Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 412

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 2:37

bartbuks pisze:Jest w kraju kilku ludzi, którzy lepiej wykonywaliby obowiązki selekcjonera.
UUła! Jakiś wyż demograficzny. Bo jeszcze nie tak dawno byli tylko Smuda i Kasperczak. Teraz już żaden z nich z tego co wiem kibiców dużo głosi, Ty jednak nawet o kilku piszesz, tylko nie wiem, których masz na myśli. Za pół roku może sie okazać, że nasza myśl szkoleniowa z ekstraklasy zasypie Europejskie ławki trenerskie kilkunastoma kandydatami.

Wracając do Smudy, szkoda, że nie dodałeś, że ci co obejmowali zespoły po nim prowadzone robili dobre wyniki. Albo nagle tylu geniuszy albo czerpali z tego co on przygotował a nie obejmowałi bajzel jak on kadrę.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 18 lis 2010, 3:38

Tak sobie obserwowałem tą dyskujse i doszedłem do jednego wniosku... ulynif jesteś jakiś niereformowalny... co do smudy to nawet Mierzejewski na zgrupowaniu mówil że Smuda nie przeprowadza praktycznie zadnych treningów taktycznych... nie wazne ze jakas druzyna ma lepszych skrzydłowych czy mocniejszy srodek pola, ze trzeba wiecej popracowac np. na prawej stronie boiska,a nie lewej... nie, u Smudy wystawia sie skład i grają jak z kazdym..a a ta wyrgana z WKS to chyba tylko Smuda tym meczem powinien sie podeniec a nie ktoś trzezwo spoglądający na naszą reprezentacje... a kto z trenerów byłby lepszy ? chocby Skorża którego chiałem odrazu po Leo, nawet jakby naszym tez nie szło najlepiej pod jego wodzą to przynajmniej nie robiłby z siebie takiego gbura jak Franz... a na przyszłego selekcjonera to wymarzyłem sobie Probierza... ;]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 lis 2010, 8:43

Uff ogarnąłem 4 strony tematu i postanowiłem włączyć się do dyskusji :)

W obronie jest dramat i Sadlok na lewej stronie nawet jako obrońca , który nie pcha się do przodu to dramat możemy dyskutować czy nie ma lepszej opcji, wydaje mi się że takiej nie ma. Brożek odpada , Garncarczyk jest daleko od formy ... co do innych nazwisk tutaj to się nie wypowiadam.

Co do tego stwierdzenia , że z każdym grają tak samo to Smuda chyba wspominał w jednym z wywiadów , że taki ma być styl jego reprezentacji to my narzucamy wam warunki gry a nie wy nam. I choć wydaje mi się , że nasz poziom umiejętności nie daje nam na to argumentów to jest to słuszna droga, bo jak wychodziło nam dostosowywanie się do przeciwnika widzieliśmy na Euro i w Eliminacjach do MŚ(gdzie wg mnie na euro zagraliśmy przyzwoicie jak na nas). Tylko gra gdzie my próbujemy narzucić nasz styl gry może wyleczyć kadrę z tego , że przed meczem o stawkę będą trzęsły się piłkarzom kolana, a bez tego wyniku nie będzie.

I nadal żywię głęboką nadzieję , że kadra będzie jak wszystkie drużyny klubowe Smudy czyli walczymy i atakujemy do końca i ja niczego więcej od tej kadry nie wymagam, bo jak już będzie odpowiednie nastawienie to później może przyjśc ktoś i tą drużynę poukładać taktycznie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2010, 8:50

Brożek odpada , Garncarczyk jest daleko od formy ... co do innych nazwisk tutaj to się nie wypowiadam.
Argumentacja widzę na całej przestrzeni tematu jest na wysokim poziomie.
Sadlok to nie jest lewy obrońca i nigdy nim nie będzie. Wystawianie go tam jest pomyłką, która nie rokuje żadnych korzyści dla drużyny w przyszłości. W tej sytuacji lepiej, jak już kiedyś wspominałem, stawiać teraz na piłkarzy, którzy są dalecy od formy, ale ich zgrywać z zespołem, niż na piłkarza, który jest i bez formy, i bez umiejętności, ale jest młody.
Przed euro będzie wystarczająco dużo czasu, żeby piłkarzy do formy doprowadzić pod każdym względem, choć trzeba brać poprawkę na to, że przygotowywał ich będzie Smuda. Trzeba więc brać takich piłkarzy, którzy wtedy coś zaprezentują, a nie Sadloka.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 lis 2010, 9:00

Okej ja nie mówię , że Sadlok jest opcją bo jak na dłoni widać , że nie jest. Wydaje mi się za to , ze po prostu nie ma innej opcji i nie wiem czy taka opcja będzie. Z tym powrotem do formy polskich piłkarzy różnie bywa i nalezy modlić się , że Boenisch będzie grał po kontuzji równie nieźle jak przed

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2010, 9:04

Wydaje mi się za to , ze po prostu nie ma innej opcji i nie wiem czy taka opcja będzie.
Brożek, Gancarczyk, Wawrzyniak, Dudka, Brzyski, pewnie o kimś jeszcze zapomniałem.
Wszyscy są lepszą opcją od Sadloka i za półtorej roku będą w stanie grać lepiej, niż Sadlok na boku kiedykolwiek. Trzeba szukać zmiennika, więc oni są w sam raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 lis 2010, 9:07

No tak o Dudce zapomniałem a on ma i doświadczenie i w sumie gra w Auxerre , tylko Smuda go nie powołuje ciekawe dlaczego ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 10:28

ulynif pisze:UUła! Jakiś wyż demograficzny. Bo jeszcze nie tak dawno byli tylko Smuda i Kasperczak. Teraz już żaden z nich z tego co wiem kibiców dużo głosi, Ty jednak nawet o kilku piszesz, tylko nie wiem, których masz na myśli. Za pół roku może sie okazać, że nasza myśl szkoleniowa z ekstraklasy zasypie Europejskie ławki trenerskie kilkunastoma kandydatami.
Teraz udowodniłeś, że na piłce się znasz jak na operacjach na otwartym sercu. Nie chcę z Tobą dyskutować, bo nie widzę sensu. kyloloko ma rację - jesteś niereformowalny i tyle.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 lis 2010, 11:10

Ja tak chciałbym tylko napomniec o tej konieczności posiadania ofensywnych bocznych obrońców. Dla mnie to nie do końca tak jest, że obaj musza zapieprzac do przodu. Dam taki przykład, który jest trochę z dupy w tym temacie, ale mogę się pod nim podpisac ze względu na jakąś tam znajomośc drużyny, której kibicuję. W Juventusie Capello bocznymi obrońcami byli Zambrotta i Zebina. Ten pierwszy - wiadomo, były skrzydłowy i biegał do przodu jak nienormalny co ułatwiało mu to, że Nedved schodził do środka z lewej strony. Na prawej był Camor, który był człowiekiem orkiestrą na tej flance - schodził do środka, do linii, butował przeciwników i inne cuda, ale Zebina grał zdecydowanie bliżej własnej połowy i za dużo z niego pożytku w ataku nie było.

I tutaj jest taka analogia do kadry, że powiedzmy mając tego Piszczka po prawej stronie obrony, który coś do przodu potrafi zagrac, nie jest wg mnie konieczne posiadanie drugiego tak ofensywnie usposobionego defensora na drugim boku. Z tym, że ja tutaj nie podejmuję się oceny czy Sadlok się na tę pozycję nadaje czy nie. Jednak w chwili posiadania osłabionej lewej flanki pod względem ofensywnym, w pomocy musi tam zagrac prawdziwy rzeźnik (Obraniak stanie się liderem zespołu? Kuba przesunięty na tę stronę? Nie wiem) i wtedy nie wyglądałoby to tak źle.

Tyle mojego pseudotaktycznego wywodu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 11:24

maciek_88 pisze:Jednak w chwili posiadania osłabionej lewej flanki pod względem ofensywnym, w pomocy musi tam zagrac prawdziwy rzeźnik (Obraniak stanie się liderem zespołu? Kuba przesunięty na tę stronę? Nie wiem) i wtedy nie wyglądałoby to tak źle.
maciek_88 jednym postem wyjaśnił to o co mi chodziło 4 strony temu. Na razie mamy dramat z lewej strony, która wg mnie jest bardzo słabiutka. Postawny tam typowego defensora, to musimy dać do przodu niewyżytego skrzydłowego, który będzie tam odwalał kawał dobrej roboty. I tyle. Jak na razie nie mamy tam nic.
maciek_88 pisze:I tutaj jest taka analogia do kadry, że powiedzmy mając tego Piszczka po prawej stronie obrony, który coś do przodu potrafi zagrac, nie jest wg mnie konieczne posiadanie drugiego tak ofensywnie usposobionego defensora na drugim boku. Z tym, że ja tutaj nie podejmuję się oceny czy Sadlok się na tę pozycję nadaje czy nie.
On się tak nadaje na lewą obronę jak Lewandowski na rozgrywającego, Murawski na DC, itp itd. Po prostu musi tam grać ktoś, kim nie będą kręcić jak głupim Jasiem.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 lis 2010, 11:34

Na razie może uporządkujmy sprawy centralnych defensorów :D

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 12:08

Do lewej strony to liczę, że Boenisch doskoczy jeszcze mimo teraźniejszych problemów. I boki by się wtedy składały z niego i Piszczka. Na środek przewija się temat Arboledy... zakłądając jego to jeszcze jeden jest niezbędny. Nie wspominajcie o Dudce, bo za 1,5 roku to widzę jego grę jak Żewłakowa obecnie, albo i jeszcze gorzej. Moim zdaniem Dudka nie sprawdza się w kadrze podobnie jak było z Głowackim. Jako zmiennik w ostateczności no to tak, z braku ludzi. Chociaż pewnie i tak z braków to będą brani różni pod uwagę na większość pozycji. Bo np. Peszko, dobry zawodnik, no ale od biegania i wydolności oraz walki. Hmm, nie mam do niego przekonania, ale może wystarczy na lewą pomoc i formacja była by uzupełniona? Aha, jeszcze ma być sprawdzony ten chłopak z zaplecza ligi angielskiej, w takim razie też można by dokonywać jakichś przesunięć biorąc go pod uwagę ustalania składu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 12:14

ulynif pisze:Na środek przewija się temat Arboledy... zakłądając jego to jeszcze jeden jest niezbędny.
Nie dla Arboledy. Jeżeli już planujemy kogoś naturalizować, to proponuję Thiago Cionka - ma polskie pochodzenie. Arboleda nie ma z Polską nic wspólnego, więc mówię NIE.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 12:28

bartbuks pisze:Arboleda nie ma z Polską nic wspólnego, więc mówię NIE.
Na pewno miałby większe serducho na naszą reprę niż swego czasu Guereiro.
bartbuks pisze:proponuję Thiago Cionka - ma polskie pochodzenie
Dawać go niech się sprawdza, jeżeli sam wyraził wolę.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 12:31

ulynif pisze:Na pewno miałby większe serducho na naszą reprę niż swego czasu Guereiro.
Tego nie wiemy. I co wypromuje się w kadrze, czmychnie na emeryturkę za granicę i oleje kadrę jak każdy taki player, który miał ostatnio przyjemność gry w naszych barwach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”