Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 lis 2010, 23:56
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lis 2010, 0:10
tak by było optymalnie, ale Marchisio jako rozwiązanie niesystemowe moim zdaniem sprawdza się naprawdę dobrze. Inna sprawa, że strasznie jestem ciekaw jakby wyglądało lewe skrzydło, gdyby na boku obrony grał ktoś z bardzo dużymi umiejętnościami w ofensywnej pomocy. Taki mantyk z Marchisio schodzącym do środka i robiącym miejsce wpadającemu z lewej obrony skrzydłowym. Np Coentrao, który w zasadzie większość kariery spędził w ofensywnej pomocy a w reprezentacji czy Benfice w zeszłym sezonie na boku obrony wyglądał świetnie. Zresztą watr na lewym skrzydle może robić też Quagliarella, któremu zejścia do boków ewidentnie służą.10 pisze:Ok, alw to jednak rozwiązanie doraźne. Brakuje nam drugiego konia, który ciągnąłby ten wózek.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 lis 2010, 0:25
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 14 lis 2010, 0:43
Il Padrino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lis 2010, 1:06
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 lis 2010, 1:29
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lis 2010, 1:32
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 14 lis 2010, 1:48
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 lis 2010, 2:04
Ja się z nim zgadzam w 100%."Jesteśmy rozczarowani, ponieważ po więcej niż pozytywnym występie, zwłaszcza przy tylu kontuzjach, jest wiele wątpliwości dotyczących pewnych sytuacji. To była identyczna sytuacja jak w meczu Milan-Palermo w zeszłą środę, kiedy Boateng wyskoczył do rzutu wolnego wykonanego przez Miccoliego, ale wtedy rzut karny nie został podyktowany. Domagamy się równego sędziowania, ponieważ na boisku osiągamy więcej, niż wskazuje na to tabela." Odnośnie karnego Marotta dodaje: "Reguła numer 18 dotyczy przeciętnego wyczucia. Widziałem powtórkę dziesiątki razy: Pepe wyskoczył plecami w stronę piłki, a rzut wolny Tottiego był silny i z bliskiej odległości. Wystarczy znać podstawowe prawa biodynamiki, żeby zrozumieć, że jeśli zawodnik skacze, odwraca się, jego ręce ruszają się automatycznie. Ten karny bardzo wpłynął na obraz spotkania. Nawet w przerwie oni o tym rozmawiali i myślę, że gdy nie on, wygralibyśmy to spotkanie. Czy to rekompensata za niepodyktowaną jedenastkę na Mexesie? Gdyby tak było, byłoby jeszcze gorzej."
Sorensen to środkowy obrońca i na prawej obronie pasuje jak słoń w składzie porcelany. Tyle, że w defensywie wyglądał całkiem dobrze, a biorąc pod uwagę na jakim jest etapie kariery i z kim się mierzył to w moim odczuciu i tak jest duży sukces. Przed meczem wyszły mi oczy na wierzch jak zobaczyłem go na prawej obronie, bo myślałem, że zagra Salihamidzic, ale chłopak sobie poradził i Del Neri wraz z Bonuccim nie przypadkowo wypowiedzieli się w ciepłych słowach o nim po meczu. Przed nim jeszcze daleka droga do piłkarskiej dorosłości, ale debiut obiecujący. Tym bardziej, że to jeszcze przed chwilą było nawet dla mnie całkowicie anonimowe nazwisko.Wystarczy porownac jego gre z gra gowniarza Sorensena, ktory w moim odczuciu, mimo ze bledu wielkiego nie popelnil gral rowniez slabo, zwlaszcza jego walory ofensywne sa zenujace
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 lis 2010, 2:46
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 lis 2010, 11:24
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 lis 2010, 19:19
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lis 2010, 14:41
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 lis 2010, 17:12
lfc.pl pisze:Alberto Aquilani wyjawił, że nie chce wracać do Liverpoolu po zakończeniu okresu wypożyczenia w Juventusie. Ponadto Włoch chciałby, żeby do drużyny z Turynu dołączył obrońca, Glen Johnson.
Przyszłość Johnsona jest obiektem spekulacji od pewnego czasu, który miał krytycznie odnieść się do trenera, Roy’a Hodgsona.
Mówiło się, że Anglik jest nieszczęśliwy pod wodzą Hodgsona, i coraz częściej myśli nad opuszczeniem Anfield.
Juventus byłby zainteresowany sprowadzeniem na długi okres prawego pomocnika The Reds.
Aquilani, który obecnie przebywa na wypożyczeniu w Turynie twierdzi, że Johnson byłby znakomitym uzupełnieniem we włoskiej drużynie.
- Którego z zawodników Liverpoolu chciałbym w Juventusie? Nie chcę urazić kilku moich kolegów stamtąd, ale byłby to Glen Johnson - powiedział Alberto.
Aquilani wyraził także nadzieję, że jego wypożyczenie zamieni się w normalną umowę i pozostanie on graczem Juventusu.
- Mam nadzieję, że przekonałem zarząd Juventusu, by wykupili mnie z Liverpoolu.
- W Juve chcę otworzyć nową erę dla tej drużyny.
- Szesnaście milinów euro to dużo, ale można będzie negocjować.
- Juventus to duża szansa dla mnie, której nie mogę zaprzepaścić. Opuszczenie Włoch nie jest łatwe, zmierzyłem się już z wieloma zmianami w życiu.
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 lis 2010, 20:40
(L)oczkerson
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio