AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 938

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 14:25

BARI: Gillet; Belmonte, Masiello, Rossi, Parisi; Alvarez, Almiron, Donati, Pulzetti; Kutuzov, Barreto.
MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, Yepes, Zambrotta; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho.
Nie podoba mi się ten skład.
Seedorfa widziałbym za Gattuso, natomiast na ofensywnym pomocniku Ronaldinho. Atak jak dla mnie idealny. Dla Flaminiego i Yepesa to jest mecz o wszystko w perspektywie kolejnych tygodni, jeśli obaj się sprawdzą, to Boateng i Nesta nie będą musieli być tak eksploatowani. Sęk w tym, że brakuje odpowiedniego łącznika między pomocą, a atakiem, mam nadzieję, że Ambrosini i Flamini wespną się na wyżyny swoich umiejętności ofensywnych i będą wspierać Seedorfa.
Na ławce jest prawdopodobnie Jankulovski, jeśli wynik będzie sprzyjał, to chciałbym go zobaczyć za Zambrottę. Przykład Oddo pokazuje, że to może mieć sens na takich przeciwników.
To będzie ciężki mecz z taką pomocą. :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lis 2010, 15:53

Jest dobrze. Szybko zdobyta bramka potem brak skutecznosci Robinho ale ostatecznie padl drugi gol dla Milanu. Mysle ze teraz Wilmore bardziej podoba Ci sie sklad naszej pomocy w tym meczu :P

Po golu Flaminiego Milan troche odpuscil i Bari nas poklepalo na szczescie bez konsekwencji. Wydaje mi sie ze nalezal sie im karny po tym wejsciu Abbiatiego w koncowce. W drugiej polowie spokojnie to dowiezc i bedzie ok.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 lis 2010, 16:00

Wilmore pisze:Ambrosini i Flamini wespną się na wyżyny swoich umiejętności ofensywnych
Wyczułeś to.
Ogólnie jest dobrze, mam nadzieję że skończy się to bez nerwówki w końcowych minutach.

A chciałem grać na Milan w mixie i się spóźniłem 5 minut :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 16:01

Mysle ze teraz Wilmore bardziej podoba Ci sie sklad naszej pomocy w tym meczu
Patrząc na wynik zdecydowanie. A najbardziej będzie mi się podobał, jak zejdzie Gattuso po zdobyciu obowiązkowej dziś żółtej kartki i wejdzie Ronaldinho.
Karny też moim zdaniem należał się Bari.

Przydałoby się zluzować Zambrottę czy Ibrahimovicia po przerwie, bo z takim rywalem nie wyobrażam sobie straty punktów po takiej połowie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lis 2010, 16:17

Jezusie co oni maszcza. Robinho chyba niepowazny jest. Wyjazd na lawe.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 16:23

Aż się prosi o Pato, Pippo, Ronaldinho, kogokolwiek. Robinho mnie pozbawił złudzeń co do niego, a siebie szans na pierwszy skład w najbliższych meczach.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 16:27

Wyczułeś to.
Tamto nie, ale to:
(choć skoro tam gra Kutuzov, to pewnie coś ustrzeli, jak zwykle nasi byli piłkarze)
Już niestety tak. ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 lis 2010, 16:56

Zlatan i Robinho dzisiaj [*] Trzeba by ich bylo posadzic na lawe ale jak tak wszystkich bedziemy sadzac to napastnicy sie skoncza. W srode gramy z Palermo i jak nie zobacze przynajmniej przez 20 minut Pepe to sie chyba pogniewam na Allegriego.

Kolo 60 minuty widzialem po zawodnikach Milanu ze maja ochote w dobrym starym stylu zremisowac wygrany mecz. Szczesliwie obrona Bari jest slabiutka i gdyby nie nasza zatrwazajaca nieskutecznosc powinno sie skonczyc w granicach 2:5-2:8. Swoja droga przy bramkach dla Bari (pozdro Kutuzov) nasza defensywa zachowala sie nie lepiej.
Chcialbym po tym meczu wyroznic Flaminiego postawic plusik przy formacji pomocy i Abate (troche to smieszne ale trzeba na niego uwzac bo jest to obecnie nasz najlepszy zawodnik na prawa strone obrony).

Weekend dla Milanu bardzo udany. Inter zremisowal Lazio przegralo. Tym bardziej zal tej wpadki sprzed tygodnia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lis 2010, 17:01

Z planowego zwycięstwa jak zwykle robi się horror. Nie wiem co z nimi jest, ale przed każdym meczem powinni oglądać powtórkę ze Stambułu jako przestrogę.

Martwi zatwarzająca liczba zmarnowanych szans przez Ibrę i Robihno. Jedyne co ich ratuję to to, że potrafią się znaleźć w takowych. Muszą wreszcie zacząć strzelać. Robihno ma być zmiennikiem i mam nadzieję, że Pato szybko wróci do formy i posadzi kolegę na ławce. Robinho ze swoją szybkością będzie groźniejszy na podmęczonego rywala. Fajnie, że Kaczor się przełamał - byle do przodu.

Ciekawa sytuacja teraz jest w pomocy. Gattuso niszczy formą i jest pewniakiem, Ambrosini jak zwykle trzyma poziom, a Flamini pokazał się dziś z dobrej strony. Do tego mamy Boatenga, który wnosi więcej w ofensywie niż wyżej wymieniona trójka. Szkoda, że Pirlo i Seedorf nie osiągają wysokiej formy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 17:07

Po kolei:
Allegri dał ciała ze zmianą. Tą ostatnią, której nie wykorzystał. Na ławce Jankulovski, Ronaldinho, Pippo, Papa aż się prosili o wejście, w tej kolejności bym ich wpuścił. Ale nie, trzeba było trzymać bez sensu Rino chyba tylko po to, by dostał tę upragnioną żółtą i nie grał z Palermo, Ibrę, który zagrał najgorszy mecz w wykonaniu napastnika Milanu od czasu wczesnego Huntelaara, Zambrottę, który powinien odpoczywać, bo już nie taki młody w końcu. :wink: Z drugiej strony zmiana Pato za Robinho była oczywista, a zmiana Pirlo za Seedorfa ciekawa, Pirlo pokazał, że jako ofensywny pomocnik bez zadań defensywnych naprawdę fajnie się prezentuje.
Co do ustawienia - sprawdziło się. Bari nie miało okazji, 100% chyba skuteczność sytuacyjna, ale to też żaden rywal. Nie daliśmy im zbytnio pograć, co cieszy.
Yepes mnie trochę zawiódł. Parę razy super interweniował, a parę razy mijał się z piłką jak Chavez w Wiśle. Ogólnie nie było najgorzej, ale to znów - tylko Bari. Taki Grek pewnie nie zagrałby gorzej. Z obrony najbardziej pozytywnie Abate, niesamowite.
Duet defensywnych pomocników fajnie, ale mało ruchu moim zdaniem. Więcej wsparcia oczekiwałem od Flaminiego i Ambrosiniego, bo Gattuso jak zwykle pokazywał chęci, od niego trudno oczekiwać świetnych wejść do przodu.
Abbiati źle, obie bramki mógł i powinien był wybronić, coś jest z nim nie tak. Może to nie były takie szmaty, jak z Realem, ale jednak w tym sezonie wyciągał o wiele trudniejsze strzały.
Robinho fatalnie, miał dwie super okazje i gdyby tylko jedną wykorzystał, to byłoby słabo.
Ibrahimović żenująco. Przynajmniej sam to widział, gdy spuszczał głowę po każdym udanym zagraniu. Myślałem, że asysta przy golu Flaminiego to zapowiedź świetnej jego gry dziś, bo miał okazje, ale jednak psuł, co się dało, to był dramat. Wyraźnie mu się nie chciało na takich knypków, jak Bari, wysilać, a szkoda, bo mógłby sobie podbić statystyki bramkowe jeszcze bardziej.
Zwycięstwo miało być spokojne i nie było - taki mecz trzeba było wygrać stosunkiem jak z Lecce i spokojnie wracać do domu, a nie martwić się w końcówce, czy czegoś jeszcze nie ustrzelą. To był jednak ze względu na ustawienie specyficzny mecz i z Palermo i Interem już będą zupełnie inne.
Kolejka się cudownie ułożyła, teraz nie przegrać z Palermo i wygrać z Interem, to szanse na tytuł jeszcze się zwiększą.
Ciekawa sytuacja teraz jest w pomocy. Gattuso niszczy formą i jest pewniakiem, Ambrosini jak zwykle trzyma poziom, a Flamini pokazał się dziś z dobrej strony. Do tego mamy Boatenga, który wnosi więcej w ofensywie niż wyżej wymieniona trójka. Szkoda, że Pirlo i Seedorf nie osiągają wysokiej formy.
Ja to widzę tak:
Ambrosini i Gattuso na mocniejszych rywali, Boateng i Gattuso na takie Bari. Fajnie, że pomocnicy złapali formę, dzięki temu można przetestować na ofensywnym pomocniku Boatenga.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 lis 2010, 17:11

Ludzie co ten Ibra i Robinho wyprawiają, Brazylijczyk nie potrafi wykorzystać kilku sytuacji sam na sam a Ibra podać do kolegi w przewadze. :roll: Niby skład pomocy był dość defensywny ale na takiego przeciwnika był świetnym wyborem, Ambrosini i Gatusso w formie są naprawdę nie do zastąpienia. Jeśli chodzi o końcowy wynik to Milan nie był by Milanem bez nerwowej końcówki, to tak jak z Federerem jak prowadzi w meczu, musi coś zwalić żeby później gonić.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 lis 2010, 17:59

Horrory w końcówkach to ostatnio normalka w meczach Milanu :x . Być dużo lepszym, stwarzać czyste sytuacje i wygrać w bólach 3-2. Ale akurat dzisiaj się liczyły 3 punkty aby nadrobić do Interu po ich wczorajszej wpadce. Szkoda, bo w środę ciężki mecz z Palermo które w ostatnich latach mocno nie leży a nie zagrają nasze filary swoich linii Silva i Gattuso. Oby na niedziele byli gotowi bo zbliżają się Wielkie Derby :twisted:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 18:52

Za Gattuso jest Ambrosini, Boateng i Flamini. Chciałbym z tej dwójki ułożyć duet na Palermo i zobaczymy, jak się spiszą.
Noty za ten mecz:
Goal:
Abbiati 5,5; Abate 6,5, Nesta 6, Yepes 6, Zambrotta 6; Gattuso 6,5, Ambrosini 7,5, Flamini 7; Seedorf 6,5 [78' Pirlo BN]; Robinho 4,5 [62' Pato 6,5], Ibrahimovic 5,5.
Mediaset:
Abbiati 6; Abate 6, Nesta 6, Yepes 5, Zambrotta 6; Gattuso 6,5, Ambrosini 7, Flamini 7; Seedorf 7 [78' Pirlo BN]; Robinho 4 [62' Pato 6], Ibrahimovic 5,5.
Obie noty dla Abbiatiego jak dla mnie zawyżone, podobnie jak Seedorfa, który zagrał słabe zawody i wciąż czekam, aż otrzyma szansę na pozycji Pirlo. Jak widać Ibrę ratuje tylko asysta, noty jego też nie oddają całej żenady, którą dziś zaprezentował.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lis 2010, 21:17

Ambrosini i Gattuso na mocniejszych rywali, Boateng i Gattuso na takie Bari. Fajnie, że pomocnicy złapali formę, dzięki temu można przetestować na ofensywnym pomocniku Boatenga.
Ambrosini i Gattuso na silniejszych rywali to dobra opcja pod jednym warunkiem - Ronaldinho jako ofensywny pomocnik. W innym przypadku możemy pomarzyć o jakiejkolwiek sytuacji podbramkowej, a tych potrzebujemy sporo na strzelenie gola.

Tak jak zauważyłeś ciekawa zmiana z Pirlo jako ofensywny pomocnik(wiem, że jakaś szanowana postać w świecie Calcio sugerowała taka opcje tylko nie mogę sobie przypomnieć kto to był) spisał się dobrze w czasie, w którym grał. Fajnie by było zobaczyć Pirlo w jakimś meczu całkowicie pozbawionego zadań defensywnych zadań. Napewno lepsza opcja niż Seedorf, który jest już skończony, nawet na tle słabiutkiego Bari wygląda fatalnie. Niech jedzie do Stanów jak najszybciej.

Środa będzie naprawdę cieżka. Palermo od dłuższego czasu nam nie leży. Do tego zagramy bez Silvy i Gattuso, czyli dwóch najlepszych graczy tego sezonu. Chociaż lepiej, że Rino odbębni karę z Palermo niż miałby nie zagrać z Interem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lis 2010, 22:56

Pirlo jako ofensywny pomocnik(wiem, że jakaś szanowana postać w świecie Calcio sugerowała taka opcje tylko nie mogę sobie przypomnieć kto to był)
Nie Prandelli go tam próbował?
Napewno lepsza opcja niż Seedorf, który jest już skończony, nawet na tle słabiutkiego Bari wygląda fatalnie. Niech jedzie do Stanów jak najszybciej.
Cholera wie, jakby się prezentował Holender z Pirlo za plecami. Dziś miał za sobą trójkę piłkarzy, którzy go nie wspierali w rozegraniu, i Seedorf grał żenująco. Z Napoli i Realem notował jednak niezłe wejścia z ławki i do tej roli mam nadzieję, że się przyzwyczai do końca sezonu, gdy wygasa jego kontrakt. Mam pewność, że jeszcze parę razy ucieszy kibiców zagraniami.
Na pozycji ofensywnego pomocnika mam natomiast taką hierarchię - Ronaldinho, Robinho, Seedorf, Boateng, Pirlo. Zobaczymy, jak to będzie się zmieniało w najbliższych tygodniach, bo coś ewidentnie nie pasuje ostatnio Allegriemu w Ronaldinho, może to ta nowa fryzura?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”