Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 22

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lis 2010, 13:08

Ja nikomu nic nie chcę wróżyć, ale w Kucharczyku niestety widzę kolejnego Paluchowskiego. Nie chcę mi się nawet sprawdzać gdzie on obecnie gra.
W naszej lidze może i by kilku ciekawych napadziorów się pojawiło, ale tylko w momencie kiedy Ci młodzi będą dostawać szansę na równi z weteranami, którzy nie specjalnie lepiej wyglądają np. w Bełchatowie gdzie Kuświk powinien wg. mnie grać jak najwięcej kosztem i Nowaka i Żewłakowa. W innych klubach zamiast stawiać na zawodników wyróżniających się w niższych ligach stawia się na Wichniarka, Żurawskiego, Bykowskiego i zaciąg obcokrajowców, o których naprawdę wstyd tutaj wspominać. Jedynym doświadczonym i który tak naprawdę daje radę to Franek i Niedzielan, reszta tylko zajmuje miejsca.
Bienias pisze:Lech gra ciekawy pojedynek. Po LE na wyjezdzie z nowa miotla. bedzie walka czy tak jak do tej pory odpuszczanie?
Ruch był ciekawy w poprzednim sezonie. Teraz jeśli Lech ma patrzeć na takiego rywala, to już niech da sobie spokój z podłączeniem się przed rundą wiosenną i niech wszystko rzuca na Puchar Polski i LE. Dzisiaj spodziewam się zwycięstwa, bo w innym razie piłkarze wyjdą na głupków. Sami nakręcają atmosferę fali wznoszącej, zakończenia kryzysu itd. Bakero wile zmienić nie może, bo skład jest tak okrojony, że rotacja odbywa się na zasadzie wymiany 1-2 zawodników- przynajmniej w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 lis 2010, 13:13

Kucharczyk zagrał nawet niezły mecz ale moim zdaniem on potrzebuje drugiego napastnika obok siebie. Mam nadzieję, że jak zakontraktują Janczyka i/lub innego napadziora w zimie to w następnej rundzie będziemy grać dwójką z przodu.
Dobrze, że Kubuś dostał wczoraj żółta i nie zagra z Wisła :D

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 07 lis 2010, 13:22

Otóż problemem nie jest brak klasowych zawodników w lidze (na różnych pozycjach) patrząc przez pryzmat lig czołowych w europie, problem jest jeszcze większy bo nie ma zbyt wielu zawodników klasowych patrząc przez pryzmat tylko samej ekstraklasy, tzn. nawet w niej mało kogo mozna nazwać jakimś niezłym grajkiem na tle samej ekstraklasy już własnie nie porównując gdzie indziej. A już patologią jest, że liczebnie obcokrajowcy sportową wartością dodaną są może w nie więcej jak w przypadku 10% transferów.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 07 lis 2010, 14:12

Jarzinho pisze:Teraz jeśli Lech ma patrzeć na takiego rywala, to już niech da sobie spokój z podłączeniem się przed rundą wiosenną i niech wszystko rzuca na Puchar Polski i LE.
Bo ja wiem ... Jeśli Lech wygra dziś z ruchem i zaległe spotkanie z Polonia, która jest raczej na fali dołującej to będzie 8 punktów straty do lidera, a jeśli jest tak jak twierdza zawodnicy - a więc kryzys za nimi to nie jest jakaś strata nie do odrobienia w perspektywie 19 kolejek.

Co do młodych zawodników to tak jak napisał Jarzinho - wolę żeby grali młodzi którzy lepsze mecze będą przeplatać gorszymi ale dzięki temu ograniu w przyszłości mogą naprawdę stanowić o sile ligi. Niestety jest jak jest i trener woli wystawić Żewłakowa bo jak postawi na młodych i przegra z dwa mecze to będzie wylot, a tak ma wymówkę że stawia na doświadczonych i "dobrych" więc ma słabą kadrę i nie jego wina że są porażki - niestety takie polskie realia ...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lis 2010, 15:41

Oj widząc Polonie to spodziewam się, że w tygodniu Jacek Zieliński wróci już do trenerki i co ciekawsze zadebiutuje ponownie w Polonii w Poznaniu. :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lis 2010, 21:30

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 20:54

Legia po pierwszej polowie jest lepsza i powinna prowadzic a jest w plecy :lol:

Teraz pewnie Wisla sie jeszcze bardziej cofnie i zagra z kontry.

ed: kazdy to powie sedzia rzadzi w krakowie :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lis 2010, 21:23

Bienias pisze:Legia po pierwszej polowie jest lepsza i powinna prowadzic a jest w plecy

Teraz pewnie Wisla sie jeszcze bardziej cofnie i zagra z kontry.
Na razie jadą Legię analnie, choć sędzia zapodał jeszcze do paszczy. Po meczu, szkoda tylko, że karny taki z dupy...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lis 2010, 21:41

Nagromadzenie nieudolności w Cracovii dzisiaj już osiągnęło maksymalny poziom. :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 22:08

Mozna sie bylo spodziewac porazki. Legia z Wisla na wyjezdzie wygrywa 1 na 10 lat wiec trzeba czekac jeszcze 9 :wink:
Wisla w 2 polowie wypunktowala Legie po mistrzowsku. Obie druzyny zrownaly sie punktami co zapowiada jeszcze ciekawsza walke o mistrza. Skorza ma dobbry material do przemyslen. Kolejny wstyd za ktory nie mozna winic sedziego. Oczywiscie jego bledy w duzym stopniu przesadzily o wyniku spotkania.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2010, 22:09

bartbuks
Kto lub co tak w Legii zarżnęło Manu? Z początku myślałem, że ze względu na indywidualny tok treningu facet ma krótkotrwały spadek dynamiki i w ogóle gorszą dyspozycję, ale to, co się z facetem dzieje od dwóch miesięcy, to jakiś absurd.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lis 2010, 22:10

Na Widzewie dość dziwny mecz, słaby Widzew remisuje z równie słabą Cracovia.

RTS z meczu na mecz gra coraz gorzej, Czesiek dziś dojebał iż Arab to jeden z lepszych obrońców w lidze, a zagrał tragicznie.

Nie można też przejść obojętnie obok sędziego, tylko Bóg wie czemu Górecki nie gwizdał karnych jak Szeliga rzucał jak szmatą Sernasem.Poziom dna.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 lis 2010, 22:23

Wilmore pisze:Kto lub co tak w Legii zarżnęło Manu? Z początku myślałem, że ze względu na indywidualny tok treningu facet ma krótkotrwały spadek dynamiki i w ogóle gorszą dyspozycję, ale to, co się z facetem dzieje od dwóch miesięcy, to jakiś absurd.
Wilmore powiem Ci s szczerze, że ja osobiście nie zachwycam się Manu. No z deka zarżnięto go, to fakt, ale bardziej jednak zapatrywałbym się w kierunku dostosowania się do większości. Zobacz Rado - przy słabszych przeciwnikach jest nie do dogonienia, a dziś nie pokazał nic. Raczej w przypadku Manu chodzi o to, że na początku był na świeżości, a teraz wychodzi mu okres przygotowawczy plus fakt, że równej formy to on nigdy nie miał. Jakby przez cały sezon potrafił biegać w jednym tempie, to raczej do Polski by nie wędrował, a został w fajniejszej Portugalii.

Reasumując - z niektórych piłkarzy Legii po prostu zrobiono medialne gwiazdy. Ot tyle.

Wilmore sam sobie zresztą odpowiedz w ilu meczach Manu Cię zachwycił?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 631
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 12 lis 2010, 22:25

bartbuks pisze:Jakby przez cały sezon potrafił biegać w jednym tempie, to raczej do Polski by nie wędrował, a został w fajniejszej Portugalii.
Jakby umiał dośrodkowywać, to by może i został.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lis 2010, 22:27

Wilmore sam sobie zresztą odpowiedz w ilu meczach Manu Cię zachwycił?
Tu mi nie chodzi o to, w ilu meczach zachwycił, ale o to, że ma zdecydowanie większy potencjał, który bazuje na szybkości. Jak mu ją odebrano, to jest kolejnym beznadziejnym grajkiem, sęk w tym, że mógłby wyglądać o wiele lepiej dobrze przygotowany. A sprawiał wrażenie nieźle przygotowanego, po czym totalnie zgasł, dlatego jestem zaskoczony i stąd moje pytanie, dlaczego tak źle wygląda. Byłbym w stanie ze względu na jakieś problemy treningowe zrozumieć jego spadek formy na miesiąc, ale nie parę błysków i dno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”