Ostrzeżenia - komentarze - Strona 48

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 kwie 2005, 17:15

*_For_zaza_Milan_* pisze:
Po 5: Ta sam data urodzenie była tylko i wyłącznie dla zmyłki Urzędu Ochrony Państwa. Moje nazwisko nie istniało na liście Wilsztajna ale na liscie poszukiwany z coś innego ... paragraf 5 , pkt. 7 kodeksu o ochronie danych osobowych umożliwia mi to a jak mówi stare dobre ganstersie hasło - Mniej wiesz - dłużej żyjesz .... i tego sie trzymajcie co niektóry ..

POZDRAWIAM I ŻYCZE MIAŁEGO OGLADANIA DERBOWEGO POJEDYNKU NA SAN SRIO W MEDIOLANIE .....
Moja prośba o wykładnie odnosiła się do punktu 5, konkretnie do wzmiankowanej ustawy.

Jak dobrze pamiętam to punkt 5 wzmiankowanej ustawy wygląda tak.

Ustawa o ochornie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883) z uwzględnieniem zmian wniesionych przez ustawę zmieniającą z dnia 22 stycznia 2004 r. (Dz. U. Nr 33, poz. 285)

Art. 5.

Jeżeli przepisy odrębnych ustaw, które odnoszą się do przetwarzania danych, przewidują dalej idącą ich ochronę, niż wynika to z niniejszej ustawy, stosuje się przepisy tych ustaw.

Za wszelkie pomylone znaki interpunkcyjne przepraszam. Wynika to tylko i wyłącznie z tego iż tekst cytuję z pamięci.
Syn Ci tu wytumaczył jedno ważne zdanie w moim oswiatczeniu. A co do drugiego czyli paragrafów to jest tak że jak Redakcja nie ponosi odpowiedzielności za kometarze na stronie głównej. To tak samo musi być przestrzegać prawa o ochronie danych osobowych. Dane nie są obowiazkowe w profilu a tylko dla tego że ma do nich dostęp każdy czyli potencjalny morderca, przewodniczacy komisji śledczej, agenci obcego wywiadu czy gwałciciele.
Ustawa o ochronie danych osobowych nie obejmuje bazy danych urzytkowników strony www.pilka.pl. Za bazy danych które podlegają poszczególnym paragrafom uznaje sie bazy które oparte są na kluczu głwonym jakim jest imiie i nazwisko. Z racji tego, ze na wzmianowanej stronie przyjęta została formuła pseudonimów, znanych również nickami, które to nie są uznawane przez Polskie prawo jako tożsame imieniu i nazwisku - nie są przypisane do PESELU, to wspomniana przez Pana nie odnosi się do problemu.
Intrygujce jest również to że błędnie powołuje się Pan na "kodens o ochronie danych osobowych". Coś takiego nie istenieje. Przypuszczam iż chodziło tutaj o ustawę o ochronie danych osobowych. Zakładająć tą wersję jednak pojawia siękolejny problem. Rzeczona ustawa w punkcie 5 wogle nie posiada paragrafów. A Pan był łaskaw powołać się na paragraf 7. Jest to conajmniej dziwne.
Jak by było obowiazkowe to dostęp do profili miał by tylko dany użytwownik konta i Szanowna Redakcji. W tym momecie prawo pozwala na to by nie wpisywać dany gdyż nie ma obowiązku w regulaminie i prawo pozwala na taki "ruch". Także podobnie ma sie sprawa jeśli chodzi o daty w profilu.
Argument obalony w poprzedniej cześci. Ustawa o ochronie danych osobowych nie obejmuje baz dancyh portalu pilka.pl.
Jednakże chcą być szczery i nie pozostwaić miłego redakatorowi najmiejszcze cienia wątpliowści jestem w stanie złożyc konkretną dekleracje na pana ręce, konto, skrzynke, faks itd.
Być może jeśli sprawa nie zostanie inaczej rozwiązana. Będziemy zmuszeni skorzystać z pańskiej oferty.
Zwiazku z mnie zaufaniem jakim mnie Państwo obdarzyli nie zamierzam łamac regulaminu. Syn już napisał wczesniej ze nie jeden by tu zacza "robić pożądki" takich który można wyzywać jest naprawde kilku. Ale prosze zoriętować sie czy coś takiego miało miejsce ?? nie !! Także myśle że wyjaśnieliśmy sobie nie potrzeba nieporozumnienie.
Pańskie wyjaśnienia doprowadziły do jeszcze większej liczby nieporozumień. Cieszy mnie deklaracja co do tego iż regulamin nie będzie przez Pana łamany.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 kwie 2005, 18:49

Mozecie skonczyc ten cyrk? Wiekszych pierdol w zyciu nie widzialem :? Klamca, oszust, analfabeta powinien dostac bana na 21 dni i tyle.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 07 kwie 2005, 19:54

Naszczęście nie masz nic do gadania nie ta EPOka hehe Ban ?? regulamin antydopingowy mówi jasno i banów nie było ... dziwne nie ??

Zacznij Coś pisać mądrego bo śledziłem Twoje wypowiedz i o piłce za dużo nie wiesz !! Jak ja zapewne .... :roll: Może forum pomyliłeś ?? zastanawiałeś sie nad tym ??

Bellus mam Cie przeprosić ale "odpowiedz" bedzie póżniej na Twój post. Bo teraz nie ma Ojca ale już dostał treśc Twojej wypowiedzi. Dzwonił że będzie pózniej ale sądze że nie jest to problem.

Dziękuje Pozdro. :D

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 07 kwie 2005, 20:36

Zebys ty wiedzial tyla samo o ortografii, co ja o pilce, to by bylo dobrze.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 kwie 2005, 20:38

jak dla mnie nie iwme poco tyle gadania powinien rozstrzygnac to administrator

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2005, 20:54

Pan (czy też panowie) Zaza odgrywa tutaj teatrzyk po prostu i wiem, że nic mi do tego ale mimo to wypowiem się. Myślałem, że pan Zaza jest poważny ale chyba się myliłem bo gdyby tak było to nie odwalałby tutaj takich idiotycznych numerów a jeśli to co pisze jest prawdą to nie rozumiem po cholere pisze to wszystko na forum zamiast na privie wszystko ustalić z moderatorami. Może szuka sensacji, posłuchu, afery, chce zwrócić na siebie uwagę :?: Ta sprawa powinna być rozwiązana tylko i wyłącznie pomiędzy moderatorami a Zazą i nie ma potrzeby pisania tutaj takich głupot.
Ktoś tutaj jest mało poważny i tym kimś napewno nie jestem ja :lol: :wink: :roll:

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 07 kwie 2005, 20:57

Ty Mathiasek12 weż chłopie zacznij troche czytać co pisze redakcja wcześniej !!! O.K ?? BO WIDZEĆ NAWET SZACUNKU NIE MASZ BY PRZECZYTAĆ OŚWIATCZENIE !! chyba że post sie liczy to o.k .....

""Jak dla Ciebie "" ?? To własnie było oświatczenie !!!! :lol:

Pzodro !!!

P.S. A z tobą to nie gadam bo teraz nie wiem czy Ty nie z policji albo obcego wywiadu ....hehe - Ałganow :D

P.S. Niggaz To redakcja już sie wyraźiłe jasno tylko mazgaje płaczą :D ..... O piłca za duz nie piszą post po dwa wyrazy :roll: To niech tu sie wypowiedzą :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 07 kwie 2005, 21:52

dzidzius pisze:Kwestia bana dla Zazy jest aktualnie wyjaśniana a przedstawiona wersja weryfikowana. Przypomne jednak, że posiadanie dwóch kont samo w sobie nie musi być równoznaczne z banem:
Regulamin pisze:(...)Niedozwolone jest logowanie się tej samej osoby pod różnymi nickami oraz/lub z użyciem fałszywych adresów e-mail. Takie logowania będą usuwane niezwłocznie po ich wykryciu przez Administratorów Forum. W szczególności niedozwolone jest logowanie się pod innym nickiem w celu ominięcia udzielonego bana (zakazu dostępu do Forum). W takiej sytuacji "sztucznie" stworzony nowy użytkownik zostanie usunięty z Forum, a ban użytkownika "podstawowego" zostanie przedłużony o co najmniej tydzień.(...)
gdzie ty tu widzisz jakies sprecyzowane zdanie. gdzie jest napisane, ze sprawa jest rozwiazana?? nigdzie.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2005, 22:54 przez Handsome Boy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 07 kwie 2005, 22:15

DO SZANOWNEJ REDACJI -

PANIE I PANOWIE CZY TO JEST TEMAT "NAPISZ DO KASI" ???

BO WIDZE ŻE POSTY SOBIE TYLKO CO NIE KTÓRY POSTANOWILI PO NABIJAĆ WYRAŻAJĄ SWOJA OPINIE KTÓRA I TAK MA TYLE CO .... I TA SPRAWA ICH NIE DOTYCZY.

PROSZE ZAJMIJCIE SIE MAZGAJAMI BO ZACZYNA SIE ROBIĆ TEMAT DLA .... CHYBA MACIE CO NIE KTÓRY TYLE SZACUNKU BY PRZECZYTAĆ CO REDAKTOR DZIDZIUŚ NAPISAŁ I ZOSTAWIĆ TO DLA SIEBIE ?? BO I TAK NIE MACIE NIC DO GADANIA !!!

POZDRAWIAM I DZIĘKUJE -

Przepraszam że doś dużymi literami ale teraz może co nie który zkumaja że to nie ich spawa.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 kwie 2005, 15:42

Tak na marginesie to wie ktos na ile dni zbanowany zostal Smitu???

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2005, 16:35

Czytaj temat, w którym piszesz :roll:.

Jush niejeden raz było pisane, że smitu dostał bana na IP i wróci dopiero jak załatwi sobie Neostradę :twisted:.

Od razu jeszcze za co Ci powiem. Dołożyło mu się ostrzeżeń za reklamowanie swojego forum, spamowanie do wsztkich (test zerwałem zaproszeniem :roll:)powstał ban i smitu zaczął kozaczyć na drugim koncie wyzywając. Nikt nie wiedział kto pisze :wink: , bo zrobił sobie nick smitu1, ale modzi szybko posprzątali :twisted:.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 09 kwie 2005, 16:51

no jak ja dobrze zrozumialem to smitu dostal bana za spamowanie na privie... czy to oznacza, że redakcja czyta nasze prywatne wiadomości???? czy ma do tego prawo skoro są, jak sama nazwa wskazuje, PRYWATNE???? :roll:

ja osobiscie nie mam nic do ukrycia ;) ale to chyba nie w pozadku, jeśli ktoś przeglada moje wiaodmosci... :? nawet jesli to sa admini lub moderatorzy...

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 kwie 2005, 16:57

maestro_ pisze:no jak ja dobrze zrozumialem to smitu dostal bana za spamowanie na privie... czy to oznacza, że redakcja czyta nasze prywatne wiadomości???? czy ma do tego prawo skoro są, jak sama nazwa wskazuje, PRYWATNE???? :roll:

ja osobiscie nie mam nic do ukrycia ;) ale to chyba nie w pozadku, jeśli ktoś przeglada moje wiaodmosci... :? nawet jesli to sa admini lub moderatorzy...
nie wydaje mi sie ze jest tak ze ktos nakablowal redakcji

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 09 kwie 2005, 16:58

smitu spamowal tez do modow i stad sie dowiedzieli, nikt nie czyta twoich privow (chyba, ale nie wierze by tak bylo), byc moze jacys uzytkownicy sie tez pochwalili modom, ze dostaja spam od smita.

ja mam takie pytanie: czy sprawa zazy tak po prostu zostala zamknieta?! !@#$ :evil:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 09 kwie 2005, 17:02

mathiasek12 pisze:
maestro_ pisze:no jak ja dobrze zrozumialem to smitu dostal bana za spamowanie na privie... czy to oznacza, że redakcja czyta nasze prywatne wiadomości???? czy ma do tego prawo skoro są, jak sama nazwa wskazuje, PRYWATNE???? :roll:

nie wydaje mi sie ze jest tak ze ktos nakablowal redakcji
ja juz nie wiem jak jest... dostalem wiadomosc od Smitu i po tym jak dostal bana wiadomosc ta zostala zablokowana, nie moge jaj otworzyć... czyli ktos ją widzial jednak... :? mogę prosić moderatorów/ administratora o wyjasnienie??

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”