Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 274

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 lis 2010, 10:14

ja to nie wiem.. dziwi was to? przeciez mały słynie ze swojej gadki i gówna zamiast mózgu (na przykład nie wyjście na drugą połowę w jakimś tam sparingu). mnie ta sprawa nie dziwi bo dotyka ona patryka, żeby kogoś innego to tak zdziwilbym sie, ale nie ze malego... nie lubie tego zawodnika (ktos lubi?) wiec mi to wisi na ile bedzie zawieszony meczy

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 lis 2010, 10:24

Aker pisze:nie lubie tego zawodnika (ktos lubi?)
Jak grał u nas to go lubiłem. :roll:
Ale wtedy był na początku kariery to może mu jeszcze tak nie odbijało.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8710
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 lis 2010, 10:26

Aker pisze:nie lubie tego zawodnika (ktos lubi?)
No dokładnie, w Bytomiu też mu śpiewamy :lol: Pajacyk a nie piłkarzyk, niech go jakiś kibic utemperuje bo wstyd Wiśle przynosi.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lis 2010, 10:26

Mnie nie dziwi, bo znam o nim milion anegdotek (jak handlował na Podlasiu dresami, jak robił wiochę na gali C+). Gdyby nie piłka, to koleś byłby menelem, bo nie dość, że debil, to jeszcze zero kultury. Że się matka za niego nie wstydzi...

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 10 lis 2010, 10:29

bartbuks pisze:Że się matka za niego nie wstydzi...
Pewnie dlatego, że ma papieża wytatuowanego :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 lis 2010, 10:33

robur pisze:Pewnie dlatego, że ma papieża wytatuowanego
To ja jestem za tym, żeby na tatuaże było pozwolenie...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 lis 2010, 14:45

bartbuks pisze:Podeszła Ania Maśko do Małego i mówi - Mały, spokojnie, dużo ludzi tu jest, wyluzuj. - Wypierdalaj, po [ch**] się [k****] wtrącasz? Ania łzy w oczach. A Mały kontynuuje. - Spierdalaj do tamtej budy, nikt cię tu nie chce, po [ch**] w ogóle się odzywasz. Podszedł Ochalik i próbował to łagodzić. A Mały w swoim stylu. - To niech się nie wpierdala, jak nie jej sprawa. Wszyscy to słyszeli i widzieli. WSZYSCY i sytuację uratował Czyż, bo potrzebował na gwałt wywiadu z Małym dla nSportu Ania to mega spokojna, bogu ducha winna dziewczyna
Bardzo wiarygodna relacja. Biorąc pod uwagę, że Wyborcza ograniczyła liczbę [ch**] i kurw do pracowników Wisły do zera, a wypierdalaj zamieniła na "co się WTRANCASZ?", trzeba zapytać jaki interes ma Wyborcza w ułagadzaniu całej afery. Dlaczego jej zależy na zamieceniu całej sprawy pod dywan? Jaki spisek uknuła Wyborcza wraz z Wisłą? I Małecki każe dziewczynie z Wisły spierdalać do budy? Ciekawe. Takie... prawdopodobne.
emdżej pisze:Jak grał u nas to go lubiłem. :roll:
Ale wtedy był na początku kariery to może mu jeszcze tak nie odbijało.
Jest dokładnie taki sam. To co się działo na ostatnich derbach na Kałuży, gdzie 50% dopingu stanowiły wrzuty na Małckiego (Małecką, Ubeckiego itp.), zaczęło się już po meczu Cracovii z Zagłębiem Sosnowiec, gdzie Małecki w wywiadzie stwierdził, że nie mógłby nigdy grać w Cracovii, bo kibicuje Wiśle. Podobnie publiczność zachowywała się pod adresem Damiana Gorawskiego, który raczej nikomu nie wadzi, ale na pytanie dziennikarza czy wyobrażałby sobie w przyszłości grę w Cracovii, odpowiedział "nie". I już na następnym meczu ( nie z Wisłą) pojawił się transparent "Nie dla psa kiełbasa". Bo pasiasta społeczność jest bardzo wrażliwa. I ponieważ Małecki nie umie się zachować, dużo macha rękami, dużo drze się na boisku, ma idiotyczne wypowiedzi w mediach (vide o reprezentacji młodzieżowej), to zaczęło się rozprzestrzeniać na inne kluby. Najpierw mniejsze ze słabym dopingiem, ostatnio zauważyłem Widzew, czy Jagę. I co się dziwić, jest antypatyczny jak mało kto. Ale to nie zmienia faktu, że histeryczne plucie typu pajacyk, pojeb jakie miejsce na tym, upodabniającym się do onetu, forum, to jest lekka przesada.

A odnośnie ostatniej sytuacji, to osoby pokroju clonera, gdyby zrobił coś takiego piłkarz jego klubu w stosunku do dziennikarza Wyborczej, klaskałyby uszami, robiły flagi, śpiewały przyśpiewki i tatuowały się owego piłkarza na ręce. Osobiście myślę, że powinien mieć [Małecki, nie cloner) zakaz jakichkolwiek kontaktów z mediami, bo występuje jako piłkarz nie kibic. Niemniej dziennikarza mi nie żal. Lokalnej, pasiastej Wyborczej, która nawet nie zna nazwisk zawodników Wisły, należy się jak mało której. Duża bura należy się za wjechanie na tę dziewczynę...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8710
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 lis 2010, 14:48

piwus pisze:gdyby zrobił coś takiego piłkarz jego klubu w stosunku do dziennikarza Wyborczej
U nas dziennikarzy GW na Śląsku się szanuje, bo są rzetelni. Może to dziwne, ale zarówno Paweł Czado jak i Maciej Blaut to świetni fachowcy, a piłkarzy znają wszystkich doskonale.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 lis 2010, 15:05

cloner pisze:
piwus pisze:gdyby zrobił coś takiego piłkarz jego klubu w stosunku do dziennikarza Wyborczej
U nas dziennikarzy GW na Śląsku się szanuje, bo są rzetelni. Może to dziwne, ale zarówno Paweł Czado jak i Maciej Blaut to świetni fachowcy, a piłkarzy znają wszystkich doskonale.
Bo to akurat dobrzy dziennikarze są. Sam czytam od czasu do czasu bloga Pawła Czado. Jednak dziennikarz, dziennikarzowi nierówny.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lis 2010, 13:10

Marcelo.
http://wislakrakow.com/forum/showpost.p ... count=4692 Nie tylko ja się uaktywniłem :lol:. "Kompleksy" :lol:.

[EDIT] http://legia.com/www/index.php?akt=18923 Super mają te filmiki na oficjalnej. Poprzednio widziałem z mecz z Lechem i był jeszcze lepszy.

Awatar użytkownika
Filipczak
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Filipczak » 26 lis 2010, 15:37

7 ZAWODNIKÓW NA CELOWNIKU WISŁY !

Mowa o Vuku Sotiroviciu, który sprawia spore problemy wychowawcze w Śląsku Wrocław. Serb mówi co chce i kiedy chce. Jednak mimo to 28-latek znajduje się na liście życzeń Wisły.

Kto znajduje się jeszcze zdaniem Faktu na niej? Grzegorz Bonin (Górnik Zabrze), Dudu Paraiba (Widzew Łódź), Dawid Nowak (GKS Bełchatów), Marcin Robak (Widzew Łódź), Darvydas Sernas (Widzew Łódź) i Waldemar Sobota (Śląsk Wrocław).

Jak widać Biała Gwiazda szuka przede wszystkim napastników, chociaż Robert Maaskant żartuje sobie, że: - Ja do Krakowa najchętniej ściągnąłbym całą drużynę Barcelony.

Źródło: Fakt.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 lis 2010, 15:48

Lepsza jest lista transferów Wisły wg "Przeglądu Sportowego". Są na nim Anouar Hadouir i Lex Immers. Jeśli oni pojawią się na Reymonta to zjem własne kapcie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 gru 2010, 16:07

http://www.fakt.pl/Zima-szaleje-a-Maask ... 177,1.html :)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... ka_gotowa/

Ładnie się obcokrajowcy wkomponowali w klub :lol:. Początkowo bałem się takiej sytuacji, gdzie na boisku będzie tylu zagranicznych zawodników, w końcu w Wiśle zawsze była przewaga Polaków i to oni ciągnęli grę. Kiedy za Petrescu przychodzili zagraniczni zawodnicy jak Burns, Radovanovic itp. widać było, że są przejazdem i lepiej budować drużynę nawet na słabszych piłkarsko, ale polskich zawodnikach. Tacy gracze jak Cleber, którzy zapuścili tutaj korzenie było niewielu. Zresztą przykład wielonarodowej Legii za Wdowczyka z Edsonem, Rogerem, Radoviciem wydawał się dla mnie przekreślać taką mieszankę. Teraz patrzę na boisko, na zachowanie piłkarzy i zagraniczni wyglądają naprawdę pozytywnie. Cała drużyna jest zaangażowana i chociaż gra wygląda fatalnie w ostatnich dwóch meczach to widać, że wszystkim zajebiście zależy - po radości zawodników po derbach, po wycałowaniu Pawełka przez Paljicia po ostatnim gwizdku z Polonią czy spędzaniu czasu na meczach koszykarek - małe, ale ładne gesty. Wiadomo, że zawsze będą dwa obozy, Polacy mają własne rodziny i nie będą jak dziewczyny wspólnie chodzić po galeriach, ale tak się buduje drużyna. Po latach minimalizmu, opieprzania się na boisku, to jak patrzę na nich, jestem w stanie wybaczyć kijową grę. Tak samo jak nigdy nie miałem pretensji do Petrescu za styl gry, skoro był hard work i drużyna biegała, walczyła. Wiadomo, następnych Cleberów raczej nie będzie, część pewnie z Krakowa wyleci w ciągu następnego roku, ale miło patrzeć na to zaangażowanie.
Po odejściach kolejnych liderów nie myślałem, że istnieje jakaś alternatywna droga do stworzenia kolektywu. Raczej spodziewałem się, że drużyna będzie pogrążała się w marazmie, aż w końcu ostatecznie Małecki będzie miał wiodącą rolę w zespole i będę musiał oglądać jak na wszystkich wydziera japę w przerwach między traceniem piłek, a kolejne nabory obcokrajowców sprawią, że coraz ciężej będzie się identyfikować z zespołem. A tutaj już na starcie zdążyłem polubić Paljicia i za grę i za ambicję :). Doszło do paradoksu, bo przy następnych derbach nikt będzie mógł powiedzieć, że trzeba wystawić Polaków, bo oni nie przejdą obok meczu w przeciwieństwie do obcokrajowców :lol:.

Biszkopt
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biszkopt » 10 gru 2010, 11:33

No tak, w Wiśle obcokrajowcy czują się dobrze. Sęk tylko w tym, że w klubie jest podział na obcokrajowców i Polaków. I to jest dość duży problem z którym Maaskant nie może sobie poradzić.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 13 gru 2010, 11:43

Nie jestem może fanem Wisły, ale szanuję moi drodzy tego piłkarza za jego wkład w to co Biała Gwiazda przez ostatnie lata osiągnęła dla siebie i swoich kibiców. Szkoda wielka, iż chłopak nie dostaje zbyt częstych szans gry dla kadry narodowej. Mimo iż w piątek zdobył 2 bramki dla "kadry" w spotkaniu z Bośnią nadal Franz Smuda nie widzi dla niego szans gry w koszulce narodowej, ale wiadomo nie od dzisiaj, że (PAJACYK PZPNu) Smuda ma swoich pupilków do których nie zalicza się Paweł Brożek. Może jego wielkim błędem jest nadal to, że boi się trochę zaryzykować by zagrać w zachodniej lidze, choć ofert nie brakowało. Ale tak to jest jak ma się managera który zamiast mózgu ma trociny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”