formie na świecie, nawet Ronaldo moim zdaniem nie jest obecnie tak mocny jak Kameruńczyk.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 03 lis 2010, 16:48

teraz można jedynie zwracać uwagę na to, co słusznie zauważył MarcinW, że Wasza kadra ma problemy z kontuzjami. Ale znów nie takie, by uważać to za koniec świata.
Nie wiem, czy nie są one takie wielkie skoro nie mamy żadnego środkowego pomocnika jeśli nie liczyć uniwersalnego Zanettiego i żółtodziobów jak Obi, czy Nwankwo.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lis 2010, 16:51

Ja napiszę tak - jesteśmy w ciemnej dupie. Wyniki może i nie są jakieś tragiczne, ale styl w jakim niejednokrotnie już w tym sezonie wygrywaliśmy/remisowaliśmy/przegrywaliśmy pozostawia wiele do życzenia. Usprawiedliwienia typu "tylko Lazio nas wyprzedza" też nie przyjmuję do wiadomości. Wraz z przyjściem Beniteza drużyna straciła jaja i charyzmę. Nie ma tej walki do upadłego, świetnie zorganizowanej obrony, nie ma ikry. Zanetti pod wodzą Mourinho śmigał niczym młody bóg i 37 lat można było u niego zauważyć tylko w metryce. O kontuzjach już szkoda mi gadać, bo to jest dla sci-fi. Mecz w mecz ktoś nam wylatuje, mecz w mecz przez urazy mięśniowe. Cokolwiek zrobił Rafa w okresie przygotowawczym, zrobił to źle i po prawdzie na podstawie trzech miesięcy jego pracy nie widzę żadnych pozytywów (forma Eto'o to na pewno nie jego zasługa) Gramy w kratkę, tracimy punkty w złym stylu, bramki z dziecinną łatwością, a przecież dysponujemy tą samą formacją obronną co sezon temu. W pierwszym meczu z Tottenhamem pod koniec spotkania jako żywo stanął mi przed oczami... Inter w Lidze Mistrzów za Manciniego :shock: Drużyna mimo dość wczesnego etapu rozgrywek nie ma świeżości w grze, piłkarze wyglądają na przemęczonych, no i widocznie są skoro z taką regularnością łapią kontuzje :roll: Gdzie byśmy byli gdymy nie megaforma Eto'o? Nie wiem, ale Benitez raczej nie musiałby się już tym martwić.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 04 lis 2010, 19:05

Wraz z przyjściem Beniteza drużyna straciła jaja i charyzmę. Nie ma tej walki do upadłego, świetnie zorganizowanej obrony, nie ma ikry.
Akurat na tym etapie sezonu nie mam tak duzych wymagan wzgledem walki do upadlego bo nie bardzo jest o co tak walczyc.
Ze swietnie zorganizowanej defensywy to faktycznie niewiele zostalo. To chyba najwiekszy mankament.
Drużyna mimo dość wczesnego etapu rozgrywek nie ma świeżości w grze, piłkarze wyglądają na przemęczonych
Pilkarze sa wykonczeni poprzednim sezonie, najbardziej intensywnym w ich karierach. Tego akurat sie spodziewalem.

Nie poruszano jeszcze kwestii zmian. Tutaj brakuje zdecydowania Hiszpanowi. Dla przykladu mecz za czasow Mou z Cagliari:
http://www.football-lineups.com/match/40320/
Jak widac wprowadzenie dwoch ofensywnych zawodnikow kosztem srodkowych obroncow. Tymczasem najbardziej ofensywna zmiana na jaka stac Rafe to wprowadzenie Pandeva w miejsce Biabianego.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lis 2010, 7:25

Beniteza nie ma na ławce. Gdy Jose prowadził Inter, podczas meczu nawet przed telewizorem można było odczuć jego charyzmę i energię. Teraz nie ma kto potrząsnąć zawodnikami w momentach boiskowego rozluźnienia jak z Tottenhamem na San Siro, czy zagrzać do walki, zachęcić do lepszej gry jak z Tottenhamem na White Hart Lane, który robił z nami co chciał. Sprawnie działająca machina ustawiona przez Jose zostaje niszczona, zacierana i bezproduktywnie eksploatowana. Już w ogóle nie dziwi mnie czemu Rafa nie potrafił choćby nawiązać walki o mistrzostwo Anglii z Liverpoolem odpadając w przedbiegach, mimo iż w pewnym momencie dysponował świetnie zbalansowanym składem z liderem w każdej formacji. Dochodzące zewsząd głosy o mankamentach Beniteza teraz się potwierdzają i na początku listopada przyszłość rysuje się niezbyt ciekawie. Nie mamy wyników na miarę oczekiwań, skład sukcesywnie uszczuplają zawodnicy z kolejnymi problemami mięśniowymi, które nie ma szans by nie były spowodowane źle przepracowanym okresem przygotowawczym. Żeby to chociaż byli zawodnicy zmęczeni Mundialem. Nie! Kolejny uraz łapie Cambiasso, którego w ogóle w RPA nie było, więc urlop miał w pełnym wymierze podczas gdy Sneijder, dla którego poprzedni sezon zakończył się 11 lipca cieszy się zdrowiem i gra regularnie, choć formą nie grzeszy.
W większości przypadków wygrywamy nieznacznie, po bezładnej grze. I nie ma co mówić, że najważniejsze są trzy punkty. Spotkania w wykonaniu "Benitezowego Interu", które mogły się podobać mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. Nie maglując już fenomenu formy strzeleckiej Eto'o, słowa uznania należą się 18-letniemu Coutinho za tak szybki rozwój i wpływ na grę podczas meczów. Jest jednym z jaśniejszych punktów Interu, choć absolutnie nikt się tego nie spodziewał (na pewno nie tak szybko, ale to jest już wynikiem słabej postawy innych zawodników i kontuzji dzięki którym Brazylijczyk dostał tyle szans)
Teraz czekam na mecz z Brescią i łatwe zwycięstwo w dobrym stylu, bo gramy u siebie z rywalem dolnej strefy tabeli który przegrał cztery ostatnie ligowe spotkania. Po fatalnej wyprawie do Londynu należy się to nam jak psu zupa. Jeśli znów zobaczę wymęczone 1:0, nie daj Boże stratę punktów, będzie to już sygnał by zweryfikować sens dalszego prowadzenia Interu przez Beniteza.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lis 2010, 11:13

Jakie macie typy na dzisiejsze ustawienie naszej pomocy?

Imho rozwiązania sa dwa: Zanetti, Nwankwo jako defensywni, Coutinho lub Sneijder na rozegraniu, ale jak zagra młodzian to Wes dostanie troche odpoczynku, a sprawia wrażenie jakby gra go nie cieszyła. Ewentualnie rozwiazanie z jednym DM Zanettim i Sneijderem oraz Coutinho wymiennie cofajacych sie do rozegrania pilki. Gralismy juz tak przez duza czesc pierwszego meczu z grajacym w dziesiatke Tottenhamem i do ostatnich minut bylo ok, poki nie problemy z kryciem Bale'a. Brescia to nie Tottenham i mysle, ze taktycznie uzasadnione jest proba ich stłamszenia siła ofensywna. Byc moze Materazzi tez powinien wyciagnac notatki z czasów kiedy zdarzalo mu sie grac na DM :wink:

Generalnie byc moze warto sprobowac tez troche rotacji: Santon za Maicona, Cordobe za Lucio czy Milito za Eto'o. Choc nie wiem czy Benitez odwazy sie na taki manewr. Chyba jednak Samu bedzie musial wyjsc, zrobic swoje i dopiero dostanie chwile odpoczynku.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 lis 2010, 11:59

Pomimo kilku kontuzji myślę że Inter nie powinien mieć jakiejś ciężkiej przeprawy z zespołem pokroju Brescii i powinniście komfortowo zgarnąć 3pkt do worka.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 06 lis 2010, 13:25

Chyba Obiorah zagra drugiego DMa. Jeszcze w sumie moze byc opcja Chivu w pomocy :lol:, Santon na lewej obronie.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 06 lis 2010, 21:16

OK. Maicon wyleciał, Brescia wygrywa. Jest smacznie. Myślę, że Sneijder następny do kontuzji :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lis 2010, 21:24

Ja myślę że Eto'o, coś za długo cieszy się zdrowiem :? Rafa, pokaż chociaż szczątki charakteru i zrób coś z tym wynikiem, bo będzie smród na całe Włochy :x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”