Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 17:57
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lis 2010, 18:01
No i co w tym dziwnego? Dziś też nie liczę na nic dobrego ze strony tej reprezentacji, bo jest po prostu marna, a WKS ostatnio miało niezłe wyniki i biła Polskę na głowę dwa lata temu, to co dopiero dziś. Trzeba było się trzymać koncepcji gry z taką Bułgarią, czyli zespołem personalnie lepszym, ale też nieposkładanym, niż chcieć skakać wyżej, niż się potrafi. Tak jak lanie z Hiszpanią ich nic nie nauczyło, tak każde kolejne również ich nie nauczy - ale już to problem Smudy, że takich sparingpartnerów mu wciskają, dziwne, że się nikt nie skarży ze sztabu kadry na to.Wyżej napisałeś, że należy się cieszyć bo jest szansa na remis (chociaż to tylko mecz towarzyski), a teraz, że na turniejach nie liczysz na nic...
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 18:06
No tak, tylko później by się dziwili, że ich ktoś wkręca, dlatego są sparingi żeby później się nie dziwili. Zgadzam się częściowo, że dobre sparingi dają dwie ekipy między sobą o porównywalnym poziomie. Ale jeżeli miałbym wybierać między grą z lepszym a grą z gorszym (szczególnie towarzysko), to wolę żeby grali z lepszymi.Wilmore pisze:Może się zgrywać obrona w meczu z rywalem na porównywalnym poziomie, a nie takim, który ma możliwości, by ich wkręcić w ziemię.
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lis 2010, 18:10
Powoli trzeba zacząc zbierac punkty rankingowe, więc nieobecnośc ww zawodników jest nam na rękę. Trochę zrobił się paradoks, bo z jednej strony trzeba przed EURO grac z możliwie najlepszymi zespołami, ale trzeba coś zacząc wygrywac by na el MŚ nie skończyc w 4 koszyku (ostatni raz chyba na EURO 2000 tak było? Anglia, Szwecja i Bułgaria?).ulynif pisze:Drogba i Kalou nie zagrająbeznadziejnie i szkoda bo liczyłem na sprawdzenie naszych przez najlepszych graczy a znów jacyś przypadkowicze będą grać.
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 18:23
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lis 2010, 18:35
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 19:02
Akurat od Hiszpanii to mogli się poduczyćWilmore pisze:Dyzma jest miernym selekcjonerem, ale kto wie, o ile lepiej wyglądałaby ta kadra, gdyby grała mecze, w których mogłaby się czegoś sensownego nauczyć, zamiast Hiszpanii
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 17 lis 2010, 19:12
Zack

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lis 2010, 19:14
Kiedyś czytałem na ten temat bardzo mądrą wypowiedź człowieka, który był blisko kadry Austrii. Nie wiem, jak to wyglądało w rzeczywistości w kwestii ich doboru meczów i jak to wyszło w praniu, ale w dużym skrócie założenia były takie:W sferze abstrakcji to może faktycznie lepiej było zagrać chociaż ze dwa mecze z takimi jak San Marino, tylko wystawić jakąś zbieranine grajków z niższych lig i by nie było 10-0 czy 5-0, a 3-1... kto wie, może by się jakiś talent objawił![]()
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 19:28
Do euro jest ponad 1,5 roku. Proszę pamietać jak niby zgraną po eliminacjach i wytrenowaną taktycznie miał ekipę Engel. A tam się gry skończyło 0,5 roku przed turniejem. Podobnie z Janasem gdy po pół roku od eliminacji okazało się, że bramkołowny Franek był ciut pod formą, wzięto innego coś w duchu zespołu się posypało i tyle. Tam też była kwestia ekipy stronnictwa bramkarza którego nie wzięto.Zack pisze:Wydaje mi się, że nie ma czasu już na "objawienia".
Masz na myśli przygotowania do euro 08? Bo jeżeli tak, no to kiepsko skończyli na tamtej imprezie i nie widziałbym nic mądrego w wypowiedzi tego gościaWilmore pisze:Kiedyś czytałem na ten temat bardzo mądrą wypowiedź człowieka, który był blisko kadry Austrii. Nie wiem, jak to wyglądało w rzeczywistości w kwestii ich doboru meczów i jak to wyszło w praniu, ale w dużym skrócie założenia były takie:
...
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 lis 2010, 19:36
Francja jest na tym miejscu po przez zawirowania w kadrze co spowodowało słabe wyniki, a nie przez to, że potencjał piłkarski jest słaby.ulynif pisze: Fr jest na 21 miejscu mimo nieporównywalnie wielkiej infrastruktóry piłkarskiej do naszej, czyli na miejscu gdzie przecież nie tak znowu dawno Pl była
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lis 2010, 19:38
Nie myśl jak cloner i dodaj do oceny gry czynnik piłkarski. Austria nie miała prawa tam skończyć lepiej, bo nie miała piłkarzy. Natomiast plan przygotowań do euro pod kątem selekcji mieli wzorowy na tyle, że był przedrukowany i odczytywany na różnych konferencjach.Masz na myśli przygotowania do euro 08? Bo jeżeli tak, no to kiepsko skończyli na tamtej imprezie i nie widziałbym nic mądrego w wypowiedzi tego gościa
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 19:46
Skoro Francja przecież niedawny MŚ i ME ma zawirowania i sobie nie radzi należycie to my się ucząc od lepszych teraz mamy to samo, bo potencjałem teoretycznie na boisku według rankingu bylibyśmy teraz na równi gdyby tylko nie te zawirowania u nasEnJoy's pisze:Francja jest na tym miejscu po przez zawirowania w kadrze co spowodowało słabe wyniki, a nie przez to, że potencjał piłkarski jest słaby.
Dania 92' mistrz planowania i czynników piłkarskich.Wilmore pisze:Nie myśl jak cloner i dodaj do oceny gry czynnik piłkarski.
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lis 2010, 19:51
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 lis 2010, 19:57
ulynif
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio